High lights από την τελευταία 10ετια του ΜΟΦΣ

Αρχική arrow 11 arrow Εκδρομές arrow ΝΑΞΟΣ 2009
ΝΑΞΟΣ 2009
 

O ΜΟΦΣ

 στην  4η Πανελλήνια συνάντηση Φουσκωτών σκαφών  2009

Ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών συμμετείχε στην 4η Πανελλήνια συνάντηση Φουσκωτών σκαφών στην Νάξο. Σημειώνεται ότι τα σκάφη του ΜΟΦΣ διάνυσαν 900 Ναυτικά Μίλια μέσα σε 7 ημέρες για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ψαρών και στην Πανελλήνια συνάντηση. Με σύντομους ενδιάμεσους σταθμούς στην Σκόπελο, στην Εύβοια και στην Άνδρο, τα σκάφη έφθασαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Νάξο.

naxos3.jpg

Στην συνέχει ο ΜΟΦΣ συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις των προέδρων των ομίλων. Κατά την συνάντηση των εκπροσώπων στην Ομοσπονδία ο ΜΟΦΣ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Θόδωρο Καρτσιώτη, από τον ταμία και έφορο προβολής Νίκο Παντή και από το μέλος του ΔΣ Κλήμη Γεωργιάδη. Στην συνάντηση αυτή ο ΜΟΦΣ αφού έδωσε συγχαρητήρια στην λέσχη φουσκωτών σκαφών Χανίων για την θαυμάσια διοργάνωση και στον Παγκρήτιο για την παρουσίαση της μαντινάδας από το παιδιά, κατέθεσε την παρακάτω εμπεριστατωμένη πρόταση για τις επόμενες Πανελλήνιες συναντήσεις:

naxos1.jpg 

«Προκειμένου να αποκτήσει η υπό σύσταση Ομοσπονδία ποιοτικά χαρακτηριστικά, κύρος και αναγνωρισιμότητας θα πρέπει να αναβαθμισθούν οι συναντήσεις των εκπροσώπων και ιδίως η ετήσια συνάντηση που γίνεται στο πλαίσιο της Πανελλήνια συνάντησης Φουσκωτών σκαφών. Προς αυτή την κατεύθυνση η ετήσια συνάντηση θα πρέπει να αποκτήσει περιεχόμενο: τεχνικό, ,πολιτιστικό, οικολογικό. Ειδικές τεχνικές επιτροπές θα πρέπει να επεξεργάζονται ένα κεντρικό θέμα για κάθε συνάντηση και στη συνέχεια η ολομέλεια λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά πορίσματα να καταλήγει σε αποφάσεις. Προτείνω για τν επόμενη συνάντηση το θέμα να είναι η έλλειψη τεχνικής τεκμηρίωσης και εγγυήσεων που υπάρχει αυτή την στιγμή στον χώρο των φουσκωτών σκαφών. Δεν είναι δυνατόν να αγοράζει κάποιος ένα φούρνο μικροκυμάτων αξίας €40 και να παίρνει γραπτές εγγυήσεις και manuals και αντίθετα να αγοράζει ένα φουσκωτό δεκάδων χιλιάδων ευρώ και να μην έχει ούτε ένα γραπτό κείμενο. Τεχνικά σχέδια (π.χ. ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις), γραπτές εγγυήσεις κ.τ.λ. θα αναγκάσουν τους κατασκευαστές να βελτιώσουν την ποιότητα κατασκευής και ταυτόχρονο θα δημιουργήσουν ένα πλαίσιο αναφοράς έτσι ώστε σε πιθανές βλάβες να μπορούν να αναζητηθούν ευθύνες κακοτεχνίας.

Ο κύριος Καρτσιώτης κατέληξε ως έξης:  Ένα τέτοια θέμα - για τι οποίο θα είναι προφανή η συνδρομή της Γεν. Γραμματείας καταναλωτών- μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για την καταξίωση της υπό σύσταση Ομοσπονδίας. Δευτερεύοντα θέματα - όπως η σειρά που θα μπαίνουν οι όμιλοι στο λιμάνι και το τι θα αναγράφεται στα μπλουζάκια δεν μπορεί να μας απασχολούν κάθε χρόνο και να υποβιβάζουν το κύρος και την αναισθητική μας.»

Η συνάντηση έκλεισε με την προσφορά γλυκών (με το σήμα του ΜΟΦΣ) που είχε ετοιμάσει στο εργοστάσιό του το μέλος του ΜΟΦΣ Γιώργος Τουμπερλέκας. 

naxos2.jpg naxos5.jpg

naxos_4.jpg

www.mofs.gr

Macedonian rib club