High lights από την τελευταία 10ετια του ΜΟΦΣ

Αρχική arrow Ο Όμιλος arrow Επιτροπές
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ

 

Active Image

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ VIDEΟ 3,5 λεπτών

 

 

NEW ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ VIDEO 15 ΛΕΠΤΩΝ  

Στη διεύθυνση

https://www.flickr.com/photos/79973821@N07/with/14392384112/

θα δείτε το πρώτο πακέτο φωτογραφιών και  σύντομα θα αναρτηθούν και άλλες φωτογραφίες και το υλικό που βιντεοσκοπήθηκε από επίγεια και από ασύρματη κάμερα – ελικόπτερο.  (ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥ 2014, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ 2012)

Στη διεύθυνση

https://www.mofs.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=139&Itemid=1

Θα βρείτε πληροφορίες για την αποστολή

 

 

 

Μακεδονικόσ ΟμιλοςΦουσκωτών Σκαφών

Ολοκληρώθηκε η αποστολή αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης  του ΜΟΦΣ

στο ακριτικό νησί  Άγιος Ευστράτιος

Η αποστολή του ΜΟΦΣ στον ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ τον Ιούνιο 2014 απετέλεσε την κορυφαία δράση στα 22 χρόνια λειτουργίας μας.

Η επιτυχία της ξεπέρασε τις προσδοκίες μας σε όλα τα επίπεδα Ιατρικό, Παιδαγωγικο-Εκπαιδευτικό, προβολής του νησιού.

Τα ΜΜΕ στηρίζουν την προσπάθεια σε επίπεδο πρωτόγνωρο για δραστηριότητα ομίλου Φουσκωτών σκαφών.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας

Όλοι οι συμμετέχοντες στέλνουμε την αγάπη μας στον γιατρό μας Κώστα Τσαxαλίνα με την ευχή να οργανώσει το ίδιο τέλεια το Ιατρικό team και της επόμενης αποστολής μας.

Υλικό αναρτάται σταδιακά στο site  

Active Image 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-6-2014 

Αποστολή αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης, προς τους κατοίκους του ακριτικού Άγιου Ευστρατίου οργάνωσε στις 6 έως 9 Ιουνίου (του Αγίου Πνεύματος), ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (Μ.Ο.Φ.Σ),  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 22 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς από την ίδρυσή του.

Η τριήμερη αποστολή, πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου και έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού, να εξετασθούν από ειδικούς ιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου. Στις γυναίκες, του νησιού έγινε προληπτικός έλεγχος Pap Test.  

Active Image

Τα σκάφη του ΜΟΦΣ με την πολυμελή αποστολή υποδέχτηκαν στο λιμάνι ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μακρής, η νέα Δήμαρχος κ. Κακαλή, κάτοικοι του νησιού και όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Στο σχολείο του νησιού ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης, παρέδωσε μία υπερσύγχρονη υπολογιστική νησίδα 12 φορητών υπολογιστών, προσφορά της εταιρείας  ΜΕΝΑΡΙΝΙ HELLAS AEκαι σε όλους τους μαθητές μοιράσθηκαν δώρα από τον επιχειρηματία - μέλος του ΜΟΦΣ κ.Νικολαίδη.

Το πρωί του Σαββάτου οι κάτοικοι υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις και οι γυναίκες σε paptest

Active Image

 

Στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, ο καρδιολόγος κ. Καραγκούνης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, ο ογκολόγος κ. Κωνσταντινίδης Διευθυντής του Θεαγενείου Αντικαρκινικού και η Καθηγήτρια δερματολογίας κ. Ράλη, ενημέρωσαν τους κατοίκους του νησιού για θέματα της ειδικότητάς τους, χρησιμοποιώντας διαδραστικά μέσα.

Active Image

 

Η αποστολή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Λήμνο όπου ο Αντιδήμαρχος κ. Τσανταρλιώτης έδωσε στους κυβερνήτες των σκαφών αναμνηστικά βιβλία και ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ παρέδωσε τη σημαία του Δήμου Καλαμαριάς, που είναι η έδρα του ομίλου. Κατά την επίσκεψη στο Λιμεναρχείο της Λήμνου, ο έφορος αλιείας του ΜΟΦΣ επιχειρηματίας κ. Ρηγανάς, προσέφερε ένα υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου με κάμερες και καταγραφικό. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα διεξαγωγής στη Λήμνο του 18ου GAME FISHING σε συνεργασία με το σύλλογο αλιέων Λήμνου.

      Ο όμιλος ετοιμάζεται για τη νέα του αποστολή για το διάστημα 19 έως 24 Ιουνίου, όπου  σκάφη του ΜΟΦΣ με τις σημαίες των χορηγών , θα επισκεφθούν πολλά νησιά του Αιγαίου με επίκεντρο τη Σύρο, μεταφέροντας μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης, κάνοντας πράξη το σύνθημα της Ομοσπονδίας Φουσκωτών Σκαφών «Όλη η Ελλάδα μία παρέα».

Η εταιρία “Κάρτα Υγείας EY CLUB – Εξασφάλιση Υγείας” που ανέλαβε τη δαπάνη των μικροβιολογικών εξετάσεων όλων των κατοίκων, τη μεταφορά του εξοπλισμού και την εναέρια βιντεοσκόπιση της αποστολής, η εταιρεία “ΜΕΝΑΡΙΝΙ HELLAS AE που υποστηρίζει  και τους μαθητές του νησιού βοήθησαν ώστε η αποστολή να έχει σημαντικά αποτελέσματα   Οι εταιρείες αυτές υποστήριξαν και την 1η αποστολή του ΜΟΦΣ στον Άγιο Ευστράτιο το 2012. Οι πρόεδροί τους και φέτος ήταν μαζί μας σε όλη τη διάρκεια της αποστολής.

Επίσης τις αποστολές σε Άγιο Ευστράτιο και Σύρο, υποστηρίζουν: το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ιατροί του οποίου απετέλεσαν τον πυρήνα της Ιατρικής Ομάδα, η εταιρεία MALAMIDIS MARINE, η εταιρεία ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ. και  η εταιρεία παιχνιδιών JOHN HELLAS ΕΠΕ” . Τα υλικά για τις μικροβιολογικές ιατρικές εξετάσεις τα παρέχει η εταιρεία ROCHE. Η εταιρεία RG ALARM προσέφερε το σύστημα ελέγχου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Θ. Καρτσιώτης, Πρόεδρος ΜΟΦΣ/ Αρχηγός αποστολής – ΤΗΛ: 6970329800.

Active Image