High lights από την τελευταία 10ετια του ΜΟΦΣ

Αρχική arrow Ο Όμιλος arrow Επιτροπές
12η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«500 ΜΙΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΒΟ»




Ο Μ.Ο.Φ.Σ. (
Μακεδονικός όμιλος φουσκωτών και πολευεστερικών σκαφών), έχει ποικίλη πολιτιστική, ιατρική, εκπαιδευτική και φιλανθρωπική δράση, ιδιαίτερα στον τομέα της αλληλεγγύης στα απομακρυσμένα νησιά, όπου κάθε χρόνο διοργανώνει μία  αποστολή.

Το 2013 και το 2014 διοργανώσαμε Ιατρικές και Εκπαιδευτικές αποστολές στον Άγιο Ευστράτιο, το 2015 την αποστολή «ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ 2015» και το 2016 την 11ης Πανελλήνια συνάντηση στην Αλόννησο όπου συμμετείχαν 240 σκάφη και 1000 άτομα.

Η συνεχή μας παρουσία στα ακριτικά νησιά, τονίζει την αλληλεγγύη στους κατοίκους των ευαίσθητων αυτών περιοχών, προβάλει τουριστικά τα νησιά και ενισχύει την τοπική αγορά. Φέτος σημαντική δράση στο πρόγραμμα των 40 εκδηλώσεων του ΜΟΦΣ, ήταν η αποστολή στο δοκιμαζόμενο από τους σεισμούς και τα μεταναστευτικά ρεύματα νησί της Λέσβου.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, σκάφη του ΜΟΦΣ ξεκίνησαν από τη Μακεδονία και διασχίζοντας το Βορειοανατολικό Αιγαίο διανύοντας «500 ΜΙΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΒΟ» συμμετείχαν στην 12 Πανελλήνια συνάντηση  6-10/ 7 / 2017, στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στο ταξίδι πιάσαμε στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο, χαράζοντας πορεία κατάλληλη με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ο Μ.Ο.Φ.Σ. συγχαίρει τον διοργανωτή Ο.Φ.Σ.Λ. για την άψογη διοργάνωση και ελπίζει ότι οι Πανελλήνιες θα συνεχίσουν να διεξάγονται προσφέροντας παράλληλα με το Πανελλήνιο αντάμωμα ομίλων, ουσιαστική στήριξη στα νησιά μας και ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν ανάγκη προβολής διότι πιστεύουμε ότι σε περίοδο κρίσης, θα πρέπει να συνδυάζεται η ψυχαγωγική δράση των ναυτικών ομίλων με την κοινωνική προσφορά. Για αυτούς αριβώς τους λόγους ο Μ.Ο.Φ.Σ. στήριξε από την αρχή ένθερμα την υποψηφιότητα της Λέσβου και πήγε στην Πανελλήνια παρά τις καιρικές συνθήκες και τα λοιπά προβλήματα. Παράλληλα συμμετέχει στην προσπάθεια για την ακτοπλοϊκή επανασύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Λέσβο.

Ο Μ.Ο.Φ.Σ. ευχαριστεί θερμά τους κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών που συμμετείχαν, διότι κατέβαλα εξ ιδίων, ένα σημαντικό ποσό για μία αποστολή – αστραπή 4 μόλις ημερών, προκειμένου να καλυφθούν τα σημαντικά έξοδα, ιδίως τα καύσιμα των σκαφών.

 

Ο Πρόεδρος

 

 

Θόδωρος Καρτσιώτης

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Ανδρέας Σαγιόγλου


Υ.Γ. Ακολουθούν μερικές ΦΩΤΟ

δείτε και άλλες φωτό ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=777951429049941&set=pcb.777952909049793&type=3&theater 

12_lesvos_a_apostoli_mofs.jpg

 

12_lesvos_a_bloyzaki_apostolis.jpg

 

12_lesvos_a_eisodos_7.jpg

12_lesvos_a_meta_tin_eisodo.jpg

12_lesvos_a_safety_first.jpg