Δείτε

Game fishing Video 1 Video 2

Δραστηριότητες του ΜΟΦΣ

Αρχική arrow Εκδηλώσεις - Εκδρομές
Εκδηλώσεις - Εκδρομές
GAME FISHING 2009
 

game_fis_2009_1.jpg

game_fis_2009_2.jpg 

game_fis_2009_3.jpg

game_fis_2009_4.jpg 


 

17Ο  «GAME FISHING 2009»

ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΩΠΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

 

ΠΑΛΙΟΥΡΙ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ : ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: SIMANO - ΚΑΣΑΜΠΑΛΗΣ  

         Απόσπασμα κανονισμού, ο πλήρες κανονισμός, το σύστημα βαθμολογίας αλευμάτων, ποινών κ.τ.λ. είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου 

Πληροφορίες  τηλ: 6970329800

Ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, με οδηγό την αγάπη του για την θάλασσα διοργανώνει για φιλανθρωπικούς σκοπούς για 17η χρονιά, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου ώρα 8.00, τον 17Ο διαγωνισμό ψαρέματος «GAME FISHING 2009»,συρτής ανοιχτής θαλάσσης, στην θαλάσσια περιοχή Παλιουρίου Χαλκιδικής και σε ακτίνα 20 ν.μ. από το camping Παλιουρίου.

Τα αλιεύματα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πολυγύρου

Αφετηρία και τελετή απονομής:  camping Παλιουρίου.

Ο διαγωνισμός γίνεται με την συνεργασία της διεύθυνσης του camping Παλιουρίου, σύμφωνα με το ΠΔ 373/1985, ύστερα από την σύμφωνη γνώμη της Νομαρχίας Χαλκιδικής (ΑΠ 20/1086/10.09.2009) και τo 2119/11.5.2009 εγ. του Λιμεναρχείου Μουδανιών

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ  16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Ώρα 20.00               8ο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τεχνική συρτής πελαγίσιων αλιευμάτων

                                                και εξοπλισμός αλίευσης, ΕΙΣ: Μάκης Ρηγανάς

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (προαιρετική συμμετοχή)

Ώρα 09.30                Εγκατάσταση επιτροπών, έναρξη λειτουργίας ηχητικών συστημάτων

Ώρα 15.30                Έναρξη λειτουργίας γραμματείας

Ώρα 21.00                Συνεστίαση στην ταβέρνα «3 ΑΔΕΛΦΙΑ»

                                

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Ώρα 07.00                   Άφιξη σκαφών και εγγραφές

Ώρα 09.00                   Εκκίνηση διαγωνισμού ψαρέματος με άναμμα βεγγαλικού.

Ώρα 14.00                   Πέρας του διαγωνισμού.

Ώρα 14.30                   Ζύγισμα αλιευμάτων - βαθμολόγηση

Ώρα 15.00                   Απονομές επάθλων, τελετή λήξης

Ώρα 15.30                   Κλήρωση δώρων,  Δεξίωση προς τους συμμετέχοντες - προσφορά ΜΟΦΣ

  

Δηλώσεις συμμετοχής:

•§        Κατά το σεμινάριο της 16/9/2009 στον ΜΟΦΣ

•§        Το Σάββατο στην γραμματεία (camping Παλιουρίου) 17:00-20:00

•§        Την Κυριακή μέχρι τις 7:30

Διευθετήσεις:

Ο ΜΟΦΣ έχει ήδη τοποθετήσει ειδικές σκάρες στην ράμπα του camping ώστε να πέφτουν με άνεση σκάφη έως 10μ

Η διεύθυνση του Camping προσφέρει δωρεάν την φιλοξενία των traylor σε ειδικό χώρο.

Υπάρχει δυνατότητα κλεισίματος δωματίων για την διαμονή, πληροφορίες :6970329800

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Αλυτάρχης: Κλήμης Γεωργιάδης έφορος αλιείας ΜΟΦΣ

Γραμματεία: Νίκος Παντής, Αγοραστή Πετράκογλου, Γεωργία Γεωργιάδου

Μάγδα Γεωργοπούλου, Γιώργος Γεωργιάδης

Επικοινωνίες: Κωστής Μαρμαράς

Γιατρός Διαγωνισμού: Μανώλης Χοροζόπουλος, Καρδιολόγος

Επιτροπή ενστάσεων: Τα μέλη του ΔΣ του ΜΟΦΣ που δεν θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό

Τεχνικός Σύμβουλος : Μάκης Ρηγανάς

Σκάφη ασφαλείας: Θ. Καρτσώτης, Ν. Μπαντής, Κ. Γεωργιάδης

Γενικών καθηκόντων: Χ. Λαζαρίδης

 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

•Ø      Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό ψαρέματος «Game Fishing ΜΟΦΣ 2009», έχουν τα μέλη του ΜΟΦΣ και οι φίλοι του ΜΟΦΣ αρκεί να επιβαίνουν σε σκάφος μέλους του ΜΟΦΣ. εφόσον πληρούν όλες τις προϋποθέσεις του Νόμου (άδεια αλιευτικού σκάφους για το σκάφος και ατομική άδεια αλιείας για τους επιβαίνοντες), αποδέχονται ανεπιφύλακτα τον κανονισμό του διαγωνισμού και υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.

•Ø      Στον διαγωνισμό το κάθε σκάφος συμμετέχει σαν ομάδα, αρκεί τα άτομα που επιβαίνουν σ' αυτό να μην ξεπερνούν τον καθορισμένο από τον νόμο αριθμό ατόμων, που αναγράφεται στην άδεια του σκάφους.

 ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Τα υδρόβια είδη που θα αλιευθούν θα είναι ψάρια επιφανείας (εκτός κιτρινόφτερου τόνου) και γενικότερα ψάρια συρτής. Τα αλιεύματα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πολυγύρου με πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής που θα είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου

Απαγορεύεται η αλίευση του κιτρινόφτερου τόνου, ένα αλιευθεί κατά λάθος θα πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα με την μέγιστη δυνατή προσοχή ώστε να αποφευχθούν οι τραυματισμοί του αλιεύματος.

 Τα αλιευτικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι καλάμια συρτής.

              ΕΠΑΘΛΑ

•Ø      Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

•Ø      Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ειδική (μη διαφημιστική) μπλούζα της διοργάνωσης

•Ø      Στους τρεις πρώτους νικητές και στον νικητή με το μεγαλύτερο σε βάρος Ψάρι θα δοθούν σημαντικά δώρα

•Ø      Επίσης πολλά άλλα δώρα θα δοθούν ύστερα από κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων

•Ø      Το ΔΣ του ΜΟΦΣ καταβάλει προσπάθεια ώστε τελικά για όλους τους συμμετέχοντες να υπάρχουν δώρα.

•Ø      Όλα τα συμμετέχοντα πληρώματα των σκαφών θα δεξιωθούν από τον Μακεδονικό Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών.

                        Το Δ.Σ. του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

εύχεται σε όλους καλή επιτυχία!

 
ΝΑΞΟΣ 2009
 

O ΜΟΦΣ

 στην  4η Πανελλήνια συνάντηση Φουσκωτών σκαφών  2009

Ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών συμμετείχε στην 4η Πανελλήνια συνάντηση Φουσκωτών σκαφών στην Νάξο. Σημειώνεται ότι τα σκάφη του ΜΟΦΣ διάνυσαν 900 Ναυτικά Μίλια μέσα σε 7 ημέρες για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ψαρών και στην Πανελλήνια συνάντηση. Με σύντομους ενδιάμεσους σταθμούς στην Σκόπελο, στην Εύβοια και στην Άνδρο, τα σκάφη έφθασαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Νάξο.

naxos3.jpg

Στην συνέχει ο ΜΟΦΣ συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις των προέδρων των ομίλων. Κατά την συνάντηση των εκπροσώπων στην Ομοσπονδία ο ΜΟΦΣ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Θόδωρο Καρτσιώτη, από τον ταμία και έφορο προβολής Νίκο Παντή και από το μέλος του ΔΣ Κλήμη Γεωργιάδη. Στην συνάντηση αυτή ο ΜΟΦΣ αφού έδωσε συγχαρητήρια στην λέσχη φουσκωτών σκαφών Χανίων για την θαυμάσια διοργάνωση και στον Παγκρήτιο για την παρουσίαση της μαντινάδας από το παιδιά, κατέθεσε την παρακάτω εμπεριστατωμένη πρόταση για τις επόμενες Πανελλήνιες συναντήσεις:

naxos1.jpg 

«Προκειμένου να αποκτήσει η υπό σύσταση Ομοσπονδία ποιοτικά χαρακτηριστικά, κύρος και αναγνωρισιμότητας θα πρέπει να αναβαθμισθούν οι συναντήσεις των εκπροσώπων και ιδίως η ετήσια συνάντηση που γίνεται στο πλαίσιο της Πανελλήνια συνάντησης Φουσκωτών σκαφών. Προς αυτή την κατεύθυνση η ετήσια συνάντηση θα πρέπει να αποκτήσει περιεχόμενο: τεχνικό, ,πολιτιστικό, οικολογικό. Ειδικές τεχνικές επιτροπές θα πρέπει να επεξεργάζονται ένα κεντρικό θέμα για κάθε συνάντηση και στη συνέχεια η ολομέλεια λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά πορίσματα να καταλήγει σε αποφάσεις. Προτείνω για τν επόμενη συνάντηση το θέμα να είναι η έλλειψη τεχνικής τεκμηρίωσης και εγγυήσεων που υπάρχει αυτή την στιγμή στον χώρο των φουσκωτών σκαφών. Δεν είναι δυνατόν να αγοράζει κάποιος ένα φούρνο μικροκυμάτων αξίας €40 και να παίρνει γραπτές εγγυήσεις και manuals και αντίθετα να αγοράζει ένα φουσκωτό δεκάδων χιλιάδων ευρώ και να μην έχει ούτε ένα γραπτό κείμενο. Τεχνικά σχέδια (π.χ. ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις), γραπτές εγγυήσεις κ.τ.λ. θα αναγκάσουν τους κατασκευαστές να βελτιώσουν την ποιότητα κατασκευής και ταυτόχρονο θα δημιουργήσουν ένα πλαίσιο αναφοράς έτσι ώστε σε πιθανές βλάβες να μπορούν να αναζητηθούν ευθύνες κακοτεχνίας.

Ο κύριος Καρτσιώτης κατέληξε ως έξης:  Ένα τέτοια θέμα - για τι οποίο θα είναι προφανή η συνδρομή της Γεν. Γραμματείας καταναλωτών- μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για την καταξίωση της υπό σύσταση Ομοσπονδίας. Δευτερεύοντα θέματα - όπως η σειρά που θα μπαίνουν οι όμιλοι στο λιμάνι και το τι θα αναγράφεται στα μπλουζάκια δεν μπορεί να μας απασχολούν κάθε χρόνο και να υποβιβάζουν το κύρος και την αναισθητική μας.»

Η συνάντηση έκλεισε με την προσφορά γλυκών (με το σήμα του ΜΟΦΣ) που είχε ετοιμάσει στο εργοστάσιό του το μέλος του ΜΟΦΣ Γιώργος Τουμπερλέκας. 

naxos2.jpg naxos5.jpg

naxos_4.jpg

www.mofs.gr

Macedonian rib club


 
ΨΑΡΑ 2009

 

ΨΑΡΑ 2009

Ο ‘Όμιλος Φουσκωτών σκαφών Ελλάδος, διοργάνωσε στις 20 και 21 /6/2009, για  6η φορά την αποστολή στα Ψαρά συμμετέχοντας στον εορτασμό της επετείου του Ολοκαυτώματος. Για την φετινή διοργάνωση ο ΟΦΣΕ συνεργάστηκε με τον Μακεδονικό Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών. Σημειώνεται ότι και το 2001 υπήρχε παρόμοια συνεργασία η οποία αποτέλεσε την αρχή των άριστων σχέσεων των δύο ομίλων. Οι σημερινοί πρόεδροι συνεργάστηκαν και τότε και αυτή η συνεργασία αποτέλεσε την απαρχή μίας προσωπικής φιλίας, η οποία βοήθησε την περαιτέρω προσέγγιση των δύο ομίλων.

psara1.jpg

Στην διοργάνωση συμμετείχαν επίσης, ο νεοσύστατος όμιλος φουσκωτών σκαφών Βόλου «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», ο όμιλος φουσκωτών σκαφών Λέσβου και ο όμιλος φουσκωτών σκαφών Χίου.

Τα σκάφη του ΜΟΦΣ ξεκίνησαν την Παρασκευή 19/6/2009 και έφθασαν στην Σκόπελο όπου συναντήθηκαν με τα σκάφη των Αργοναυτών στον κόλπο της Σταφύλου. Στη συνέχεια ακολούθησε κοινό γεύμα και ανταλλαγή δώρων στη χώρα της Σκοπέλου.

psara2.jpg

Την επόμενη ημέρα τα σκάφη των δύο ομίλων κατευθύνθηκαν προς την Σκύρο. Από εκεί συνέχισαν προς τα Ψαρά μόνο τα σκάφη του ΜΟΦΣ, όταν παρόλλες τις προσπάθειες δεν βρέθηκαν δωμάτια στα Ψαρά (τα σκάφη των Αργοναυτών μετέφεραν παιδιά).  Στην συνολική διαδρομή των 400 ΝΜ, ο καιρός ήταν καλός. Στην περαντζάδα από Σκύρο προς Αντίψαρα των 52 ΝΜ,  ο καιρός που ήταν πεντάρια και κατά τόπους έξι Β με ΒΔ διεύθυνση, δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα.

Όλα τα σκάφη συναντήθηκαν στα Αντίψαρα και στην συνέχεια οργανωμένα μπήκαν στον κόλπο των Ψαρών. Ακολούθησε δοξολογία που έγινε στο εκκλησάκι που υπάρχει στο λόφο των Ψαρών. Το βράδυ ο Δήμος Ψαρών διοργάνωσε εκδήλωση όπου μετά τις ομιλίες παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς με τον πολιτιστικό σύλλογο Μεστών Χίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Σύρου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Νομάρχης Χίου και πλήθος κόσμου.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΟΦΣΕ Γ. Ζαφώλιας αναφέρθηκε αναλυτικά στην διαχρονική συμμετοχή του ΟΦΣΕ στους εορτασμούς των Ψαρών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό του Ολοκαυτώματος. Ήταν Ιδιαίτερα εντυπωσιακή η λεπτομερής αναφορά του σε ιστορικά στοιχεία και επίσης οι οι επισημάνσεις του για την συμμετοχή των Μακεδόνων στον αγώνα των Ψαρών.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης παραλαμβάνοντας εκ μέρους όλων των ομίλων ειδική τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Ψαρών, τόνισε ότι οι επετειακές εκδηλώσεις δεν πρέπει να έχουν μόνο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά να είναι και μία αφορμή για την βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων. Πρέπει επίσης να συμβάλλουν στην επίλυση χρονίων προβλημάτων, ιδίως όταν το σημείο αναφοράς είναι τα ακριτικά νησιά. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στο πρόβλημα της μη ύπαρξης βενζινάδικου στα Ψαρά.

psara3.jpg

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ακολούθησε κοινό γεύμα των 5 ομίλων που συμμετείχαν στην διοργάνωση όπου αντιλάγησαν δώρα και πλακέτες. Οι πρόεδροι των ομίλων στους σύντομους χαιρετισμούς τους τόνισαν την ιδιαίτερα καλής σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των ομίλων με την συμμετοχή τους σε κοινές δράσεις και εκδηλώσεις.

psara4.jpg

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Νομάρχης  Χίου που ήταν παρόντες διαβεβαίωσαν ότι θα λειτουργήσει το βενζινάδικο και ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για καλύτερη διοργάνωση την επόμενη χρονιά.

Ακολούθησε μουσική βραδιά από το Τμήμα Ψυχαγωγίας του ΜΟΦΣ, το οποίο ενισχύθηκε με μέλος του ΟΦΣΕ και ρίψη πυροτεχνημάτων.

psara6.jpg

© photo Μένη Πετικάκη

Στην  διοργάνωση αυτή για 3η φορά φέτος (εκδρομή στην Εύβοια, συμμετοχή του ΟΦΣΕ στον ετήσιο χορό και στην τελετή βραβεύσεων του ΜΟΦΣ), επιβεβαιώθηκε η αρμονική συνεργασία, ταύτιση απόψεων και η κοινή αισθητική των δύο μεγαλυτέρων ομίλων της Ελλάδας, οι οποίο πλέον συζητούν σοβαρά να προχωρήσουν σε αδελφοποίηση.

psara5.jpg

  www.mofs.gr

Oδηγίες ΠΛΟΥ

Θεσσαλονίκη, 17 Ιουνίου 2009

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΨΑΡΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΣΕ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

(19,20 ΚΑΙ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009)

Οι οδηγίες που ακολουθούν έχουν το χαρακτήρα της σύστασης και είναι ενδεικτικές. Μπορούν να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή άλλες παραμέτρους της εκδρομής.  Οι κυβερνήτες των σκαφών που θα συμμετάσχουν στο ταξίδι αποφασίζουν σε όλες τις περιπτώσεις μόνοι τους και φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τον εαυτό τους και για τα άτομα που μεταφέρουν με το σκάφος τους σε όλες τις φάσεις της εκδρομής.

Α. Προγραμμα

Τετάρτη,

17 Ιουνίου 2009

ώρα 20:30

Συγκέντρωση όλων των κυβερνητών που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην εκδρομή στα γραφεία του ομίλου. Η συμμετοχή των κυβερνητών σε αυτή τη συγκέντρωση είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή (σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ.):

•1.       Ο κυβερνήτης του σκάφους να είναι μέλος του ΜΟΦΣ και να είναι τακτοποιημένος ταμειακά

•2.      Να υπογράψει σχετική Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής.

•3.      Να δεχτεί ανεπιφύλακτα όλες τις προϋποθέσεις και όρους του παρόντος κειμένου.

Πέμπτη,

18 Ιουνίου 2009

Για όσους θέλουν υπάρχει δυνατότητα να ρίξουν τα σκάφη στο Γλαρόκαβο και να μείνουν το βράδυ μέσα σ' αυτά. Σημειώνεται ότι υπάρχει δυνατότητα φύλαξης των trailers και των αυτοκινήτων σε κοντινά parking.

Παρασκευή,

19 Ιουνίου 2009

ώρα 13:30

Συγκέντρωση όλων των σκαφών στον φυσικό λιμένα Γλαρόκαβο Παλιουρίου με το παρακάτω πρόγραμμα:

13:30 - 14:15  Έλεγχοι. Σκάφος που δεν πληροί τα προβλεπόμενα από το νόμο ή από αυτό το έντυπο μπορεί να αποκλειστεί από την εκδρομή του ομίλου.

14:15 - 14:30  Τελικές οδηγίες

14:30 Αναχώρηση των σκαφών από το Παλιούρι με κατεύθυνση την Σκόπελο.

Στάση για μπάνιο (πιθανόν στη Στάφυλο), άφιξη στην Σκόπελο, Ανεφοδιασμός σκαφών , Διανυκτέρευση ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΦΗ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ

Σαββάτο

20 Ιουνίου

Αναχώρηση το πρωί για Σκάντζουρα - Σκύρο - Αντίψαρα. Η ακριβής ώρα και οι ενδεχόμενες στάσεις θα αποφασισθούν ανάλογα με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα. Συνάντηση με ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΟΦΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΦΣΧ.

15:00 Είσοδος στο λιμάνι των Ψαρών, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ.

Κυριακή

21 Ιουνίου

Αναχώρηση για Σκύρο, ανεφοδιασμός σκαφών, Ατσίτσα και στην συνέχεια κατεύθυνση προς Παλιούρι (με ενδεχόμενη στάση για μπάνιο στον όρμο του Μοναστηριού της Κυρά Παναγιάς ή στην Ψαθούρα) . Η ακριβής ώρα και οι ενδεχόμενες στάσεις θα αποφασισθούν ανάλογα με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

•1.       Σε όλες τις πλεύσεις είναι αυστηρά υποχρεωτικό να φορούν όλοι οι επιβαίνοντες των σκαφών τα σωσίβιά τους, ακόμη και σε μπουνάτσα. Οι κυβερνήτες των σκαφών φορούν υποχρεωτικά το stop switch.

 1. Η πλεύση θα γίνει σύμφωνα με σχέδιο πλεύσης που ακολουθεί και το οποίο μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές προγνώσεις.
 2. Όλα τα σκάφη πρέπει να φέρουν τη σημαία του ΜΟΦΣ.
 3. Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν το σχέδιο πλεύσης, θα πρέπει να ξεκινήσουν μισή ώρα πριν από τα υπόλοιπα σκάφη και να ακολουθήσουν την προγραμματισμένη ρότα. Σε κάθε άλλη περίπτωση καμία δυνατότητα δε θα υπάρχει από τον ΜΟΦΣ για παροχή βοήθειας , ρυμούλκηση κ.τ.λ.. Το ίδιο ισχύει για όλα τα θαλάσσια σκέλη της εκδρομής.

•5.      Με ευθύνη των κυβερνητών το κάθε σκάφος πρέπει να φέρει όλα τα εφόδια που περιγράφονται στο νέο κανονισμό λιμένα, όπως αυτός τροποποιήθηκε και να έχουν σε ισχύ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και τις ασφάλειες.

•6.      Πρέπει, επίσης, το σκάφος και ο εξοπλισμός του να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Οι επικοινωνίες θα γίνονται στη συχνότητα του Ομίλου (κανάλι 74). Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης διπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74 & 16. Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης τριπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74, 12 & 16. Το/τα σκάφος/σκάφη watchboat(s) θα ανιχνεύουν όλη την μπάντα των συχνοτήτων σε scan mode.

•7.      Oι κυβερνήτες θα πρέπει να φροντίσουν, ώστε τα VHF τους να έχουν ισχύ εξόδου τουλάχιστον 19 Watt και στάσιμα λιγότερα από 1,5. Θα πρέπει επίσης να έχουν στο σκάφος τους δύο κινητά τηλέφωνα, τους αριθμούς των οποίων θα αναγράψουν στη δήλωσης συμμετοχής.    

Β. Σχέδιο πλεύσης ΔΕΛΤΑ

Το σχέδιο πλεύσης στηρίζεται στον σχηματισμό  Δ (για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο folder των επιμορφωτικών σεμιναρίων του ΜΟΦΣ).

ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ-ΓΙΑΤΑΓΑΤΖΙΔΗΣ

ΜΠΑΝΤΗΣ

ΤΣΑΧΑΛΙΝΑΣ

ΦΥΤΑΚΑΣ

ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

ΒΕΡΑΝΟΥΔΗΣ

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ - ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

(ΣΚΟΥΠΑ)

ΚΡΙΚΗΣ 

(ΣΚΟΥΠΑ)

•1.                   Ο watchman (σκούπα)

•·         επιβλέπει ώστε τα σκάφη της ομάδας (σκέλους του) να τηρούν τις οριζόντιες (50 μέτρα) και κάθετες αποστάσεις (20 μέτρα) του σχήματος

•·         προσεγγίζει οποιοδήποτε σκάφος της ομάδας σταματήσει για οποιοδήποτε λόγο. Η υπόλοιπη ομάδα συνεχίζει κανονικά την πορεία της, χωρίς να αλλάξει ο σχηματισμός. Ξεκινά μαζί με το σκάφος που σταμάτησε και επανέρχονται και τα δύο σκάφη στις θέσεις τους

•·         έχει μαζί του υλικά ρυμουλκήσεως (σχοινιά, συρματόσχοινα), ώστε να ρυμουλκήσει - εάν χρειασθεί - σκάφος που έπαθε βλάβη. Σε αυτήν την περίπτωση σε συνεννόηση με τον αρχηγό της εκδρομής αποφασίζεται το λιμάνι ρυμούλκησης.

•2.                  Τα υπόλοιπα σκάφη τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και γενικότερα το σχέδιο πλεύσης.

•3.                  Κατά την είσοδο σε λιμάνια - όρμους - κόλπους και κατά την πλεύση σε αβαθή, δεν τηρείται η πλεύση Δ, τα σκάφη ακολουθούν τις οδηγίες του αρχηγού της αποστολής.

Γ. Πλεύση - Στάσεις

Σε κάθε περίπτωση ένα σκάφος που θέλει να κάνει στάση για οποιονδήποτε λόγο, θα ενημερώνει σχετικά με το VHF, πριν να κόψει ταχύτητα. Σε περίπτωση μη ηθελημένης στάση, ενημερώνεται άμεσα όλος ο σχηματισμός.

Για κανένα λόγο κανένα σκάφος δεν βγαίνει από την προγραμματισμένη θέση του και δεν υπερβαίνει την cruising speed (ταχύτητα ταξιδιού), η οποία σε καλές καιρικές συνθήκες είναι 26 κόμβοι.

δ. Αβαθή

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα αβαθή .Ο αρχηγός της αποστολής μέσω του VHF θα δίνει σχετικές πληροφορίες για τα αβαθή, αλλά, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, την τελική ευθύνη πλεύσης θα έχουν οι ίδιοι οι κυβερνήτες.

Ε. Ελλιμενισμός - ανεφοδιασμοί κ.τ.λ.

Οι κυβερνήτες θα πρέπει να έχουν φροντίσει ώστε όλοι οι εφοδιασμοί σε καύσιμα και λιπαντικά να γίνονται στα λιμάνια (Σκόπελος και Λιναριά). Το δέσιμο στο λιμάνι θα πρέπει να γίνει με τάξη και ύστερα από οδηγίες του αρχηγού της εκδρομής και των λιμενικών αρχών. Θεωρούμε ότι φαινόμενα κακής ναυτικής νοοτροπίας (βιασύνη να δέσουμε πρώτοι, σκουπίδια, υπερβολική φασαρία κ.τ.λ.) ανήκουν στο παρελθόν.

Το Δ.Σ. παρακαλεί τους κυβερνήτες - και μέσω αυτών, τα πληρώματα - για την όσο το δυνατό αρτιότερη παρουσία μας ως Όμιλος. Τα μπλουζάκια, τα καπελάκια, η νιντσεράδα, οι καρφίτσες και τα άλλα αναμνηστικά του ΜΟΦΣ θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ζ. Συμμετοχή Σκαφών

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς μπορεί να υπάρξει σύσταση για μη συμμετοχή ή απαγόρευση συμμετοχής στην εκδρομή για μικρά σκάφη. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε όλες τις άλλες και ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκάφους, ο κυβερνήτης, αφού λάβει υπόψη του τις δυνατότητες του σκάφους, τις προσωπικές του δυνατότητες και τις δυνατότητες του πληρώματος, αποφασίζει για τη συμμετοχή του ή όχι σε σκέλος ή σε όλη την εκδρομή.

Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή των κυβερνητών ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη κάθε σκάφους και με τη δική του απόλυτη ευθύνη, η απόφαση για να εκκινήσει ένα σκάφος ή να παραμείνει σε όλη την εκδρομή. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη και με πλήρη επίγνωση των συνεπειών.

Είναι αρμοδιότητα του χειριστή του σκάφους, να κρίνει το βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις, για να λάβει ή όχι μέρος στην εκδρομή.

Τόσο ο ΜΟΦΣ, όσο και το Δ.Σ. ή οποιοδήποτε άλλο άτομο, δεν φέρει ευθύνη για υλική απώλεια, ζημία στο σκάφος ή στον εξοπλισμό, σωματικό τραυματισμό, ή οτιδήποτε άλλο συμβεί στους συμμετέχοντες ή στα σκάφη τους, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Οι χειριστές των σκαφών που συμμετέχουν ευθύνονται για κάθε ατύχημα ή ό,τι άλλο ίσως συμβεί στα σκάφη ή στα πληρώματα. Κατά συνέπεια, αυτοί οφείλουν να υπογράψουν τα συμβόλαια για τις σχετικές ολικές ασφάλειες, καθώς και τις ασφάλειες έναντι τρίτων.     

 
Μουσική βραδυά 052009
 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΕΙΑ -BARBEQUE ΣΤΟΝ ΜΟΦΣ

Την Δευτέρα 25/5, εγκαινιάσθηκε ο ειδικά διαμορφωμένος τύπος - ακρογιάλι του ΜΟΦΣ. Σε ένα θαυμάσιο χώρο με αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις περισσότεροι από 110 μέλη και φίλοι του ΜΟΦΣ παρακολούθησαν ένα πλήρες μουσικό πρόγραμμα που ετοίμασε ο έφορος τομέα Ψυχαγωγίας Κλήμης Γεωργιάδης. Ταυτόχρονα γινόταν προβολή σε γιγαντοοθόνη πολυμεσικού υλικού - video με τις πρώτες 15 δράσεις του προγράμματος ΜΟΦΣ 2009 και με ειδικά video οπτικοποίησης του Μουσικού προγράμματος. 

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ παρουσίασε της επόμενες εκδηλώσεις - θαλάσσια του Ομίλου  (αποστολή στα Ψαρά, συμμετοχή στην Πανελλήνια συνάντηση της Νάξου, ταξίδι στο Άγιο Όρος). Στη συνέχεια ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδης χαιρέτισε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας θαλάσσιας υποδομής για την παραλία της Θεσσαλονίκης. Παραβρέθηκε η Νομαρχιακή Σύμβουλος Χριστίνα Κελεσίδου.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση είχε (και) τον χαρακτήρα της δοκιμής για την επερχόμενη τελετή έναρξης της 3ης αγωνιστικής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Φουσκωτών σκαφών, που θα οργανώσει ο ΜΟΦΣ στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 12-05-2009.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

 

  

mo1_bradia_2009.jpgmo2_bradia_2009.jpgmo3_bradia_2009.jpgmo4_bradia_2009.jpg 

 
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΘΕΣ 2009
Συμμετοχή του  ΜΟΦΣ στην  ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στην παραλία Θεσσαλονίκης

Ο ΜΟΦΣ συμμετείχε στην έκθεση με διπλό περίπτερο, με ψηφιακές και έντυπες προβολές του προγράμματος και των δραστηριοτήτων του. Το περίπτερο επισκέφθηκαν τα περισσότερα από τα μέλη του ΜΟΦΣ και πολλοί άλλοι επισκέπτες. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και αντικατοπτρίζονται στις εγγραφές νέων μελών που ακολούθησαν.

 periptero2.jpg

 ....................periptero1.jpg
 
ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΦΣ 2009

... 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ LINKS ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΟΦΣ 2009

ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 30 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

 

ΕΚΔ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1η

15/12

ΔΕ

¤

1.Παρουσίαση στα μέλη του προγράμματος M.O.Φ.Σ. 2009 και του ανανεωμένου site www.mofs.gr
2. 1ο Σεμινάριο: Προγραμματισμός - οργάνωση και υλοποίηση ταξιδιού με το φουσκωτό σκάφος. Βασικές χρήσεις του Internet στην θάλασσα, εισαγωγή στους ψηφιακούς χάρτες (Εισ. Θ. Καρτσιώτης, Σχολικός Σύμβουλος, Δρ Πληροφορικός). Τροποποιήσεις στον κανονισμό λιμένα (Εισ. Πλωτάρχης Δ. Παρλαπάνης)

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 karts_2_semi.jpg

6/1

ΤΡ

ÿ 

 

 

Αγιασμός υδάτων, σκάφη του Ομίλου συμμετέχουν στην τελετή  ρίψης του Τίμιου Σταυρού στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και στην Καλαμαριά, ακολουθεί γεύμα στον Μ.Ο.Φ.Σ. προσφορά του ομίλου

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

dsc01424s.jpg

19/1

ΔΕ

¤ 

2ο Επιμορφωτικό σεμινάριο – εργαστήριο: Εισαγωγή στην πρόγνωση καιρού, βασικά μετεωρολογικά μοντέλα και στατιστικά στοιχεία, Χρήση του διαδικτύου στο σκάφος,  πρόβλεψη καιρού με το site του Μ.Ο.Φ.Σ.. (Εισ. Θ. Καρτσιώτης)

imgp0391.jpg

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

2/2

ΔΕ

¤ 

3ο Επιμορφωτικό σεμινάριο – εργαστήριο: Πρόβλεψη καιρού με το site του ΜΟΦΣ (μέρος ΙΙ), Ολοκλήρωση πρακτικής άσκησης, Βασικά στοιχεία αξιοποίησης ναυτικών χαρτών,(Εισ  Θ. Καρτσιώτης), Ηλεκτρονικοί χάρτες, Laptop- GPS, (Εισ: Γ. Γιακουλάκης) 

giakoulakis.jpg

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

16/2

ΔΕ

— 

Τακτική Γενική Συνέλευση Μ.Ο.Φ.Σ., προβλεπόμενη από το καταστατικό με θέματα: απολογισμός – προϋπολογισμός

panoramiki_seminaria.png

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

19/2

ΠΕΜ

ä 

Τσικνοπέμπτη στον ΜΟΦΣ

tsklimis.jpg

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

22/2

ΚΥ

” 

Κοπή της πίτας του Μ.Ο.Φ.Σ.  και υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής  (ξεν.Mediterranean Palace *****)

lim_karts.jpg

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

28/2-2/3

ΣΑ-ΔΕ 

Ž 

Τριήμερο Κ. Δευτέρας στην Λίμνη Ευβοίας, συνάντηση με τον ΟΦΣΕ 

evia_tzimpada.jpg

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ  

16/3

ΔΕ

¤ 

4ο Επιμορφωτικό σεμινάριο: Η πυρασφάλεια στο σκάφος, νέο site καιρού,

 (Εισ. Γ.Δημητριάδης,Υποπυραγός, Θ. Καρτσιώτης)

   imgp0313sim.jpg

10η

24/3

ΤΡ

”

ä 

Ετήσιος χορός του Μ.Ο.Φ.Σ.  και τελετή βραβεύσεων

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 xmar_rig_klean.jpg

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

11η

8/4

ΤΕ

¤ 

5ο Επιμορφωτικό σεμινάριο: Μηχανές θαλάσσης, trailer, ανέλκυση – καθέλκυση σκάφους

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

12η

 

24-26/4

ΠΑ-ΚΥ

Õ

Συμμετοχή Μ.Ο.Φ.Σ. στη Ναυτική Έκθεση (Ναυτικό σαλόνι) στην παραλία της Θεσσαλονίκης            

           periptero1.jpg

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

                                       

13η

1-3/5

ΠΑ-ΚΥ

T

1-2-3/5 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ στο Θαλάσσιο Πάρκο Σποράδων, Οικολογική εκδρομή

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

skopelos_1.jpg

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

14η

13/5

ΤΕ

¤

6ο Επιμορφωτικό σεμινάριο Ναυτοσύνη: δεσίματα, αγκυροβόλιο, κόμποι, όργανα ναυσιπλοΐας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

kostas1_vathiotis.jpg

15η

25/5

ΔΕ 

ä

-Barbeque - Mουσική βραδιά στον κήπο περιγιάλι του ΜΟΦΣ  

 mo1_bradia_2009.jpg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ και VIDEO,ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

16η

10/6

ΤΕ

¤

-7ο Σεμινάριο: Πρώτες βοήθειες (ΕΚΠ. ΥΛΙΚΟ),  εθελοντισμός 

7_sem_4.jpg

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ,ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

17η

19-21/6

ΠΑ-ΚΥ

%ΨΑΡΑ ΟΦΣΕ- ΜΟΦΣ 2009 : Αποστολή – στα Ψαρά σε συνεργασία με τον ΟΦΣΕ

psara3.jpg

psara5.jpg

18η

25-28/6

ΠΑ-ΔΕ  

%ΝΑΞΟΣ- ΜΟΦΣ 2009 : Αποστολή – Συμμετοχή στην Πανελλήνια συνάντηση φουσκωτών σκαφών 2009 στη Νάξο

naxos3.jpg

19η

18-19/7

ΣΑ-ΚΥ

ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ – ΜΟΦΣ 2009: Διήμερη θαλάσσια εκδρομή στην Αμμουλιανή

20η

17/9

ΤΕ 

¤8ο Επιμορφωτικό σεμινάριο: Τεχνική συρτής πελαγίσιων αλιευμάτων και εξοπλισμός αλίευσης (Μάκης Ρηγανάς)

21η

19-20/9

ΚΥ

 

ôGame fishing  2009

22η

15/10

¤ 9ο Επιμορφωτικό σεμινάριο: Παροπλισμός σκάφους      

23η

20-25/10

 

Συμμετοχή του Μ.Ο.Φ.Σ. στο Ναυτικό Σαλόνι 2009 στην Αθήνα         

24η

24/10

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Φ.Σ.Ε.      

adel29.jpg   

25η

 Φθινοπωρινή Μουσική Βραδυά

26η

9/11

 

Συμμετοχή στη σύσκεψη φορέων και συλλόγων για συντονισμό δράσεων γαι τον περιορισμό της αλιείας στον Θερμαικό κόλπο

27η

15/11

Συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία για τον περιορισμό του ψαρέματος (εκδήλωση στον Λ. ΠΥΡΓΟ )

28η

23/11

 

¤  10ο Επιμορφωτικό σεμινάριο: 4Χ4 Συμβουλές και οδήγηση(Πέτρος Φύκατας) 

29η

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ   28 & 29 /11/2009

VIDEO ΚΛΙΚ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΛΙΚ

6.jpg image by xsak13
10.jpg image by xsak13

30η

16/12

¤  11ο Επιμορφωτικό σεμινάριο:

Κανόνες αποφυγής συγκρούσεων( Κ.Περσίδης)

Φάροι: Ναυτιλία και Παράδοση (Θ.Καρτσιώτης)

1η Παρουσίαση προγράμματος ΜΟΦΣ 2010

 

    

 

 

 

......

 
ΜΟΦΣ web tv

ΜΟΦΣ web tv pilot function 

Ο ΜΟΦΣ δημιουργήσε και ανήρτησε στο INTERNET μία βιβλιοθήκη πολυμεσικού υλικού με 3 θεματικές:

1. Εκδρομές  2. Εκδηλώσεις 3. Εκπαιδευτικό επιμορφωτικό υλικό

Έτσι με video, photo, ψηφιακές παρουσιάσεις , ηχογραφημένα κείμενα κ.τ.λ ενημερώνει για τις ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις του, που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος των 30 εκδηλώσεων του ΜΟΦΣ για το 2009. Ταυτόχρονα υποστηρίζεται το πολυδύναμο επιμορφωτικό πρόγραμμα των 11 σεμιναριών.

Σημειώνεται η χρήση συστημάτων εξ αποστάσεως "ασύγχρονης" εκπαίδευσης γαι την επιμόρφωση των μελών του ΜΟΦΣ. Έτσι το εκπαιδευτικό υλικό από το σεμινάριο της Τετάρτης 13/5, είχε αναρτηθεί πριν από την έναρξη του σεμιναρίου, 85 μέλη του ΜΟΦΣ το είχαν μελετήσει ώστε να είναι αποδοτικότερη η εκπαιδευτική διαδικασία. Στη συνέχεια παρέμεινε στο site για περαιτέρω μελέτη και ανατροφοδότηση, στην εβδομάδα που ακολούθησε το επισκέφθηκαν 200 άτομα. 

Το ΔΣ ευχαριστεί τα μέλη του ΜΟΦΣ για την αποδοχή και την υποστήριξη και αυτής της καινοτομίας. Με την λειτουργία και αυτού του ψηφικού μέσου ολοκληρώνεται το σύστημα επικοινωνίας και ενημέρωσης του ΜΟΦΣ, το οποίο στηρίζεται στο διαδραστικό site www.mofs.gr

Παράλληλα συνεχίζεται η (συμβατική) επικοινωνία με τια διάφορα έντυπα του ΜΟΦΣ και την περιοδικό έντυπο Infobulletin MOFS . Tην τρέχουσα έκδοση του ενημερωτικού δελτίου μπορίτε να την δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. 

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ 

ΑΝΟΙΞΤΕ (ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΝΤΑΣΗ) ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ  (ή ακόμη καλύτερα συνδέστε εξωτερικά ηχεία), για να ακούσετε τους ήχους που συνοδεύεουν τα video και τις παρουσιάσεις.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ VIDEO

ή ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ στο όνομα του VIDEO  που θέλετε να δείτε, από την παρακάτω λίστα ταξινόμησης ανά θεματική περιοχή: 

A. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ - BARBEQUE ΣΤΟΝ ΜΟΦΣ 25-5-2009
 1. Μουσικό Πρόγραμμα ΜΕΡΟΣ Ι
 2. Μουσικό Πρόγραμμα ΜΕΡΟΣ ΙΙ
 3. Μουσικό Πρόγραμμα ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ  
Β. Εκπαιδευτικό υλικό σεμιναρίων ΜΟΦΣ  
 1. 6ο Σεμινάριο : Δεσίματα - κόμποι - αγκυροβόλιο - VHF 
 2. 5ο Σεμινάριο : Εξωλέμβιοι κινητήρες
 3. 7o Σεμινάριο : Πρώτεες βοήθειες

Γ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ 

Οικολογική εκδρομή στο θαλάσσιο πάρκο Β.Σποράδων 1-2-3 Μαΐου 2009  
 1. Είσοδος των σκαφών στο λιμάνι Σκοπέλου
 2. Είσοδος στο λιμάνι Σκοπέλου No 2 
 3.  Συγκέντρωση σκαφών στην Περιστέρα (Ελαφόνησο)
 4. Δένοντας στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου
 5. Στο λιμάνι Πλανήτη της Κυρά Παναγιάς
 6. Βγαίνοντας από τον Πλανήτη
 7. Συνάντηση με τον Ναυτικό Όμιλο Σκοπέλου

Εκδρομή στο Βέρμιο

VIDEO ΚΛΙΚ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΛΙΚ

 
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009 ΟΠ
skopelos_1.jpg   

Eίσοδος 21 σκαφών ΜΟΦΣ στο λιμάνι της Σκοπέλου 1 Μαίου 2009  

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

ΑΝΟΙΞΤΕ (ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΝΤΑΣΗ) ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ  (ή ακόμη καλύτερα συνδέστε εξωτερικά ηχεία), για να ακούσετε τους ήχους που συνοδεύεουν τα video.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΜΟΦΣ

ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

(1,2 ΚΑΙ 3 ΜΑΪΟΥ 2009)

Οι οδηγίες που ακολουθούν αποφασίστηκαν ομόφωνα στην 25η συνεδρίαση του ΔΣ του ΜΟΦΣ, έχουν το χαρακτήρα της σύστασης και είναι ενδεικτικές. Μπορούν να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή άλλες παραμέτρους της εκδρομής.  Οι κυβερνήτες των σκαφών που θα συμμετάσχουν στο ταξίδι αποφασίζουν σε όλες τις περιπτώσεις μόνοι τους και φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τον εαυτό τους και για τα άτομα που μεταφέρουν με το σκάφος τους σε όλες τις φάσεις της εκδρομής.

Α. Προετοιμασία αναχωρηση

Τετάρτη,

29 Απριλίου 2009

ώρα 20:00

Συγκέντρωση όλων των κυβερνητών που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην εκδρομή στα γραφεία του ομίλου. Η συμμετοχή των κυβερνητών σε αυτή τη συγκέντρωση είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή (σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ.):

•1.       Ο κυβερνήτης του σκάφους να είναι μέλος του ΜΟΦΣ και να είναι τακτοποιημένος ταμειακά τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του 2009.

•2.      Να υπογράψει σχετική Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής.

•3.      Να δεχτεί ανεπιφύλακτα όλες τις προϋποθέσεις και όρους του παρόντος κειμένου.

Πέμπτη,

30 Απριλίου 2009

Για όσους θέλουν υπάρχει δυνατότητα να ρίξουν τα σκάφη στο Γλαρόκαβο και να μείνουν το βράδυ μέσα σ' αυτά. Σημειώνεται ότι υπάρχει δυνατότητα φύλαξης των trailers και των αυτοκινήτων σε κοντινά parking. Επίσης, κατά την επιστροφή υπάρχει δυνατότητα ανέλκυσης των σκαφών από τρακτέρ. Όσοι κυβερνήτες θέλουν να έχουν αυτές τις διευκολύνσεις, θα πρέπει να ενημερώσουν το Δ.Σ. του ΜΟΦΣ.

Παρασκευή,

1 Μαΐου 2009

ώρα 9:30 π.μ.

Συγκέντρωση όλων των σκαφών στον φυσικό λιμένα Γλαρόκαβο Παλιουρίου με το παρακάτω πρόγραμμα:

09:30 - 10:00 π.μ. Έλεγχοι. Σκάφος που δεν πληροί τα προβλεπόμενα από το νόμο ή από αυτό το έντυπο μπορεί να αποκλειστεί από την εκδρομή του ομίλου.

10:00 - 10:15 π.μ. Τελικές οδηγίες

10:15 π.μ. Αναχώρηση των σκαφών από το Παλιούρι με κατεύθυνση την Ψαθούρα.

Σκάφη που θα αναχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη μπορούν να συναντηθούν με τα υπόλοιπα στην ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΚΟΛΠΟ Ψαθούρα ΣΤΙΓΜΑ: 39 29 3, 24 10 3 αρκεί να έχουν ενημερώσει σχετικά.

•·         Η πλεύση θα γίνει σύμφωνα με σχέδιο πλεύσης που θα διανεμηθεί, όταν θα είναι γνωστές οι συμμετοχές και οι τελευταίες καιρικές προγνώσεις.

•·         Όλα τα σκάφη πρέπει να φέρουν τη σημαία του ΜΟΦΣ.

•·         Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν το σχέδιο πλεύσης, θα πρέπει να ξεκινήσουν μισή ώρα πριν από τα υπόλοιπα σκάφη και να ακολουθήσουν την προγραμματισμένη ρότα. Σε κάθε άλλη περίπτωση καμία δυνατότητα δε θα υπάρχει από τον ΜΟΦΣ για παροχή βοήθειας , ρυμούλκηση κ.τ.λ.. Το ίδιο ισχύει για όλα τα θαλάσσια σκέλη της εκδρομής.

Β. Ροτα             

Ψαθούρα

Θαλάσσια περιήγηση στο νησί, Φάρος, βυθισμένη πολιτεία: Παροχή ιστορικών, οικολογικών και τουριστικών πληροφοριών για το θαλάσσιο πάρκο των Σποράδων. Στάση για καφέ.

Γιούρα

Θαλάσσια περιήγηση στο νησί: Παροχή πληροφοριών.

Κυρα-Παναγιά

Θαλάσσια περιήγηση στο νησί, Κόλπος Μοναστηριού, Πλανήτης, Άγιος Πέτρος. Στάση για πρόχειρο γεύμα. Κάθε σκάφος ας τακτοποιήσει τις δικές του προμήθειες.

Κόλπος Ν. Αλοννήσου 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συγκέντρωση σκαφών, συνάντηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ σκαφών που θα έρθουν μόνα τους από Θεσσαλονίκη, Βόλο κ.τ.λ. ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΚΟΛΠΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΙΓΜΑ: 39 10 10, 23 58 02

Υπολογίζεται ότι η συνάντηση θα γίνει στις 15:00.

 

Παρασκευή,

1 Μαΐου 2009

(συνέχεια)

ώρα 16:00

Συνάντηση με σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Σκοπέλου και ομαδική είσοδος όλων των σκαφών στο λιμάνι της Σκοπέλου.

Οι κυβερνήτες να τηρούν επακριβώς τις οδηγίες στο κανάλι 74 για τον τρόπο εισόδου και τον ελλιμενισμό των σκαφών.

ώρα

16:30-18:00

Τακτοποίηση στα δωμάτια.

Η διανυκτέρευση θα γίνει στα σκάφη ή σε καταλύματα, τα οποία θα πρέπει να έχουν κλειστεί απευθείας από τους κυβερνήτες. Ο Όμιλος έχει ήδη διανείμει κατάλογο των ξενοδοχείων και καταλυμάτων. 

ώρα 18:00

Συνάντηση με τοπικούς φορείς και δείπνο σε ταβέρνα στην παραλία.

Σάββατο,

2 Μαΐου 2009

Ελεύθερο πρόγραμμα. Σχεδιάζονται επισκέψεις σε μουσεία της Σκοπέλου, τζιπάδα με ενοικιαζόμενα τζιπ και οδηγό, περίπλους της νότιας Σκοπέλου, επίσκεψη στη Σκιάθο και συνάντηση με το νεοσύστατο Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Σκιάθου. Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν αν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον. Για τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις αυτές θα πρέπει να ενημερώσετε το Δ.Σ. κατά τη συγκέντρωση των κυβερνητών.

Κυριακή,

3 Μαΐου 2009

ώρα 09:00

Αναχώρηση για Πατητήρι, ειδική ενημερωτική συνάντηση με υπεύθυνους της MoM. Πιθανές σύντομες στάσεις στη Στενή Βάλα και στο Γέρακα, επιστροφή στο Παλιούρι.

 

Σημειώσεις:

•1.       Σε όλες τις πλεύσεις είναι αυστηρά υποχρεωτικό να φορούν όλοι οι επιβαίνοντες των σκαφών τα σωσίβιά τους, ακόμη και σε μπουνάτσα. Οι κυβερνήτες των σκαφών φορούν υποχρεωτικά το stop switch.

•2.      Με ευθύνη των κυβερνητών το κάθε σκάφος πρέπει να φέρει όλα τα εφόδια που περιγράφονται στο νέο κανονισμό λιμένα, όπως αυτός τροποποιήθηκε και να έχουν σε ισχύ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και τις ασφάλειες.

•3.      Πρέπει, επίσης, το σκάφος και ο εξοπλισμός του να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Οι επικοινωνίες θα γίνονται στη συχνότητα του Ομίλου (κανάλι 74). Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης διπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74 & 16. Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης τριπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74, 12 & 16. Το/τα σκάφος/σκάφη watchboat(s) θα ανιχνεύουν όλη την μπάντα των συχνοτήτων σε scan mode.

•4.      Oι κυβερνήτες θα πρέπει να φροντίσουν, ώστε τα VHF τους να έχουν ισχύ εξόδου τουλάχιστον 19 Watt και στάσιμα λιγότερα από 1,5. Θα πρέπει επίσης να έχουν στο σκάφος τους δύο κινητά τηλέφωνα, τους αριθμούς των οποίων θα αναγράψουν στη δήλωσης συμμετοχής.    

Γ. Σχέδιο πλεύσης ΔΕΛΤΑ

Το σχέδιο πλεύσης στηρίζεται σε διαίρεση των σκαφών σε μία ή περισσότερες ομάδες. Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά το σχέδιο Δ (σε περίπτωση μίας ομάδας), το οποίο άλλωστε έχει αναλυθεί στα σχετικά επιμορφωτικά σεμινάρια του ΜΟΦΣ.

ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΖΙΩΝΗΣ

ΤΣΙΟΥΡΛΙΝΗΣ

Χ/ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΤΑΝΤΑΛΙΔΗΣ

ΚΑΒΑΘΑΣ

ΣΤΟΥΠΙΔΗΣ

ΤΟΥΜΠΕΡΛΕΚΑΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

ΦΥΚΑΤΑΣ

ΠΕΡΣΙΔΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ (ΣΚΟΥΠΑ)

ΤΖΙΑΤΑΣ

(ΣΚΟΥΠΑ)

•1.                   Ο watchman (σκούπα)

•·         επιβλέπει ώστε τα σκάφη της ομάδας (σκέλους του) να τηρούν τις οριζόντιες (50 μέτρα) και κάθετες αποστάσεις (20 μέτρα) του σχήματος

•·         προσεγγίζει οποιοδήποτε σκάφος της ομάδας σταματήσει για οποιοδήποτε λόγο. Η υπόλοιπη ομάδα συνεχίζει κανονικά την πορεία της, χωρίς να αλλάξει ο σχηματισμός. Ξεκινά μαζί με το σκάφος που σταμάτησε και επανέρχονται και τα δύο σκάφη στις θέσεις τους

•·         έχει μαζί του υλικά ρυμουλκήσεως (σχοινιά, συρματόσχοινα), ώστε να ρυμουλκήσει - εάν χρειασθεί - σκάφος που έπαθε βλάβη. Σε αυτήν την περίπτωση σε συνεννόηση με τον αρχηγό της εκδρομής αποφασίζεται το λιμάνι ρυμούλκησης.

•2.                  Τα υπόλοιπα σκάφη τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και γενικότερα το σχέδιο πλεύσης.

Δ. Πλεύση - Στάσεις

Σε κάθε περίπτωση ένα σκάφος που θέλει να κάνει στάση για οποιονδήποτε λόγο, θα ενημερώνει σχετικά με το VHF, πριν να κόψει ταχύτητα.Σε περίπτωση μη ηθελημένης στάση, ενημερώνεται άμεσα όλος ο σχηματισμός.

Για κανένα λόγο κανένα σκάφος δεν βγαίνει από την προγραμματισμένη θέση του και δεν υπερβαίνει την cruising speed (ταχύτητα ταξιδιού), η οποία σε καλές καιρικές συνθήκες είναι 26 κόμβοι.

Ε. Αβαθή

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα αβαθή που υπάρχουν κυρίως στην Ψαθούρα, στην Σκιάθο στον Πλανήτη κ.τ.λ. Ο αρχηγός της αποστολής μέσω του VHF θα δίνει σχετικές πληροφορίες για τα αβαθή, αλλά, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, την τελική ευθύνη πλεύσης θα έχουν οι ίδιοι οι κυβερνήτες.

 

ΣΤ. Ελλιμενισμός - ανεφοδιασμοί κ.τ.λ.

Οι κυβερνήτες θα πρέπει να έχουν φροντίσει ώστε όλοι οι εφοδιασμοί σε καύσιμα και λιπαντικά να γίνονται στα λιμάνια. Προγραμματίζεται ανεφοδιασμός σκαφών στη Σκόπελο ή στο Έλιος. Οι κυβερνήτες μπορούν να κανονίσουν μόνοι τους για τον ανεφοδιασμό ή να συνεννοηθούν με μέλη του Δ.Σ.

Το δέσιμο στο λιμάνι θα πρέπει να γίνει με τάξη και ύστερα από οδηγίες του αρχηγού της εκδρομής και των λιμενικών αρχών. Θεωρούμε ότι φαινόμενα κακής ναυτικής νοοτροπίας (βιασύνη να δέσουμε πρώτοι, σκουπίδια, υπερβολική φασαρία κ.τ.λ.) ανήκουν στο παρελθόν.

Έχουμε διαβεβαιώσεις από τους τοπικούς φορείς ότι στον ντόκο θα υπάρχει νερό και ρεύμα. Οι υπηρεσίες αυτές, όπως και τα τέλη ελλιμενισμού, είναι πιθανό να προσφέρονται με χρέωση.

Το Δ.Σ. παρακαλεί τους κυβερνήτες - και μέσω αυτών, τα πληρώματα - για την όσο το δυνατό αρτιότερη παρουσία μας ως Όμιλος. Τα μπλουζάκια, τα καπελάκια, η νιντσεράδα, οι καρφίτσες και τα άλλα αναμνηστικά του ΜΟΦΣ θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ζ. Συμμετοχή Σκαφών

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς μπορεί να υπάρξει σύσταση για μη συμμετοχή ή απαγόρευση συμμετοχής στην εκδρομή για μικρά σκάφη. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε όλες τις άλλες και ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκάφους, ο κυβερνήτης, αφού λάβει υπόψη του τις δυνατότητες του σκάφους, τις προσωπικές του δυνατότητες και τις δυνατότητες του πληρώματος, αποφασίζει για τη συμμετοχή του ή όχι σε σκέλος ή σε όλη την εκδρομή.

Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή των κυβερνητών ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη κάθε σκάφους και με τη δική του απόλυτη ευθύνη, η απόφαση για να εκκινήσει ένα σκάφος ή να παραμείνει σε όλη την εκδρομή. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη και με πλήρη επίγνωση των συνεπειών.

Είναι αρμοδιότητα του χειριστή του σκάφους, να κρίνει το βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις, για να λάβει ή όχι μέρος στην εκδρομή.

Τόσο ο ΜΟΦΣ, όσο και το Δ.Σ. ή οποιοδήποτε άλλο άτομο, δεν φέρει ευθύνη για υλική απώλεια, ζημία στο σκάφος ή στον εξοπλισμό, σωματικό τραυματισμό, ή οτιδήποτε άλλο συμβεί στους συμμετέχοντες ή στα σκάφη τους, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Οι χειριστές των σκαφών που συμμετέχουν ευθύνονται για κάθε ατύχημα ή ό,τι άλλο ίσως συμβεί στα σκάφη ή στα πληρώματα. Κατά συνέπεια, αυτοί οφείλουν να υπογράψουν τα συμβόλαια για τις σχετικές ολικές ασφάλειες, καθώς και τις ασφάλειες έναντι τρίτων.     


 

                                                                                   

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΟΦΣ «ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ 1-2-3 /5 /2009»

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: 21 ΣΚΑΦΗ 59 ΑΤΟΜΑ

Α/Α

ΟΝ. ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ

ΜΕΤΡΑ

ΑΤΟ

ΜΑ

ΛΙΜ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΤ

ΤΗΛ

1

ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

8,6

2

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

ΓΛΑΡΟ

2

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

6,3

2

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

ΓΛΑΡΟ

3

ΤΣΙΟΥΡΛΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

7

4

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

ΓΛΑΡΟ

4

ΤΖΙΩΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

5,6

2

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

ΓΛΑΡΟ

5

ΤΖΙΑΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

6,6

2

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

ΓΛΑΡΟ

6

ΧΑΤΖΗΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣ

5,6

2

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

ΓΛΑΡΟ

7

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  ΚΛΗΜΗΣ

5,7

2

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

CAMP

8

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ

5

2

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

CAMP

9

ΤΑΝΤΑΛΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

8

4

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

ΣΑΝΗ

 

10

ΤΟΥΜΠΕΡΛΕΚΑΣ ΓΙΩΡΓ

7

2

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

 

11

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

10

2

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

ΠΚ

12

ΦΥΚΑΤΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

10

3

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

 

13

ΠΕΡΣΙΔΗΣ

ΚΛΕΑΝΘΗΣ

6

1

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

14

ΣΤΟΥΠΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

6

2

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

15

ΚΑΒΒΑΘΑΣ ΤΡΥΦΩΝ

5,8

3

ΠΑΛΙΟΥΡΙ

16

ΒΕΡΑΝΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

8,5

2

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

17

ΓΑΒΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ

10

4

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

18

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

12

2

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

19

ΜΠΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

14

4

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

20

ΑΔΕΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

12

2

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

21

ΤΣΑΧΑΛΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

10

10

ΒΟΛΟΣ

 
ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2009
Στην κατάμεστη αίθουσα του ΜΟΦΣ, γιορτάστηκε με πολύ κέφι, χορό και τραγούδι η Τσικνοπέμπτη 2009.Η ζωντανή λαϊκή ορχήστρα από το Μουσικό τμήμα του ΜΟΦΣ που αποκτά πλέον οργανωμένη υπόσταση και υποδομή κράτησε αμείωτο το κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Και του χρόνου

tsklimis.jpgtsorkistra.jpgts1.jpgts2.jpgts3.jpg

 

 

 
Ετήσιος χορός ΜΟΦΣ

 

 ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΟΦΣ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο ετήσιος χορός του ΜΟΦΣ, ο οποίος φέτος συνδυάστηκε με τελετή βραβεύσεων, ώστε:

 1. να παρουσιασθεί το έργο, οι δράσεις και οι στόχοι του Ομίλου στα μέλη και στους φίλους του και σε διάφορες φορείς και αρχές,
 2. να ολοκληρωθεί η προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης παλιών μελών,
 3. να τιμηθούν πράξεις και άτομα, να αναδειχθεί η ιστορία του ομίλου και να δημιουργηθεί «Ομιλική» συνείδηση,
 4. να τιμηθούν οι δωρητές του ΜΟΦΣ.

Η εκδήλωση υλοποίησε τους παραπάνω στόχους και οργανώθηκε με πολλαπλά ηλεκτρονικά μέσα (2 ταυτόχρονες οθόνες προβολής), με 14 video και παρουσιάσεις, και με υπόβαθρο ειδικά επιλεγμένη μουσική. Σημειώνεται ότι όλη την εκδήλωση προετοίμασαν και παρουσίασαν τα μέλη του ΔΣ του ΜΟΦΣ.

Βραβεύθηκαν οι δωρητές του ΜΟΦΣ για το 2009, κυβερνήτες και πληρώματα μεγάλων ταξιδιών και αποστολών, παλιοί πρόεδροι και το ιδρυτικό μέλος Χρήστος Τσάμης. 

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Ο Πρόεδρος του Ομίλου παρουσίασε συνοπτικά τους στόχους, τις κατευθύνσεις, τη φιλοσοφία του ομίλου και το πρόγραμμα ΜΑΜΟΥΘ των 30 εκδηλώσεων για το 2009.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Παρευρέθηκαν, μίλησαν και έκαναν βραβεύσεις: ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και μέλος του ΜΟΦΣ Π. Ψωμιάδης, οι βουλευτές κκ Γιάννης Μαγκριώτης και Απόστολος Τζιτζικώστας   Νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο κ. Κοκκολάκης από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας, ο Πρόεδρος του ΟΦΣΕ κ. Ζαφώλιας και ο Αντιπρόεδρος του ΟΦΣΕ

Στον κατάλογο των 76 δώρων αξίας €13.013 στις 2 πρώτες θέσεις ήταν:

Φουσκωτό σκάφος προσφορά της εταιρείας «Τσιρώνης MARINE»

Μηχανή προσφορά της εταιρείας «TARASIADIS MARINE ΟΡΙΖΟΝ»

 xkalaf_karts.jpg

 

 

 

xkasabalis.jpg 

xadem1.jpg

xtsiron_taras.jpg

 xxristos.jpg

 

 

 

 

 

 xbas1.jpg

 

 xpsomiad.jpg

xorioanidis.jpg

 

xmar_rig_klean.jpg 

xtoylaradis.jpg 

xdelip.jpg

 

xpantispoli.jpg 

xmexistasos.jpg

xkarts1.jpg 

xoros1.jpg 

 xoros_p1ss.jpg

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΦΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΤΣΙΩΤΗ

Κύριε υπουργέ, θα μου επιτρέψετε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα να παραβώ το πρωτόκολλο και να σας προσφωνήσω όλους μαζί με την κοινή σας ιδιότητα:

Αγαπητοί φίλοι του ΜΟΦΣ

Κάτοχοι φουσκωτών ή πλαστικών σκαφών

Αγαπητοί φίλοι της θάλασσας

Ο ΜΟΦΣ είναι ένας μη κερδοσκοπικός αθλητικός όμιλος αναγνωρισμένος από την ΓΓΑ, τα έσοδα του επιστρέφουν ανταποδοτικά στα μέλη του και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Mέλη του ΜΟΦΣ είναι οι ιδιοκτήτες φουσκωτών και πλαστικών σκαφών οποιουδήποτε μεγέθους και αξίας. Ιδρύθηκε το 1992 και στεγάζεται σε χώρους που ευγενικά μας παραχωρεί ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. Η λέσχη μας, στο ομορφότερο ακρογιάλι της Θεσσαλονίκης, είναι ανοικτή κάθε Δευτέρα και πλέον τις Τετάρτες, όταν έχουμε σεμινάρια ή συγκεντρώσεις κυβερνητών για επικείμενα ταξίδια και δραστηριότητες. Ως δεύτερη έδρα του μπορεί να θεωρηθεί η Χαλκιδική, εφόσον ελλιμενίζονται περίπου 100 σκάφη κατά τη θερινή περίοδο.

Είναι ο μεγαλύτερος όμιλος στο χώρο του Yachting στη Βόρειο Ελλάδα και μεταξύ των δύο πρώτων σε εθνικό επίπεδο. Είναι ένας πολυδιάστατος και πολυσυλλεκτικός όμιλος με δραστηριότητες που συνοψίζονται σε 5 άξονες:

 • - μικρά και μεγάλα θαλάσσια ταξίδια και αποστολές
 • - θεωρητικές και πρακτικές δραστηριότητες για την αγωνιστική αλιεία
 • - επιμορφωτικά προγράμματα
 • - πλήθος κοινωνικών εκδηλώσεων και εκδρομών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
 • - πολύπλευρη κοινωνική προσφορά

Σε αυτό το πολυεπίπεδο πλαίσιο, υλοποιούμε σήμερα ένα πρόγραμμα ΜΑΜΟΥΘ 30 εκδηλώσεων για το 2009, που ήδη έχει χαρακτηρισθεί ως το πληρέστερο που παρουσιάσθηκε ποτέ από ελληνικό ναυτικό όμιλο.

Προετοιμάζουμε 5 θαλάσσια ταξίδια και αποστολές, μεταξύ των οποίων: η αποστολή στα Ψαρά σε συνεργασία με τον ΟΦΣΕ (χαιρετίζουμε την παρουσία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του αδελφού ομίλου ΟΦΣΕ στην εκδήλωσή μας), η αποστολή στην Πανελλήνια Συνάντηση Φουσκωτών στη Νάξο και ο Περίπλους του Αγίου Όρους, ειδικά σχεδιασμένος για να μπορούν να συμμετάσχουν και γυναίκες.

Συνεχίζεται έτσι η ιστορία του ΜΟΦΣ στα μεγάλα θαλάσσια ταξίδια, για τα οποία έγιναν οι σχετικές βραβεύσεις προηγουμένως. Τα ταξίδια στην Κρήτη, στην Κύπρο, στην Ιταλία, στα Ψαρά, στο Καστελόριζο και στην Κωνσταντινούπολη και η αποστολή στην ΙΜΒΡΟ το 2001, μας κάνουν όλους περήφανους για την ιστορία του ΜΟΦΣ, για τα στελέχη του ΜΟΦΣ σε διαχρονική κλίμακα και διότι ο όμιλός μας έγινε γνωστός πλέοντας στο Αιγαίο, στην Αδριατική και σε τόσες πολλές θάλασσες και πελάγη, που μπορούν να περιγραφούν μόνο με το λατινικό όρο που και πάλι δανειζόμαστε: MARE NOSTRUM.

Στον τομέα της αλιείας, όπου έχουμε την τύχη να έχει την ευθύνη ο έφορος Αλιείας Κλήμης Γεωργιάδης, διοργανώνουμε 2 διαγωνισμούς αλιείας για τα μέλη μας, με σεβασμό στα αλιεύματα και σε απόλυτη εναρμόνιση με το νέο κανονισμό λιμένος: το game fishing στη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, που διοργανώνεται φέτος για 17η συνεχή χρονιά και τον αγώνα αλιείας ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ που αναβιώνεται φέτος μετά από διακοπή 3 ετών.

Οι εκδηλώσεις αυτές υποστηρίζονται με ένα κατάλληλα σχεδιασμένο τεχνικό και επιμορφωτικό πρόγραμμα 11 σεμιναρίων, με θεωρητικό και πρακτικό μέρος, με ειδικό επιμορφωτικό folder και με εξοπλισμό ασφαλείας, ο οποίος ελπίζουμε ότι θα συμπληρωθεί με  φορητό απινιδωτή,

Ο τέταρτος άξονας αφορά ποικίλες κοινωνικές εκδηλώσεις, εκδρομές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και συμμετοχή σε εκθέσεις, όπως το Ναυτικό σαλόνι στην παραλία της Θεσσαλονίκης αμέσως μετά το Πάσχα. Φέτος ο ΜΟΦΣ θα διαθέτει διπλό περίπτερο και με την ευθύνη του ακούραστου Νίκου Mπαντή θα έχει σημαντική παρουσία.

Όλες οι παραπάνω δράσεις υποστηρίζονται από ένα υπερσύγχρονο πληροφορικό και επικοινωνιακό σύστημα και με ψηφιακά και έντυπα μέσα, όπως το δεκασέλιδο INFO BULLETIN, την 3η έκδοση του οποίου κρατάτε στα χέρια σας.

Η καρδιά όλου αυτού του συστήματος είναι το αμφίδρομο δυναμικό site του ΜΟΦΣ, το www.mofs.gr

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, και γενικότερα τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρχε καμία επιχορήγηση προς τον όμιλο.

Η κοινωνική παράμετρος του προγράμματος μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Με ιδιαίτερη προσοχή οργανώνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις εθελοντισμού όπως:

 • - αποστολές σε ακριτικά νησιά για δωρεά παροχή ιατρικών συμβουλών και εξετάσεων στους κατοίκους τους,
 • - την υλοποίηση ενός προγράμματος εξοικείωσης των μαθητών των ειδικών σχολείων με τη θάλασσα,
 • - δράσεις ανάπτυξης της οικολογικής συνείδησης στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική και στην περιοχή του θαλάσσιου πάρκου των Σποράδων,
 • - την οργάνωση ημέρας αιμοδοσίας το Δεκέμβριο,
 • - τη διοργάνωση ειδικού σεμιναρίου τον Ιούνιο, όπου, όσα μέλη του ΜΟΦΣ επιθυμούν, θα πιστοποιηθούν - σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΕ - για τη χρήση απινιδωτή από μη ιατρικό προσωπικό.

Ο ΜΟΦΣ είναι παρών σε δύσκολες στιγμές, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ως παράδειγμα αναφέρουμε ότι 13 σκάφη του Ομίλου μετέφεραν άτομα με αναπνευστικά προβλήματα από το πρώτο πόδι, στο δεύτερο, κατά την πρόσφατη πυρκαγιά της Χαλκιδικής. Θεωρούμε ότι πλέον είναι η ώρα, συστηματικά και σταδιακά, να  μεταβούμε σε δομημένες δράσεις πολιτικής προστασίας και συνεργασίας. Η υπογραφή του  συμφώνου συνεργασίας με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και οι συζητήσεις με τον κ. Κοκολάκη του γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που παρίσταται στο χορό μας, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Γι' αυτήν την κοινωνική παράμετρο του Ομίλου ζητούμε τη βοήθεια όλων. Το πρόβλημα μας είναι η έλλειψη ραμπών. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο 1ο πόδι, και μάλιστα στο κεντρικό σημείο εξορμήσεων των σκαφών του ΜΟΦΣ, που είναι το Παλιούρι. Χαιρόμαστε που ήδη ο ΣΕΚΑΠΛΑΣ, ο ΥΜαΘ ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά και ο Νομάρχης Χαλκιδικής, υποστηρίζουν με θέρμη την προσπάθειά μας, ώστε να λυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα. Ταυτόχρονα, έχουμε ήδη δημιουργήσει ειδικό ταμείο, με το οποίο θα συμβάλλουμε στο οικονομικό κόστος του έργου. Μέρος των σημερινών εσόδων θα χρησιμοποιηθούν γι' αυτό το σκοπό. Επίσης  μέλη μας, ιδιοκτήτες τεχνικών και ναυτιλιακών εταιριών, έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν οικονομικά.

Και όλα τα παραπάνω, μόλις σε 4 μήνες λειτουργίας! Είμαστε ακόμα στην αρχή, τα καλύτερα έπονται!

Κυρίες και κύριοι, μέλη και φίλοι του ΜΟΦΣ

Σε αυτούς τους 4 ΜΗΝΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ:

 • ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΗΔΗ ΤΑ 120. ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 400 ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕΛΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΓΙΑ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΦΣ.
 • ΤΑ  ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ €13.000 ΚΑΙ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 25 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ στη γενικότερη ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ είναι πρωτόγνωρη.
 • Ο δείκτης μαζικότητας, δηλαδή Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σας στις 9 από τις 30 εκδηλώσεις του φετινού προγράμματος που ήδη υλοποιήθηκαν συνεχώς αυξάνεται:
  • 95 ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • 119 ΣΤΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ
  • 19 ΤΖΙΠ ΚΑΙ 50 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
  • 225 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΟΡΟ

Αυτά τα ποσοτικά στοιχεία, σε συνδυασμό με τη διάθεση προσφοράς των μελών του ΔΣ και με νέες δραστηριότητες και τομείς, όπως είναι ο τομέας Ψυχαγωγίας, δείχνουν ότι, μέρα με την ημέρα, ο Όμιλος ξεπερνώντας νοοτροπίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος και ανεβάζοντας συνεχώς

 • τα ποιοτικά και οργανωτικά του επίπεδα
 • την αισθητική του και την καλλιέργεια της ομιλικής αντίληψης

μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο Yacht Club, ανοίγοντας τις πόρτες του ισότιμα σε όλους.

Σ' αυτή τη νέα, αλλά ασφαλή, πορεία του ΜΟΦΣ η οροφή μπορεί να είναι μόνο ο ΟΥΡΑΝΟΣ. Και σ' αυτή τη νέα ρότα του ομίλου μας δεν περισσεύει κανείς, είτε ακολουθεί το παλιό σχέδιο πλεύσης Α (άναρχη πορεία) είτε το νέο ασφαλές Δ, είναι καλοδεχούμενος, αρκεί τελικά η ρότα του να ακολουθεί το γράμμα Μ (ΜΟΦΣ).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ 

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΔΩΡΗΤΩΝ

Το ΔΣ του ΜΟΦΣ στην 15η  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της 5/2/2009 αποφάσισε να βραβεύσει του  δωρητές περιόδου 2009:

 • - Κατηγορία ΧΡΥΣΟΙ δωρητές ΜΟΦΣ

 Κασάμπαλης Παναγιώτης, Εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗ, 6ο km Θεσσαλονίκης - Καλοχωρίου. Αντιπρόσωπος για Ελλάδα και Κύπρο των προϊόντων της εταιρείας SIMANO.. Αποτελεί διαχρονικά τον μεγαλύτερο δωρητή του ΜΟΦΣ και προσέφερε πλούσια δώρα για όσους θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς ψαρέματος του ΜΟΦΣ game fishing 2009 και ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ 2009

 • - Κατηγορία ΑΡΓΥΡΟΙ δωρητές ΜΟΦΣ

1.  Γεώργιος Αδέμης, Εταιρεία Unique, Λέκκα 31 Ωραιόκαστρο με κατάστημα στον οδό Μητροπόλεως 36. Ο κ. Αδέμης κατασκεύασε τα ωραιότατα μπλοζάκια του ΜΟΦΣ που είναι 100% βαμβακερά και φέρουν κεντημένο το λογότυπο του ΜΟΦΣ  

2. Δημήτρης Ταρασιάδης, Εταιρεία ΟΡΙΖΟΝ, υποκατάστημα Θεσσαλονίκης στο Νέο Ρύσιο της Θέρμης, κατσκευαστής των σκαφών ΟΡΙΖΟΝ, αντιπρόσωπος σκαφών CAPELLI και RANIERI,  ο μεγαλύτερος DEALER της SUZUKI πανελλαδικά για μεγάλη σειρά ετών. δωροθέτης της τετράχρονης μηχανής Suzuki.

3.  Γιάννης Τσιρώνης, Εταιρεία Τσιρώνης MARINE Γεωργικής σχολής 27, αντιπρόσωπος σκαφών SOLEMAR, COSTUM LINE, GALEON. JUPPITER, KAI άλλων εταιρειών μηχανών θαλάσσης και ηλεκτρονικών για σκάφη, δωροθέτης του του φουσκωτού σκάφους.

- Κατηγορία ΧΑΛΚΙΝΟΙ δωρητές ΜΟΦΣ

 • 1. Αράπογλου Γεώργιος, εταιρεία ΑΓΝΑΝΤΙ, Parking σκαφών, μηχανές, σκάφη αναψυχής, ναυτιλιακά στην Αγία Παρασκευή,
 • 2. Αγαθόπουλος Νίκος, εταιρεία ΣΚΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ, Τέντες, καλύμματα και ταπετσαρίες στην Σίνδο
 • 3. Καραδάμογλου Γεώργιος, εταιρεία ΜΙΚΡΑ ΜΑΡΙΝΕ, Μηχανές Yamaha, Selva, σκάφη ZAR, ZANO, NHREYS στο 14ο km Θεσσαλονίκης - Περαίας
 • 4. Μίμης Θεοφάνης, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, κλάδος ασφάλισης σκαφών
 • 5. Νικολουδάκης Ευάγγελος, εταιρεία ΜΑΜΠΟ, Έπιπλα Μπάνιου
 • 6. Βρανά Νέστωρ, Εταιρεία UNIMAT, ξύλινα δάπεδα, διαχωριστικές όψεις
 • 7. Μπουφίδη Χρήστο, εταιρεία GIANT SECURITY
 • 8. Εμμανοηλίδη Νίκο, Ταπετσαρίες σκαφών και αυτοκινήτων
 • 9. Σταύρου Τρύφων, Ναυτιλιακή εταιρεία ΑΙΟΛΟΣ
 • - Κατηγορία δωρητές ΜΟΦΣ
 • 1. Γιαγκουλάκης Γιώργος, εταιρεία ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, εκδότης του λογισμικού ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ
 • 2. Χαλίαζης Θανάσης, εταιρεία GALAXY, κατασκευαστής φουσκωτών σκαφών
 • 3. Μαλαμίδης Μάκης, της εταιρείας Εμπορίας σκαφών DELIMAR ΔΕΛΗΠΟΥΛΙΟΣ - ΜΑΛΑΜΙΔΗΣ
 • 4. Φουρλίγκας Κώστας, της εταιρείας ναυτιλιακών εξοπλισμών FOUR MARINE
 • 5. Αθανάσιος Καλαϊτζής, είδη αλιείας και κατάδυσης, 14km Θεσσαλονίκης - Μουδανιών
 • - Κατηγορία επιχειρηματίες ΜΜ & Γιατροί ΜΜ
 • 1. Ρηγανάς Γεράσιμος, Εταιρεία RG ALARM
 • 2. Κωνσταντινίδης Βασίλης, κατασκευαστική εταιρεία ΕΥΔΟΜΕΙΝ
 • 3. Μπαντή Ελένη, εταιρεία SPOSO
 • 4. Παχίδης Θόδωρος, εταιρεία SANITEC
 • 5. Τσαχαλίνας Δημήτρης, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
 • 6. Πέτρου Χαράλαμπο του Ομίλου ΜΑΣΟΥΤΗ
 • 7. Βερανούδη Παναγιώτη, εταιρεία DBS

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΝ - ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ - ΠΡΟΕΔΡΩΝ

ΤΟ ΔΣ του ΜΟΦΣ ΣΤΗΝ 15η  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της 5/2/2009  αποφάσισε να βραβεύσει μέλη του ΜΟΦΣ που συμμετείχαν σε σημαντικά ταξίδια ή αποστολές τα οποία συνέβαλλαν στην διάδοση του φουσκωτού και των δυνατοτήτων του  και στην γνωστοποίηση του ΜΟΦΣ και των δράσεών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό

ΚΡΗΤΗ 1983

ΤΟ 1983 ΜΕ ΕΝΑ  ΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ,  ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ

 1. ΘΑΝΑΣΗΣ. ΧΑΛΙΑΖΗΣ(ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)
 2. ΓΙΑΝΝΗΣ. ΔΕΛΙΠΟΥΛΙΟΣ 

ΙΤΑΛΙΑ 1992

ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΚΡΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΒΑ

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ. ΔΕΛΙΠΟΥΛΙΟΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)
 2. ΣΤΕΛΙΟΣ. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
 3. ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

ΚΥΠΡΟΣ 1993

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΝΤΖΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ - ΚΥΠΡΟΥ

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ. ΔΕΛΙΠΟΥΛΙΟΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)
 2. Σ. ΜΑΚΡΙΔΗΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)
 3. ΣΤΕΛΙΟΣ. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
 4. ΚΩΣΤΑΣ. ΡΟΚΑΣ

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ 1997

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΦΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 

 1. ΑΒΡΑΑΜ. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ - ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ)
 2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΡΓΟΥΤΣΗΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)
 3. ΣΑΚΗΣ. ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)
 4. ΚΩΣΤΑΣ. ΒΟΥΡΓΟΥΤΣΗΣ
 5.  ΣΟΛΩΝ ΤΑΣΟΓΛΟΥ
 6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΔΗΣ
 7. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΣΧΟΒΙΤΗΣ
 8. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ
 9. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΩΤΗΣ
 10. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ

ΨΑΡΑ 2001

Αποστολή ΜΟΦΣ στα Ψαρά  1η   συνεργασία με ΤΟΝ ΟΦΣΕ και μια ωραία σύμπτωση, οι σημερινοί Πρόεδροι των 2 ομίλων οργανώνουν τότε την κοινή αποστολή, που υπήρξε και η πρώτη συνεργασία ΜΟΦΣ-ΟΦΣΕ

1. Θόδωρος. ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ - ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ)

2. Τάσιος. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

3.  Στέφανος ΜΕΞΗΣ(ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)

 1. Σάκης ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ
 2. Παναγιώτης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ(ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)

ΤΟΥΡΚΙΑ 2001

Αναγνωριστικό ταξίδι στα Παράλια της Μικράς Ασίας

Αιβαλί - Σμύρνη - Μπόντρουμ-Κιουσάντασι,

δοκιμάζονται στην πράξη οι διαδικασίες εισόδου ενός φουσκωτού στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας,  εν όψει της αποστολής του ΜΟΦΣ στην ΙΜΒΡΟ

 1. Θ. ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ(ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)
 2. Αγοραστή ΠΕΤΡΑΚΟΓΛΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 2003

Ένα ταξίδι στην Πόλη, τα φουσκωτά μπαίνουν στον Κεράτιο κόλπο, γυρίζουν όλα τα παράλια της θάλασσας του Μαρμαρά και επιχειρούν μία πρώτη προσέγγιση στην Μαύρη Θάλασσα

1. Θόδωρος ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)

2. Αγοραστή ΠΕΤΡΑΚΟΓΛΟΥ

3. Θόδωρος ΡΑΔΗΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)

4. Αλίκη ΡΑΔΗ

5. Κώστας ΜΠΟΥΦΙΔΗΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)

6. Λίλια ΜΠΟΥΦΙΔΗ

ΝΟΤΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ 2005 (ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ- ΦΕΤΙΓ - ΑΤΑΛΙΑ -ΡΟΔΟΣ-ΚΑΡΠΑΘΟΣ)

Ένα ταξίδι 1900 μιλίων μέχρι την Μερσίνη που βρίσκεται μόλις 25 μίλια πάνω από την Κύπρο

1. Θ. ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)

2. Αγοραστή ΠΕΤΡΑΚΟΓΛΟΥ

ΙΜΒΡΟΣ 2001

Το 2001 για πρώτη φορά, ναυτικός όμιλος από την Ελλάδα στέλνει πολυμελή αποστολή φουσκωτών σκαφών στην Τουρκία. Μετά από πολλά γραφειοκρατικά και άλλα προβλήματα, και με ιδιαίτερες δύσκολες συνθήκες πλεύσεις  6 σκάφη μπαίνουν στο λιμάνι της ΙΜΒΡΟΥ. Η Ελληνική σημαία εμφανίζεται και πάλι σε ιστό σκάφος 79 χρόνια μετά το 1922. 12 μέλη του ΜΟΦΣ συναντούνται με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα 40 χρόνιας διακονίας του.

 1. Θ. ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ - ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ)
 2. Αγοραστή.ΠΕΤΡΑΚΟΓΛΟΥ
 1. Αχιλέας  ΔΗΜΗΤΡΑΔΗΣ(ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)
 2. Μαριλυ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
 3. Θόδωρος. ΡΑΔΗΣ(ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)
 4. Αλίκη ΡΑΔΗ
 5. Στέφανος ΜΕΞΗΣ(ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)
 6. Νίκος ΠΑΝΤΗΣ
 7. Παντελής ΚΡΙΚΗΣ(ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)
 8. Απόστολος  ΚΡΙΚΗΣ
 9. Σάκης ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ(ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ)
 10. Μάνος  ΚΥΡΙΟΒΑΝΟΥΔΗΣ

 Βραβεύση προέδρων προηγούμενων ΔΣ

 1. Καλαιτζής Αθανάσιος
 2. Δεληπούλιος Θεόδωρος
 3. Ευσταθιάδης Αβραάμ
 4. Καδόγλου Γιάννη
 5. Μέξη Στέφανος
 6. Αλεξανδρόπουλος Αθανάσιος
 7. Κόκκος Γιάννης
 8. Καλφόπουλος Χαράλαμπος

Ειδική βράβευση για την συνολική προσφορά τους στον ΜΟΦΣ

1. Δεληπούλιος Θεόδωρος

2. Τσιάμης Χρήστος

 ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΦΣ
 
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 41 - 50 από 57