High lights από την τελευταία 10ετια του ΜΟΦΣ

Αρχική arrow 11 arrow 11 Πανελλήνια συν arrow ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΑΧΕΙΟΥ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΑΧΕΙΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 5/7/2016

Η επιτροπή διαχείρισης λαχείων, αναμνηστικών και δωρεών της 11ης Πανελλήνιας , που ορίσθηκε από το ΔΣ του ΜΟΦΣ ( ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 262 / 23  Δ.Σ. ΜΟΦΣ της 28 / 3 / 2016), αποτελούμενη από τους Ανδρέα Σαγιόγλου, Σωκράτη Φενέρη και Σωτήρη Καζαντζίδη, ανακοινώνει ότι σήμερα Τρίτη 5/7/2016 έγινε η κλήρωση – συνδεόμενη με την κλήρωση του ΛΑΙΚΟΥ λαχείου.

Με βάση τον επισυναπτόμενο πίνακα κληρώσεων του ΛΑΙΚΟΥ και τον πίνακα πουληθέντων και μη πουληθέντων λαχείων προέκυψαν τα εξής:

1.     Ο 1ος λαχνός της κλήρωσης του ΛΑΙΚΟΥ της 5/7/2016 είναι ο 12905. Σύμφωνα με τον αλγόριθμο σύνδεσης που έχει ανακοινωθεί, αφαιρείται το τελευταίο ψηφίο, επμένως ο 1ος αριθμός της κλήρωσης του λαχείου της 11ης Πανελλήνιας που κερδίζει το φουσκωτό VIPER είναι ο 1290, ο οποίος έχει πουληθεί στον κ. Νίκο Τριανταφύλλου , Χαλκίδα μέσω ΕΟΦΣ. Ο τυχερός έχει ήδη ειδοποιηθεί και θα παραλάβει το σκάφος της επόμενη εβδομάδα.

2.     Ο 2ος αριθμός (από τον πίνανακα του ΛΑΙΚΟΥ κέρδη που φορολογούνται) είναι ο 5280 (52802 , με αφαίρεση του τελευταίου ψηφίου), αντιστοιχεί σε λαχείο που δεν πουλήθηκε. Ομοίως και ο 3ος αριθμός 6871 (68718 με αφαίρεση του τελευταίου αριθμού)

3.     Ο επόμενος αριθμός είναι ο 4845 αντιστοιχεί σε λαχείο που πουλήθηκε στη ΛΕΣΒΟ μέσω της ΟΦΣΛ, έχει ήδη ειδοποιηθεί ο Πρόεδρος του ομίλου να ειδοποιήσει τον τυχερό για να παραλάβει το δώρο του, δηλαδή τα flaps

4.     Ο επόμενος αριθμός είναι ο 2877 (28775, με αφαίρεση του τελευταίου ψηφίου) αντιστοιχεί σε λαχείο που πουλήθηκε στην Θεσ/νικη στον κ. Λ. Νικολαίδη, ο οποίος ειδοποιήθηκε για να παραλάβει το δώρο του.

 

Θεσσαλονίκη 5-7-2016

 

 

Ανδρέας Σαγιόγλου

 

 

Σωκράτης Φενέρης

 

 

Σωτήρης Καζαντζίδης

 

Σημειώσεις:

1.     Ο πλήρες αλγόριθμος αλγόριθμος κλήρωσης και άλλες λεπτομέρειες είναι δημοσιευμένα στο επίσημο site της διοργάνωσης  http://mofs.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=185&Itemid=56

2.     Οι 2 πρώτες νικήτριες του tsipouro_t_factor από τον ΟΦΣΕ και τον ΕΟΦΣ έχουν ήδη παραλάβει το πολυτελή μαγιό τους απο την εταιρεία ELEGANCE από το κατάστημά της στην Αθήνα , οδός Βουκουρεστίου. Η 3η νικήτρια από τον ΟΦΣΕ,  έχει ήδη το τηλέφωνο της ΣΚΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗΣ για να παραλάβει τον «ΘΑΛΑΣΣΟΜΑΧΟ», το 3ο βραβείο του γευστικού διαγωνισμού.

 

Το ΔΣ του ΜΟΦΣ σας ευχαριστεί για τη συμμετοχή 

klirosi_laikou_5_7.png 

____________________________________________________ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΑΧΕΙΟΥ ΤΗΣ 11ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ την 5/7/2016

Η επιτροπή διαχείρισης λαχείων, αναμνηστικών και δωρεών της 11ης Πανελλήνιας, ανακοινώνει ότι δεν υπάρχουν πλέον εκκρεμότητες, έχουν παραληφθεί από τους ομίλους τα μη πουληθέντα λαχεία ή έχει καταβληθεί το αντίτιμο των πουληθέντων.

Η κλήρωση – συνδεόμενη με την κλήρωση του ΛΑΙΚΟΥ λαχείου, θα διενεργηθεί την Τρίτη 5/7/2016, σύμφωνα με τη διαδικασία που απεφάσισε η επιτροπή, εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΜΟΦΣ, ανακοινώθηκε στην συνέντευξη τύπου της 20/6/2016 στην οποία παρευρέθησαν και Πρόεδροι των  ομίλων και γνωστοποιήθηκε στο ευρύ κοινό μέσω του επισήμου site  της διοργάνωσης

http://mofs.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=185&Itemid=56

και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η επιτροπή υπενθυμίζει ότι η καθυστέρηση της κλήρωσης, δεν οφείλεται σε αμέλεια την επιτροπής, του ΔΣ του ΜΟΦΣ ή της Ο.Ε. της 11ης Πανελλήνιας. Οι λόγοι καθυστέρησης, περιγράφονται αναλυτικά σε προηγούμενες ανακοινώσεις της επιτροπής και έχουν αναρτηθεί στο

http://mofs.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=185&Itemid=56

Θεσσαλονίκη 30-6-2016

 

 

Ανδρέας Σαγιόγλου

 

 

Σωκράτης Φενέρης

 

 

Σωτήρης Καζαντζίδης

     

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2ης ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΑΧΕΙΟΥ

της 11ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 28/6/2016 ώρα 17:00

Σε προηγούμενη ανακοίνωση της επιτροπής διαχείρισης των αναμνηστικών και των λαχείων της 11ης Πανελλήνιας και του ΔΣ του ΜΟΦΣ, της 21/6/2016 ώρα 13:00 έχει ανακοινωθεί η μετάθεση της αντικειμενικής και διαφανούς διαδικασίας κλήρωσης σε σύνδεση με την κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου για την 28/6/2016.

Ο λόγος της μετάθεσης ήταν η μη παράδοση από 3 ομίλους που είχαν αναλάβει να διαθέσουν λαχεία στην περιοχή τους, του αντιτίμου των λαχείων που πουλήθηκαν και κυρίως των λαχείων που δεν πουλήθηκαν, ώστε να μην συμμετέχουν αυτοί οι αριθμοί στην κλήρωση (έχει δημοσιοποιηθεί εγκαίρως ο αλγόριθμος κλήρωσης και ο τρόπος που ο 1ος λαχνός επειρεάζει τον 2ο και ο 2ος τον 3ο)

Την ίδια ημέρα 21/6/2016 ειδοποιήθηκαν γραπτώς με e-mail οι 3 όμιλοι (με κοινοποίηση σε όλους τους άλλους και στην ΕΟΜΟΦΣ), να κλεισούν αμέσως τις εκκρεμότητές τους.

Στις ημέρες που μεσολάβησαν οι 2 όμιλοι έκλεισαν της εκκρεμότητες , όμως ο 3ος όμιλος, (το ονομά του είναι γνωστό στους Προέδρους των ομίλων  - μελών της ΕΟΜΟΦΣ), ενώ με e - mail του Προέδρου του  της 23/6/2016 ώρα 11:25 διαβεβαίωνε ότι θα στείλει άμεσα τους απούλητους λαχνούς, τελικά δεν τους έστειλε μέχρι σήμερα Τρίτη 28/6/2016.

Προ ολίγου λάβαμε ένα νέο e-mail από τον ίδιο Πρόεδρο, ότι τελικά οι λαχνοί θα φθάσουν τα χέρια μας αύριο το πρωί 29/6/2016, δηλαδή ημέρα Τετάρτη.

Είναι γνωστό με σχετικές ανακοινώσεις μας  ότι η κλήρωση του λαχείου της 11ης Πανελλήνιας επειδή συνδέεται με την κλήρωση του ΛΑΙΚΟΥ λαχείου μπορεί να γίνει μόνο Τρίτη.

Μετά από αυτά η επιτροπή διαχείρισης του λαχείου και το ΔΣ του ΜΟΦΣ, οδηγούνται σε 2η αναβολή, εξαιτίας του συγκεκριμένου και είναι αναγκασμένοι να δημοσιοποιήσουν στος Προέδρους των ομίλων – μελών της ΕΟΜΟΦΣ, το όνομα του ομίλου που γίνεται αιτία για την 2η αναβολή, διότι πρέπει να ξέρουν όσοι αγόρασαν λαχεία (πολλοί εκ των οποίων ρωτούν με συνεχή τηλέφωνα γιατί αναβάλεται η κλήρωση), την αιτία και τον υπεύθυνο της αναβολής.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα για αυτή τη δημοσιοποίηση, αλλά ούτε ο ΜΟΦΣ, ούτε η Ο.Ε. της 11ης Πανελλήνιας, ούτε η επιτροπή διαχείρισης λαχείου που έλαβαν όλα τα μέτρα για να γίνει μία γρήγορη και αδιάβλητη κλήρωση, δεν μπορούν να πάρουν την ευθύνη για αυτή την συνεχόμενη αμέλεια , που οδηγεί στην αναβολή για 2η φορά της κλήρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι εάν υπάρχουν λαχεία σε χείρας τρίτων εκτός της αρμόδιας επιτροπής, τα οποία θα συμμετέχουν στην κλήρωση χωρίς να έχουν πουληθεί, δημιουργούνται προφανή προβλήματα διαβλητότητας.

Επίσης δεν είναι δυνατόν να ακυρωθούν τα λαχεία που πήρε ο εν λόγω όμιλος και να υπάρξει περίπτωση να κληρωθεί αριθμός λαχείου που έχουν πουλήσει,  να έχει ακυρωθεί με αποτέλεσμα ο «τυχερός», να μην μπορεί  να παραλάβει το δώρο του. Άλλωστε δεν γνωρίζουμε ποιά από τα λαχεία του ΝΑΥΤΙΛΟΥ έχουν πουληθεί και ποιά όχι.

Μετά από αυτά αποφασίζεται η μετάθεση της κλήρωσης κατά μία εβδομάδα, δηλαδή να συνδεθεί η κλήρωση του λαχείου της 11ης Πανελλήνιας με την επόμενη κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου (της 5/7/2016).

 

______________________________________________________ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΑΧΕΙΟΥ της 11ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 21/6/2016 ώρα 13:00

Σε προηγούμενη ανακοίνωση της επιτροπής διαχείρισης των αναμνηστικών και των λαχείων της 11ης Πανελλήνιας και του ΔΣ του ΜΟΦΣ, έχει καθοριστεί ο τρόπος της αντικειμενικής και διαφανούς  διαδικασίας κλήρωσης σε σύνδεση με την κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου της 21/6/2016.

Η διαδικασία εξηγήθηκε την συνένετευξη τύπου της 20/6/2016 και αναρτήθηκε το πρωι της 21/6/2016 στο site του ΜΟΦΣ και στο Facebook.

Μέρος των λαχείων είχε παραδοθεί σε ομίλους για να διακινηθούν στην περιοχή τους. Όμως 3 όμιλοι παρά τις υπενθυμίσεις μας, δεν παρέδωσαν το αντίτιμο των λαχνών και το σπουδαιότερο τα λαχεία που δεν πουλήθηκαν, ώστε να μην συμμετέχουν αυτοί οι αριθμοί στην κλήρωση.

Το γεγονός αυτό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα διότι, θα υπάρχουν λαχεία σε χείρας τρίτων εκτός της αρμόδιας επιτροπής, τα οποία θα συμμετέχουν στην κλήρωση χωρίς να έχουν πουληθεί, γεγονός που δημιουργεί προφανή διαβλητότητα.

Επίσης δεν είναι δυνατόν να ακυρωθούν όλα τα λαχεία που πήραν αυτοί οι όμιλοι και να υπάρξει περίπτωση να κληρωθεί αριθμός λαχείου που έχουν πουλήσει,  να έχει ακυρωθεί με αποτέλεσμα ο «τυχερός», να μην μπορεί  να παραλάβει το δώρο  του.

Μετά από αυτά αποφασίζεται η μετάθεση της κλήρωσης κατά μία εβδομάδα, δηλαδή να συνδεθεί η κλήρωση του λαχείου της 11ης Πανελλήνιας με την επόμενη κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου (της 28/6/2016)

ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ (3) ΟΜΙΛΟΙ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ. 

_______________________________________________________ 

ΤΡΟΠΟΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΑΧΕΙΟΥ της 11ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ

 

Η επιτροπή διαχείρισης των αναμνηστικών και των λαχείων της 11ης Πανελλήνιας και το ΔΣ του ΜΟΦΣ, ανακοίνωσαν κατά τη συνέντευξη τύπου της 20/6/2016, τον τρόπο κλήρωσης του λαχείου της Πανελλήνιας, ο οποίος συνδέεται με την κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου της 21/6/2016, εξασφαλίζοντας την πλέον αντικειμενική και διαφανή διαδικασία κλήρωσης των 3  δώρων του λαχείου.

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ-ΣΥΝΔΕΣΗΣ: Οι 3 αριθμοί του λαχείου της Πανελλήνιας αντιστοιχούν σε κληρωθέντες αριθμούς του Λαϊκού (τον ονομάζουμε στα επόμενα ΑΡΙΘΜΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗΣ), με την σειρά που υπάρχει στους σχετικούς πίνακες (βλ. επισυναπτόμενο κατάλογο κερδών) ΚΕΡΔΗ ΤΡΙΔΥΜΟΥ ΛΑΧΝΟΥ, ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ, ΚΕΡΔΗ ΚΛΗΡΩΣΗΣ :

-         Ξεκινάμε με τον 1ο πίνακα (ΚΕΡΔΗ ΤΡΙΔΥΜΟΥ ΛΑΧΝΟΥ) και με τον 1ο λαχνό (σκάφος Viper)

-         Εάν ο αριθμός είναι μεγαλύτερος του 8000 αφαιρείται το τελευταίο ψηφίο

-         Εάν ο αριθμός αντιστοιχεί σε λαχείο της Πανελλήνιας που δεν έχει πουληθεί, προχωρούμε στον επόμενο πίνακα ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ και αν χρειασθεί στον πίνακα ΚΕΡΔΗ ΚΛΗΡΩΣΗΣ, ακολουθώντας την σειρά των αριθμών του πίνακα, μέχρι να βρεθεί αριθμός που να αντιστοιχεί σε πωληθέντα αριθμό της  11η Πανελλήνιας

-         H ίδια διαδικασία ακολουθείτε για τον 2ο λαχνό (flaps hydrotab) και για τον 3ο λαχνό (μηχανή Mercury 8HP)

-         Εάν εξαντληθούν όλοι οι κερδίζοντες αριθμοί από τους πίνακες της κλήρωσης του Λαϊκού λαχείου, τότε πηγαίνουμε στην επόμενη κλήρωση του Λαϊκού για την κλήρωση των λαχνών που δεν αντιστοιχήθηκαν με πωληθέντα λαχεία σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφηκε.

Αναλυτικό – παράδειγμα με βάση την 23η κλήρωση της 7-6-2013

laxeio.png 

 

1ος ΛΑΧΝΟΣ : Φουσκωτό σκάφος VIPER 320  (Ξεκινάμε από τον πίνακας ΚΕΡΔΗ ΤΡΙΔΥΜΟΥ ΛΑΧΝΟΥ)

Στην 23η κλήρωση ο 1ος αριθμός αντιστοίχισης είναι ο 38938. Εναι μεγαλύτερος του 8000, αφαιρούμαι το τελευταίο ψηφίο και προκύπτει ο αριθμός 3893 ο οποίος θα κέρδιζε το φουσκωτό viper εφόσον είχε πουληθεί.

Εάν δεν είχε πουληθεί, τότε συνεχίζουμε μέχρι να βρεθεί ο αριθμός αντιστοίχισης στους επόμενους πίνακες, που να αντιστοιχεί σε λαχείο που έχει πουληθεί και αυτός ο αριθμός θα κερδίσει το 1ο δώρο. Στο παράδειγμά μας ο αριθμός αυτός είναι ο 1475 (14751 με αφαίρεση του τελευταίου ψηφίου), που είναι ο πρώτος αριθμός του επόμενου πίνακα ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ

Προχωρούμε μέχρι να βρεθεί ο αριθμός που να αντιστοιχεί σε λαχείο που πουλήθηκε, και μετά προχωρούμε στον 2ο λαχνό.

 

 2ος ΛΑΧΝΟ Σ:  FLAPS

(Πίνακας ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ)

Εάν υποθέσουμε ότι ο 3893 αντιστοιχούσε σε πωληθέντα αριθμό του λαχείου της 11ης Πανελλήνιας τότε, έχοντας ολοκληρώσει την εύρεση του αριθμού του 1ου λαχείου, προχωρούμε στην αναζήτηση του 2ου αριθμού.

Ο 2ος αριθμός σύνδεσης  θα ήταν  ο 1475 (14751 με αφαίρεση του τελευταίου ψηφίου)  ο οποίος θα κέρδιζε τα flaps (εφόσον είχε πουληθεί).

 

3ος ΛΑΧΝΟΣ : Mηχανή 8 HP

Με τις ίδιες υποθέσεις ο 3ος αριθμός σύνδεσης είναι ο 7883 (78835 με αφαίρεση του τελευταίου ψηφίου)  ο οποίος θα κέρδιζε τη μηχανή εφόσον είχε πουληθεί. Εάν δεν είχε πουληθεί τότε ο αριθμός σύνδεσης θα ήταν ο 5982 (είναι μικρότερος του 8000, άρα δεν χρειάζεται να γίνει καμία αφαίρεση ψηφίου)

 

Εάν εξαντληθεί ο πίνακας ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ, προχωρούμε στον πίνακα ΚΕΡΔΗ ΚΛΗΡΩΣΗΣ, εάν εξαντληθεί και αυτός η διαδικασία μεταφέρεται στην επόμενη κλήρωση του ΛΑΙΚΟΥ για την αναζήτηση των αριθμών των λαχνών που δεν έχουν πουληθεί

 

Προφανώς ο 1ος λαχνός «συμπαρασύρει» τον 2ο και τον 3ο  KAI  ο 2ος τον 3ο .

Αν χρειασθεί πάμε σε επόμενη κλήρωση ή ακόμη και σε επόμενες κληρώσεις του Λαϊκού με την ίδια διαδικασία μέχρι να βρεθούν όλοι οι αριθμοί που να αντιστοιχούν σε λαχεία που κληρώθηκαν.