High lights από την τελευταία 10ετια του ΜΟΦΣ

Αρχική arrow Καιρός
ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 2012

  mofs_agios_eystratios_7_teliki_site.jpg

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ 2012

 ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΡΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΦΣ

ΜΕΙΝΕΤΕ ONLINE

Φωτογραφίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Φιλανθρωπικό χαρακτήρα είχε η επίσκεψη του Ο.Φ.Σ.Μ. (Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Μακεδονίας) στον Άγιο Ευστράτιο στις 1, 2 και 3 Ιουνίου 2012. Πρόκειται για μια «παρέα» φίλων του φουσκωτού σκάφους που προσπαθούν να συνδυάσουν το μεράκι τους για τη θάλασσα με την κοινωνική προσφορά προς συμπολίτες τους οι οποίοι έχουν ανάγκη. Γεγονός είναι ότι πετυχαίνουν τον στόχο τους και αυτό γιατί ο κεντρικός πυρήνας του ομίλου αποτελείται από καταξιωμένους επιστήμονες και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους πόρους και να τους διοχετεύουν σε τέτοιου είδους κοινωνικό έργο. Η νηοπομπή κατέπλευσε στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Το πρωί της επομένης γιατροί από τέσσερις διαφορετικές ειδικότητες ( καρδιολόγος, πνευμονολόγος, παθολόγος, οδοντίατρος) εξέτασαν δωρεάν όσους από του κατοίκους του νησιού το επιθυμούσαν . Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο σχολείο όπου οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από επιστήμονες -μέλη του ομίλου , για την ασφάλεια και τις δυνατότητες του διαδικτύου . Στην συνέχεια επισκέφτηκαν το Μουσείο Δημοκρατίας όπου ενημερώθηκαν για τον άχαρο ρόλο (νησί εξορίας ) που έπαιξε ο Άγιος Ευστράτιος στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος. Την Κυριακή το πρωί η νηοπομπή αποχώρησε από το νησί αφού πρώτα έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου, ο οποίος μέσω του δημάρχου ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου στην προσπάθεια που κάνουν να καλύψουν τα κενά πρόνοιας και περίθαλψης που αφήνει πίσω της μια καταρρέουσα λόγω κρίσης, πολιτεία.Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του , ο Δρ. Πληροφορικής , Περιφερειάρχης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του ομίλου .Καρτσιώτης , δεν παρέλειψε να αναδείξει το κοινωνικό λειτούργημα που εκτελούν στο Άγιο Ευστράτιο οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που έχουν να αντιμετωπίσουν τις πρωτόγνωρες για αυτούς δυσκολίες της ακριτικής νησιωτικής ζωής . Ευχόμαστε ούριο άνεμο στα ταξίδια τους και τον Ποσειδώνα στο πλευρό τους γιατί το έργο που συντελούν είναι ιερό.Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η όλη προσπάθεια καλύφτηκε δημοσιογραφικά από τον καταξιωμένο δημοσιογράφο της ΕΤ3 Δημήτρη Σαββίδη γνωστό και από την δημοφιλή εκπομπή Ανιχνεύσεις.

πηγή:agios-efstratios.gov.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/5/2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ 2012 1-4/6/2012

Ο ΜΟΦΣ ο 2ος μεγαλύτερος όμιλος σκαφών της Ελλάδας, επέλεξε ως κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων του Ομίλου την εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης για τον Αγ. Ευστράτιο. Σημειωτέον ότι ο Άγιος Ευστράτιος, όπως και η Μακεδονία εορτάζουν φέτος τα 100 χρόνια απελευθέρωσής τους από τον τουρκικό ζυγό. Η συμβολή του ελληνικού Ναυτικού στην απελευθέρωση του νησιού ήταν καθοριστική.

 Ο Αγ. Ευστράτιος είναι το αγαπημένο μας νησί, το επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο με τα σκάφη μας και προσπαθούμε να συμβάλλουμε όπως μπορούμε στην ανάπτυξη του νησιού και κυρίως να τονώσουμε την αλληλεγγύη μας και την αγάπη μας στους κατοίκους. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου, με τον Δήμαρχο κ. Χ. Μακρή και με τη βοήθεια των εταιρειών ΕΥ CLUB και MENARINI που είναι κύριοι χορηγοί του ΜΟΦΣ. Τα υλικά για τις ιατρικές εξετάσεις τα παρείχε η εταιρεία Roche, την τεχνική υποστήριξη της αποστολής παρέχει η ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ MARINE.   

Η κορυφαία αυτή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ανάπτυξης της οικολογικής συνείδησης και αλληλεγγύης του ΜΟΦΣ (έχουν ήδη προγραμματισθεί εκδρομή στον Έβρο  και αγώνες αλιείας με διάθεση των αλιευμάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς).

Με τη φετινή μας εκδήλωση τονίζουμε και πάλι την αγάπη μας για το νησί, τους μαθητές και τους κατοίκους του και παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους να εξετασθούν από γιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου.

Η επιλογή του χρόνου της εκδήλωσης 1-4 Ιουνίου 2012 (του Αγ. Πνεύματος) και η προβολή της εκδήλωσης από σημαντικά μέσα ενημέρωσης και τηλεοπτικούς σταθμούς με χορηγό επικοινωνίας την ΕΤ3, η οποία θα μας συνοδεύσει και θα καλύψει όλη την αποστολή ελπίζουμε ότι θα συμβάλλει στην ενίσχυση του τουρισμού του νησιού. 

8 σκάφη του ΜΟΦΣ στα οποία θα επιβαίνουν 33 άτομα,  θα μεταφέρουν καταξιωμένους γιατρούς - μέλη του ΜΟΦΣ οι οποίοι θα εξετάσουν το Σάββατο 2/6/2012 όλους τους κατοίκους του νησιού.

Η ομάδα των ιατρών αποτελείται από τους:

•o   Παιδοχειρουργό- Παιδουραλόγο:  Κ.Τσαχαλίνας, Διευθυντής Ιατρικού Διαβαλκανικού

•o   Καρδιολόγο-Παθολόγο:  Μ. Χοροζόπουλος, συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

•o   Πνευμονολόγο: Δ. Οικονόμου συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

•o   Χειρούργο Οδοντίατρο: Δρ. Δ. Τσαχαλίνας, συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

Επίσης θα διεξαχθούν εξετάσεις σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων με αντιδραστήρια και άμεση εξαγωγή αποτελεσμάτων.

Στον τομέα της Εκπαίδευσης προγραμματίζεται επίσκεψη στο σχολείο, διάλεξη με θέμα «Παιδαγωγική αξιοποίηση και ασφάλεια του διαδικτύου» (με εισηγητή τον Δρ.Θ. Καρτσιώτη Πληροφορικό - Μαθηματικό, Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Κεν. Μακεδονίας), προσφορά Η/Υ και διανομή ειδικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές με πρακτικές συμβουλές για γονείς και μαθητές.

Οι εκδηλώσεις καθώς και ρεπορτάζ για το νησί που θα πραγματοποιηθούν επί τόπου θα παρουσιασθούν σε τηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ3 και άλλων τηλεοπτικών σταθμών για να αναδειχθεί ένα ζωτικής σημασίας τμήμα του ελληνισμού το οποίο αισθάνεται εγκαταλελειμμένο.

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια των εταιρειών που αναφέρονται στην επισυναπτόμενη αφίσα.

 Περισσότερες πληροφορίες στο www.mofs.gr και στον αρχηγό της αποστολής και πρόεδρο του ΜΟΦΣ Θόδωρο Καρτσιώτη,  τηλ. 6970329800.   

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΦΣ

Ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών "Μ.Ο.Φ.Σ." ιδρύθηκε το 1992,είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο αναγνωρισμένο από τη ΓΓΑ. Είναι ο μεγαλύτερος όμιλος στο χώρο του Yachting στη Βόρειο Ελλάδα και μεταξύ των δύο πρώτων σε εθνικό επίπεδο. Από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα περισσότερα από 400 μέλη με κοινά ενδιαφέροντα και αναζητήσεις για τη θάλασσα συμμετείχαν στις δραστηριότητές του. Στη πολύχρονη πορεία του ο Μ.Ο.Φ.Σ. διοργάνωσε, εκτέλεσε, έφερε και συνεχίζει να φέρνει σε πέρας με επιτυχία πλήθος αθλητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και οικολογικών εκδηλώσεων. Ο όμορφος παραθαλάσσιος χώρος και το εντευκτήριο του ΜΟΦΣ στην πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά, έχουν πρόσφατα αναβαθμισθεί και προσφέρουν ένα υψηλού επιπέδου περιβάλλον.

Ενδεικτικές δράσεις του ΜΟΦΣ:

•·        Λειτουργία διαδραστικού ναυτικού site με υψηλή επισκεψιμότητα, www.mofs.gr

•·        Διοργανώνει μικρά και μεγάλα θαλασσινά ταξίδια και οδικές εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό με εκπαιδευτικό, οικολογικό και πολιτιστικό χαρακτήρα

  • Είναι ο πρώτος όμιλος της Ελλάδας του οποίου μέλη βγήκαν για πρώτη φορά από τα στενά όρια του Αιγαίου, πραγματοποιώντας τα ταξίδια Θεσσαλονίκη - Κύπρο, και Θεσσαλονίκη - Ίμβρο - Τένεδο, όπου συναντήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
  • Διοργανώνει διαγωνισμούς ψαρέματος με διανομή των αλιευμάτων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και ποικίλες εκδηλώσεις όπως είναι μουσικές βραδιές.
  •  Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, για την πλεύση, τη μετεωρολογία, την ασφάλεια, τη συντήρηση του φουσκωτού και άλλα πολλά.
  • Συμμετέχει, όποτε αυτό ζητηθεί στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, σε προσπάθειες διάσωσης, ανεύρεσης ναυαγών, πυρασφαλείας
  • Συμβάλλει στην επιτυχή έκβαση εκθέσεων με αντικείμενο τη θάλασσα συμμετέχοντας με περίπτερο και με την οργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων.

_______________________________________________________

____ 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ 2012

1-4/6/2012 

Η εκδήλωση γίνεται με τη βοήθεια των εταιρειών ΕΥ CLUB και MENARINI που είναι κύριοι χορηγοί του ΜΟΦΣ.

1992-2012 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΦΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Αγ. Ευστράτιος, το αγαπημένο μας νησί, το έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές στα 20 χρόνια του ΜΟΦΣ με οργανωμένες εκδηλώσεις (σε μία από αυτές  δωρίσαμε το air condition για το λιμεναρχείο) και με πολλές μεμονωμένες επισκέψεις των μελών μας. Φέτος η κεντρική εκδήλωση του ΜΟΦΣ για τα 20 χρόνια του είναι η εκδήλωση στο νησί όπου θα τονίσουμε και πάλι την αγάπη μας για το νησί, τους μαθητές και τους κατοίκους του.

Παράλληλα στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης που αποτελούν βασικές συνιστώσες των δράσεων του ΜΟΦΣ, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού να εξετασθούν από γιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου.

Ταυτόχρονα ο χρόνος της εκδήλωσης 1-4 Ιουνίου 2012 (του Αγ. Πνεύματος) και η προβολή της εκδήλωσης από σημαντικά μέσα ενημέρωσης και τηλεοπτικούς σταθμούς ελπίζουμε ότι θα ενισχύσει τον τουρισμό του νησιού. 

Στον τομέα της Εκπαίδευσης θα γίνει ειδική εκδήλωση-διάλεξη με θέμα την «Ασφάλεια και την Παιδαγωγική αξιοποίηση του διαδικτύου» και  θα προσφερθούν ειδικά βιβλία για όλους τους μαθητές του νησιού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 14/5/2012 9μμ στον ΜΟΦΣ, Τελευταία ημέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για  συμμετοχή, κατανομή πληρωμάτων στα σκάφη

Δευτέρα 21/5/2012 9μμ στον ΜΟΦΣ, Συγκέντρωση κυβερνητών, δηλώσεις συμμετοχής.

Στην εκδήλωση μετέχουν μόνο σκάφη κυβερνητών του ΜΟΦΣ. Οι κυβερνήτες και τα πληρώματα θα υπογράψουν δηλώσεις συμμετοχής.

Δευτέρα 28/5/2012 9μμ στον ΜΟΦΣ, Τελική συγκέντρωση Κκυβερνητών και πληρωμάτων, οδηγίες πλού 

Η συμμετοχή των κυβερνητών στις συγκεντρώσεις κυβερνητών, αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκδήλωση. Επισυνάπτονται οι υπεύθυνες δηλώσεις .

Παρασκευή 1/6/2012 3μμ:

•·         Αναχώρηση από το Παλιούρι (και εναλλακτικά από Μεγάλη Παναγιά και τη Νικήτη)

•·         Άφιξη στο νησί

Σάββατο 2/6/2012:

Εξέταση των κατοίκων από τους γιατρούς του ΜΟΦΣ:

o   Παιδοχειρουργός- Παιδοουραλόγος : Κ. Τσακαλίνας , Διευθυντής  Ιατρικού Διαβαλκανικού

o   Καρδιολόγος-Παθολόγος : Μ. Χοροζόπουλος, συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

o   Πνευμονολόγος:  Δ. Οικονόμου συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

o   Χειρούργος Οδοντίατρος : Δ. Τσαχαλίνας, Δρ. Γερμανίας, συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

.

Ταυτόχρονα θα διεξαχθούν εξετάσεις σε όλους τους κατοίκους σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων με αντιδραστήρια και άμεση εξαγωγή αποτελεσμάτων.


 

Στον τομέα της Εκπαίδευσης προγραμματίζεται επίσκεψη στο σχολείο, διάλεξη με θέμα «Παιδαγωγική αξιοποίηση και ασφάλεια του διαδικτύου» (με εισηγήτη τον Δρ.Θ. Καρτσιώτη Πληροφορικό - Μαθηματικό) και διανομή ειδικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές με πρακτικές συμβουλές για γονείς και μαθητές •·         Παράλληλες εκδηλώσεις

Κυριακή 3/6/2012: Αναχώρηση για Λήμνο

Δευτέρα 4/6/2012: Αναχώρηση για Παλιούρι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

•·         Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των μελών του ΜΟΦΣ - με βάση την οικονομική συγκυρία και τον χαρακτήρα της αποστολής που έχει η εκδήλωση - το ΔΣ αποφάσισε την επιδότηση κάθε ταμειακά τακτοποιημένου μέλους που θα συμμετάσχει με το ποσό των €100.

•·         Παλιά μέλη θα συμμετάσχουν και θα επιδοτηθούν εφόσον πληρώσουν τις ωφελούμενες συνδρομές.

•·         Όσοι μέλη του ΜΟΦΣ επιθυμούν να συμμετάσχουν και όσες εταιρείες επιθυμούν να βοηθήσουν ως χορηγοί, παρακαλούνται αμέσως (ή το αργότερο μέχρι 14/5/2012) να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο Θόδωρος Καρτσιώτη  τηλ. 6973987060 για να κανονισθούν λεπτομέρειες που αφορούν τα σκάφη και τα πληρώματα.

•·         Όσοι επιθυμούν να κλείσουμε δωμάτια στον Αγ. Ευστράτιο και στη Λήμνο παρακαλούνται να επικοινωνήσουν αμέσως (ή το αργότερο μέχρι 7/5/2012) με τον Πρόεδρο διότι τα διαθέσιμα δωμάτια είναι περιορισμένα. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση απαιτεί σημαντική προετοιμασία και έτσι δεν μπορούν να καλυφθούν συμμετοχές της "τελευταίας στιγμής". Επομένως πιθανές συμμετοχές μελών που δεν θα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους μέχρι 14/5/2012 θα γίνεται χωρις επιχορήγηση ή άλλη μέριμνα από το ΜΟΦΣ .

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

  Οι οδηγίες που ακολουθούν έχουν το χαρακτήρα της σύστασης και είναι ενδεικτικές. Μπορούν να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή άλλες παραμέτρους της εκδρομής.  Οι κυβερνήτες των σκαφών που θα συμμετάσχουν στο ταξίδι αποφασίζουν σε όλες τις περιπτώσεις μόνοι τους και φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τον εαυτό τους και για τα άτομα που μεταφέρουν με το σκάφος τους σε όλες τις φάσεις της εκδρομής.

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή (σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ.):

  • 1. Ο κυβερνήτης και τα μέλη του πληρώματος του σκάφους να είναι μέλη του ΜΟΦΣ και να είναι τακτοποιημένοι ταμειακά
  • 2. Να υπογράψουν σχετικές Υπεύθυνες Δηλώσεις Συμμετοχής (επισυνάπτονται).
  • 3. Να δεχτούν ανεπιφύλακτα όλες τις προϋποθέσεις και όρους του παρόντος κειμένου.
  • 4. Τουλάχιστον ο κυβερνήτης να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις κυβερνητών

 ΡΟΤΑ

Τα σκάφη αναχωρούν την ίδια ώρα από το Camping Παλιουρίου, από τη Νικήτη και από τη Βορβουρού  και συναντώνται στο φάρο στο Κουφό 39,56 23,59.

Στη συνέχεια σε σχηματισμό αναχωρούν για τον Άγιο Ευστράτιο 39,32 24,59. Η ακριβής διαδρομή και οι στάσεις θα αποφασισθούν ανάλογα με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα. 

Μισό μίλι πριν από την είσοδο στο λιμάνι σταματούμε, και ετοιμαζόμαστε για την είσοδο σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν εκείνη τη στιγμή.

Την Κυριακή ξεκινούμε για  Λήμνο και τη Δευτέρα επιστρέφουμε

  ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

•1.      Σε όλες τις πλεύσεις είναι αυστηρά υποχρεωτικό να φορούν όλοι οι επιβαίνοντες των σκαφών τα σωσίβιά τους, ακόμη και σε μπουνάτσα. Οι κυβερνήτες των σκαφών φορούν υποχρεωτικά το stop switch.

•2.      Η πλεύση θα γίνει σύμφωνα με σχέδιο πλεύσης που θα διανεμηθεί, όταν θα είναι γνωστές οι συμμετοχές και οι τελευταίες καιρικές προγνώσεις.

•3.      Όλα τα σκάφη πρέπει να φέρουν τη σημαία του ΜΟΦΣ και τις σημαίες των χορηγών.

•4.      Όσοι δεν ακολουθήσουν το σχέδιο πλεύσης που ακολουθεί, αυτόματα δεν μετέχουν στην εκδρομή και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα από τον ΜΟΦΣ για παροχή βοήθειας , ρυμούλκηση κ.τ.λ..

•5.      Με ευθύνη των κυβερνητών το κάθε σκάφος πρέπει να φέρει όλα τα εφόδια που περιγράφονται στο νέο κανονισμό λιμένα, όπως αυτός τροποποιήθηκε και να έχουν σε ισχύ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και τις ασφάλειες.

•6.      Πρέπει, επίσης, το σκάφος και ο εξοπλισμός του να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Οι επικοινωνίες θα γίνονται στη συχνότητα του Ομίλου (κανάλι 74). Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης διπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74 & 16. Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης τριπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74, 12 & 16. Το/τα σκάφος/σκάφη watchboat(s) θα ανιχνεύουν όλη την μπάντα των συχνοτήτων σε scan mode.

•7.       Oι κυβερνήτες θα πρέπει να φροντίσουν, ώστε τα VHF τους να έχουν ισχύ εξόδου τουλάχιστον 19 Watt και στάσιμα λιγότερα από 1,5. Θα πρέπει επίσης να έχουν στο σκάφος τους δύο κινητά τηλέφωνα, τους αριθμούς των οποίων θα αναγράψουν στη δήλωσης συμμετοχής.    

                                                Σχέδιο πλεύσης ΔΕΛΤΑ

                                               

                                                            ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ                                             

                                         ΜΑΤΑΚΟΣ                       ΧΟΡΟΖΟΠΟΥΛΟΣ

                      ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                                      ΣΑΓΙΟΓΛΟΥ   

WATCHMAN Α: ΠΕΡΣΙΔΗΣ                                                  WATCHMAN Β:  ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

  • Ο watchman (σκούπα)

•·        επιβλέπει ώστε τα σκάφη της ομάδας (σκέλους του) να τηρούν τις οριζόντιες (50 -150 μέτρα) και κάθετες αποστάσεις (50 μέτρα) του σχήματος

•·          προσεγγίζει οποιοδήποτε σκάφος της ομάδας σταματήσει για οποιοδήποτε λόγο. Η υπόλοιπη ομάδα συνεχίζει κανονικά την πορεία της, χωρίς να αλλάξει ο σχηματισμός. Ξεκινά μαζί με το σκάφος που σταμάτησε και επανέρχονται και τα δύο σκάφη στις θέσεις τους

•·        έχει μαζί του υλικά ρυμουλκήσεως (σχοινιά, συρματόσχοινα), ώστε να ρυμουλκήσει - εάν χρειασθεί - σκάφος που έπαθε βλάβη. Σε αυτήν την περίπτωση σε συνεννόηση με τον αρχηγό της εκδρομής αποφασίζεται το λιμάνι ρυμούλκησης. Τα υπόλοιπα σκάφη τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και γενικότερα το σχέδιο πλεύσης.

  • Κατά την είσοδο σε λιμάνια - όρμους - κόλπους και κατά την πλεύση σε αβαθή, δεν τηρείται η πλεύση Δ, τα σκάφη ακολουθούν τις οδηγίες του αρχηγού της αποστολής.

Πλεύση - Στάσεις

Σε κάθε περίπτωση ένα σκάφος που θέλει να κάνει στάση για οποιονδήποτε λόγο, θα ενημερώνει σχετικά με το VHF, πριν να κόψει ταχύτητα. Σε περίπτωση μη ηθελημένης στάση, ενημερώνεται άμεσα όλος ο σχηματισμός.

Για κανένα λόγο κανένα σκάφος δεν βγαίνει από την προγραμματισμένη θέση του και δεν υπερβαίνει την cruising speed (ταχύτητα ταξιδιού), η οποία σε καλές καιρικές συνθήκες είναι 26 κόμβοι.

 Αβαθή

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα αβαθή .Ο αρχηγός της αποστολής μέσω του VHF θα δίνει σχετικές πληροφορίες για τα αβαθή, αλλά, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, την τελική ευθύνη πλεύσης θα έχουν οι ίδιοι οι κυβερνήτες.

 Ελλιμενισμός - ανεφοδιασμοί κ.τ.λ.

Οι κυβερνήτες θα πρέπει να έχουν φροντίσει ώστε όλοι οι εφοδιασμοί σε καύσιμα και λιπαντικά να γίνουν στα λιμάνι της Λίμνου ή του Αγ. Ευστρατίου. Το δέσιμο στο λιμάνι θα πρέπει να γίνει με τάξη και ύστερα από οδηγίες του αρχηγού της εκδρομής και των λιμενικών αρχών. Θεωρούμε ότι φαινόμενα κακής ναυτικής νοοτροπίας (βιασύνη να δέσουμε πρώτοι, σκουπίδια, υπερβολική φασαρία κ.τ.λ.) ανήκουν στο παρελθόν.

Το Δ.Σ. παρακαλεί τους κυβερνήτες - και μέσω αυτών, τα πληρώματα - για την όσο το δυνατό αρτιότερη παρουσία μας ως Όμιλος. Κατά την άφιξη στα λιμάνια και στις επίσημες τελετές φοράμε όλοι τα μπλουζάκια του ΜΟΦΣ. Επίσης όσι έχουν καπελάκια, νιτσεράδες, τα άλλα αναμνηστικά καλό θα έιναι να τα χρησιμοποιήσουν.

 Συμμετοχή Σκαφών

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς μπορεί να υπάρξει σύσταση για μη συμμετοχή ή απαγόρευση συμμετοχής στην εκδρομή για μικρά σκάφη. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε όλες τις άλλες και ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκάφους, ο κυβερνήτης, αφού λάβει υπόψη του τις δυνατότητες του σκάφους, τις προσωπικές του δυνατότητες και τις δυνατότητες του πληρώματος, αποφασίζει για τη συμμετοχή του ή όχι σε σκέλος ή σε όλη την εκδρομή.

Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή των κυβερνητών ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη κάθε σκάφους και με τη δική του απόλυτη ευθύνη, η απόφαση για να εκκινήσει ένα σκάφος ή να παραμείνει σε όλη την εκδρομή. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη και με πλήρη επίγνωση των συνεπειών.

Είναι αρμοδιότητα του χειριστή του σκάφους, να κρίνει το βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις, για να λάβει ή όχι μέρος στην εκδρομή.

Τόσο ο ΜΟΦΣ, όσο και το Δ.Σ. ή οποιοδήποτε άλλο άτομο, δεν φέρει ευθύνη για υλική απώλεια, ζημία στο σκάφος ή στον εξοπλισμό, σωματικό τραυματισμό, ή οτιδήποτε άλλο συμβεί στους συμμετέχοντες ή στα σκάφη τους, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Οι χειριστές των σκαφών που συμμετέχουν ευθύνονται για κάθε ατύχημα ή ό,τι άλλο ίσως συμβεί στα σκάφη ή στα πληρώματα. Κατά συνέπεια, αυτοί οφείλουν να υπογράψουν τα συμβόλαια για τις σχετικές ολικές ασφάλειες, καθώς και τις ασφάλειες έναντι τρίτων.     

                                          ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: Θόδωρος Καρτσιώτης 6970329800

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΠΕΡΣΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ:6946120620, ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ: 695567976, ΜΠΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ:6945514141  

_______________

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 17/5/2012

Ύστερα από προετοιμασία μηνών και με την συμμετοχή των μελών που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον, ολοκληρώθηκε η κατανομή των πληρωμάτων για την αποστολή.

Καλούνται οι κυβερνήτες και τα μέλη της αποστολής στον Αγ. Ευστράτιο που αναγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί στην τελική συγκέντρωση αύριο Δευτέρα 21/5/2012 στo ΜΟΦΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ 2012

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Α/Α

ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ

ΠΛΗΡΩΜΑ

1

ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΕΥ ΧΟΡΗΓΟΣ Α 1

ΕΥ ΧΟΡΗΓΟΣ Α 2

ΕΤ3 

2

ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

ΤΣΑΚΑΛΙΝΑΣ Κ

ΤΣΑΚΑΛΙΝΑΣ Δ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΑΘΙΩΤΗΣ

3

ΧΟΡΟΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ Β

ΒΕΡΑΝΟΥΔΗΣ

4

ΜΑΤΑΚΟΣ

ΡΗΓΑΝΑΣ

ΕΥΔΟΣ

5

ΠΕΡΣΙΔΗΣ

ΜΠΑΝΤΗΣ Ν

ΜΠΑΝΤΗΣ Κ

6

ΜΑΡΜΑΡΑΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΥΛΗΣ Δ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΥΛΗΣ Γ

7

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΦΙΔΗΣ Μ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

 ΕΤ3

4Ε 

8

ΣΑΓΙΟΓΛΟΥ

ΦΕΝΕΡΗΣ

ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ

ΚΟΚΚΟΣ

ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ: Δ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΥΛΗΣ

Το ΔΣ ευχαριστεί τα μέλη που έθεσαν στη διάθεση τα σκάφη και τη συμμετοχή τους ώστε να δομηθεί η αποστολή κατά το δυνατόν καλύτερο τρόπο.

___________________________________________________________________________________________________________________________ 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ 2012

1-4/6/2012 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 30/4/2012

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου, με τον Δήμαρχο κ. Χ. Μακρή και με τη βοήθεια των εταιρειών ΕΥ CLUB και MENARINI που είναι κύριοι χορηγοί του ΜΟΦΣ.

1992-2012 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΦΣ

Ο Αγ. Ευστράτιος, το αγαπημένο μας νησί, το έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές στα 20 χρόνια του ΜΟΦΣ με οργανωμένες εκδηλώσεις (σε μία από αυτές  δωρίσαμε το air condition για το λιμεναρχείο) και με πολλές μεμονωμένες επισκέψεις των μελών μας.

Φέτος η κεντρική εκδήλωση του ΜΟΦΣ για τα 20 χρόνια του είναι η εκδήλωση στο νησί όπου θα τονίσουμε και πάλι την αγάπη μας για το νησί, τους μαθητές και τους κατοίκους του.

Παράλληλα στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης που αποτελούν βασικές συνιστώσες των δράσεων του ΜΟΦΣ, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού να εξετασθούν από γιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου.

Ταυτόχρονα ο χρόνος της εκδήλωσης 1-4 Ιουνίου 2012 (του Αγ. Πνεύματος) και η προβολή της εκδήλωσης από σημαντικά μέσα ενημέρωσης και τηλεοπτικούς σταθμούς ελπίζουμε ότι θα ενισχύσει τον τουρισμό του νησιού. 

Στον τομέα της Εκπαίδευσης θα γίνει ειδική εκδήλωση-διάλεξη με θέμα την «Ασφάλεια και την Παιδαγωγική αξιοποίηση του διαδικτύου» και  θα προσφερθούν ειδικά βιβλία για όλους τους μαθητές του νησιού.

Δευτέρα 14/5/2012 9μμ στον ΜΟΦΣ, Τελευταία ημέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για  συμμετοχή, κατανομή πληρωμάτων στα σκάφη

Δευτέρα 21/5/2012 9μμ στον ΜΟΦΣ, Συγκέντρωση κυβερνητών, δηλώσεις συμμετοχής.

Στην εκδήλωση μετέχουν μόνο σκάφη κυβερνητών του ΜΟΦΣ. Οι κυβερνήτες και τα πληρώματα θα υπογράψουν δηλώσεις συμμετοχής.

Η συμμετοχή των κυβερνητών στην συγκέντρωση κυβερνητών, αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκδήλωση 

Δευτερα 28/5/2012 9μμ στον ΜΟΦΣ, Τελική συγκέντρωση Κκυβερνητών και πληρωμάτων, οδηγίες πλού 

Παρασκευή 1/6/2012 3μμ:

•·         Αναχώρηση από το Παλιούρι (και εναλλακτικά από Μεγάλη Παναγιά)

•·         Άφιξη στο νησί

Σάββατο 2/6/2012:

Εξέταση των κατοίκων από τους γιατρούς του ΜΟΦΣ:

o   Παιδοχειρουργός- Παιδοουραλόγος :

Κ. Τσακαλίνας , Διευθυντής  Ιατρικού Διαβαλκανικού

o   Καρδιολόγος-Παθολόγος :

Μ. Χοροζόπουλος, συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

o   Πνευμονολόγος:

Δ. Οικονόμου συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

o   Χειρούργος Οδοντίατρος :

Δ. Τσαχαλίνας, Δρ. Γερμανίας, συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

.

Ταυτόχρονα θα διεξαχθούν εξετάσεις σε όλους τους κατοίκους σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων με αντιδραστήρια και άμεση εξαγωγή αποτελεσμάτων.

.

Στον τομέα της Εκπαίδευσης προγραμματίζεται επίσκεψη στο σχολείο, διάλεξη με θέμα «Παιδαγωγική αξιοποίηση και ασφάλεια του διαδικτύου» (με εισηγήτη τον Δρ.Θ. Καρτσιώτη Πληροφορικό - Μαθηματικό) και διανομή ειδικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές με πρακτικές συμβουλές για γονείς και μαθητές

  

•·         Παράλληλες εκδηλώσεις -γεύμα

Κυριακή 3/6/2012: Αναχώρηση για Λήμνο

Δευτέρα 4/6/2012: Αναχώρηση για Παλιούρι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

•·         Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των μελών του ΜΟΦΣ - με βάση την οικονομική συγκυρία και τον χαρακτήρα της αποστολής που έχει η εκδήλωση - το ΔΣ αποφάσισε την επιδότηση κάθε ταμειακά τακτοποιημένου μέλους που θα συμμετάσχει με το ποσό των €100.

•·         Παλιά μέλη θα συμμετάσχουν και θα επιδοτηθούν εφόσον πληρώσουν τις ωφελούμενες συνδρομές.

•·         Όσοι μέλη του ΜΟΦΣ επιθυμούν να συμμετάσχουν και όσες εταιρείες επιθυμούν να βοηθήσουν ως χορηγοί, παρακαλούνται αμέσως (ή το αργότερο μέχρι 14/5/2012) να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο Θόδωρος Καρτσιώτη  τηλ. 6973987060 για να κανονισθούν λεπτομέρειες που αφορούν τα σκάφη και τα πληρώματα.

•·         Όσοι επιθυμούν να κλείσουμε δωμάτια στον Αγ. Ευστράτιο και στη Λήμνο παρακαλούνται να επικοινωνήσουν αμέσως (ή το αργότερο μέχρι 7/5/2012) με τον Πρόεδρο διότι τα διαθέσιμα δωμάτια είναι περιορισμένα. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση απαιτεί σημαντική προετοιμασία και έτσι δεν μπορούν να καλυφθούν συμμετοχές της "τελευταίας στιγμής". Επομένως πιθανές συμμετοχές μελών που δεν θα έχουν δηλώσει τη σμμετοχή τους μέχρι 14/5/2012 θα γίνεται χωρις επιχορήγηση ή άλλη μέριμνα από το ΜΟΦΣ .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΦΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ 2002.

agstrat1.jpg

.