Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας που ο ΜΟΦΣ πραγματοποιεί την φθινοπωρινή του θαλασσινή εκδήλωση. Η εύρεση της ημερομηνίας είναι εύκολη, καθότι δεν συμμετέχουν γυναικόπαιδα λόγω υποχρεώσεων. Έτσι από τις καιρικές συνθήκες, λίγο μας ενδιαφέρει η ένταση των ανέμων, παρά κυρίως η έλλειψη βροχόπτωσης. Το νησί που επιλέχτηκε φέτος ήταν η αγαπημένη Αλόννησος. Ο καιρός βοήθησε την εξόρμηση με ζέστη και ηλιοφάνεια, ενώ ήταν άστατος στους ανέμους.

Πέντε σκάφη έλαβαν μέρος στη δράση, μεταφέροντας δεκατρία μέλη του μοφς. Την Παρασκευή 11/10 εκκίνησαν τα τέσσερα από διαφορετικά μέρη της Χαλκιδικής φτάνοντας το απόγευμα στο Πατητήρι. Μετά τον ελεύθερο χρόνο, το βράδυ είχαμε το κοινό μας γεύμα, όπου λόγω εξαιρετικά εύθυμου κλίματος “ξέφυγαν” οι παραγγελίες, με αποτέλεσμα όλοι να έχουν αυπνίες τη νύχτα από βαρυστομαχιά.

Το Σάββατο ξεκίνησε με τον πρωινό καφέ και τα συνοδευτικά, και μετά αναχώρηση για Χώρα Σκοπέλου. Ταξίδι με φορτωμένο καιρό και άνετο δέσιμο στο άλλοτε γεμάτο λιμάνι. Βόλτα στα στενά, και δεύτερος καφές στο ηλιόλουστο, ανεμοδαρμένο νησί. Στις 13.30 αναχώρηση για την λατρεμένη Στενή Βάλλα Αλοννήσου, όπου βρήκαμε τα μέλη του πέμπτου σκάφους που είχε φτάσει κι αυτό. Όλοι μαζί αγαπημένοι, απολαύσαμε σε κλίμα ευφορίας την μεσημεριανή μας εστίαση σε παρακείμενη ταβέρνα. Δεν χόρταινε η ψυχή την ομορφιά του τοπίου, μα έπρεπε να επιστρέψουμε στη βάση μας, το Πατητήρι. Το βράδυ ερχόμενο ολοκλήρωσε την υπέροχη μέρα, με συνοδεία ποτού σε καφετερία του παραλιακού δρόμου.

Η Κυριακή ξημέρωσε με καθαρό ουρανό αλλά ‘βιαστική’. Μετά τα πρωινά καφεδάκια, το μυαλό ήταν στον γυρισμό. Έτσι στις 11.00πμ αναχώρησαν τα σκάφη για το ταξίδι της επιστροφής. Ο άνεμος είχε πέσει. Από 50 εως 80νμ αναλόγως για το καθένα ήταν η απόσταση. Και μετά άλλα 100χλμ οδικά ως τη θεσ/νίκη.

Και του χρόνου νάμαστε καλά να ξανάρθουμε, ψιθυρίζαμε όλοι βγαίνοντας απ τη μπούκα του λιμανιού…

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό στο Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100005052735429

Και Βίντεο στο Youtube https://www.youtube.com/channel/UCU1iQhWxenxjivlo0DOKEwg