High lights από την τελευταία 10ετια του ΜΟΦΣ

Αρχική arrow Ο Όμιλος arrow Επιτροπές
ΛΗΜΝΟΣ 2016

 Ναυτική εκδρομή - εξόρμηση στη ΛΗΜΝΟ 30/9 - 2/10
 
limnos_2016.jpg 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ναυτική εξόρμηση του MOΦΣ στη ΛΗΜΝΟ 30/9 - 2/10

Την Τρίτη 4/10/2016 στις 10 π.μ. παρακολουθήστε live την απολογιστική συνέντευξη της εξόρμησης μέσω διαδικτύου στο http://www.measlemnos.gr/meas-radio-lemnos/

 

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΠΟΥΜΠ ΣΤΟ 

https://www.flickr.com/photos/79973821@N07/albums/72157673524404651/

 

 

Ο ΜΟΦΣ ολοκλήρωσε τις ναυτικές του δράσεις για το 2016 (το πλήρες πρόγραμμα των 37 δράσεών του είναι αναρτημένο στο  http://www.mofs.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=169&Itemid=1 ) με τριήμερη εξόρμηση στη ΛΗΜΝΟ με 5 σκάφη και 15 κυβερνήτες και πληρώματα.

Οι δεσμοί του ΜΟΦΣ με το ακριτικό νησί είναι πολύχρονοι και δυνατοί:

Το 1994, επί Προεδρίας Θ. Δελιπούλιου οργανώθηκε η 1η οργανωμένη εκδρομή, ακολούθησαν και πολλές άλλες:

Το 2000, το 2001 και το 2002 η Λήμνος ήταν το σημείο εξόδου των σκαφών του ΜΟΦΣ για την Τένεδο, την Ίμβρο, την Κωνσταντινούπολη, τον Άσσο και το Αιβάλι, έξοδος που συνδυάστηκε με τοπικές επισκέψεις.

Το 2013 και το 2014 η Λήμνος ήταν στο πρόγραμμα της ευρύτερης Ιατρικής και εκπαιδευτικής αποστολής μας στον Άγιο Ευστράτιο, όπου χαρίσαμε στο Λιμεναρχείο κλειστό σύστημα εποπτείας και καταγραφής του λιμανιού.

Φέτος αποτελούσε την βασική καλοκαιρινή θαλάσσια εκδρομή μας.

Η πρόσφατη εξόρμησή μας, ήταν διερευνητική προκειμένου να συνδιοργνώσουμε στην επόμενη διετία ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ EVENT, που θα είναι χρήσιμο για τους κατοίκους του νησιού και ταυτόχρονα θα προβάλει τη Λήμνο στις αρχές της τουριστικής περιόδου. Εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του ΜΟΦΣ – το οποίο θεωρούμε και ως κύρια αποστολής μας -  την πολιτιστική και τουριστική  προβολή των νησιών μας και ιδιαίτερα αυτών που έχουν ανάγκη. Θωρούμε ότι η έμπρακτη αλληλεγγύη στους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας είναι μέγιστος χρεος των ναυτικών ομιίλων.

Η υποδοχή από τους φορείς του νησιού και η συνεργασία μαζί τους ήταν εξαιρετική.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαρινάκης, ο οποίος με τους άξιους συνεργάτες του μας εξέπληξε με τα καλαίσθητα και χρήσιμα έργα υποδομής που είδαμε, συνεργάστηκε με τον ΜΟΦΣ και θέσαμε το πλαίσιο των κοινών μελλοντικών μας δράσεων.

Ο Λιμενάρχης και γενικότερα όλα τα στελέχη του Λιμεναρχείου συνεργάσιμοι, ευγενικοί, συμπαραστάτες στις προσπάθειές μας.

Όλα τα μέλη του Λιμενικού ταμείου,  έμπειροι γνώστες της θάλασσας, μας περίμεναν στην αποβάθρα, έδεσαν τα σκάφη μας αμέσως, μας βοήθησαν να συνδεθούμε με τα Pillars που πλέον έχουν αναπτυχθεί σε όλη την προβλήτα. Σχεδιάσαμε ένα πρώτ ο πλάνο για λιμενισμό πολλών σκαφών σε ενδεχόμενη δράση μας στο νησί.

Ο παλιός μας φίλος, ο Πρόεδρος των αλιέων, θαυμάσιος όπως πάντα, ανανέωσε την πρόσκλησή του για να κάνουμε ένα από τα επόμενα Game Fishing του ΜΟΦΣ στη Λήμνο.

Η ολοήμερη ξενάγηση σε μέρη με αρχαιολογικό - πολιτιστικό - τουριστικό και ναυτικό ενδιαφέρον, στο συμμαχικό νεκροταφείο. Το πούλμαν που νοίκιασε ο ΜΟΦΣ με οδηγό τον Παντελή, εκάνε πολλά ευχάριστα χιλιόμετρα, σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού. Στο εργαστήρι κεραμικής στο Κοντοπούλι Λήμνου της Κ. Δεσποτέρη, είδαμε τον τρόπο παραγωγής των πήλινων χειροτεχνημάτων και μάθαμε για την λημνέα γη. Έχουμε λοιπόν έτοιμο το παράλληλο πρόγραμμα των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, για όσους θα μας συνοδεύσουν σε μελλοντικές μας δράσεις.

Τονίζουμε ιδιαίτερα το θερμό κλίμα φιλοξενίας που συναντήσαμε σε όλο το νησί και την μεγάλη κάλυψη από τα ΜΜΕ.

Συνεντεύξεις στο ραδιoφωνικό σταθμό ΛΗΜΝΟΣ FM 100 και ΡΑΔΙΟ ΛΗΜΝΟΣ 97.9, δημοσιεύματα http://www.limnosreport.gr/archives/99961, κ.ά.

Επιστρέψαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις με θαυμάσιο καιρό , με καταγάλανο ουρανό,  έχοντας στο μυαλό μας το λόγια του Ρίτσου από το ποίημα του Καπνισμένο Τσουκάλι που το έγραψε στη Λήμνο το 1948:

«Αυτό το χαμόγελο κι αυτόν τον ουρανό δεν μπορούν να μας τα πάρουν»

 

Περισσότερες πληροφορίες

Θόδωρος Καρτσιώτης

Πρόεδρος ΜΟΦΣ

 

Τηλ. 6970329800

www.mofs.gr

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005052735429

 

   


Ο ΜΟΦΣ στο πλαίσιο του προγράμματος των 37 δράσεών του για το 2016 (βλ. http://mofs.gr/index.php…), οργανώνει εκδρομή στη ΛΗΜΝΟ το προσεχές Σ/Κ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-9: Ανεξάρτητες αναχωρήσεις από Παλιούρι και Βουρβουρού - άφιξη στη ΛΗΜΝΟ - τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ΛΗΜΝΟΣ για όσους δεν μείνουν στα σκάφη.


ΣΑΒΒΑΤΟ 1-10: Ξενάγηση στην ορεινή Λήμνο σε σημεία ναυτικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος από τον Π. Κρίκη (πρώην ΓΓΜΟΦΣ), ο οποίος κατάγεται από τη Λήμνο.


ΚΥΡΙΑΚΗ 2-10: Ξενάγηση στις καταπληκτικές γειτονιές και στο κάστρο της Μύρινας - Συνάτηση με το Δήμαρχο Λήμνου στο Δημαρχείο.Επιστροφή


Περισσσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 6970329800