High lights από την τελευταία 10ετια του ΜΟΦΣ

Αρχική arrow Ο Όμιλος arrow Επιτροπές
Το ΑΒΕΡΩΦ στη Θεσσαλονίκη

averof_1.png

Το ΘΚ Γ. ΑΒΕΡΩΦ στη Θεσσαλονίκη, ο ΜΟΦΣ στην τιμητική συνοδεία

Από τα χαράματα σε εγρήγορση. Τα τηλέφωνα .. φωτιά... που είναι το πλοίο, πότε θα το συναντήσουμε, τι γίνεται με τον καιρό.. ήδη βρέχει. Μαθαίνουμε από φίλους: χθες πέρασε από Αλόννησο, το βράδυ αργά καβάτζαρε από το Ποσείδι. Ο καιρός χάλια, βροχή αεράκι 3-4bf και προβλέψεις για σύντομα 6-7 ακόμη και 8 bf, μέσα στο Θερμαϊκό με καταιγίδα. Λέμε ότι θα πάμε ... με κάθε καιρό.

Άλλοι ξεκίνησαν για να ρίξουν από την ράμπα της Περαίας. Όσοι τυχεροί ξεκινήσαμε από την μαρίνα, βλέπουμε με το χάραμα της ημέρας το Θωρηκτό να καβατζάρει μεγαλόπρεπα από το Αγγελοχώρι. Τα σκάφη συγκεντρώνονται στη μαρίνα. Αναρτούμε τις σημαίες του ΜΟΦΣ και ετοιμαζόμαστε να λύσουμε. Ξαφνικά το Θωρηκτό σταματά. Σε άμεση επικοινωνία με τη τη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδας μαθαίνουμε ότι υπάρχει στάση μίας ώρας. Ευκαιρία για καφέ και για καλύτερο δέσιμο της μεγάλης σημαίας γιατί ο καιρός συνεχώς δυναμώνει. Σκουφιά και νιτσεράδες βγαίνουν από τα αμπάρια, το κρύο τσουχτερό.

Το θρυλικό θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ ξεκινά την τελική του πορεία προς την Θεσσαλονίκη. 
Μπαίνουμε στον σχηματισμό συνοδείας ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΆ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΟΦΣ. Πολλά ρυμουλκά, σκάφη του Πολεμικού ναυτικού και του Λιμενικού και ανάμεσα τα σκάφη του ΜΟΦΣ. 

Είναι απερίγραπτη και ανεπανάληπτη η συγκίνηση που νοιώθουμε όλοι μας. Μετά από 72 χρόνια ο "ΜΠΑΡΠΑ ΓΙΩΡΓΗΣ" κατευθύνεται προς το Λευκό Πύργο. Η σταθερή ταχύτητα των 5νμ. μας φαίνεται πολύ !!! Ευχόμαστε να μην τελειώσουν ποτέ τα λίγα μίλια, να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε δίπλα του .
Το ΑΒΕΡΩΦ δένει στην εξωτερική προβλήτα του λιμανιού σε σημείο που βλέπει όλη την πόλη. Κόρνες, υδάτινες αψίδες και η μπάντα του Πολεμικού ναυτικού συμπληρώνουν την μοναδική στιγμή.

Και μόλις τελειώνει η υποδοχή, λες και ο καιρός περίμενε να δέσει το πλοίο - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ όλων των Ελλήνων, αμέσως ξεκινά καταιγίδα και ισχυρότατος άνεμος. Γυρνάμε στη μαρίνα και δένουμε με ασφάλεια. Στην Περαία χαμός, 7αρη γεμάτο

Η χαρά και η υπερηφάνεια που βιώσαμε όλοι όσοι λάβαμε μέρος ήταν εξαιρετική. Τα τελευταία 10 χρόνια, ο ΜΟΦΣ έχει οργανώσει 300 και πλέον δράσεις. Η συναισθηματική φόρτιση που νοιώσαμε όλοι οι συμμετέχοντες και η τιμή που έγινε στον ΜΟΦΣ, τοποθετούν την υποδοχή τoυ ΑΒΕΡΩΦ στις 10 πρώτες.

Μακάρι το σύμβολο ενότητας του έθνους που εδώ και λίγες ώρες δένει στην ιστορική προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, να μεταφέρει τους ιστορικούς συμβολισμούς του σε όλους και να υπενθυμίσει ότι όπως απέδειξε το ΑΒΕΡΩΦ "όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι είναι ΑΝΊΚΗΤΟΙ".


Ευχαριστούμε τη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδας,για την άψογη συνεργασία μας. Ήδη οργανώνουμε ομαδική επίσκεψη στο πλοίο 40 μελών μας με ειδική ξενάγηση

Δείτε φωτογραφίες στο https://www.facebook.com/profile.php?id=100014802158860