High lights από την τελευταία 10ετια του ΜΟΦΣ

Αρχική arrow Εκδηλώσεις - Εκδρομές
Εκδηλώσεις - Εκδρομές
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 2017 Χρονικό δράσης

 

sam_2017_photo_1.jpg

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 2017 Χρονικό δράσης

Στις  15,16 και 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε τη δράση μας στη Σαμοθράκη (που αναβλήθηκε τον Αύγουστο λόγω καιρικών συνθηκών). Η δράση αυτή εκφράζει συμβολικά τον σύγχρονο χαρακτήρα του Μ.Ο.Φ.Σ. διότι:

 Ο Μ.Ο.Φ.Σ. είναι παντός καιρού

- με δράσεις σε θάλασσα και σε στεριά.. ναυτικές, ανθρωπιστικές,αλληλεγγλυης, αλιευτικές, πολιτιστικές ακόμη και ... ορειβατικές , 

- απεθύνεται σε όλους τους φίλους της θάλασσας, κατόχους κάθε  τύπου και μεγέθους σκάφους αναψυχής

- ιδιαίτερα φέτος, με τις δράσεις μας στη Σαμοθράκη και στη Θάσο, δώσαμε την ευκαιρία να συμμετέχουν σκάφη με πολύ μικρό κόστος, εφόσον οι δράσεις αυτές προσφέρονται για μεταφορά του σκάφους οδικώς σε κοντινές γλύστρες (Κεραμωτή, Πόρτο Λάγος κ.τ.λ.)

- στις δράσεις του μετέχουν τα μέλη του οικογενειακά ή μεμονωμένα

- ο Παμβορειοελλαδικός χαρακτήρας του τονίστηκε ιδιαίτερα στη Σαμοθράκη όπου συμμετείχαν σκάφη από Θεσσαλονίκη, Νάουσα και Καβάλα

- η χρονική επιλογή των θαλασσίων δράσεων γίνεται με προσεκτική μελέτη των καιρικών προγνωστικών μοντέλων, έτσι, συνήθως, μπορούν να μετέχουν ακόμη και μικρά πολυεστερικά σκάφη σε ταξίδια πολλών μιλίων σε δύσκολες θάλασσες

- το πρόγραμμα των 40 δράσεων του ΜΟΦΣ για το 2017 (όπως και για τις προηγούμενες χρονιές) υλοποιείεται πλήρως, ακόμη και όταν στις θαλάσσιες δράσεις η συμμετοχή δεν είναι μεγάλη

Δείτε το αναλυτικό χρονικό της επίσκεψής μας με ενδεικτικές φωτογραφίες στο

http://www.psarema-skafos.gr/ell/product/Xroniko-episkepsis-MOFS-sti-Samothraki

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες, σε υψηλή ανάλυση και σε ανακτίσιμο μορφή στο ψηφιακό αποθετήριο

Θ. Γ. ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ Αποθετήριο’s albums | Flickr

 

https://ci3.googleusercontent.com/proxy/sdDz80jHHVjnzsJHTTWzIhcmAtoMPSsY71fLkL2yD15d4ABlzB0elFuWIgakYDFy_PevzMGNSSKgGlqarSV9hvSjKQs6BfI1fdzhQJye7AyC_i8JufM=s0-d-e1-ft#https://s.yimg.com/nq/storm/assets/enhancrV2/23/logos/flickr.png

Θ. Γ. ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ Αποθετήριο’s albums | Flickr

 

Επίσης δείτε σχετικές αναρτήσεις στο

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005052735429

sam_2017_photo_2.jpg

sam_2017_photo_3.jpg 

 
Game fishing 2017

26_game_fish.jpg


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 26ο ΜΟΦΣ_Game Fishing 2017

57,4kg ψάρια ΠΡΟΣΦΟΡΑ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 


Την ΚΥΡΙΑΚΗ 10/9 για 26η χρονιά, ο ΜΟΦΣ διοργάνωσε τον ετήσιο αγώνα αλιείας συρτής.
Τα αλιεύματα - όπως τα τελευταία 10 χρόνια - παραδόθηκαν με ειδικό πρωτόκολλο (βλ. φωτογραφίες) στο κρατικό Νοσοκομείο Πολυγύρου.
Ευχαριστούμε τα 16 σκάφη και τους 57 αλιείς - αθλητές για τη μεγάλη συμμετοχή τους και τη συνεισφορά τους στο φιλανθρωπικό πρόγραμμα του ΜΟΦΣ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος: Σκάφος ΡΗΓΑΝΑ με 11.7 kg αλιεύματα
2ος: Σκάφος ΜΑΤΑΚΟΥ με 11.6 kg αλιεύματα
3ος: Σκάφος ΤΕΛΑΛΟΓΛΟΥ με 11.2 kg αλιεύματα
Οι 3 πρώτοι νικητές (το αποτέλεσμα κρίθηκε για λίγα γραμμάρια) κέρδισαν σημαντικά δώρα, καλάμια αλιείας και μηχανισμό, προσφορά της εταιρείας SIMANO _KΑΣΑΜΠΑΛΗΣ http://www.kasambalis.bros.gr/
Επίσης απονεμήθηκαν κύπελλα προσφορά της εταιρείας RG ALARM_ ΡΗΓΑΝΑΣ https://www.rgalarm.gr/
Το σκάφος του Ν. ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ κέρδισε μία τέντα αγκυροβολίου, προσφορά της ΣΚΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗΣ_ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Skafotexniki Tentes Agathopoulos μετά από κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων σκαφών.

Το πλήρες 3η μερο πρόγραμμα του αγώνα (http://www.mofs.gr/index.php…)
συμπληρώθηκε με παράλληλες εκδηλώσεις και happening βλέπε σχετικές αναρτήσεις στο βλέπε https://www.facebook.com/profile.php?id=100005052735429

Φωτογραφίες μπορείτε να τα δείτε στο  https://www.facebook.com/profile.php?id=100005052735429

KAI TOY XΡONOY........ 

26_all.jpg 

26o  GAME FISHING 2016 ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/09/2017

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ : ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, με οδηγό την αγάπη του για την θάλασσα και στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, θα διοργανώσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς για 26η χρονιά, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, τον 26ο διαγωνισμό ψαρέματος «GAME FISHING 2017», συρτής ανοιχτής θαλάσσης, στην θαλάσσια περιοχή του ΞΕΝΙΑ Χαλκιδικής και σε ακτίνα 10 ν.μ. από το ΞΕΝΙΑ.   Η συμμετοχή γίνεται με ίδια ευθύνη, ο κυβερνήτης και οι επιβαίνοντες θα υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση. Αναλυτικές οδηγίες και ο τρόπος βαθμολόγησης επισυνάπτονται. 

Όλα τα αλιεύματα θα διατεθούν με πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής (που θα είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο) στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Αφετηρία και τελετή απονομής: Λιμάνι Camping Παλιουρίου.

Ο διαγωνισμός θα γίνει σύμφωνα με το ΠΔ 373/1985.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 στον ΜΟΦΣ

Συγκέντρωση κυβερνητών Game Fishing 2017

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 13: «Σεμινάριο αλιείας:  Συρτή ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ»

 

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στο Capming στο Παλιούρι 

Ώρα 15.30 : Έναρξη λειτουργίας Γραμματείας.

Προαιρετικά: Προπόνηση στο θαλάσσιο στίβο, γεύμα το βράδυ

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 στο Παλιούρι

Ώρα 07.00 :Πέρας Άφιξης σκαφών και εγγραφές. Έλεγχος σκαφών, συμπλήρωση Υπευθύνων Δηλώσεων, ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΚΑΦΩΝ – ΑΜΠΑΡΙΩΝ για τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν αλιεύματα

Ώρα 08.00 : Εκκίνηση διαγωνισμού ψαρέματος.

Ώρα 14.00 : Πέρας του διαγωνισμού.

Ώρα 14.30 : Ζύγισμα αλιευμάτων - βαθμολόγηση.

Ώρα 15.00 : Απονομές επάθλων, τελετή λήξης. 

 

Ώρα 15.20 : Απονομή δώρων -BARBEQUE προσφορά για όλους τους συμμετέχοντες

Παράδοση αλιευμάτων στο Νοσοκομείο Πολυγύρου με σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής, από τον έφορο αλιείας του ΜΟΦΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ:   Άγγελος Καρπούζης, έφορος αλιείας ΜΟΦΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε. του ΜΟΦΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ: Τα μέλη του ΔΣ του ΜΟΦΣ

ΕΠΑΘΛΑ : Στους τρεις πρώτους νικητές και στον νικητή με το μεγαλύτερο σε βάρος ψάρι θα  παραδοθούν δώρα 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 15€ για όσους συμμετέχουν στο διαγωνισμό

 Σε περίπτωση κακοκαιρίας ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Κυριακή 17/09/2017

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ:  

 ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ CAMPING (BUNGALOWS) 23740 92169

''ΤΡΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ'' 2374092194  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ CAMPING

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

6970329800  Θεόδωρος Καρτσιώτης Πρόεδρος Δ.Σ. ΜΟΦΣ

6948071212 Άγγελος Καρπούζης Έφορος Αλιείας ΜΟΦΣ

 


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

GAME FISHING 2017

1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

·        Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό ψαρέματος ¨ GAME FISHING 2017 ¨, έχει κάθε κάτοχος φουσκωτού ή πολυεστερικού σκάφους, ο οποίος είναι κάτοχος αδείας χειριστού ταχυπλόου σκάφους.

·        Στο διαγωνισμό το κάθε σκάφος συμμετέχει σαν ομάδα αρκεί τα άτομα που επιβαίνουν σ' αυτό να μην ξεπερνούν τον καθορισμένο από τον αριθμό που αναγράφει η άδεια πλόων.

·        Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την 07.30 ώρα της 10/9/2017.

2. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Στο διαγωνισμό ψαρέματος με την επωνυμία " GAME FISHING 2017 " εφαρμόζεται ο παρών κανονισμός αγώνων 2017 όπως θα ισχύει την περίοδο διεξαγωγής του διαγωνισμού.

3. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να συμπληρώσουν σχετικές υπαύθυνες δηλώσεις συμμετοχής

4. ΕΓΓΡΑΦΑ - ΕΦΟΔΙΑ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΚΑΦΟΥΣ

Τα σκάφη πρέπει να είναι εφοδιασμένα κατά την διεξαγωγή του διαγωνισμού με

Τα πρωτότυπα όλων των εγγράφων  του σκάφους και γενικότερα όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία. Ενδεικτικά σημειώνονται σωστικά μέσα που προβλέπονται από τις διατάξεις του Νόμου, Σχοινί ρυμούλκησης μήκους τουλάχιστον 30 μέτρων, δέστρα για ρυμούλκηση,  πυξίδα,  Ελληνική σημαία,  δύο λίτρα πόσιμο νερό, κ.τ.λ. VHF (σταθερό ή φορητό) που θα έχει τουλάχιστον τα κανάλια 16 και 74 και υποχρεωτικά κινητό τηλέφωνο

5. ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ

Τα σκάφη πρέπει να φέρουν τα διακριτκά που ενδεχομένως θα χορηγήσει ο Μ.Ο.Φ.Σ.

6. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ -ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

 Η ραδιοεπικοινωνία επιτρέπεται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού  μόνο για προσωπικούς λόγους, για καταστάσεις κινδύνου και για αναφορά των αλιευμάτων στην Επιτροπή Αγώνων.

Ραδιοεπικοινωνία και κάθε άλλη επικοινωνία κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού που επιτρέπει εξωτερική βοήθεια ή καθοδήγηση από τρίτους απαγορεύεται.

Επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε ηλεκτρονικού βοηθήματος. Επιτρέπεται η χρήση των τηλεφωνικών συσκευών (κινητών τηλεφώνων, κ.λ.π.)

7. ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ - ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ

Πριν τον διαγωνισμό θα γίνουν έλεγχοι των συμμετεχόντων σκαφών από την Επιτροπή του Διαγωνισμού για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν προ αλιευμένα ψάρια

8.      ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα σκάφη οφείλουν να βρίσκονται παραταγμένα στο χώρο διεξαγωγής  του διαγωνισμού στο λιμανάκι του camping Παλιουρίου μία ώρα πριν την έναρξη του διαγωνισμού, ήτοι την 07.00. της 10/9/2017.

Στο διαγωνισμό στα σκάφη επιβαίνουν τόσα άτομα, όσα προβλέπει ο κανονισμός του διαγωνισμού δηλαδή τέσσερα εφόσον το επιτρέπει η άδεια του σκάφους, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη.

Τα πληρώματα κατά την διάρκεια της αναχώρησης και άφιξης και μετακίνησής τους στον θαλάσσιο χώρο της τράπεζας πρέπει να φορούν σωσίβιο.

Ο Κυβερνήτης πρέπει να έχει το quick stop δεμένο στο σώμα του.

Η τοποθέτηση καυσίμων σε φορητά δοχεία επί του καταστρώματος και  οι δεξαμενές καυσίμων επιβάλλεται να είναι καλά στερεωμένες.

 Σε περίπτωση αμέλειας πληρώματος σε ζητήματα που ταλαιπωρούν και βάζουν σε κίνδυνο την οργάνωση, θα υπάρχουν ποινές που θα ορίσει η επιτροπή αγώνων ανάλογα με το μέγεθος της βλάβης (π.χ. αμέλεια πλήρωσης βενζίνης, επικίνδυνες μεταγγίσεις, κ.λ.π.)

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται να βρίσκονται στο σκάφος υλικά επικίνδυνα για τον κυβερνήτη και το πλήρωμα τα οποία μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβαινόντων.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται να βρίσκονται στο σκάφος άλλα σύνεργα ψαρέματος π.χ. παραγάδια, δίχτυα κ.λ.π. εκτός από τον εξοπλισμό συρτής.

Πριν την έναρξη του διαγωνισμού απαγορεύεται να υπάρχουν άλλα αλιεύματα στο σκάφος.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται σκάφος να πλησιάσει άλλο σκάφος στα (15) δέκα πέντε μέτρα, εκτός από τα σκάφη που θα ελέγχουν τον διαγωνισμού.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται σκάφος να πλησιάσει σκάφος επαγγελματικής αλιείας.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται σκάφος να πλησιάσει στην ξηρά εκτός εάν κρίνεται αναγκαίο.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται σκάφος να δέσει πίσω από άλλο σκάφος, εκτός αν υπάρχει άδεια από την επιτροπή για περίπτωση ανάγκης.

Απαγορεύεται το ψάρεμα πέραν από την καθορισμένη τράπεζα του διαγωνισμού. 

9. ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Για παράβαση του κανονισμού αγώνων ισχύουν οι παρακάτω ποινές.

Επιβαίνοντες άνω των προβλεπομένων ατόμων

Αποκλεισμός

Αμέλεια πλήρωσης βενζίνης με αποτέλεσμα την ρυμούλκηση σκάφους

Αποκλεισμός

Επικίνδυνη μετάγγιση με πρόκληση πυρκαγιάς.

Αποκλεισμός

Σύνεργα ψαρέματος μη προβλεπόμενα

Αποκλεισμός

Σκάφος που πλησιάζει άλλο κάτω των 15 μέτρων

2000 βαθμοί ποινής

Ψάρεμα εκτός τράπεζας αγώνος

2000 βαθμοί ποινής

Δεμένα σκάφη μεταξύ τους

2000 βαθμοί ποινής

Απρεπή συμπεριφορά προς την επιτροπή διαγωνισμού

3000 βαθμοί ποινής

Συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο τους αγωνιζόμενους και την οργάνωση

3000 βαθμοί ποινής

Καθυστέρηση 5 λεπτά μετά την λήξη του διαγωνισμού

500 βαθμοί ποινής

Καθυστέρηση 10 λεπτά μετά την λήξη του διαγωνισμού

1000 βαθμοί ποινής

Καθυστέρηση 15 λεπτά μετά την λήξη του διαγωνισμού

1500 βαθμοί ποινής

Καθυστέρηση πέραν των 15 λεπτών μετά την λήξη του διαγωνισμού

Αποκλεισμός

Καθυστέρηση πέραν των 30 λεπτών μετά την έναρξη του διαγωνισμού

Αποκλεισμός

Παράδοση ή παραλαβή αλιευμάτων από άλλο σκάφος

Αποκλεισμός

10. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ως τράπεζα του διαγωνισμού ορίζεται η θαλάσσια περιοχή που προσδιορίζεται 10 ναυτικά μίλια του σημείου εκκίνησης του αγώνα (camping παλιουρίου).

11. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τα αλιεύματα βαθμολογούνται ως εξής:

2000 ΒΑΘΜΟΙ/ΚΙΛΟ

Όλα τα είδη τόνου, ξιφία και μαγιάτικα.

 

1000 ΒΑΘΜΟΙ/ΚΙΛΟ

Όλα τα μικρά είδη τόνου, μαγιάτικων, κυνηγών που είναι κάτω των δύο κιλών.

ΕΞΤΡΑ ΒΑΘΜΟΙ/ΚΙΛΟ

Όσα ψάρια είναι πάνω από δέκα κιλά επιδοτούνται με διπλάσιους βαθμούς ανά κιλό.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ                                                                                                       Τόνος 11,5κιλά                                                                                                10κιλά Χ2.000βαθμούς = 20.000    1,5κιλό Χ 4.000βαθμούς =  6.000                                                         ΣΥΝΟΛΟ ΨΑΡΙΟΥ 26.000βαθμούς

 

Ψάρια που δεν αναφέρονται στον πίνακα, ως προς την βαθμολογία τους αφήνονται  στην κρίση της επιτροπής.

Για τη κάλυψη των εξόδων του διαγωνισμού ορίζεται δικαίωμα συμμετοχής 15euro ανά συμμετέχοντα.

12. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΓΩΝΑ

 Κάθε σκάφος που εγκαταλείπει το διαγωνισμό, για οποιοδήποτε λόγο, οφείλει να ειδοποιήσει την επιτροπή αγώνα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω, η επιτροπή αγώνα θα υποβάλει ένσταση κατά του μη συμμορφούμενου σκάφους.

13. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΟΙΝΕΣ

Τυχόν ενστάσεις θα εκδικάζονται από την επιτροπή ενστάσεων του διαγωνισμού.

 Ενστάσεις έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν, στην επιτροπή ενστάσεων, μόνο οι μετέχοντες και υποβάλλονται το αργότερο δεκαπέντε λεπτά της ώρας μετά την ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

 Ένσταση κατά των αποφάσεων της επιτροπής ενστάσεων δε γίνεται δεκτή. Οι αποφάσεις της  επιτροπής αυτής είναι οριστικές και αμετάκλητες.

Το ενάγων σκάφος οφείλει να γράψει στην ένστασή του τα γεγονότα ή τους κανονισμούς που παραβιάσθηκαν.

Το ενάγων σκάφος πρέπει να προκαταβάλει  το παράβολο της ένστασης που ορίζεται στο ποσό των 100 €.

Η επιτροπή ενστάσεων σε περίπτωση που η ένσταση κριθεί βάσιμη αποδίδει το παράβολο της ένστασης στον ενάγοντα και επιβάλει βαθμούς ποινής ή ακυρώνει το εναγόμενο σκάφος ανάλογα.

14.  ΖΥΓΙΣΗ -ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αμέσως μετά το πέρας του διαγωνισμού, τα σκάφη παραδίδουν τα αλιεύματα σφραγισμένα σε ψαροσακούλα όπου ακολουθεί η ζύγιση και βαθμολογία των αλιευμάτων από την κριτική επιτροπή. Η επιτροπή θα διαθέσει τα αλιεύματα με πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

15. ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Επιτρέπεται η τοποθέτηση λογοτύπων στα σκάφη ύστερα από άδεια της οργανωτικής επιτροπής και παράλληλα οι κυβερνήτες θα είναι υποχρεωμένοι να αναρτήσουν ή να κολλήσουν σε εμφανές σημείο του σκάφους τους, εκτός από τους αριθμούς συμμετοχής και τα λογότυπα των υποστηρικτών της εκδήλωσης.

16. ΕΥΘΥΝΕΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες μετέχουν με ίδια ευθύνη όπως περιγράφεται στις επισυναπτόμενες υπεύθυνες δηλώσεις που θα υπογραφούν. Ενδεικτικά σημειώνεται:

 Εφιστούμε την προσοχή των συμμετεχόντων ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη κάθε σκάφους και με τη δική του απόλυτη ευθύνη, η απόφαση για να εκκινήσει ένα διαγωνισμού και να παραμείνει στον διαγωνισμού. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και πλήρη επίγνωση των συνεπειών.

 Είναι αρμοδιότητα του χειριστή του σκάφους, να κρίνει το βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για να λάβει ή όχι μέρος στον  διαγωνισμό ψαρέματος.

Τόσο ο Μ.Ο.Φ.Σ., όσο και οι Επιτροπές του διαγωνισμού δεν φέρουν καμία ευθύνη για υλική απώλεια, ζημία στο σκάφος ή στον εξοπλισμό, σωματικό τραυματισμό, ή οτιδήποτε άλλο συμβεί στους αγωνιζόμενους ή τα σκάφη τους πριν, μετά ή και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ψαρέματος, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Οι χειριστές των σκαφών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό ευθύνονται για κάθε ατύχημα ή ότι άλλο ήθελε συμβεί στα σκάφη ή στα πληρώματα. Κατά συνέπεια, αυτοί οφείλουν να υπογράψουν τα συμβόλαια για τις σχετικές ολικές ασφάλειες καθώς και τις ασφάλειες έναντι τρίτων.

Είναι υποχρέωση του χειριστή να τηρεί αυστηρά τους κανόνες ασφαλείας και ναυσιπλοίας κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.

17. ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

Για σοβαρή παράβαση καλής συμπεριφοράς ή έλλειψη αθλητικού πνεύματος, η Επιτροπή Διαγωνισμού μπορεί να αποκλείσει κάποιο σκάφος από το υπόλοιπο μέρος του διαγωνισμού.

Ο χειριστής του σκάφους ευθύνεται για τη συμπεριφορά του πληρώματός του, ούτως ώστε να μπορούν να επιβληθούν ποινές σ' αυτόν μέχρι ακύρωσης του σκάφους στο συγκεκριμένο διαγωνισμού, χωρίς να αποκλείεται επιβολή και άλλων ποινών.

18. ΓΕΝΙΚΑ

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να καταφέρεται εναντίον των οργανωτών και των  επιτροπών. Η δε ανάρμοστη συμπεριφορά θα τιμωρείται με αποκλεισμό.

Η Επιτροπή Ενστάσεων είναι επιφορτισμένη να εκδικάζει οποιαδήποτε ένσταση κατατεθεί και να αποφασίζει κατά την κρίση  της για ότι δεν αναφέρεται στον κανονισμό.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού ψαρέματος, σε περίπτωση ατυχήματος και εφ΄ όσον κανένα σκάφος ασφαλείας δεν βρίσκεται κοντά στο σημείο του ατυχήματος οι διαγωνιζόμενοι έχουν υποχρέωση να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια, να αναφέρουν το συμβάν στην επιτροπή διαγωνισμού μέσω του VHF στο κανάλι 74 ή του κινητού και να ρίξουν καπνογόνο για να προσδιορισθεί η ακριβή θέση του.

 Κάθε τι που δεν προβλέπεται σ' αυτόν τον κανονισμό θα ρυθμίζεται μετά από πλειοψηφική απόφαση της Επιτροπής αγώνων, η οποία θα αποφασίζει και για τις αλλαγές στο πρόγραμμα σε περίπτωση ανώτερης βίας κ.λ.π.

Η επιτροπή διαγωνισμού έχει το δικαίωμα να ελέγξει αυτεπάγγελτα πριν τον διαγωνισμού τους αποθηκευτικούς χώρους των σκαφών οποαιδήποτε στιγμή

 Η επιτροπή διαγωνισμού πλειοψηφικά έχει επίσης το δικαίωμα κατά την ημέρα της Κυριακής και κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των αγωνιζομένων και με γνώμονα την ασφάλεια των διαγωνιζομένων ύστερα και από σύμφωνη γνώμη αυτών να θέσει νέους κανόνες αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών ή ακόμη και να αναβάλει τον διαγωνισμού. Σε περίπτωση αναβολής ο διαγωνισμός μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.

19. ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΕΠΑΘΛΑ – παράδοση αλιευμάτων

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ:   Άγγελος Καρπούζης, έφορος αλιείας ΜΟΦΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε. του ΜΟΦΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ: Τα μέλη του ΔΣ του ΜΟΦΣ

Όλα τα αλιεύματα τα οποία θα παραδοθούν προς ζύγιση, θα παραδοθούν στο Νοσοκομείο Πολυγύρου με σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής, από τον έφορο αλιείας

ΕΠΑΘΛΑ : Στους τρεις πρώτους νικητές και στον νικητή με το μεγαλύτερο σε βάρος ψάρι θα  παραδοθούν δώρα 

Το Δ.Σ. του ΜΟΦΣ εύχεται σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία!

 

 

Για το Δ.Σ. του ΜΟΦΣ

 

Ο Πρόεδρος

Θόδωρος Καρτσιώτης

 

Ο έφορος Αλιείας

Άγγελος Καρπούζης

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Α.Σαγιόγλου

 


 26_game_fishing_afisa.jpg 

 
ΕΥΔΕΙΑ 2017
evdia__tel_af_png.png

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  - «ΕΥΔΕΙΑ 2017» -  με την υποστήριξη

miragio_logo.jpeg

21, 22 & 23 / 7 / 2017

 miragio_photo_1.jpg

 

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 21-7-2017

Αργά το μεσημέρι – απόγευμα:

Προαιρετική στάση για μπάνιο στην ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ, σε μία από τις ωραιότερες και πιό ζεστές παραλίες της Χαλκιδικής, 39ο  58' 25'', 23ο 40' 33'', βρίσκεται 400μ νότια από τη μπούκα εισόδου του Γλαρόκαβου. Σκάφος μέλους του Δ.Σ. του ΜΟΦΣ θα σας περιμένει στον κόλπο από τις 3:30. Απέχει 3νμ από τη μαρίνα.

 

έως 7 μμ:  είσοδος σκαφών στη μαρίνα miraggio (39ο 55’, 46’’ North, 23ο 42’, 21’’ East)

 

8:30μμ ΑΚΡΙΒΩΣ  Βραδινό γεύμα στο  εστιατόριο OASIS POOL RESTAURANT το οποίο βρίσκεται στις πισίνες του Miraggio με προκαθορισμένο Menu  για 46 άτομα

 miragio_photo_2.jpg

10-11:30μμ Ποτό με ζωντανή ορχήστρα στο ‘’OASIS BEACH BAR’’, απέναντι από το εστιατόριο με χρέωση ποτού σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του bar, έγινε κράτηση για 41 άτομα

 

Σάββατο 22-7-2017

11 πμ Αναχώρηση για Τορώνη, μπάνιο και ουζάκι σε beach bar της περιοχής

 

3 μμ Αναχώρηση για Πόρτο Κουφό,  δένουμε δεξιά στον κόλπο , προετοιμασία διαμονής στα σκάφη. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας καθίσματα, τραπέζι, σαλατικά και ποτά για το πλήρωμα του σκάφους σας. Όλα τα υπόλοιπα  θα τα φροντίσει ο χορηγός Αργύρης Εύδος

Barbeque – βραδιά εκπλήξεων

porto_koufo.jpg 

 

Κυριακή 23-7-2017

Water activies,  διαγωνισμοί καπεταναίων – πληρωμάτων και ... χορευτικών

 

Αποχαιρετιστήριο γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής

 


Χρήσιμες πληροφορίες

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Έχουν κλείσει οι δηλώσεις συμμετοχής 25 σκάφη και 69 άτομα για όλες τις δράσεις.  Οι συμμετέχοντες δηλώνουν ανεπιφύλακτα ότι αποδέχονται τις οδηγίες πλου και τον κανονισμό της μαρίνας Miraggio. Περισσότερες λεπτομέρειες  στη συγκεντρωτική κατάσταση συμμετοχών.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ:

Το τηλέφωνο 6970329800 είναι ανοικτό συνεχώς. Κανάλι επικοινωνίας με τον ΜΟΦΣ, είναι το γνωστό κανάλι 74. Κανάλι επικοινωνίας με τη μαρίνα είναι το κανάλι 11.

Ειδικά για την Παρασκευή μέλη του ΔΣ θα «ακούν» τα κανάλια 74 και 11

 

Παρασκευή 21-7-2017

Τα σκάφη τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή και μόνο αυτά  (βλ. επισυναπτόμενο πίνακα),

εισέρχονται στη marina miraggio το αργότερο μέχρι τις 7:00 μμ για να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος πρόσδεσης και τακτοποίησης της διαμονής (το γεύμα θα σερβιριστεί στις 8:30 ακριβώς).

Φθάνοντας στη μπούκα επικοινωνούν στο κανάλι 11 με τη μαρίνα, αναφέροντας το όνομα του σκάφους και ότι ανήκουν στον ΜΟΦΣ. Αναμένουν το σκάφος συνοδείας το οποίο θα τους οδηγήσει στο σημείο πρόσδεσης. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: καμία μετακίνηση σκάφους δεν γίνεται μέσα στη μαρίνα, ούτε κατάπλους και απόπλους χωρίς να αναφερθεί στο κανάλι 11 και χωρίς συνοδεία του σκάφους της μαρίνας και των καβοδετών στους ντόκους.

Το εστιατόριο το bar και οι εγκαταστάσεις WC και ντους της μαρίνας, απέχουν λίγα μέτρα από το σημείο πρόσδεσης των σκαφών. Για όποιον χρειασθεί υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης με ηλεκτρικό αυτοκίνητο (το καλούμε στο κανάλι 11)

Όλα τα σκάφη αναχωρούν από τη μαρίνα το Σάββατο 22/7 το αργότερο μέχρι τις 11πμ

Τα μέλη μας που θα έρθουν με τα 4 αυτοκίνητα και μόνο αυτά θα πάνε στο φυλάκιο της μαρίνας και εκεί θα παρκάρουν σε χώρο που θα τους υποδεχθεί και θα μετακινηθούν με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο τα αυτοκίνητα για τα οποία έχουμε ενημερώσει τους υπεύθυνους, δηλαδή αυτά που φέρουν τις πινακίδες ΝΗΙ 8450, ΝΗΗ 3554, ΝΗΟ 2738 και ΝΙΚ 8098.  Όσοι έρθουν με αυτοκίνητο θα πρέπει να έχουν φθάσει το αργότερο μέχρι τις 8μμ

Σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τις οδηγίες πλου του ΜΟΦΣ και τον κανονισμό λειτουργίας της μαρίνας Miraggio, τα οποία αναλύθηκαν στην συγκέντρωση στον ΜΟΦΣ την 17/7/2017 και υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις ότι τις αποδέχονται απολύτως.

 

 

Τα σκάφη σε όλες τις δράσεις του τριημέρου, θα έχουν μαζί τους όλα τα σχετικά έγγραφα και ασφαλιστήριο συμβόλαιο εν ισχύ. Θα έχουν αναρτημένη τη σημαία του ΜΟΦΣ και θα φέρουν την αφίσα της διοργάνωσης που θα τους δοθεί. Οι επιβαίνοντες τουλάχιστον στις στιγμές όπου θα ληφθούν αναμνηστικές φωτογραφίες και video θα φορούν το επίσημο μπλουζάκι και το καπέλο του ΜΟΦΣ και θα φέρουν τα αναμνηστικά της εκδήλωσης «ΕΥΔΕΙΑ 2017»

 

 

 

1η ανακοίνωση  26-6-2017

Εκδηλώσεις Χαλκιδικής _καλοκαίρι 2017_ «ΕΥΔΕΙΑ 2017»

 

21, 22 & 23 / 7 / 2017

 

Κάθε καλοκαίρι ο ΜΟΦΣ διοργανώνει στη Χαλκιδική μία τουλάχιστον δράση με επίκεντρο την Αμμουλιανή και με χορηγό (για το barbeque) ένα μέλος του. Φέτος ύστερα από πρόταση του χορηγού Αργύρη Εύδου, η δράση θα είναι τριήμερη και θα γίνει στο 1ο και 2ο πόδι της Χαλκιδικής

 

Θα περιλαμβάνει :  διαμονή σε μαρίνα την 1η βραδιά, κοινωνικές εκδηλώσεις, happenings, ναυτικό camping, BABRBEQUE κ.τ.λ. (βλ. πρόγραμμα).

 

Πρόθεσή μας είναι η διευκόλυνση της συμμετοχής όσο το δυνατόν περισσοτέρων μελών μας, έτσι υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις εκδηλώσεις και με αυτοκίνητο. Θα θέλαμε να είστε μαζί μας σε ολές τις δράσεις, φροντίσαμε ώστε ακόμη και στις δράσεις της 1ης ημέρας στο Miragggio: ο ελλιμενισμός στη μαρίνα 5 αστέρων και οι υπηρεσίες μαρίνας να είναι δωρεάν και επίσης η συμμετοχή στο γεύμα της Παρασκευής να είνα λογική για το επίπεδο του χώρου που θα προσφερθεί.  Βεβαίως η συμμετοχή στις επιμέρους δράσεις είναι προαιρετική (μπορείτε για παράδειγμα να συμμετάσχετε μόνο στο barbeque στο Πόρτο Κουφό το Σάββατο).

 

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το πρόγραμμα και ελάτε απόψε στον ΜΟΦΣ στις 8:30 μμ για να κάνετε τη δήλωση συμμετοχή σας. Σημειώστε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, θα πρέπει να γίνουν άμεσα κρατήσεις  και ο χορηγός να προετοιμάσει το barbeque ανάλογα με τη συμμετοχή. Καμία συμμετοχή σε καμία εκδήλωση δεν θα γίνει δεκτή εάν δεν έχει υποβληθεί η σχετική δήλωση.

 

Σας περιμένουμε λοιπόν απόψε στον όμιλο.

 

Μην σας τρομάζει ο σημερινός καιρός από την Τετάρτη «ξαναγυρνά το καλοκαίρι»

 

Ο Πρόεδρος

 

 

Θόδωρος Καρτσιώτης

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Ανδρέας Σαγιόγλου

 


Πρόγραμμα

 

Παρασκευή 21-7-2017

-        Τα σκάφη συγκεντρώνονται για μπάνιο σε παραλία της Κασσάνδρας στην περιοχή ΞΕΝΙΑ και στη συνέχεια πηγαίνουν στη marina miraggio, η οποία προσφέρει δωρεάν ελλιμενισμό και διαμονή σε έως 9 σκάφη 8μ και δωρεάν ελλιμενισμό για το γεύμα της Παρασκευής για 5 ακόμη σκάφη . Εάν υπάρχουν επιπλέον σκάφη ή μεγαλύτερα των 8μ θα χρεωθούν βάσει του τιμοκαταλόγου της μαρίνας.  Μέχρι στιγμής έχουμε 5 συμμετοχές για ελλιμενισμό και διαμονή , (εκτός των μελών του ΜΟΦΣ που ήδη είναι στη marina) και 4 συμμετοχές για ολιγόωρο ελλιμενισμό,

-        Τα σκάφη που θα δέσουν στη marina έχουν αναρτημένη τη σημαία του ΜΟΦΣ και φέρουν την αφίσα της διοργάνωσης που θα τους δοθεί. Τουλάχιστον 2 από τους επιβαίνοντες φορούν ρούχα του ΜΟΦΣ

-        Οι εγκαταστάσεις Wc και ντους της μαρίνας και μετακινήσεις με ηλεκτρικό αυτοκίνητο για όποιον χρειασθεί (έχουμε φροντίσει ώστε όλες οι δράσεις να γίνουν σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο πρόσδεσης των σκαφών) παρέχονται δωρεάν. Όλες οι άλλες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του συγκροτήματος Miraggio Thermal spa resort , χρεώνονται σύμφωνα με τον κατάλογο που ισχύει για τους πελάτες της μαρίνας

-        Βραδυνό Γεύμα στο  εστιατόριο OASIS POOL RESTAURANT το οποίο βρίσκεται στις πισίνες του Miraggio

Menu  €25 ανά άτομο

1.     Ελληνική Σαλάτα: Ντομάτα, αγγούρι , κρεμμύδι , πράσινες πιπεριές , ελιές, κάπαρη , κρητικό παξιμάδι, ρίγανη και φέτα (ανα 2 άτομα)

2.     Τορτίγια κοτόπουλου Στήθος κοτόπουλο, φέτα ,πιπεριά Φλωρίνης & σαλάτα μεσκλάν (ανα 2 άτομα)

3.     Επιλογή από σουβλάκι κοτόπουλο ή χοιρινό σχάρας σε πίτα
Με τζατζίκι ,ντομάτα μαριναρισμένη & πατάτες τσικαλάτες

4.     Προφιτερόλ

2 ποτήρια κρασί (ανά άτομο)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα παραπάνω θα προετοιμαστούν ειδικά για τα μέλη του ΜΟΦΣ, και θα χρεωθούν σύμφωνα με τις κρατήσεις (και όχι σύμφωνα με τη συμμετοχή) . Επομένως σήμερα το βράδυ στον όμιλο θα συγκεντρώσουμε το αντίτιμο των συμμετοχών

-        Ποτό με ζωντανή ορχήστρα στο ‘’OASIS BEACH BAR’’, απέναντι από το εστιατόριο με χρέωση ποτού σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του bar


 

Σάββατο 22-7-2017

-        11πμ Αναχώρηση για Τορώνη, μπάνιο και ουζάκι σε beach bar της περιοχής

-        3 μμ Αναχώρηση για Πόρτο Κουφό,  δένουμε δεξιά στον κόλπο , προετοιμασία διαμονής στα σκάφη. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας καθίσματα, τραπέζι, σαλατικά και ποτά για το πλήρωμα του σκάφους σας. Όλα τα υπόλοιπα  θα τα φροντίσει ο χορηγός Αργύρης Εύδος

-        Barbeque – βραδιά εκπλήξεων

 

Κυριακή 23-7-2017

-        Water activies,  διαγωνισμοί καπεταναίων – πληρωμάτων και ... χορευτικών

-        Αποχαιρετιστήριο γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Την Δευτέρα 17/7/2017 θα υποβληθούν στον ΜΟΦΣ στις 8:30 μμ δηλώσεις συμμετοχής αναλυτικά για κάθε επιμέρους δράση. Σχετικά έντυπα θα σας παραδοθούν από τον ΜΟΦΣ

Για τυχόν δηλώσεις μετά την Δευτέρα, ο ΜΟΦΣ δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση για αποδοχή τους

Κανένα σκάφος και κανένα άτομο δεν μπορεί να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε δράση, εάν δεν υποβληθεί η σχετική δήλωση συμμετοχής.

  
 
12η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«500 ΜΙΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΒΟ»




Ο Μ.Ο.Φ.Σ. (
Μακεδονικός όμιλος φουσκωτών και πολευεστερικών σκαφών), έχει ποικίλη πολιτιστική, ιατρική, εκπαιδευτική και φιλανθρωπική δράση, ιδιαίτερα στον τομέα της αλληλεγγύης στα απομακρυσμένα νησιά, όπου κάθε χρόνο διοργανώνει μία  αποστολή.

Το 2013 και το 2014 διοργανώσαμε Ιατρικές και Εκπαιδευτικές αποστολές στον Άγιο Ευστράτιο, το 2015 την αποστολή «ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ 2015» και το 2016 την 11ης Πανελλήνια συνάντηση στην Αλόννησο όπου συμμετείχαν 240 σκάφη και 1000 άτομα.

Η συνεχή μας παρουσία στα ακριτικά νησιά, τονίζει την αλληλεγγύη στους κατοίκους των ευαίσθητων αυτών περιοχών, προβάλει τουριστικά τα νησιά και ενισχύει την τοπική αγορά. Φέτος σημαντική δράση στο πρόγραμμα των 40 εκδηλώσεων του ΜΟΦΣ, ήταν η αποστολή στο δοκιμαζόμενο από τους σεισμούς και τα μεταναστευτικά ρεύματα νησί της Λέσβου.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, σκάφη του ΜΟΦΣ ξεκίνησαν από τη Μακεδονία και διασχίζοντας το Βορειοανατολικό Αιγαίο διανύοντας «500 ΜΙΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΒΟ» συμμετείχαν στην 12 Πανελλήνια συνάντηση  6-10/ 7 / 2017, στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στο ταξίδι πιάσαμε στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο, χαράζοντας πορεία κατάλληλη με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ο Μ.Ο.Φ.Σ. συγχαίρει τον διοργανωτή Ο.Φ.Σ.Λ. για την άψογη διοργάνωση και ελπίζει ότι οι Πανελλήνιες θα συνεχίσουν να διεξάγονται προσφέροντας παράλληλα με το Πανελλήνιο αντάμωμα ομίλων, ουσιαστική στήριξη στα νησιά μας και ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν ανάγκη προβολής διότι πιστεύουμε ότι σε περίοδο κρίσης, θα πρέπει να συνδυάζεται η ψυχαγωγική δράση των ναυτικών ομίλων με την κοινωνική προσφορά. Για αυτούς αριβώς τους λόγους ο Μ.Ο.Φ.Σ. στήριξε από την αρχή ένθερμα την υποψηφιότητα της Λέσβου και πήγε στην Πανελλήνια παρά τις καιρικές συνθήκες και τα λοιπά προβλήματα. Παράλληλα συμμετέχει στην προσπάθεια για την ακτοπλοϊκή επανασύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Λέσβο.

Ο Μ.Ο.Φ.Σ. ευχαριστεί θερμά τους κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών που συμμετείχαν, διότι κατέβαλα εξ ιδίων, ένα σημαντικό ποσό για μία αποστολή – αστραπή 4 μόλις ημερών, προκειμένου να καλυφθούν τα σημαντικά έξοδα, ιδίως τα καύσιμα των σκαφών.

 

Ο Πρόεδρος

 

 

Θόδωρος Καρτσιώτης

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Ανδρέας Σαγιόγλου


Υ.Γ. Ακολουθούν μερικές ΦΩΤΟ

δείτε και άλλες φωτό ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=777951429049941&set=pcb.777952909049793&type=3&theater 

12_lesvos_a_apostoli_mofs.jpg

 

12_lesvos_a_bloyzaki_apostolis.jpg

 

12_lesvos_a_eisodos_7.jpg

12_lesvos_a_meta_tin_eisodo.jpg

12_lesvos_a_safety_first.jpg 

 
ΘΑΣΟΣ 2017

thasos__2017.png

 

Δελτίο τύπου ΘΑΣΟΣ 2017 - Διοργανωτής Μ.Ο.Φ.Σ.

Ο ΜΟΦΣ του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ στη ΘΑΣΟ.

ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες στο     https://www.facebook.com/profile.php?id=100005052735429  

 

Ο ΜΟΦΣ ξεκίνησε τις καλοκαιρινές θαλάσσιες δράσεις του στη ΘΑΣΟ. Στο όμορφο νησί του Θρακικού πελάγους, ο ΜΟΦΣ πήγε για 4 φορά τα τελευταία 8 χρόνια, γιατί συνδυάζει βουνό, ήπια θάλασσα και καταπληκτικές παραλίες. Με τις σημαντικές βελτιώσεις των λιμενικών εγκαταστάσεων και τα νέα λιμάνια είναι ιδανικό για τους κατόχους σκαφών αναψυχής. Ειδικά φέτος η δράση έγινε και για 2 επιπλέον λόγους:

1) Για να υπάρχει μία πολύ χαμηλού κόστους θαλάσσια δράση, με πολλές εναλλακτικές δυνατότητες συμμετοχής, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι

2) Για να πάει ο ΜΟΦΣ, ο οποίος πλέον επεκτάθηκε σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα, ακόμη πιό κοντά στα μέλη του από την Καβάλα την Ξάνθη και ευρύτερα την Θράκη.

Ο καιρός καλοκαιρινός, μπουνάτσα, θερμοκρασία θαλάσσης στους 20 βαθμούς , ιδανική για μπάνιο (η θάλασσα στις Αλυκές τις Θάσου είναι από τις ζεστότερες της Ελλάδα).

Το πρωί  της 3/6 τα σκάφη που πήγαν οδικώς έπεσαν από την Πέραμο. Το μέλος του ΜΟΦΣ από την Καβάλα Μάκης Νεφρέμ είχε κανονίσει τα πάντα. Ένα τεράστιο τρακτέρ έριξε αμέσως τα σκάφη, τα οποία σε 40 μόλις λεπτά έφθασαν στα Λιμενάρια, όπου ήδη είχαν δέσει τα σκάφη που ήρθαν από τη Βουρβουρού. Άνετο δέσιμο – πλαγιοδέτηση στο νέο λιμάνι. Ακολούθησε βουτιά στον Αρχάγγελο και μπάνιο στις Αλυκές. Το βράδυ στα Λιμενάρια πολιτιστικές κδηλώσεις με ΦΕΣΤΙΒΑΛ παραδοσιακών χωρών από τοπικούς φορείς και γεύμα με παλαιά και νέα μέλη.... ακόμη και από την Αγγλία !!!!!

Η 2η μέρα στη ΘΑΣΟ ξεκίνησε με συννεφιά. Στη ρότα μας για το ΛΙΜΕΝΑ βρήκαμε ισχυρό ΚΟΝΤΡΑ καιρό, ότι έπρεπε για να δοκιμαστούν σκάφη και πληρώματα εν όψει της αποστολής μας στην Πανελλήνια της ΛΕΣΒΟΥ. Την Κυριακή το βράδυ στο εξαιρετικό Simi Restaurant της Θάσου, γιορτάσαμε τα γενέθλια του δραστήριου μέλους μας από την Ξάνθη Γιάννη Σερδάρη. Το εστιατόριο (το καλύτερο της Θάσου), μας είχε παραχωρήσει ένα θαυμάσιο ξεχωριστό χώρο. Η υπέροχη βραδυά ολοκληρώθηκε με ποτό σε κεντρικό bar.

Οικογενειακή ατμόσφαιρα – κέφι – γέλιο – σύμπνοια και τόσα άλλα, μία παρέα που «έδεσε» αμέσως. Ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσουμε την τριήμερη δράση μας στη ΘΑΣΟ με water activities στο La Scala.

11 ΣΚΑΦΗ (ΦΟΥΣΚΩΤΑ - ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΟ - JET) επιβεβαίωσαν τον ΜΕΙΚΤΟ χαρακτήρα του ΜΟΦΣ, ο οποίος είναι πλέον ο όμιλος των κατόχων κάθε είδους σκάφους αναψυχής. 
Τα 38 ΑΤΟΜΑ από 4 έως 64 χρονών υπογράμμισαν τον οικογενειακό χαρακτήρα του ομίλου.

Το μέλος μας Βαγγέλης Τσιγγκαλίδης μας μοίρασε το αναμνηστικό μπλουζάκι "ΘΑΣΟΣ 2017" που τύπωσε με δικά του έξοδα. Ο ΜΟΦΣ μοίρασε το καπελάκι του συλλόγου

Ένα από τα νέα μέλη μας ο Σάκης Δεληγιαννίδης μας έκανε μία έκπληξη, είχε πάρει για όλους μας ένα θαυμάσιο ναυτικό βραχιολάκι

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί η επέκταση του ΜΟΦΣ στην Καβάλα και την Ξάνθη το 2016, μας έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούμε με αξιόλογους καπεταναίους και θαυμάσια πληρώματα π ου ήρθαν στην Αλόννησο το 2016, έκτοτε έρχονται μαζί μας σε όλες τις σημαντικές δράσεις μας (στη Θεσσαλονίκη, στην Αμμουλιανή, στην Αθήνα, στα Χανιά κ.τ.λ ) και περνάμε υπέροχα.

Κυβερνήτες και πληρώματα δώσαμε ραντεβού για την επόμενη εκδήλωσή μας στη Θράκη, τη δράση μας στη ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ «ΜΟΦΣ- ΚΑΒΕΙΡΙΑ 2017» το 2ο 15ημερο του Αυγούστου του 2017.ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες στο

 

 

 

 

ΘΑΣΟΣ 2017 - Διοργανωτής Μ.Ο.Φ.Σ.

 

ΠΡΟΥΠΟΥΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -  ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

 

Α. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Στη δράση μετέχουν μόνο όσοι υποβάλουν την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής και επίσης αποδέχονται ρητά και ανεπιφύλακτα τον παρόν κείμενο
  2. Οι δηλώσεις συμμετοχής, που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά είναι «πρόθεση συμμετοχής», η ουσιαστική δήλωση γίνεται όταν θα φθάσει το κάθε σκάφος στη ΘΑΣΟ και υποβληθούν οι δηλώσεις από τους κυβερνήτες και τα πληρώματα.

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Υπάρχουν 2 τύποι δηλώσεων συμμετοχής

  1.  
    1. ΤΥΠΟΣ Α για τους κυβερνήτες των σκαφών
    2. ΤΥΠΟΣ Β για τα πληρώματα των σκαφών
  2. Το ΔΣ του ΜΟΦΣ δεν δεσμεύεται να κάνει αποδεκτή οποιαδήποτε δήλωση συμμετοχής ατόμων ή σκαφών .
  3. Οι συμμετέχοντες, στις δράσεις που θα ορίσει ο Αρχηγός της δράσης, θα φορούν τα ρούχα του ΜΟΦΣ.
  4. Κάθε σκάφος θα φέρει σήματα -  σημαίες – αφίσες – αυτοκόλλητα κ.τ.λ. που θα του υποδείξει ο Αρχηγός της δράσης.
  5. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η απόλυτη αποδοχή από τους κυβερνήτες των ορίων ταχύτητας που ορίζονται ως εξής:
    1. Ταχύτητα ελλιμενισμού (από το σημείο εισόδου του λιμανιού ή από το σημείο εισόδου σε κάθε κόλπο των δράσεων) 2,5 knots – ταχύτητα ρελαντί
    2. Ταχύτητα σε οποιαδήποτε ομαδική δράση 20-22 knots ή αυτή που θα ορίσει ο Αρχηγός της δράσης

 

Β. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΜΟΦΣ του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ στη ΘΑΣΟ.

Ξεκινάμε τις καλοκαιρινές μας θαλάσσιες δράσεις στη ΘΑΣΟ.

Ο καιρός καλοκαιρινός, μπουνάτσα, θερμοκρασία θαλάσσης στους 20 βαθμούς , ιδανική για μπάνιο (η θάλασσα στις Αλυκές τις Θάσου είναι από τις ζεστότερες της Ελλάδα).

Στην όμορφη Θάσο πάμε για 4 φορά τα τελευταία 8 χρόνια, γιατί συνδυάζει βουνό , ήπια θάλασσα και καταπληκτικές παραλίες. Ειδικά φέτος η δράση γίνεται και για 2 επιπλέον λόγους:

1) Για να υπάρχει μία πολύ χαμηλού κόστους θαλάσσια δράση, με πολλές εναλλακτικές δυνατότητες συμμετοχής, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι

2) Για να πάει ο ΜΟΦΣ, ο οποίος πλέον επεκτάθηκε σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα, ακόμη πιό κοντά στα μέλη του από την Καβάλα την Ξάνθη και ευρύτερα την Θράκη.


 

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/6/2017:

Σκάφη του ΜΟΦΣ ξεκινούν

Α . Από τη Βουρβουρού ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και καβατζάροντας το Άγιο Όρος φθάνουν στη Θάσο (60ΝΜ)

Β. Από την Κεραμωτή (3ΝΜ από τη Θάσο)

Γ. Από την Πέραμο Καβάλας (15ΝΜ από τη Θάσο), όπου τα σκάφη πέφτουν με ειδικό όχημα και τα αυτοκίνητα – traylor φυλάσσονται σε Parking (όλα προσφορά του μέλους μας από την Καβάλα ΜΑΚΗ ΝΕΦΡΕΜ)

Τα σκάφη συναντώνται στο νέο λιμάνι στα Λιμενάρια (40 37 28, 24 23 19) στις 12πμ

Γρήγορος καφές – συμπλήρωση δηλώσεων συμμετοχής  -τακτοποίηση στο

Hotel MOLOS, που είναι  δίπλα στη μαρίνα που θα δέσουμε.

Πρώτη «συμβολική» Βουτιά στη "Γκιόλα" 40 35 10, 24 40 13

2ο μπάνιο στο κολπάκι κάτω από το μοναστήρι του Αρχάγγελου 40 35 46, 24 42 05

«Κυρίως» μπάνιο και «ελαφρύ» ουζάκι στις Αλυκές 40 36 16, 24 44 24,

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/6

Περίπλους Θάσου με συνεχείς στάσεις για μπάνιο στις καλύτερες παραλίες, Ποτό, Χρυσή άμμο, κ.τ.λ.

Άφιξη στο ΛΙΜΕΝΑ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ΤΙΜΟΛΕΩΝ, που είναι δίπλα από τη μαρίνια που θα δέσουμε

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/6

Πολιτιστικό πρόγραμμα, τελευταίες βουτιές στη Γλυφάδα - Επιστροφή

Επισυνάπτεται το πλήρες πρόγραμμα των 37 δράσεων του ΜΟΦΣ για το 2017, σε καλύτερη ανάλυση μπορείτε να το δείτε στο http://mofs.gr/index.php

 

 

Γ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

 

Ως αρχηγός της δράσης ορίζεται ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης.

 

ΕΝΑΡΞΗ – ΛΗΞΗ δράσης

Δεδομένου ότι τα σκάφη θα ξεκινήσουν από διάφορα σημεία, ως λιμάνι έναρξης δράσης ορίζονται τα ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ και ως λιμάνι λήξης ο ΛΙΜΕΝΑΣ

Οι κυβερνήτες των σκαφών που θα συμμετάσχουν αποφασίζουν σε όλες τις περιπτώσεις μόνοι τους και φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τον εαυτό τους και για τα άτομα που μεταφέρουν με το σκάφος τους σε όλες τις δράσεις της διοργάνωσης

Οι  κυβερνήτες των σκαφών και τα πληρώματα μετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη σε όλες τις δράσεις σε στεριά και θάλασσα και κανονίζουν μόνοι τους ότι αφορά την μετάβαση και επιστροφή τους στη ΘΑΣΟ.

Συνίσταται η συγκρότηση επί μέρους ομάδων σκαφών για τις πλεύσεις από και προς την ΘΑΣΟ ώστε να μην υπάρχουν μοναχικές πλεύσεις. Το ΔΣ του ΜΟΦΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για την σύσταση των ομάδων αυτών και για τις πλεύσεις τους από και προς την ΘΑΣΟ.

 

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή

1.      ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Σύμφωνα με πάγιες αποφάσεις των ΓΣ του ΜΟΦΣ στις θαλάσσιες δράσεις του ΜΟΦΣ:

a.      Συμμετέχουν μόνο τα σκάφη των οποίων τουλάχιστον ο κυβερνήτης, είναι ταμειακώς τακτοποιημένο μέλος του ΜΟΦΣ

b.      Όλοι οι συμμετέχοντες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής με συγκεκριμένο κείμενο (διαφορετικό για τον κυβερνήτη και το πλήρωμα) και αποδέχονται πλήρως τις οδηγίες πλου.

Στη συγκεκριμένη δράση οι δηλώσεις θα υπογραφούν στο πρώτο σημείο συνάντησης όλων των σκαφών στη Θάσο.

 

2.      ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ: Πέρα από τα 10 σκάφη που ήδη δήλωσαν συμμετοχή, επιτρέπονται και άλλες συμμετοχές αρκεί να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Εάν χρειάζονται δωμάτια θα πρέπει να κλείσουν μόνοι τους

  ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.    Σε όλες τις πλεύσεις όλοι οι επιβαίνοντες των σκαφών είναι αυστηρά υποχρεωτικό να φορούν τα σωσίβιά τους, ακόμη και σε μπουνάτσα. Οι κυβερνήτες των σκαφών θα φορούν υποχρεωτικά το stop switch (quick stop).

2.    Με ευθύνη των κυβερνητών,

        το κάθε σκάφος πρέπει να φέρει όλα τα προβλεπόμενα εφόδια να έχει σε ισχύ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και ασφάλειες. Οι κυβερνήτες πρέπι να έχουν την σχετική άδεια χειριστού. Πρέπει, επίσης, το σκάφος και ο εξοπλισμός του να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.

3.    Προϋπόθεση συμμετοχής σκάφους στη διοργάνωση, είναι να διαθέτει το κάθε σκάφος  VHF βάσης ή έστω φορητό VHF

4.    Σκάφος που δεν έχει VHF σε λειτουργία ή χαλάσει το VHF του και δεν έχει εφεδρικό, μπορεί να αποβληθεί από τις θαλάσσιες δράσεις.

5.    Οι επικοινωνίες θα γίνονται στη συχνότητα του ΜΟΦΣ (κανάλι 74). Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης διπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74 & 16. Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης τριπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74, 12 & 16, εκτός αν ο όμιλός τους ορίσει διαφορετικά.

Επιβάλλεται να τηρούνται οι κανόνες ορθής συμπεριφοράς κατά τη χρήση του VHF. Ο κυβερνήτης είναι υποχρεωμένος σε τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχει το VHF του σκάφους του μήπως μπλοκάρει τις συχνότητες Απαγορεύεται σε όλη της δράσης η χρήση του VHF από ανηλίκους.

6.     Oι κυβερνήτες θα πρέπει να φροντίσουν, ώστε τα VHF τους να έχουν ισχύ εξόδου τουλάχιστον 19 Watt και στάσιμα λιγότερα από 1,5. Θα πρέπει επίσης να έχουν στο σκάφος τους τουλάχιστον δύο κινητά τηλέφωνα, τους αριθμούς των οποίων θα αναγράψουν στη δήλωσης συμμετοχής.

7. Ο Αρχηγός της δράσης  διατηρεί το δικαίωμα άρνησης συμμετοχής ή αποβολής από τη δράση, οποιουδήποτε δεν τηρεί τις οδηγίες πλου ή με τη συμπεριφορά του δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της

9.  Οτιδήποτε αναφέρεται στις υπεύθυνες δηλώσεις που υπέβαλαν οι συμμετέχοντες, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των οδηγιών πλου.

                           

Πλεύση - Στάσεις

Σε κάθε περίπτωση ένα σκάφος που θέλει να κάνει στάση για οποιονδήποτε λόγο, θα ενημερώνει σχετικά με το VHF, πριν να κόψει ταχύτητα. Σε περίπτωση μη ηθελημένης στάσης, ενημερώνεται άμεσα o αρχηγός από τον κυβερνήτη του ή το αντίστοιχο σκάφος ασφαλείας.

Για κανένα λόγο κανένα σκάφος δεν βγαίνει από την θέση που του υπέδειξε ο Αρχηγός της ομάδας και δεν υπερβαίνει την cruising speed (ταχύτητα ταξιδιού), η οποία έχει ορισθεί από τον Αρχηγό

Αβαθή

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα αβαθή. Ο αρχηγός της ομάδας μέσω του VHF θα δίνει σχετικές πληροφορίες για τα αβαθή, αλλά, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, την τελική ευθύνη πλεύσης θα έχουν οι ίδιοι οι κυβερνήτες.

 

Ελλιμενισμός - ανεφοδιασμοί κ.τ.λ.

Οι κυβερνήτες θα πρέπει να έχουν φροντίσει ώστε όλοι οι εφοδιασμοί σε καύσιμα και λιπαντικά να γίνουν στo λιμάνι Το δέσιμο στο λιμάνι θα πρέπει να γίνει με τάξη και ύστερα από οδηγίες των υπευθύνων πρόσδεσης. Φαινόμενα κακής ναυτικής νοοτροπίας (βιασύνη να δέσουμε πρώτοι, σκουπίδια, υπερβολική φασαρία κ.τ.λ.) μπορούν να οδηγήσουν σε αποβολή από τη διοργάνωση.

 

Συμμετοχή Σκαφών

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς μπορεί να υπάρξει σύσταση για μη συμμετοχή ή απαγόρευση συμμετοχής σε δράσεις για μικρά σκάφη. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε όλες τις άλλες και ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκάφους, ο κυβερνήτης, αφού λάβει υπόψη του τις δυνατότητες του σκάφους, τις προσωπικές του δυνατότητες και τις δυνατότητες του πληρώματος, αποφασίζει για τη συμμετοχή του ή όχι σε σκέλος ή σε όλη την εκδρομή.

Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή των κυβερνητών ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη κάθε σκάφους και με τη δική του απόλυτη ευθύνη, η απόφαση για να εκκινήσει ένα σκάφος ή να παραμείνει σε όλη τη δράση. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη και με πλήρη επίγνωση των συνεπειών.

Είναι αρμοδιότητα του χειριστή του σκάφους, να κρίνει το βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις, για να λάβει ή όχι μέρος .

Οι χειριστές των σκαφών που συμμετέχουν ευθύνονται για κάθε ατύχημα ή ό,τι άλλο ίσως συμβεί στα σκάφη ή στα πληρώματα. Κατά συνέπεια, αυτοί οφείλουν να έχουν σε ισχύ τις σχετικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.   

                                           

 
Τιμούμε τις καπετάνισσες ΜΟΦΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΟΦΣ

----   Ο ΜΟΦΣ τιμά τις καπετάνισσες του ομίλου ----

 

Σε ειδική εκδήλωση ο ΜΟΦΣ τίμησε τις καπετάνισσες του.

Απονεμήθηκαν προσωπικοί τιμητικοί πάπυροι.

Ένα αραχνοΰφαντο  ΠΑΡΕΟ με κεντημένο το λογότυπο του ΜΟΦΣ ήταν το δώρο έκπληξη στις κυρίες.

Το ΔΣ χαιρέτισε τις γυναίκες του ΜΟΦΣ οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα των εθελοντών του ομίλου. Η ομάδα αυτή βοήθησε σημαντικά σε όλες τις πρόσφατες μεγάλες εκδηλώσεις του ΜΟΦΣ: στην ιατρική και εκπαιδευτική αποστολή  «Αλόννησος 2015», στην 11η Πανελλήνια το 2016 και στις πρόσφατες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 25 ετών του ΜΟΦΣ, όπου προετοίμασε το εξαιρετικό γεύμα στις εγκαταστάσεις του ομίλου.

 

Τιμήθηκαν οι παρακάτω κυρίες:

 

1        ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

2        ΒΟΛΤΣΟΥ                  ΒΑΣΩ

3        ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ      ΜΑΡΙΑ

4        ΓΡΑTΣΟΝΙΔΟΥ          ΜΑΡΙΕΤΑ

5        ΕΥΔΟΥ                      ΕΛΛΗ

6        ΗΛΙΑΔΟΥ                  ΡΕΝΑ

7        ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ          ΝΕΚΤΑΡΙΑ

8        ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ     ΕΛΕΝΗ

9        ΚΑΡΤΣΙΩΤΗ               ΤΟΥΛΑ

10      ΚΑΡΤΣΙΩΤΗ               ΘΩΜΗ

11      ΚΑΤΙΚΑΡΙΔΟΥ           ΝΑΤΑΛΙΑ

12      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ    ΔΕΣΠΟΙΝΑ

13      ΚΩΣΤΑ                      ΕΛΕΝΗ

14      ΜΑΤΑΚΟΥ                ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

15      ΜΙΜΙΛΙΔΟΥ              ΣΟΦΗ

16      ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ            ΕΛΕΝΗ

17      ΜΟΛΟΧΙΔΟΥ ΕΥΗ

18      ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ      ΕΦΗ

19      ΠΑΠΠΑ                    ΝΤΙΝΑ

20      ΠΕΛΕΧΡΑ                  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

21      ΠΕΤΡΟΥ                    ΜΑΡΙΑ

22      ΡΙΓΑΝΑ                     ΜΑΡΙΑ

23      ΤΣΑΧΑΛΙΝΑ              ΜΑΡΙΑ

24      ΦΕΝΕΡΗ                   ΕΛΕΝΗ

 

ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες στο

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005052735429&sk=photos&collection_token=100005052735429%3A2305272732%3A69&set=a.727121570799594&type=3&pnref=story

 

Επίσης φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση στο

https://www.flickr.com/photos/79973821@N07/albums/72157680336154841

 

Θεσσαλονίκη 8/4/2017

Για το Δ.Σ. του Μ.Ο.Φ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

 

 

 

Θόδωρος Καρτσιώτης

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

Ανδρέας Σαγιόγλου

 

 
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25 χρόνια ΜΟΦΣ

Το Δ.Σ. του ΜΟΦΣ ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων.

226 χαρακτηριστικές φωτογραφίες και τις 80 διαφάνειες των παρουσιάσεων μπορείτε να δείτε στο ψηφιακό αποθετήριο

https://www.flickr.com/photos/79973821@N07/albums

Περισσότερες (κάποιες εκατοντάδες φωτογραφίες) μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100014802158860&lst=100005052735429%3A100014802158860%3A1490367242&sk=photos

και

https://www.facebook.com/spyros.priovolos/photos_albums

Ακολουθεί το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΔΤ και ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΩΝ ΛΑΧΝΩΝ

 

25_dt_page1.png

25_dt_page2.png

25_dt_page3.png

25_dt_page4.png

25_dt_page5.png

 

25_dt_page6.png

25_dt_page7.png

25_dt_page8.png

25_dt_klirosi.png 

 

.25_main_event.jpg
25_prosklisi_xor.png 
25_geniki_pros.png
.25_program_25_mofs_page_1.png
.
25_program_25_mofs_page_2.png

25_pros_club_25_mofs_page_2.png

Το σκάφος του ΜΑΙΝ event : Κοπή της τούρτας των 25 γενεθλίων του ΜΟΦΣ ΕΝ ΠΛΩ

Αναχώρηση πλοίου από την προβλήτα του Λευκού Πύργου στις 11 π.μ. ΑΚΡΙΒΩΣ

25_ship.jpg 

Περισσότερες πληροφορίες για το σκάφος 
25_laxeio_page_1_2_14_2_2017.png

 
Χριστούγεννα 2016

Και φέτος ετοιμάζουμε τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή μας στη ΜΟΝΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ και στα ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ 18/12/2016
Πρόγραμμα:

11π.μ. Συνάντηση στη Μονή ΣΟΥΡΩΤΗΣ- ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
12 Light τζιπάδα
12:30 Καφές στα Πετροκέρασα
13 Γεύμα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ συμμετοχής για να ετοιμασθούν τα .. αρνιά και τα λοιπά εδέσματα τη Δευτέρα 12/12/2016 στον ΜΟΦΣ 

Οι φωτογραφίες από την περσινή εκδήλωση 

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005052735429


 

 
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑ 2016

Τα ΤΣΙΠΟΥΡΑ του ΜΟΦΣ βράζουν όλο το Νοέμβριο.......
Και εφέτος βράζουμε τα Τσίπουρα για ένα ολόκληρο μήνα, στη Μακεδονία (ΦΑΝΟΣ Κικλίς) και στην Ήπειρο (ΆΝΩ ΠΕΔΙΝΑ Ιωαννίνων).
Τα τσίπουρα είναι αρίστης ποιότητας και .. "ανδρικής δύναμης" .. όπως διαπιστώσατε όσοι ήρθατε στην Αλόννησο, στις 2 Προπανελλήνιες και όσοι ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ party του ΙΑΣΟΝΑ στις 3/12/2016.
Σημειώστε το πρόγραμμα και παρακαλούμε ενημερώστε μας όσοι θέλετε να συμμετάσχετε στις .....δράσεις, για να κάνουμε την κατάλληλη προετοιμασία.
ΦΑΝΟΣ Κικλίς:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/11/2016 : 1η φάση δράσης στο ΦΑΝΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 13/11/2016 : 2η φάση δράσης στο ΦΑΝΟ
ΆΝΩ ΠΕΔΙΝΑ Ιωαννίνων:
Σ/Κ 19-20/11/2016 ή Σ/Κ 26-27/11/2016, ανάλογα με τον καιρό

Υ.Γ. Για  φωτογραφίες είναι από τις περσινές ... δράσεις δείτε:
ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΜΟΦΣ - έναρξη λειτουργίας ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ !!!!
 
Η εκδήλωση τα " ΤΣΙΠΟΥΡΑ του ΜΟΦΣ βράζουν όλο το Νοέμβριο...Νο 2" συνδιάσκητε με επίσκεψη στο ΣΚΡΑ,
Το πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα:
- Συγκέντρωση στο ΕΚΟ-ΠΛΑΖΑ , έξω από το Πολύκαστρο καφές στο ΣΚΡΑ 
- Επίσκεψη στο πολεμικό μουσείο και γεύμα στο ΦΑΝΟ Κιλκίς

***** Στην εκδήλωση αυτή εγκαινιάσαμε και τη νέα μας φωτογραφική μηχανή, ώστε να έχουμε ποιοτικές φωτογραφίες, από τις δράσεις μας
Επισυνάπτεται η πρώτη καλλιτεχνική εργασία του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΦΣ που φέρει τον τίτλο "Στα χνάρια του Σπύρου..." .... ελπίζουμε στην επιείκειά σας για την πρώτη μας φωτογράφιση.....
ΥΓ 
- Οι φωτογραφίες που αναρτώνται στο FB έχουν ανάλυση πολύ χαμηλή μόλις 100 - 350 kb, ενώ είναι διαθέσιμες σε αναλύσεις μέχρι 7 ΜΒ. Εϊναι επίσης διαθέσιμα ειδικά για ψηφιακές φωτογραφίες format. Τα μέλη του ΜΟΦΣ μπορούν να τις παραλάβουν αν φέρουν ένα στικάκι τη Δευτέρα στον όμιλο.

- Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες σε πολύ υψηλότερη ανάλυση, έχουν αναρτηθεί στο ψηφιακό αποθετήριο https://www.flickr.com/photos/79973821@N07/sets/ 
 
Επίσκεψη στα Μαρτυτικά Κερδύλια

Επίσκεψη στα Μαρτυτικά Κερδύλλια και την Αμφίπολη 23/10/2016

 

kerdilia.jpg 

KΥΡΙΑΚΗ 23/10/2016:

KΥΡΙΑΚΗ 23/10/2016: Επίσκεψη στα Μαρτυρικά Κερδύλια και την Αμφίπολη

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΜΟΦΣ στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του (που αποτελούν πλέον και επισήμως με το νέο καταστατικό ένα από τους άξονες δράσεων του ΜΟΦΣ) και ύστερα από συνεργασία με τοπικούς παράγοντες, ανακοινώνει το τελικό πρόγραμμα της επίσκεψης.

 

ΣΚΟΠΟΣ:

1.     Συμπληρώθηκαν την 17/10/2016, 75 χρόνια από τη σφαγή στα Κερδύλια Σερρών, μία από τις πιο σημαντικές θυσίες των Ελλήνων στο βωμό της ελευθερίας.

Ο ΜΟΦΣ τιμώντας την θυσία των Κερδυλιωτών, μεταξύ των οποίων ήταν και συγγενής μέλους μας, οργανώνει επίσκεψη στον τόπο του μαρτυρίου.

2.     Δύο χρόνια πριν, την 28/10/2014 επισκεφθήκαμε τον λόφο Καστά και ενημερωθήκαμε για την πορεία των ανασκαφών, που τότε ήχαν συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Την Κυριακή πραγματοποιούμε το 2ο μέρος της επίσκεψής μας στην Αμφίπολη. Θα επικεφθούμε με τη συνοδεία εξειδικευμένου ξεναγού  το μουσείο Αμφίπολης.

 

ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ:

Θα μας υποδεχθούν και θα μας ξεναγήσουν:

-        Ένας απο τους ελάχιστους επιζώντες της σφαγής (υπέργηρος σήμερα 13 χρονών το 1941)

-        Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος

-        Ο τ. Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμφίπολης και δ/ντης του Δημ. Σχολείου

-        Ο εφημέριος του Ναού Αγίου Γεωργίου

 

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

10:30 Συγκέντρωση αυτοκινήτων στα 1α διόδια της Εγνατίας οδού Θεσ/νικης - Καβάλας (Διόδια Ανάληψης Λαγκαδά), για όσους ξεκινήσουν από Θεσσαλονίκη
11:30 Σύντομη στάση στον ΛΕΟΝΤΑ της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ – συνάντησή μας με τα μέλη του ΜΟΦΣ που θα έρθουν από Καβάλα και Θράκη

11:40 Επίσκεψη στο μουσείο ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ειδική ξενάγηση
12:30 Καφές στην πλατεία Κερδυλίων – πρώτες αναφορές στην θυσία των Κερδυλίων

ΔΩΡΕΑ από τον ΜΟΦΣ εξοπλισμού πληροφορικής στο διθέσιο Δημοτικό σχολείο ΚΕΡΔΥΛΙΩΝ

13:30 Επίσκεψη σε βυζαντινό ναό

14:00 Επίσκεψη στο μνημείο της σφαγής των Κερδυλίων, εξιστόρηση των γεγονότων της θυσίας των 230 Κερδυλλιωτών από τα στρατεύματα κατοχής (στις 17/10/1941), που ήταν η 1η ομαδική εκτέλεση αμάχων στην Ελλάδα κατά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Κατάθεση στεφάνου για τη μνήμη των ηρώων

15:00 Γεύμα στη ψαροταβέρνα ΜΑΚΗΣ

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ συμμετοχής:

Ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπερνούν τους 40.

Εάν υπάρχουν και άλλες δηλώσεις, παρακαλούμε άμεσα  να επικοινωνήστε στο 6970329800 

https://www.youtube.com/watch?v=wRhd5DExmLc 

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE_%CF%83%CF%84%CE%B1_%CE%86%CE%BD%CF%89_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%9A%CE%AC%CF%84%CF%89_%CE%9A%CE%B5%CF%81%CE%B4%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%B1

https://www.facebook.com/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%9A%CE%B5%CF%81%CE%B4%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%A3%CE%B5%CF%81%CF%81%CF%89%CE%BD-715595648544501/

http://buk.gr/el/poli-perioxi/nea-kerdylia

  Ακολουθεί κείμενου του ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ π. ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΚΕΡΔΥΛΛΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ 23/10/2016 Ο ΜΟΦΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ). ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΚΑΡΤΣΙΩΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ κ. ΦΑΡΑΖΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ π. ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΑΓΚΑΣ (ο Μοναδικός Επιζών Κερδυλλιώτης από την Μαζική Εκτέλεση των 250 Κερδυλλιωτών).

- Ο ΟΜΙΛΟΣ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΠΑΛΑΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΚΕΡΔΥΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΙΑΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΦΑΡΑΖΑ ΜΙΧΑΛΗ.

- ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

- ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ Ι.Ν ΑΓΙΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΡΑΦΑΗΛ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΤΩ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΚΕΡΔΥΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ. ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΡΔΥΛΛΙΩΝ π. ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ.

- Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑ DVD ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ .

- Ο π. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ κ. ΦΑΡΑΖΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ π. ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ ΔΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ κ. ΚΥΡΜΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ " Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΥΛΛΙΩΝ¨ - κ. ΠΑΠΑΣΥΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ¨Η ΘΥΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ" .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ¨Ο ΜΑΚΗΣ" ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΕΡΔΥΛΛΙΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΟΦΣ κ. ΚΑΡΤΣΙΩΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ - ΤΟΝ ΚΕΡΔΥΛΛΙΩΤΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ κ. ΜΑΡΑΓΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΟ!

 

 

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 11 - 20 από 94