High lights από την τελευταία 10ετια του ΜΟΦΣ

Αρχική arrow 11 arrow Ανακοινώσεις arrow ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 

 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μ.Ο.Φ.Σ. 2009 

©ΜΟΦΣ τηλ.6970329800 ΤΕΛΙΚΟ ver8 

11 σεμινάρια 

 

15/12

ΔΕ

¤

1.Παρουσίαση στα μέλη του προγράμματος M.O.Φ.Σ. 2009 και του ανανεωμένου site www.mofs.gr

2. 1ο Επιμορφωτικό εισαγωγικό σεμινάριο: Προγραμματισμός - οργάνωση και υλοποίηση ταξιδιού με το φουσκωτό σκάφος. Βασικές χρήσεις του Internet στην θάλασσα, εισαγωγή στους ψηφιακούς χάρτες (Εισ. Θ. Καρτσιώτης, Σχολικός Σύμβουλος, Δρ Πληροφορικός). Τροποποιήσεις στον κανονισμό λιμένα (Εισ. Πλωτάρχης Δ. Παρλαπάνης, Κεντρικό Λιμεναρχείο  Θες/νικης )       

ΚΑΡΤΣ

19/1

ΔΕ

¤

2ο Επιμορφωτικό σεμινάριο - εργαστήριο: Εισαγωγή στην πρόγνωση καιρού, βασικά μετεωρολογικά μοντέλα και στατιστικά στοιχεία, Χρήση του διαδικτύου στο σκάφος,  πρόβλεψη καιρού με το site του Μ.Ο.Φ.Σ.. (Εισ. Θ. Καρτσιώτης)

ΚΑΡΤΣ

2/2

ΔΕ

¤

3ο Επιμορφωτικό σεμινάριο - εργαστήριο: Πρόβλεψη καιρού με το site του ΜΟΦΣ (μέρος ΙΙ), Ολοκλήρωση πρακτικής άσκησης, Βασικά στοιχεία αξιοποίησης ναυτικών χαρτών,(Εισ  Θ. Καρτσιώτης), Ηλεκτρονικοί χάρτες, Laptop- GPS, (Εισ: Γ. Γιακουλάκης) 

ΚΑΡΤΣ

16/3

ΔΕ

¤

4ο Επιμορφωτικό σεμινάριο: Η πυρασφάλεια στο σκάφος, νέο site καιρού,

 (Εισ. Γ.Δημητριάδης,Υποπυραγός, Θ. Καρτσιώτης)    

ΚΑΡΤ

ΔΗΜΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ  ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 4 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΕΠΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ 7 ΓΙΑ ΤΟ 2009

8/4

ΤΕ

¤

5ο Επιμορφωτικό σεμινάριο: Μηχανές θαλάσσης, trailer, ανέλκυση - καθέλκυση σκάφους

ΚΑΡΤΣ

13/5

ΤΕ

¤

6ο Επιμορφωτικό σεμινάριο Ναυτοσύνη: δεσίματα, αγκυροβόλιο, κόμποι, όργανα ναυσιπλοΐας

ΚΑΡΤΣ

15/6

ΤΕ

¤

 7ο Επιμορφωτικό σεμινάριο: Πρώτες βοήθειες, τεχνικές ανάνηψης, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΣΕ ΜΕΛΗ ΜΟΦΣ, (Εισ Μ. Χοροζόπουλος Καρ/λόγος, ειδικοί στις πρώτες βοήθειες), Δημιουργία και συντήρηση φαρμακείου σκάφους    

ΚΑΡΤΣ

ΤΕ

¤

8ο Επιμορφωτικό σεμινάριο: Τεχνική συρτής πελαγίσιων αλιευμάτων και εξοπλισμός αλίευσης  (Εισ. Μ. Ρηγανάς, Κ. Γεωργιάδης και στελέχη εταιρειών αλιευτικών προϊόντων)

ΓΕΩΡΓ

15/10

ΤΕ

¤

9ο Επιμορφωτικό σεμινάριο: Παροπλισμός σκάφους      

ΚΑΡΤΣ

ΤΕ

¤

10ο Επιμορφωτικό σεμινάριο: Αλιευτικά εργαλεία συρτής, επιφάνειας, συρτή βυθού με τεχνικά μέσα και με ζωντανά δολώματα (Εισ. Μ. Ρηγανάς, Κ. Γεωργιάδης και  στελέχη εταιρειών αλιευτικών προϊόντων)

ΓΕΩΡΓ

16/12

ΤΕ

¤

11ο Επιμορφωτικό - πιλοτικό σεμινάριο επιπέδου ΙΙ: Προπέλες θεωρία και εφαρμογή (Εισ. Ι.Κόκκος),

 Flaps, trim, tilt, πλεύση σε δύσκολες συνθήκες, νυχτερινές πλεύσεις                    

ΚΑΡΤΣ

ΚΟΚΟΣ

 

Macedonian rib club

 Το Δ.Σ. μπορεί να αναβάλλει ή να τροποποιήσει το πρόγραμμα

Περισσότερες πληροφορίες www.mofs.gr

 

imgp0343.jpgΌσοι μετέχουν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΜΟΦΣ παραλαμβάνουν ειδικό folder με πολλαπλές θήκες στις οποίες προστίθεται εκπαιδευτικό υλικό σε κάθε σεμινάριο.

Έτσι στο τέλος της σαιζόν θα υπάρχει ένας πλήρης φάκελλος, ο οποίος θα μεταφερθεί στο σκάφος και θα περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για χρήση στην θάλασσα.

Τα σεμινάρια και το επιμορφωτκό υλικό έχουν σχεδιασθεί έτσι ώστε φέτος  να παρέχουν τις βασικές γνώσεις για να μπορέσει ο νέος κάτοχος ενός σκάφους να το κυβερνήσει με ασφάλεια.

Οι απόφοιτοι των φετεινών σεμιναρίων και όσοι άλλοι έχουν αρκετές γνώσεις θα συγκροτήσουν την επιμορφωτική ομάδα επιπέδου ΙΙ, όπου θα υλοποιηθούν σεμινάρια στην ερχόμενη χρονιά.

Ταυτόχρονα διάφορα σύγχρονα θέματα όπως για παράδειγμα η αξιοποίηση νέων λογισμικών, η χρήση του απινιδωτή, η αξιοποίηση της κινητής τηλεφωνίας και του διαδικτύου στο φουσκωτό,  είναι ενδιαφέροντα για όλους τους κυβερνήτες.

Η ανταπόκριση παλαιών και νέων κυβερνητών κατά το 1ο σεμινάριο στην θεματολογία και στον σύγχρονο τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος ήταν θετικότατη και δικαιώνει τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του προγράμματος