High lights από την τελευταία 10ετια του ΜΟΦΣ

Αρχική arrow Ο Όμιλος arrow Επιτροπές
ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 2014

 

Αποστολή αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης  του ΜΟΦΣ

στο ακριτικό νησί  Άγιος Ευστράτιος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΛΗΠΤΚΟ video 15 λεπτών

Active Image 

 

Active Image

 

 

 

 

Μακεδονικόσ ΟμιλοςΦουσκωτών Σκαφών

Ολοκληρώθηκε η αποστολή αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης  του ΜΟΦΣ

στο ακριτικό νησί  Άγιος Ευστράτιος

Η αποστολή του ΜΟΦΣ στον ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ τον Ιούνιο 2014 απετέλεσε την κορυφαία δράση στα 22 χρόνια λειτουργίας μας.

Η επιτυχία της ξεπέρασε τις προσδοκίες μας σε όλα τα επίπεδα Ιατρικό, Παιδαγωγικο-Εκπαιδευτικό, προβολής του νησιού.

Τα ΜΜΕ στηρίζουν την προσπάθεια σε επίπεδο πρωτόγνωρο για δραστηριότητα ομίλου Φουσκωτών σκαφών.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας

Όλοι οι συμμετέχοντες στέλνουμε την αγάπη μας στον γιατρό μας Κώστα Τσαxαλίνα με την ευχή να οργανώσει το ίδιο τέλεια το Ιατρικό team και της επόμενης αποστολής μας.

Υλικό αναρτάται σταδιακά στο site  

Active Image 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-6-2014 

Αποστολή αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης, προς τους κατοίκους του ακριτικού Άγιου Ευστρατίου οργάνωσε στις 6 έως 9 Ιουνίου (του Αγίου Πνεύματος), ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (Μ.Ο.Φ.Σ),  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 22 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς από την ίδρυσή του.

Η τριήμερη αποστολή, πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου και έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού, να εξετασθούν από ειδικούς ιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου. Στις γυναίκες, του νησιού έγινε προληπτικός έλεγχος Pap Test.  

Active Image

Τα σκάφη του ΜΟΦΣ με την πολυμελή αποστολή υποδέχτηκαν στο λιμάνι ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μακρής, η νέα Δήμαρχος κ. Κακαλή, κάτοικοι του νησιού και όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Στο σχολείο του νησιού ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης, παρέδωσε μία υπερσύγχρονη υπολογιστική νησίδα 12 φορητών υπολογιστών, προσφορά της εταιρείας  ΜΕΝΑΡΙΝΙ HELLAS AEκαι σε όλους τους μαθητές μοιράσθηκαν δώρα από τον επιχειρηματία - μέλος του ΜΟΦΣ κ.Νικολαίδη.

Το πρωί του Σαββάτου οι κάτοικοι υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις και οι γυναίκες σε paptest

Active Image

 

Στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, ο καρδιολόγος κ. Καραγκούνης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, ο ογκολόγος κ. Κωνσταντινίδης Διευθυντής του Θεαγενείου Αντικαρκινικού και η Καθηγήτρια δερματολογίας κ. Ράλη, ενημέρωσαν τους κατοίκους του νησιού για θέματα της ειδικότητάς τους, χρησιμοποιώντας διαδραστικά μέσα.

Active Image

 

Η αποστολή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Λήμνο όπου ο Αντιδήμαρχος κ. Τσανταρλιώτης έδωσε στους κυβερνήτες των σκαφών αναμνηστικά βιβλία και ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ παρέδωσε τη σημαία του Δήμου Καλαμαριάς, που είναι η έδρα του ομίλου. Κατά την επίσκεψη στο Λιμεναρχείο της Λήμνου, ο έφορος αλιείας του ΜΟΦΣ επιχειρηματίας κ. Ρηγανάς, προσέφερε ένα υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου με κάμερες και καταγραφικό. Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα διεξαγωγής στη Λήμνο του 18ου GAME FISHING σε συνεργασία με το σύλλογο αλιέων Λήμνου.

      Ο όμιλος ετοιμάζεται για τη νέα του αποστολή για το διάστημα 19 έως 24 Ιουνίου, όπου  σκάφη του ΜΟΦΣ με τις σημαίες των χορηγών , θα επισκεφθούν πολλά νησιά του Αιγαίου με επίκεντρο τη Σύρο, μεταφέροντας μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης, κάνοντας πράξη το σύνθημα της Ομοσπονδίας Φουσκωτών Σκαφών «Όλη η Ελλάδα μία παρέα».

Η εταιρία “Κάρτα Υγείας EY CLUB – Εξασφάλιση Υγείας” που ανέλαβε τη δαπάνη των μικροβιολογικών εξετάσεων όλων των κατοίκων, τη μεταφορά του εξοπλισμού και την εναέρια βιντεοσκόπιση της αποστολής, η εταιρεία “ΜΕΝΑΡΙΝΙ HELLAS AE που υποστηρίζει  και τους μαθητές του νησιού βοήθησαν ώστε η αποστολή να έχει σημαντικά αποτελέσματα   Οι εταιρείες αυτές υποστήριξαν και την 1η αποστολή του ΜΟΦΣ στον Άγιο Ευστράτιο το 2012. Οι πρόεδροί τους και φέτος ήταν μαζί μας σε όλη τη διάρκεια της αποστολής.

Επίσης τις αποστολές σε Άγιο Ευστράτιο και Σύρο, υποστηρίζουν: το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ιατροί του οποίου απετέλεσαν τον πυρήνα της Ιατρικής Ομάδα, η εταιρεία MALAMIDIS MARINE, η εταιρεία ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ. και  η εταιρεία παιχνιδιών JOHN HELLAS ΕΠΕ” . Τα υλικά για τις μικροβιολογικές ιατρικές εξετάσεις τα παρέχει η εταιρεία ROCHE. Η εταιρεία RG ALARM προσέφερε το σύστημα ελέγχου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Θ. Καρτσιώτης, Πρόεδρος ΜΟΦΣ/ Αρχηγός αποστολής – ΤΗΛ: 6970329800.

Active Image

Στη διεύθυνση

 

https://www.flickr.com/photos/79973821@N07/with/14392384112/

 

θα δείτε το πρώτο πακέτο φωτογραφιών και  σύντομα θα αναρτηθούν και άλλες φωτογραφίες και το υλικό που βιντεοσκοπήθηκε από επίγεια και από ασύρματη κάμερα – ελικόπτερο.  (ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥ 2014, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ 2012)

 

Στη διεύθυνση

 

https://www.mofs.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=139&Itemid=1

 

Θα βρείτε πληροφορίες για την αποστολή  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  1-6-2014

Αποστολή αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης,  προς τους κατοίκους του ακριτικού Άγιου Ευστρατίου οργανώνει στις 6 έως 9 Ιουνίου (του Αγίου Πνεύματος), ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (Μ.Ο.Φ.Σ),  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 22 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς από την ίδρυσή του.

 Η τριήμερη αποστολή στον αγαπημένο προορισμό του ακριτικού Αγίου Ευστρατίου, πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου και θα δώσει την δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού, να εξετασθούν από ειδικούς ιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου, όλων σχεδόν των ειδικοτήτων.

Επικεφαλής της 17μελους Ιατρικής ομάδας, είναι το μέλος του Μ.Ο.Φ.Σ, Παιδοχειρουργός κ. Κ. Τσαxαλίνας, διευθυντής Παιδοχειρουργικής κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου. Επίσης, θα διενεργηθούν σε όλους τους κατοίκους του νησιού οι βασικές μικροβιολογικές εξετάσεις και σε όλες τις γυναίκες, προληπτικός έλεγχος Pap Test.

Η εκδήλωση αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης, με τη στήριξη όλων μπορεί να συμβάλλει στην τουριστική  προβολή του όμορφου ακριτικού νησιού. Σε όλους τους μαθητές του νησιού θα μοιρασθούν δώρα.

Επίσης στο διάστημα 19 έως 24 Ιουνίου, σκάφη του ΜΟΦΣ με τις σημαίες των χορηγών , θα επισκεφθούν πολλά νησιά του Αιγαίου με επίκεντρο τη Σύρο, μεταφέροντας μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Όλη η Ελλάδα μία παρέα».

Τις αποστολές υποστηρίζουν : το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ιατροί του οποίου αποτελούν τον πυρήνα της Ιατρικής Ομάδα, η εταιρεία “ΜΕΝΑΡΙΝΙ HELLAS AE που στηρίζει την αποστολή και τους μαθητές του νησιού, η εταιρία “Κάρτα Υγείας EY CLUB – Εξασφάλιση Υγείας” που ανέλαβε τη δαπάνη των μικροβιολογικών εξετάσεων όλων των κατοίκων και τη μεταφορά του εξοπλισμού,η εταιρεία MALAMIDIS MARINE και η εταιρεία ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ. Η εταιρεία παιχνιδιών JOHN HELLAS ΕΠΕ” θα προσφέρει ατομικά δώρα σε όλους τους μαθητές του νησιού. Τα υλικά για τις μικροβιολογικές ιατρικές εξετάσεις τα παρέχει η εταιρεία ROCHE.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Θ. Καρτσιώτης, Πρόεδρος ΜΟΦΣ/ Αρχηγός αποστολής – ΤΗΛ: 6970329800.

 

ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ 2014

6-9/6/2014

 

Ο Αγ. Ευστράτιος, το αγαπημένο μας νησί, το έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές στα 22 χρόνια του ΜΟΦΣ με οργανωμένες εκδηλώσεις (σε μία από αυτές  δωρίσαμε το air condition για το λιμεναρχείο) και με πολλές μεμονωμένες επισκέψεις των μελών μας.

Φέτος η κεντρική εκδήλωση του ΜΟΦΣ για τα 22 χρόνια του - σύμφωνα με απόφαση της πρόσφατης ΓΣ των μελών μας- είναι η τριήμερη αποστολή μας στο νησί, όπου θα τονίσουμε και πάλι την αγάπη μας για το νησί, τους μαθητές και τους κατοίκους του.

 

Η αποστολή διοργανώνεται σε στενή συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου.

Στην αποστολή συμβάλλουν ο Δήμος Καλαμαριάς (έδρα του ΜΟΦΣ) και ο Δήμος Λήμνου (συνεργασία για την επίσκεψη των σκαφών στη Λήμνο)

 

Παράλληλα στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης που αποτελούν βασικές συνιστώσες των δράσεων του ΜΟΦΣ, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού να εξετασθούν από γιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου.

 

Επικεφαλής της 16μελους Ιατρικής ομάδας, η οποία περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις ειδικότητες (12 ειδικότητες), είναι το μέλος του ΜΟΦΣ, Παιδοχειρουργός κ. Κ. Τσαxαλίνας. Η ιατρική ομάδα αποτελείται:

-  Καρδιολόγος – Παθολόγος: Καραγκούνης – Ιωαννίδης - Χοροζόπουλος

Ορθοπεδικός: Πεταλωτίδης

Χειρουργός παίδων – Παιδοουρολόγος: Κ.Τσαχαλίνας

-  Ογκολόγος: Γ.Κωνσταντινίδης

-  Γυναικολόγος: Παππάς

-   Ιατρός Πόνου:  Καββαδίας – Γιανακόπουλος-Καλλιντζής

-   Ρευματολόγος: Ταβανιώτου

-   Δερματολόγος: Ράλλη

-   Πνευμονολόγος: Οικονόμου

-   Νευροχειρούργος: Τσιτσόπουλος, Καπιτσόγλου

-   Οδοντίατρος: Δ. Τσαχαλίνας

Επίσης θα εξετασθούν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στις βασικές μικροβιολογικές εξετάσεις και όλες οι γυναίκες  του νησιού θα υποβληθούν στο ΠΑΠ ΤΕΣΤ.

Ταυτόχρονα ο χρόνος της εκδήλωσης 6-9 Ιουνίου 2014 (του Αγ. Πνεύματος) και η προβολή της εκδήλωσης από σημαντικά μέσα ενημέρωσης και τηλεοπτικούς σταθμούς ελπίζουμε ότι θα ενισχύσει τον τουρισμό του νησιού. 

Σε κάθε μαθητή του νησιού θα προσφερθεί τσάντα με δώρα προσφορά μελών του ΜΟΦΣ

Πρόγραμμα ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αγ. Ευστράτιος 2014

Δευτέρα  19/5/2014

  • Οδηγίες πλου – συγκέντρωση κυβερνητών, ώρα 8μμ  στο ΜΟΦΣ

    Δευτέρα  2/6/2014

  • Τελικές οδηγίες πλου – συγκέντρωση κυβερνητών, ώρα 8μμ  στο ΜΟΦΣ

     

    Παρασκευή 6/6/2014 :

    Αναχώρηση των σκαφών από το σημείο ελλιμενισμού των.

    - Συγκέντρωση σκαφών στο ακρωτήριο Porto Κουφό

  • - Ενημερωτική συγκέντρωση ΟΛΩΝ των μελών της αποστολής Παρασκευή 2μμ στο λιμάνι ΠΟΡΤΟ ΚΟΥΦΟ

  • 3μμ Ομαδική πλεύση ΔΕΛΤΑ προς Λήμνο, Άφιξη στο νησί, Υποδοχή από τους κατοίκους

     

    Σάββατο 7/6/2014:

    Εξέταση των κατοίκων από τους γιατρούς που προαναφέρθηκαν 

    Επίσκεψη στο σχολείο - διανομή δώρων

    - Παράλληλες εκδηλώσεις επίσκεψη στο μουσείο Δημοκρατίας - γεύμα

     

    Κυριακή 8/6/2014:

    Συνέντευξη τύπου, Αναχώρηση για Λήμνο

    Μπάνιο στη νότια παραλία του νησιού 

    - Άφιξη στη Λήμνο, ξενάγηση στα αξιοθέατα σε συνεργασία με το Δήμο      Λήμνου

     

    Δευτέρα 9/6/2012:

    - Αναχώρηση για Παλιούρι

      

    Οι κυβερνήτες των συμμετεχόντων σκαφών πρέπει να είναι ή να γίνουν μέλη του ΜΟΦΣ,  να συμμετάσχουν στις ενημερωτικές συναντήσεις και στη συγκέντρωση κυβερνητών και να υπογράψουν τις σχετικές βεβαιώσεις.

     

    ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΜΟΦΣ. www.mofs.gr

    Το site της αποστολής είναι: http://www.mofs.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=139&Itemid=1

    ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ την πρώτη μας εκπαιδευτική και ιατρική αποστολή που  πραγματοποιήθηκε το 2012,είναι αναρτημένο στη διεύθυνση

    http://www.mofs.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=123&Itemid=1

    Η Επίσημη σειρά φωτογραφιών  βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.flickr.com/photos/79973821@N07/with/7387391336

     

    Το περιληπτικό video της ΕΤ3 είναι on line διαθέσιμο στη διεύθυνση

    https://www.youtube.com/watch?v=-mtqQDtz0eA&feature=youtu.be

 

Το πλήρες video είναι διαθέσιμο στο ΜΟΦΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

 

                Οι οδηγίες που ακολουθούν έχουν το χαρακτήρα της σύστασης και είναι ενδεικτικές. Μπορούν να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή άλλες παραμέτρους της εκδρομής.  Οι κυβερνήτες των σκαφών που θα συμμετάσχουν στο ταξίδι αποφασίζουν σε όλες τις περιπτώσεις μόνοι τους και φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τον εαυτό τους και για τα άτομα που μεταφέρουν με το σκάφος τους σε όλες τις φάσεις της εκδρομής.

 

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή (σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ.):

1.  Ο κυβερνήτης να είναι μέλος του ΜΟΦΣ και να είναι τακτοποιημένος ταμειακά

2.  Να υπογραφούν σχετικές Υπεύθυνες Δηλώσεις Συμμετοχής ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ και ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ (επισυνάπτονται).

3.   Να δεχτούν ανεπιφύλακτα όλες τις προϋποθέσεις και όρους του παρόντος κειμένου.

4.  Τουλάχιστον ο κυβερνήτης να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις κυβερνητών

 

ΡΟΤΑ

Τα σκάφη αναχωρούν από το Camping Παλιουρίου, από τη Νικήτη και από τη Βουρβουρού  και συναντώνται στο φάρο στο Κουφό 39,56 23,59 ή στο λιμάνι του Κουφό. Η ακριβής ώρα συνάντησης και ο τόπος θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 6-6-2014 ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Στη συνέχεια σε σχηματισμό αναχωρούν για τον Άγιο Ευστράτιο 39,32 24,59. Η ακριβής διαδρομή και οι στάσεις θα αποφασισθούν ανάλογα με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα. Πριν από την είσοδο στο λιμάνι σταματούμε, και ετοιμαζόμαστε για την είσοδο σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν εκείνη τη στιγμή.

Την Κυριακή ξεκινούμε για  Λήμνο και τη Δευτέρα επιστρέφουμε

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Σε όλες τις πλεύσεις είναι αυστηρά υποχρεωτικό να φορούν όλοι οι επιβαίνοντες των σκαφών τα σωσίβιά τους, ακόμη και σε μπουνάτσα. Οι κυβερνήτες των σκαφών φορούν υποχρεωτικά το stop switch.

  2. Η πλεύση θα γίνει σύμφωνα με σχέδιο πλεύσης που επισυνάπτεται.

  3. Όλα τα σκάφη πρέπει να φέρουν τη σημαία του ΜΟΦΣ και τις σημαίες των χορηγών.

  4. Όσοι δεν ακολουθήσουν το σχέδιο πλεύσης που ακολουθεί, αυτόματα δεν μετέχουν στην εκδρομή και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα από τον ΜΟΦΣ για παροχή βοήθειας , ρυμούλκηση κ.τ.λ..

  5. Με ευθύνη των κυβερνητών το κάθε σκάφος πρέπει να φέρει όλα τα εφόδια που περιγράφονται στο νέο κανονισμό λιμένα, όπως αυτός τροποποιήθηκε και να έχουν σε ισχύ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και τις ασφάλειες.

  6. Πρέπει, επίσης, το σκάφος και ο εξοπλισμός του να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Οι επικοινωνίες θα γίνονται στη συχνότητα του Ομίλου (κανάλι 74). Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης διπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74 & 16. Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης τριπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74, 12 & 16. Το/τα σκάφος/σκάφη watchboat(s) θα ανιχνεύουν όλη την μπάντα των συχνοτήτων σε scan mode.

  7.  Oι κυβερνήτες θα πρέπει να φροντίσουν, ώστε τα VHF τους να έχουν ισχύ εξόδου τουλάχιστον 19 Watt και στάσιμα λιγότερα από 1,5. Θα πρέπει επίσης να έχουν στο σκάφος τους δύο κινητά τηλέφωνα, τους αριθμούς των οποίων θα αναγράψουν στη δήλωσης συμμετοχής.    

 

                                                Σχέδιο Πλεύσης ΔΕΛΤΑ

                                               

                                                            ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ   

 

                                                 ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ        ΠΕΤΡΟΥ                                       

 

                                          ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ               ΚΑΠΠΑΣ                                

     

                                   ΜΑΛΑΜΙΔΗΣ                             ΧΟΡΟΖΟΠΟΥΛΟΣ

 

                         ΚΑΒΑΔΙΑΣ                                                     ΜΠΑΡΟΥΤΙΔΗΣ

 

                   ΤΣΑΧΑΛΙΝΑΣ                                                            ΜΙΜΙΛΙΔΗΣ

 

       ΕΥΔΟΣ                                                                                           ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ  

 

WATCHMAN Α: ΓΙΑΤΑΓΑΤΖΙΔΗΣ                                                WATCHMAN Β:  ΚΡΙΚΗΣ

 

Ο watchman (σκούπα)

  • επιβλέπει ώστε τα σκάφη της ομάδας (σκέλους του) να τηρούν τις οριζόντιες (50 -150 μέτρα) και κάθετες αποστάσεις (50-100 μέτρα) του σχήματος, δηλαδή κάθε σκάφος έχει απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρα από τον διπλανό του και 50 μέτρα από το προπορευόμενο. Με την πλεύση Δ και επίσης επειδή τα μικρά σκάφη είναι μπροστά, εξασφαλίζεται ο ομαδική πλεύση, χωρίς να ενοχλούν τα απόνερα.  

  • προσεγγίζει οποιοδήποτε σκάφος της ομάδας σταματήσει για οποιοδήποτε λόγο. Η υπόλοιπη ομάδα συνεχίζει κανονικά την πορεία της, χωρίς να αλλάξει ο σχηματισμός. Ξεκινά μαζί με το σκάφος που σταμάτησε και επανέρχονται και τα δύο σκάφη στις θέσεις τους

  • έχει μαζί του υλικά ρυμουλκήσεως (σχοινιά, συρματόσχοινα), ώστε να ρυμουλκήσει - εάν χρειασθεί - σκάφος που έπαθε βλάβη. Σε αυτήν την περίπτωση σε συνεννόηση με τον αρχηγό της εκδρομής αποφασίζεται το λιμάνι ρυμούλκησης. Τα υπόλοιπα σκάφη τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και γενικότερα το σχέδιο πλεύσης.

Κατά την είσοδο σε λιμάνια - όρμους - κόλπους και κατά την πλεύση σε αβαθή, δεν τηρείται η πλεύση Δ, τα σκάφη ακολουθούν τις οδηγίες του αρχηγού της αποστολής.

 

Πλεύση - Στάσεις

Σε κάθε περίπτωση ένα σκάφος που θέλει να κάνει στάση για οποιονδήποτε λόγο, θα ενημερώνει σχετικά με το VHF, πριν να κόψει ταχύτητα. Σε περίπτωση μη ηθελημένης στάση, ενημερώνεται άμεσα όλος ο σχηματισμός.

Για κανένα λόγο κανένα σκάφος δεν βγαίνει από την προγραμματισμένη θέση του και δεν υπερβαίνει την cruising speed (ταχύτητα ταξιδιού), η οποία σε καλές καιρικές συνθήκες είναι 26 κόμβοι.

 

Αβαθή

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα αβαθή .Ο αρχηγός της αποστολής μέσω του VHF θα δίνει σχετικές πληροφορίες για τα αβαθή, αλλά, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, την τελική ευθύνη πλεύσης θα έχουν οι ίδιοι οι κυβερνήτες.

 

Ελλιμενισμός - ανεφοδιασμοί κ.τ.λ.

Οι κυβερνήτες θα πρέπει να έχουν φροντίσει ώστε όλοι οι εφοδιασμοί σε καύσιμα και λιπαντικά να γίνουν στα λιμάνι της Λίμνου ή του Αγ. Ευστρατίου. Το δέσιμο στο λιμάνι θα πρέπει να γίνει με τάξη και ύστερα από οδηγίες του αρχηγού της εκδρομής και των λιμενικών αρχών. Θεωρούμε ότι φαινόμενα κακής ναυτικής νοοτροπίας (βιασύνη να δέσουμε πρώτοι, σκουπίδια, υπερβολική φασαρία κ.τ.λ.) ανήκουν στο παρελθόν.

 

Το Δ.Σ. παρακαλεί τους κυβερνήτες - και μέσω αυτών, τα πληρώματα - για την όσο το δυνατό αρτιότερη παρουσία μας ως Όμιλος. Κατά την άφιξη στα λιμάνια και στις επίσημες τελετές φοράμε όλοι τα μπλουζάκια του ΜΟΦΣ. Επίσης όσι έχουν καπελάκια, νιτσεράδες, τα άλλα αναμνηστικά καλό θα είναι να τα χρησιμοποιήσουν.

 

Συμμετοχή Σκαφών

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς μπορεί να υπάρξει σύσταση για μη συμμετοχή ή απαγόρευση συμμετοχής στην εκδρομή για μικρά σκάφη. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε όλες τις άλλες και ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκάφους, ο κυβερνήτης, αφού λάβει υπόψη του τις δυνατότητες του σκάφους, τις προσωπικές του δυνατότητες και τις δυνατότητες του πληρώματος, αποφασίζει για τη συμμετοχή του ή όχι σε σκέλος ή σε όλη την εκδρομή.

Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή των κυβερνητών ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη κάθε σκάφους και με τη δική του απόλυτη ευθύνη, η απόφαση για να εκκινήσει ένα σκάφος ή να παραμείνει σε όλη την εκδρομή. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη και με πλήρη επίγνωση των συνεπειών.

Είναι αρμοδιότητα του χειριστή του σκάφους, να κρίνει το βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις, για να λάβει ή όχι μέρος στην εκδρομή.

Τόσο ο ΜΟΦΣ, όσο και το Δ.Σ. ή οποιοδήποτε άλλο άτομο, δεν φέρει ευθύνη για υλική απώλεια, ζημία στο σκάφος ή στον εξοπλισμό, σωματικό τραυματισμό, ή οτιδήποτε άλλο συμβεί στους συμμετέχοντες ή στα σκάφη τους, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Οι χειριστές των σκαφών που συμμετέχουν ευθύνονται για κάθε ατύχημα ή ό,τι άλλο ίσως συμβεί στα σκάφη ή στα πληρώματα. Κατά συνέπεια, αυτοί οφείλουν να υπογράψουν τα συμβόλαια για τις σχετικές ολικές ασφάλειες, καθώς και τις ασφάλειες έναντι τρίτων.     

                                   

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλ. 6970329800

 

Επισυνάπτονται υπεύθυνες δηλώσεις κυβερνήτη και πληρώματος

 

ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 2014 & ΣΥΡΟΣ 2014

Φέτος οι 2 μεγάλες αποστολές του ΜΟΦΣ- σύμφωνα με απόφαση της ΓΣ των μελών μας-  είναι:

  • Η κεντρική μας εκδήλωση για τα 22 χρόνια του ΜΟΦΣ:

«Αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης  στον Άγιο Ευστράτιο»

  • Η μακρινή αποστολή μας στην Πανελλήνια συνάντηση σκαφών στη Σύρο που φέρει τον τίτλο:

«Όλη η Ελλάδα μία παρέα»

Τον Ιούνιο του 2014 σκάφη του ΜΟΦΣ με τις σημαίες των χορηγών θα επισκεφθούν πολλά νησιά του Αιγαίου μεταφέροντας μηνύματα αλληλεγγύης, φιλίας και αγάπης.

Πρόγραμμα αποστολής ΣΥΡΟΣ 2014

Πέμπτη 19/6/2014:

Ø  Αναχώρηση από το Παλιούρι για Σποράδες – Σκύρο

Ø  Διανυκτέρευση στη Σκύρο (Λιναριά)

 

Παρασκευή 20/6/2014:

Ø  Αναχώρηση για Άνδρο – Τήνο

Ø  Άφιξη και διαμονή στη Μύκονο

 

Σάββατο 21/6/2014:

Ø  Αναχώρηση για ΓΥΑΡΟ, επίσκεψη – ξενάγηση, συμμετοχή στην αποστολή της Ομοσπονδίας ΕΟΜΦΣ

Ø  ΣΥΡΟΣ συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας ΕΟΜΦΣ

 

Κυριακή 22/6/2014:

Ø  ΣΥΡΟΣ συμμετοχή στο Πανελλήνιο συνέδριο και στη Γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας ΕΟΜΦΣ

Ø  Αναχώρηση για Κύθνο, άφιξη και διαμονή στη Τζιά.

 

Δευτέρα 23/6/2014:

  • Αναχώρηση για Κάρυστο (Εύβοια), Χαλκίδα – Αιδηψό – Σκιάθο

  • Διαμονή σε νησί των Σποράδων

Τρίτη 24/6/2014:

  • Επιστροφή στο Παλιούρι

Το πρόγραμμα μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες


Τις αποστολές υποστηρίζουν η εταιρία “Κάρτα Υγείας EY CLUB – Εξασφάλιση Υγείας” που ανέλαβε τη δαπάνη των μικροβιολογικών εξετάσεων όλων των κατοίκων και τη μεταφορά του εξοπλισμού, η εταιρεία “ΜΕΝΑΡΙΝΙ HELLAS AE που υποστηρίζει επίσης και τους μαθητές του νησιού, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ιατροί του οποίου αποτελούν τον πυρήνα της Ιατρικής Ομάδα, η εταιρεία MALAMIDIS MARINE και η εταιρεία ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ. Η εταιρεία παιχνιδιών JOHN HELLAS ΕΠΕ”  προσφέρει ατομικά δώρα σε όλους τους μαθητές του νησιού, τα υλικά για τις μικροβιολογικές ιατρικές εξετάσεις τα παρέχει η εταιρεία ROCHE.

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΦΣ

Ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών "Μ.Ο.Φ.Σ." ιδρύθηκε το 1992,είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο αναγνωρισμένο από τη ΓΓΑ.  Είναι ο μεγαλύτερος όμιλος στο χώρο του Yachting στη Βόρειο Ελλάδα και μεταξύ των δύο πρώτων σε εθνικό επίπεδο. Από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα περισσότερα από 400 μέλη με κοινά ενδιαφέροντα και αναζητήσεις για τη θάλασσα συμμετείχαν στις δραστηριότητές του. Στη πολύχρονη πορεία του ο Μ.Ο.Φ.Σ. διοργάνωσε, εκτέλεσε, έφερε και συνεχίζει να φέρνει σε πέρας με επιτυχία πλήθος αθλητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και οικολογικών εκδηλώσεων.

 Ο όμορφος παραθαλάσσιος χώρος και το εντευκτήριο του ΜΟΦΣ στην πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά, έχουν πρόσφατα αναβαθμισθεί και προσφέρουν ένα υψηλού επιπέδου περιβάλλον όπου κάθε Δευτέρα βράδυ συναντώνται οι φίλοι των σκαφών αναψυχής και ευρύτερα της θάλασσας. Ο ΜΟΦΣ λειτουργεί το  διαδραστικό site  www.mofs.gr είναι το πρώτο site που κατασκεύασε ναυτικός όμιλος, έχει πληρότητα στη πρόγνωση καιρού, πολύ υψηλή επισκεψιμότητα και ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του ΜΟΦΣ για διάφορα θέματα και για τις δράσεις μας.  Ενδεικτικά ο ΜΟΦΣ:

  • Διοργανώνει μικρά και μεγάλα θαλασσινά ταξίδια και αποστολές αλληλεγγύης.

  • Είναι ο πρώτος όμιλος της Ελλάδας του οποίου μέλη βγήκαν για πρώτη φορά από τα στενά όρια του Αιγαίου, πραγματοποιώντας τα ταξίδια Θεσσαλονίκη - Κύπρο, και Θεσσαλονίκη - Ίμβρο – Τένεδο, όπου συναντήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τα ταξίδια στη Κύπρο και στην Ιταλία.

  • Διοργανώνει διαγωνισμούς ψαρέματος με διανομή των αλιευμάτων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και ποικίλες εκδηλώσεις όπως είναι μουσικές βραδιές και οδικές εκδρομές 4χ4 με εκπαιδευτικό, οικολογικό και πολιτιστικό χαρακτήρα.

  • Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, για την πλεύση, τη μετεωρολογία, την ασφάλεια, τη συντήρηση του φουσκωτού και άλλα πολλά.

  • Συμμετέχει, όποτε αυτό ζητηθεί στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, σε προσπάθειες διάσωσης, ανεύρεσης ναυαγών, πυρασφαλείας.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10/5_________________________________________________________________________ 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΑΠΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ 2014

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/5/2014 Συγκέντρωση Κυβερνητών

Καλούνται τη Δευτέρα 12/5/2014 στις 8μμ στον ΜΟΦΣ, οι κυβερνήτες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην αποστολή  για οδηγίες πλου και υπογραφή δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι κυβερνήτες πρέπει να είναι ή να γίνουν μέλη του ΜΟΦΣ και ότι κανένα σκάφος δεν θα συμμετάσχει εάν ο κυβερνήτης και το πλήρωμά του δεν υπογράψουν την σχετική υπεύθυνη δήλωση  

Τηλ. επικοινωνίας 6970329800  

Ήδη έχουν διατεθεί όλα τα δωμάτια που είχε στη διάθεσή του ο ΜΟΦΣ.

Επειδή ο χώρος του λιμανιού είναι περιορισμένος, και τα σκάφη της αποστολής ξεπερνούν τα 15,δεν μπορούν να γίνουν δεκτές και άλλες συμμετοχές σκαφών.
Ευχαριστούμε γι ατη συμμετοχή σας.  

 


ΕΠ