Τα τελευταία 9 χρόνια του ΜΟΦΣ 2009-2017

Αρχική arrow Εκδηλώσεις - Εκδρομές
Εκδηλώσεις - Εκδρομές
ΑΜΟΥΛΙΑΝΗ 2013
 

ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ 2013

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

(27 και  28  ΙΟΥΛΙΟΥ 2013)

Οι οδηγίες που ακολουθούν έχουν το χαρακτήρα της σύστασης και είναι ενδεικτικές. Μπορούν να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή άλλες παραμέτρους της εκδρομής. Οι κυβερνήτες των σκαφών που θα συμμετάσχουν στο ταξίδι αποφασίζουν σε όλες τις περιπτώσεις μόνοι τους και φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τον εαυτό τους και για τα άτομα που μεταφέρουν με το σκάφος τους σε όλες τις φάσεις της εκδρομής.

Προγραμμα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή (σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ.):

 • • Ο κυβερνήτης του σκάφους να είναι μέλος του ΜΟΦΣ
 • • Να δεχτεί ανεπιφύλακτα όλες τις προϋποθέσεις και όρους του παρόντος κειμένου.
 • • Σκάφος που δεν πληροί τα προβλεπόμενα από το νόμο ή από αυτό το έντυπο και σκάφος που δεν διαθέτει VHF σε καλή λειτουργία μπορεί να αποκλειστεί από την εκδρομή.

Πληροφορίες Νίκος Παντής 6945514141

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/7

12 πμ

Τα σκάφη συγκεντρώνονται στα «Γαλάζια Νερά» της Βουρβουρού συν. 40 13, 23 47

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ στις ΞΕΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ και γενικότερα στην Βουρβουρού

12:00 - 17:00 Μπάνιο στα «Γαλάζια Νερά»

17:00 Αναχώρηση για τα τηγάνια, συν: 40 18, 23 57

Τακτοποίηση για διανυκτέρευση, το βραδινό γεύμα το φροντίζει ο καθένας μόνος τους και ακολουθεί γλέντι

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ στις ΞΕΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/7

Διαγωνισμός ναυτοσύνης, και μπάνιο.

13:00 Αναχώρηση για ΛΙΝΑΡΑΚΙ Συκιές συν 40 02, 24 00 γεύμα (χωριστοί λογαριασμοί ανά παρέα / σκάφος)

16:00 Τέλος εκδρομής.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • • Σε όλες τις πλεύσεις είναι αυστηρά υποχρεωτικό να φορούν όλοι οι επιβαίνοντες των σκαφών τα σωσίβιά τους, ακόμη και σε μπουνάτσα. Οι κυβερνήτες των σκαφών φορούν υποχρεωτικά το stop switch. Όλα τα σκάφη πρέπει να φέρουν τη σημαία του ΜΟΦΣ.
 • • Με ευθύνη των κυβερνητών το κάθε σκάφος πρέπει να φέρει όλα τα εφόδια που περιγράφονται στο νέο κανονισμό λιμένα, όπως αυτός τροποποιήθηκε και να έχουν σε ισχύ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και τις ασφάλειες.
 • • Πρέπει, επίσης, το σκάφος και ο εξοπλισμός του να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Οι επικοινωνίες θα γίνονται στη συχνότητα του Ομίλου (κανάλι 74). Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης διπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74 & 16. Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης τριπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74, 12 & 16.
 • • Oι κυβερνήτες θα πρέπει να φροντίσουν, ώστε τα VHF τους να έχουν ισχύ εξόδου τουλάχιστον 19 Watt και στάσιμα λιγότερα από 1,5. Θα πρέπει επίσης να έχουν στο σκάφος τους δύο κινητά τηλέφωνα, τους αριθμούς των οποίων θα αναγράψουν στη δήλωσης συμμετοχής.

 Ελλιμενισμός - ανεφοδιασμοί κ.τ.λ.

Οι κυβερνήτες θα πρέπει να έχουν φροντίσει ώστε όλοι οι εφοδιασμοί σε καύσιμα και λιπαντικά να γίνονται στα σημεία στάσεων. Το δέσιμο θα πρέπει να γίνει με τάξη και ύστερα από οδηγίες του αρχηγού της εκδρομής. Θεωρούμε ότι φαινόμενα κακής ναυτικής νοοτροπίας (βιασύνη να δέσουμε πρώτοι, σκουπίδια, υπερβολική φασαρία κ.τ.λ.) ανήκουν στο παρελθόν.

Το Δ.Σ. παρακαλεί τους κυβερνήτες - και μέσω αυτών, τα πληρώματα - για την όσο το δυνατό αρτιότερη παρουσία μας ως Όμιλος. Τα μπλουζάκια, τα καπελάκια, η νιντσεράδα, οι καρφίτσες και τα άλλα αναμνηστικά του ΜΟΦΣ θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

 Συμμετοχή Σκαφών

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς μπορεί να υπάρξει σχετική σύσταση. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε όλες τις άλλες και ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκάφους, ο κυβερνήτης, αφού λάβει υπόψη του τις δυνατότητες του σκάφους, τις προσωπικές του δυνατότητες και τις δυνατότητες του πληρώματος, αποφασίζει για τη συμμετοχή του ή όχι σε σκέλος ή σε όλη την εκδρομή.

Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή των κυβερνητών ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη κάθε σκάφους και με τη δική του απόλυτη ευθύνη, η απόφαση για να εκκινήσει ένα σκάφος ή να παραμείνει σε όλη την εκδρομή. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη και με πλήρη επίγνωση των συνεπειών.

Είναι αρμοδιότητα του χειριστή του σκάφους, να κρίνει το βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις, για να λάβει ή όχι μέρος στην εκδρομή.

Τόσο ο ΜΟΦΣ, όσο και το Δ.Σ. ή οποιοδήποτε άλλο άτομο, δεν φέρει ευθύνη για υλική απώλεια, ζημία στο σκάφος ή στον εξοπλισμό, σωματικό τραυματισμό, ή οτιδήποτε άλλο συμβεί στους συμμετέχοντες ή στα σκάφη τους, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Οι χειριστές των σκαφών που συμμετέχουν ευθύνονται για κάθε ατύχημα ή ό,τι άλλο ίσως συμβεί στα σκάφη ή στα πληρώματα. Κατά συνέπεια, αυτοί οφείλουν να υπογράψουν τα συμβόλαια για τις σχετικές ολικές ασφάλειες, καθώς και τις ασφάλειες έναντι τρίτων.

 

 
ΑΓ ΠΝΕΥΜΑ 2013

Ο ΜΟΦΣ για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος 22, 23 και 24 Ιουνίου με  αναχώρηση την 22/6,προγραμματίζει εκδρομή (ύστερα απο τις προτάσεις των μελών) στην  Αλόννησο και συγκεκριμένα στη Στενή Βάλα.

 

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ 2013

ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

22-23 και 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

  Οι οδηγίες που ακολουθούν έχουν το χαρακτήρα της σύστασης και είναι ενδεικτικές. Μπορούν να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή άλλες παραμέτρους της εκδρομής.  Οι κυβερνήτες των σκαφών που θα συμμετάσχουν στο ταξίδι αποφασίζουν σε όλες τις περιπτώσεις μόνοι τους και φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τον εαυτό τους και για τα άτομα που μεταφέρουν με το σκάφος τους σε όλες τις φάσεις της εκδρομής. Η εκδρομή δεν αποτελεί αποστολή του ομίλου. Ο ΜΟΦΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε φάση της εκδρομής. Απλά συμβάλλει στο να δημιουργηθούν παρέες που να ταξιδέψουν μαζί.

Οι ώρες αναχώρησης θα καθορισθούν από τον αρχηγό της εκδρομής ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, δεν θα αναμένονται σκάφη που θα καθυστερήσουν.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ:

1.       Τα δωμάτια κλείνονται με ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα. Πληροφορίες για να πάρετε μόνοι σας και να κλείσετε δωμάτια, στα τηλέφωνα 2424066188 Δημ. Επιχ, ξενοδοχεία: 22420 65776, 66343 και 61545

 

2.       Δεν υπάρχει καμία επιδότηση για τα καύσιμα από τον ΜΟΦΣ, κάθε κυβερνήτης θα κανονίσει με το πλήρωμά του το θέμα την συνεισφοράς στα καύσιμα, Υπολογίζεται ότι θα κάνουμε περίπου 150 ΝΜ (για όσους θα πάνε και Σκόπελο), άρα θα απαιτηθούν 200-350 λιτ. Βενζίνης, κόστους 400-700 €.   

Α. Προγραμμα

Δευτέρα 10/6/2011 ώρα 21:00

Συγκέντρωση κυβερνητών :Συγκέντρωση όλων των κυβερνητών που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην εκδρομή στα γραφεία του ομίλου.

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή (σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ.):

·         1. Ο κυβερνήτης του σκάφους να είναι μέλος του ΜΟΦΣ και να είναι τακτοποιημένος ταμειακά

·         2. Να υπογράψει σχετική Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής (επισυνάπτεται).

·         3. Να δεχτεί ανεπιφύλακτα όλες τις προϋποθέσεις και όρους του παρόντος κειμένου.

Παρασκευή 21 Ιουνίου Ώρα 15:30

Άφιξη σκαφών στο Γλαρόκαβο  και στο  Camping Παλιουρίου  

Σαββάτο 22 Ιουνίου  

ΩΡΑ 7:00 ΑΚΡΙΒΩΣ 

Αναχώρηση από το Camping Παλιουρίου με πιθανή διαδρομή Ψαθούρα,Πλανήτης – μπάνιο – μπλέ Σπιλιά - Στενή Βάλα . Η ακριβής διαδρομή και οι στάσεις θα αποφασισθούν ανάλογα με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα.  Άφιξη στη Στενή Βάλα. Διανυκτέρευση. 

Κυριακή 23 Ιουνίου

Μπάνιο στην Ελαφόννησο, Σκόπελος

Προαιρετικά όποιος θέλει μπορεί να ανέβει στη παλαιά Αλόννησο

Δευτέρα 13 Ιουνίου

Αλόννησος, Βόρειες Σποράδες, Ψαθούρα, Γιούρα,  Camping Παλιουρίου

  ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

•1.      Σε όλες τις πλεύσεις είναι αυστηρά υποχρεωτικό να φορούν όλοι οι επιβαίνοντες των σκαφών τα σωσίβιά τους, ακόμη και σε μπουνάτσα. Οι κυβερνήτες των σκαφών φορούν υποχρεωτικά το stop switch.

•2.      Η πλεύση θα γίνει σύμφωνα με σχέδιο πλεύσης που θα διανεμηθεί, όταν θα είναι γνωστές οι συμμετοχές και οι τελευταίες καιρικές προγνώσεις.

•3.      Όλα τα σκάφη πρέπει να φέρουν τη σημαία του ΜΟΦΣ.

•4.      Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν το σχέδιο πλεύσης, αυτόματα δεν μετέχουν στην εκδρομή και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα από τον ΜΟΦΣ για παροχή βοήθειας , ρυμούλκηση κ.τ.λ..

•5.      Με ευθύνη των κυβερνητών το κάθε σκάφος πρέπει να φέρει όλα τα εφόδια που περιγράφονται στο νέο κανονισμό λιμένα, όπως αυτός τροποποιήθηκε και να έχουν σε ισχύ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και τις ασφάλειες.

•6.      Πρέπει, επίσης, το σκάφος και ο εξοπλισμός του να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Οι επικοινωνίες θα γίνονται στη συχνότητα του Ομίλου (κανάλι 74). Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης διπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74 & 16. Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης τριπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74, 12 & 16. Το/τα σκάφος/σκάφη watchboat(s) θα ανιχνεύουν όλη την μπάντα των συχνοτήτων σε scan mode.

•7.       Oι κυβερνήτες θα πρέπει να φροντίσουν, ώστε τα VHF τους να έχουν ισχύ εξόδου τουλάχιστον 19 Watt και στάσιμα λιγότερα από 1,5. Θα πρέπει επίσης να έχουν στο σκάφος τους δύο κινητά τηλέφωνα, τους αριθμούς των οποίων θα αναγράψουν στη δήλωσης συμμετοχής.    

Β. Σχέδιο πλεύσης ΔΕΛΤΑ

Το σχέδιο πλεύσης στηρίζεται σε διαίρεση των σκαφών σε μία ή περισσότερες ομάδες. Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά το σχέδιο Δ (σε περίπτωση μίας ομάδας), το οποίο άλλωστε έχει αναλυθεί στα σχετικά επιμορφωτικά σεμινάρια του ΜΟΦΣ.

Η τελική μορφή του Δ θα καθορισθεί πριν από την αναχώρηση. Ενδεικτική μορφή:

ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

WATCHMAN

·         Ο watchman (σκούπα)

•·         επιβλέπει ώστε τα σκάφη της ομάδας (σκέλους του) να τηρούν τις οριζόντιες (50 μέτρα) και κάθετες αποστάσεις (20 μέτρα) του σχήματος

•·           προσεγγίζει οποιοδήποτε σκάφος της ομάδας σταματήσει για οποιοδήποτε λόγο. Η υπόλοιπη ομάδα συνεχίζει κανονικά την πορεία της, χωρίς να αλλάξει ο σχηματισμός. Ξεκινά μαζί με το σκάφος που σταμάτησε και επανέρχονται και τα δύο σκάφη στις θέσεις τους

•·         έχει μαζί του υλικά ρυμουλκήσεως (σχοινιά, συρματόσχοινα), ώστε να ρυμουλκήσει - εάν χρειασθεί - σκάφος που έπαθε βλάβη. Σε αυτήν την περίπτωση σε συνεννόηση με τον αρχηγό της εκδρομής αποφασίζεται το λιμάνι ρυμούλκησης. Τα υπόλοιπα σκάφη τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και γενικότερα το σχέδιο πλεύσης.

·         Κατά την είσοδο σε λιμάνια - όρμους - κόλπους και κατά την πλεύση σε αβαθή, δεν τηρείται η πλεύση Δ, τα σκάφη ακολουθούν τις οδηγίες του αρχηγού της αποστολής.

Γ. Πλεύση - Στάσεις

Σε κάθε περίπτωση ένα σκάφος που θέλει να κάνει στάση για οποιονδήποτε λόγο, θα ενημερώνει σχετικά με το VHF, πριν να κόψει ταχύτητα. Σε περίπτωση μη ηθελημένης στάση, ενημερώνεται άμεσα όλος ο σχηματισμός.

Για κανένα λόγο κανένα σκάφος δεν βγαίνει από την προγραμματισμένη θέση του και δεν υπερβαίνει την cruising speed (ταχύτητα ταξιδιού), η οποία σε καλές καιρικές συνθήκες είναι 26 κόμβοι.

δ. Αβαθή

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα αβαθή .Ο αρχηγός της αποστολής μέσω του VHF θα δίνει σχετικές πληροφορίες για τα αβαθή, αλλά, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, την τελική ευθύνη πλεύσης θα έχουν οι ίδιοι οι κυβερνήτες.

Ε. Ελλιμενισμός - ανεφοδιασμοί κ.τ.λ.

Οι κυβερνήτες θα πρέπει να έχουν φροντίσει ώστε όλοι οι εφοδιασμοί σε καύσιμα και λιπαντικά να γίνουν στα λιμάνια. Το δέσιμο στο λιμάνι θα πρέπει να γίνει με τάξη και ύστερα από οδηγίες του αρχηγού της εκδρομής και των λιμενικών αρχών. Θεωρούμε ότι φαινόμενα κακής ναυτικής νοοτροπίας (βιασύνη να δέσουμε πρώτοι, σκουπίδια, υπερβολική φασαρία κ.τ.λ.) ανήκουν στο παρελθόν.

Το Δ.Σ. παρακαλεί τους κυβερνήτες - και μέσω αυτών, τα πληρώματα - για την όσο το δυνατό αρτιότερη παρουσία μας ως Όμιλος. Τα μπλουζάκια, τα καπελάκια, η νιντσεράδα, οι καρφίτσες και τα άλλα αναμνηστικά του ΜΟΦΣ θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ζ. Συμμετοχή Σκαφών

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς μπορεί να υπάρξει σύσταση για μη συμμετοχή ή απαγόρευση συμμετοχής στην εκδρομή για μικρά σκάφη. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε όλες τις άλλες και ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκάφους, ο κυβερνήτης, αφού λάβει υπόψη του τις δυνατότητες του σκάφους, τις προσωπικές του δυνατότητες και τις δυνατότητες του πληρώματος, αποφασίζει για τη συμμετοχή του ή όχι σε σκέλος ή σε όλη την εκδρομή.

Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή των κυβερνητών ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη κάθε σκάφους και με τη δική του απόλυτη ευθύνη, η απόφαση για να εκκινήσει ένα σκάφος ή να παραμείνει σε όλη την εκδρομή. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη και με πλήρη επίγνωση των συνεπειών.

Είναι αρμοδιότητα του χειριστή του σκάφους, να κρίνει το βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις, για να λάβει ή όχι μέρος στην εκδρομή.

Τόσο ο ΜΟΦΣ, όσο και το Δ.Σ. ή οποιοδήποτε άλλο άτομο, δεν φέρει ευθύνη για υλική απώλεια, ζημία στο σκάφος ή στον εξοπλισμό, σωματικό τραυματισμό, ή οτιδήποτε άλλο συμβεί στους συμμετέχοντες ή στα σκάφη τους, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Οι χειριστές των σκαφών που συμμετέχουν ευθύνονται για κάθε ατύχημα ή ό,τι άλλο ίσως συμβεί στα σκάφη ή στα πληρώματα. Κατά συνέπεια, αυτοί οφείλουν να υπογράψουν τα συμβόλαια για τις σχετικές ολικές ασφάλειες, καθώς και τις ασφάλειες έναντι τρίτων.     

                                    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ, Θόδωρος Καρτσιώτης 6970329800

 ΜΠΟΡΕΙ να απαιτηθεί να υπογραφεί πριν από την έναρξη της εκδρομής.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 (άρθρο 8 Ν.1599/1986)

 Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986)

ΠΡΟΣ(1):

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

 

Ο - Η Όνομα:

Επώνυμο:

 

Όνομα και Επώνυμο Πατέρα:

 

Όνομα και Επώνυμο Μητέρας:

 

Ημερομηνία γέννησης(2):

 

Τόπος Γέννησης:

 

Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας:

Τηλ:

 

Τόπος Κατοικίας:

Οδός:

Αριθ:

ΤΚ:

 

Αρ. Τηλεομοιοτύπου (Fax):

Δ/νση Ηλεκτρ. Ταχυδρομείου

(Εmail):

 

Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι:

Α) Επιθυμώ να συμμετάσχω ως κυβερνήτης σκάφους στην εκδρομή ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ 2013 που διοργανώνει ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών. Το σκάφος μου φέρει το όνομα .............................., και έχει μήκος ......... μ. Θα επιβαίνουν τα παρακάτω άτομα: (Ονοματεπώνυμο - ηλικία): ............................................................................................................................................................

............................................................................................................................................................

Β) Έλαβα γνώση των σχετικών οδηγιών πλου  και τις αποδέχομαι ανεπιφύλακτα. Γνωρίζω ότι οι οδηγίες αυτές είναι ενδεικτικές, μπορούν να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν και ότι την τελική απόφαση για την κάθε μου ενέργεια θα την λαμβάνω αποκλειστικά με δική μου ευθύνη.

Γ) Θα είμαι ο μόνος αποκλειστικά υπεύθυνος για ζημιές - ατυχήματα σε εμένα τον ίδιο, στο πλήρωμά μου, το σκάφος μου και σε τρίτους που πιθανόν να προκαλέσω σε στεριά και θάλασσα κατά τη διάρκεια της εκδρομής, όπως και σε όλες τις σχετικές φάσεις (καθέλκυση - ανέλκυση του σκάφους, κ.τ.λ.) και αναλαμβάνω αποκλειστικά την ευθύνη.

Δ) Το σκάφος μου είναι σε άριστη κατάσταση και μπορεί να λάβει μέρος στην εκδρομή. Στο σκάφος μου έχω όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο σωστικά μέσα και όλα τα εφόδια που προβλέπει ο ισχύων κανονισμός λιμένα, τα οποία έλεγξα και βρήκα σε άριστη κατάσταση.

Ε)  Γνωρίζω  ότι είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά δική μου ως κυβερνήτης και χειριστής του σκάφους και σε συνάρτηση με τις δυνατότητες του σκάφους μου, να κρίνω: το βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις και γενικότερα όλες τις παραμέτρους, για να λάβω ή όχι μέρος σε επιμέρους σκέλη ή σε όλο το ταξίδι. Ο ΜΟΦΣ ως νομικό πρόσωπο, τα μέλη του Δ.Σ. και οποιοδήποτε άλλο άτομο, δεν φέρουν καμία ευθύνη για υλική απώλεια, ζημία στο σκάφος ή στον εξοπλισμό, σωματικό τραυματισμό, ή οτιδήποτε άλλο συμβεί στους συμμετέχοντες ή στα σκάφη τους, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

ΣΤ) Οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων μου είναι:

(1).........................................................................            (2) ..............................................................

Ημερομηνία:      ..........20......

Ο - Η Δηλ.

(Υπογραφή)

  [ Πίσω ]

 
ΚΑΘΕΤΗ 05 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/05/2013

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ

Ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, με οδηγό την αγάπη του για την θάλασσα διοργανώνει διαγωνισμό ψαρέματος καθετής την Κυριακή 19  Μαΐου και ώρα 07.00,  που θα λάβει χώρα, στην θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου.

Αφετηρία - Τερματισμός – Ζύγισμα και απονομή: Ράμπα Αγγελοχωρίου .

 Ο διαγωνισμός θα γίνει σύμφωνα με το ΠΔ 373/1985 ΑΡΙΘΜΟΣ  ΔΕΙΑΣ:11994/227361/10.11.2011 και σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.

Τα αλιεύματα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Καλαμαριάς για τη δράση "ΓΕΥΜΑ και ΦΡΟΝΤΙΔΑ" 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Κυριακή 19 Μαίου 2013 στη Ράμπα του Αγγελοχωρίου

Ώρα 06.30 :      Έναρξη λειτουργίας Γραμματείας.

Ώρα 07.00: Πέρας άφιξης σκαφών και εγγραφές. Έλεγχος σκαφών,

                            Συμπλήρωση Υπευθύνων Δηλώσεων,

Ώρα 07.30πμ:   Εκκίνηση διαγωνισμού ψαρέματος.

Ώρα 01.30μμ:   Πέρας του διαγωνισμού.

Ώρα 01.45μμ:   Ζύγισμα αλιευμάτων - βαθμολόγηση - αγγελία αποτελεσμάτων.

Ώρα 14.00μμ :Τελετή λήξης.

Το video του αγώνα:  http://www.youtube.com/watch?v=Bs-SYD51bsg&feature=youtu.be

Photo: http://shimanogreece.blogspot.gr/

 

ΑΠΟΝΟΜΗ

Η απονομή των επάθλων, η κλήρωση των δώρων και η παράδοση των αλιευμάτων στην Αντιδήμαρχο Καλαμαριάς  για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, έγινε την Δευτέρα 20/5/2013. Ακολούθησε η παράδοση των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Οι συμμετοχές του διαγωνισμού έφτασαν τις 42 και τα ψάρια που βγήκαν ήταν 26 κιλά .

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι:

1ος νικητής Κρανίδης Γιώργος και Μινακού Ιάκωβος  9,900 βαθμοί

2ος νικητής Σωτηρίου Βασίλης και Φυτώκας Απόστολος 7.100 βαθμοί

3ος νικητής Καρπούζης Αγγελος, Φενέρης Σωκράτης, Βαρκούλης Γιάννης και Τσιάρας Χάρης 5.900 βαθμοί

Κύπελλο μεγαλύτερου ψαριού: Σωτηρίου Βασίλης και Φυτώκας Απόστολος. Τσαούσι 1,050 γραμμάρια .

 Ο Μ.ΟΦ.Σ. ευχαριστεί τον χορηγό του αγώνα SHIMANO KASAMBALIS για την βοήθειά του και τα δώρα που χορήγησε.

Ευχαριστήριο επίσης απευθύνουμε στις εταιρίες MALAMIDIS MARINE σκάφη αναψυχής 17οχλμ Θες/νίκης-Μηχανιώνας και ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ είδη αλιείας fishing center Λαγκαδά 170 για τα δώρα που πρόσφεραν στους διαγωνιζόμενους.

Τέλος ευχαριστούμε τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ, τον ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΑΚΤΗΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ που παρευρέθηκαν με τα σκάφη τους για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα,

όλους εσάς για την συμμέτοχή σας στο διαγωνισμό και βεβαίως όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση του αγώνα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΘΕΡΜΑ’Ι’ΚΟΣ 19/5/2013

1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

·         Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό ψαρέματος ¨ Θερμαϊκός 2013 ¨, έχει κάθε κάτοχος φουσκωτού ή πολυεστερικού σκάφους, ο οποίος είναι κάτοχος αδείας χειριστού ταχυπλόου σκάφους, άδειας αλιείας σκάφους και ερασιτεχνικής άδειας αλιείας.

·         Στο διαγωνισμό το κάθε σκάφος συμμετέχει σαν ομάδα αρκεί τα άτομα που επιβαίνουν σ' αυτό να μην ξεπερνούν τον καθορισμένο από τον αριθμό που αναγράφει η άδεια πλόων.

·         Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την 07.30 ώρα της 19-5-2013.

2. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Στο διαγωνισμό ψαρέματος με την επωνυμία " Θερμαϊκός 2013 " εφαρμόζεται ο παρών κανονισμός αγώνων 2013 όπως θα ισχύει την περίοδο διεξαγωγής του διαγωνισμού.

3. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Συμπλήρωση των επισυναπτομένων υπευθύνων δηλώσεων

4. ΕΓΓΡΑΦΑ - ΕΦΟΔΙΑ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΚΑΦΟΥΣ

Τα σκάφη πρέπει να είναι εφοδιασμένα κατά την διεξαγωγή του διαγωνισμού με :

Τα πρωτότυπα όλων των εγγράφων  του σκάφους, τις απαιτούμενες άδειες αλιείας και γενικότερα όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία. Ενδεικτικά σημειώνονται σωστικά μέσα που προβλέπονται από τις διατάξεις του Νόμου, Σχοινί ρυμούλκησης μήκους τουλάχιστον 30 μέτρων, δέστρα για ρυμούλκηση,  πυξίδα,  Ελληνική σημαία,  δύο λίτρα πόσιμο νερό, VHF (σταθερό ή φορητό) που θα έχει τουλάχιστον τα κανάλια 16 και 74 και υποχρεωτικά κινητό τηλέφωνο

5. ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ

•Ø  Ο διακριτικός αριθμός του σκάφους χορηγείται από τον Μ.Ο.Φ.Σ.

•Ø  Ο αριθμός αυτός πρέπει να είναι τοποθετημένος στο πλάι του σκάφους και σε εμφανές σημείο, κατά την εκκίνηση διάρκεια και τερματισμό του διαγωνισμού, ειδάλλως η συμμετοχή μηδενίζεται .

6. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ -ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

•Ø  Η ραδιοεπικοινωνία επιτρέπεται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού  μόνο για προσωπικούς λόγους, για καταστάσεις κινδύνου και για αναφορά στην Επιτροπή Αγώνων.

•Ø  Ραδιοεπικοινωνία και κάθε άλλη επικοινωνία κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού που επιτρέπει εξωτερική βοήθεια ή καθοδήγηση από τρίτους απαγορεύεται.

•Ø  Επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε ηλεκτρονικού βοηθήματος. Επιτρέπεται η χρήση των τηλεφωνικών συσκευών (κινητών τηλεφώνων, κ.λ.π.)

7. ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ - ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ

•Ø  Πριν τον διαγωνισμό θα γίνουν έλεγχοι των συμμετεχόντων σκαφών από την Επιτροπή του Διαγωνισμού

•8.      ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

•Ø  Τα σκάφη οφείλουν να βρίσκονται παραταγμένα στο χώρο διεξαγωγής  του διαγωνισμού στην ράμπα Αγγελοχωρίου Θεσσαλονίκης μία ώρα πριν την έναρξη του διαγωνισμού, ήτοι την 07.00. της 19-5-2013. Σε περίπτωση αργοπορίας ή καθυστέρησής  τους χρεώνονται με βαθμούς ποινής και αποκλεισμό από τον διαγωνισμό.

•Ø  Στο διαγωνισμό στα σκάφη επιβαίνουν τόσα άτομα, όσα προβλέπει ο κανονισμός του διαγωνισμού δηλαδή τέσσερα εφόσον το επιτρέπει η άδεια του σκάφους, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη.

•Ø  Τα πληρώματα κατά την διάρκεια της αναχώρησης και άφιξης και μετακίνησής τους στον θαλάσσιο χώρο της τράπεζας πρέπει να φορούν σωσίβιο.

•Ø  Ο Κυβερνήτης πρέπει να έχει το quick stop δεμένο στο σώμα του.

•Ø  Η τοποθέτηση καυσίμων σε φορητά δοχεία επί του καταστρώματος και  οι δεξαμενές καυσίμων επιβάλλεται να είναι καλά στερεωμένες.

•Ø  Σε περίπτωση αμέλειας πληρώματος σε ζητήματα που ταλαιπωρούν και βάζουν σε κίνδυνο την οργάνωση, θα υπάρχουν ποινές που θα ορίσει η επιτροπή αγώνων ανάλογα με το μέγεθος της βλάβης (π.χ. αμέλεια πλήρωσης βενζίνης, επικίνδυνες μεταγγίσεις, κ.λ.π.)

•Ø  Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται να βρίσκονται στο σκάφος υλικά επικίνδυνα για τον κυβερνήτη και το πλήρωμα τα οποία μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβαινόντων.

•Ø  Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται να βρίσκονται στο σκάφος άλλα σύνεργα ψαρέματος π.χ. παραγάδια, δίχτυα κ.λ.π. εκτός από τον εξοπλισμό καθετής.

•Ø  Πριν την έναρξη του διαγωνισμού απαγορεύεται να υπάρχουν άλλα αλιεύματα στο σκάφος.

•Ø  Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται σκάφος να πλησιάσει άλλο σκάφος στα (15) δέκα πέντε μέτρα, εκτός από τα σκάφη που θα ελέγχουν τον διαγωνισμού.

•Ø  Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται σκάφος να πλησιάσει σκάφος επαγγελματικής αλιείας.

•Ø  Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται σκάφος να πλησιάσει στην ξηρά.

•Ø  Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται σκάφος να δέσει πίσω από άλλο σκάφος, εκτός αν υπάρχει άδεια από την επιτροπή για περίπτωση ανάγκης.

•Ø  Απαγορεύεται το ψάρεμα πέραν από την καθορισμένη τράπεζα του διαγωνισμού.

•Ø  Επιτρέπεται η χρήση Μαλάγρας.

9. ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Για παράβαση του κανονισμού αγώνων ισχύουν οι παρακάτω ποινές.

Επιβαίνοντες άνω των προβλεπομένων ατόμων

Αποκλεισμός

Αμέλεια πλήρωσης βενζίνης με αποτέλεσμα την ρυμούλκηση σκάφους

Αποκλεισμός

Επικίνδυνη μετάγγιση με πρόκληση πυρκαγιάς.

Αποκλεισμός

Σύνεργα ψαρέματος μη προβλεπόμενα

Αποκλεισμός

Σκάφος που πλησιάζει άλλο κάτω των 15 μέτρων

2000 βαθμοί ποινής

Ψάρεμα εκτός τράπεζας αγώνος

2000 βαθμοί ποινής

Δεμένα σκάφη μεταξύ τους

2000 βαθμοί ποινής

Απρεπή συμπεριφορά προς την επιτροπή διαγωνισμού

3000 βαθμοί ποινής

Συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο τους αγωνιζόμενους και την οργάνωση

3000 βαθμοί ποινής

Καθυστέρηση 5 λεπτά μετά την λήξη του διαγωνισμού

500 βαθμοί ποινής

Καθυστέρηση 10 λεπτά μετά την λήξη του διαγωνισμού

1000 βαθμοί ποινής

Καθυστέρηση 15 λεπτά μετά την λήξη του διαγωνισμού

1500 βαθμοί ποινής

Καθυστέρηση πέραν των 15 λεπτών μετά την λήξη του διαγωνισμού

Αποκλεισμός

Καθυστέρηση πέραν των 30 λεπτών μετά την έναρξη του διαγωνισμού

Αποκλεισμός

Παράδοση ή παραλαβή αλιευμάτων από άλλο σκάφος

Αποκλεισμός

10. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ως τράπεζα του διαγωνισμού ορίζεται η θαλάσσια περιοχή που προσδιορίζεται από τα σημεία Μικρό Έμβολο (ύψος φάρου) - Παλιομάνα (ύψος φάρου) - εκβολές Λουδία - Μαρίνα Ν. Μηχανιώνας.  ΑΠAΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αλιεία περιμετρικά σε απόσταση 50μ από μυδοκαλλιέργειες και περιμετρικά σε απόσταση 200μ από θυννεία (Νταλιάνια)

11. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ

Νικητής του διαγωνισμού αναδεικνύεται το σκάφος που έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο βαθμών σύμφωνα με τις συμμετοχές του πάνω σ’ αυτό. Τα αλιεύματα βαθμολογούνται ως εξής:

2000 ΒΑΘΜΟΙ/ΚΙΛΟ

Λυθρίνι, Σαργός, Σκαθάρι, Τσαούσι, Φαγκρί, Χιόνα, Μπαρμπούνι, Τσιπούρα, Μουρμούρα, Παντελής,  Λαβράκι, Γοφάρι.

 

1000 ΒΑΘΜΟΙ/ΚΙΛΟ

Όλα τα υπόλοιπα ψάρια

500 ΒΑΘΜΟΙ/ΚΙΛΟ

Όλα τα μαλάκια (σουπιές-χταπόδια-καλαμάρια)

Ψάρια που δεν αναφέρονται στον πίνακα, ως προς την βαθμολογία τους αφήνονται  στην κρίση της επιτροπής.

Οι βαθμοί διαιρούνται με τα άτομα πληρώματος κάθε σκάφους.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Σκάφος με 12.000 βαθμούς / 4 συμμετοχές = 3000 βαθμούς

Για τη κάλυψη των εξόδων του διαγωνισμού ορίζεται δικαίωμα συμμετοχής 5euro ανά συμμετέχοντα.

12. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΓΩΝΑ

•Ø  Κάθε σκάφος που εγκαταλείπει το διαγωνισμό, για οποιοδήποτε λόγο, οφείλει να ειδοποιήσει την επιτροπή αγώνα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

•Ø  Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω, η επιτροπή αγώνα θα υποβάλει ένσταση κατά του μη συμμορφούμενου σκάφους.

13. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΟΙΝΕΣ

•Ø  Τυχόν ενστάσεις θα εκδικάζονται από την επιτροπή ενστάσεων του διαγωνισμού.

•Ø  Ενστάσεις έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν, στην επιτροπή ενστάσεων, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, μόνο οι μετέχοντες και υποβάλλονται το αργότερο δεκαπέντε λεπτά της ώρας μετά την ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

•Ø  Ένσταση κατά των αποφάσεων της επιτροπής ενστάσεων δε γίνεται δεκτή. Οι αποφάσεις της  επιτροπής αυτής είναι οριστικές και αμετάκλητες.

•Ø  Το ενάγων σκάφος οφείλει να γράψει στην ένστασή του τα γεγονότα ή τους κανονισμούς που παραβιάσθηκαν.

•Ø  Το ενάγων σκάφος πρέπει να προκαταβάλει  το παράβολο της ένστασης που ορίζεται στο ποσό των 100 €.

Η επιτροπή ενστάσεων σε περίπτωση που η ένσταση κριθεί βάσιμη αποδίδει το παράβολο της ένστασης στον ενάγοντα και επιβάλει βαθμούς ποινής ή ακυρώνει το εναγόμενο σκάφος ανάλογα.

14.  ΖΥΓΙΣΗ -ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αμέσως μετά το πέρας του διαγωνισμού, τα σκάφη παραδίδουν τα αλιεύματα σφραγισμένα σε ψαροσακούλα όπου ακολουθεί η ζύγιση και βαθμολογία των αλιευμάτων από την κριτική επιτροπή. Η επιτροπή θα διαθέσει τα αλιεύματα με πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

        

15. ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Επιτρέπεται η τοποθέτηση λογοτύπων στα σκάφη ύστερα από άδεια της οργανωτικής επιτροπής και παράλληλα οι κυβερνήτες θα είναι υποχρεωμένοι να αναρτήσουν ή να κολλήσουν σε εμφανές σημείο του σκάφους τους, εκτός από τους αριθμούς συμμετοχής και τα λογότυπα των υποστηρικτών της εκδήλωσης.

16. ΕΥΘΥΝΕΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες μετέχουν με ίδια ευθύνη όπως περιγράφεται στις επισυναπτόμενες υπεύθυνες δηλώσεις. Ενδεικτικά σημειώνεται:

•Ø  Εφιστούμε την προσοχή των συμμετεχόντων ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη κάθε σκάφους και με τη δική του απόλυτη ευθύνη, η απόφαση για να εκκινήσει ένα διαγωνισμού και να παραμείνει στον διαγωνισμού. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και πλήρη επίγνωση των συνεπειών.

•Ø  Είναι αρμοδιότητα του χειριστή του σκάφους, να κρίνει το βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για να λάβει ή όχι μέρος στον  διαγωνισμό ψαρέματος.

•Ø  Τόσο ο Μ.Ο.Φ.Σ., όσο και οι Επιτροπές του διαγωνισμού δεν φέρουν καμία ευθύνη για υλική απώλεια, ζημία στο σκάφος ή στον εξοπλισμό, σωματικό τραυματισμό, ή οτιδήποτε άλλο συμβεί στους αγωνιζόμενους ή τα σκάφη τους πριν, μετά ή και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ψαρέματος, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

•Ø  Οι χειριστές των σκαφών που συμμετέχουν στον διαγωνισμού ευθύνονται για κάθε ατύχημα ή ότι άλλο ήθελε συμβεί στα σκάφη ή στα πληρώματα. Κατά συνέπεια, αυτοί οφείλουν να υπογράψουν τα συμβόλαια για τις σχετικές ολικές ασφάλειες καθώς και τις ασφάλειες έναντι τρίτων.

•Ø  Είναι υποχρέωση του χειριστή να τηρεί αυστηρά τους κανόνες ασφαλείας και ναυσιπλοίας κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.

17. ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

•Ø  Για σοβαρή παράβαση καλής συμπεριφοράς ή έλλειψη αθλητικού πνεύματος, η Επιτροπή Διαγωνισμού μπορεί να αποκλείσει κάποιο σκάφος από το υπόλοιπο μέρος του διαγωνισμού.

•Ø  Ο χειριστής του σκάφους ευθύνεται για τη συμπεριφορά του πληρώματός του, ούτως ώστε να μπορούν να επιβληθούν ποινές σ' αυτόν μέχρι ακύρωσης του σκάφους στο συγκεκριμένο διαγωνισμού, χωρίς να αποκλείεται επιβολή και άλλων ποινών.

18. ΓΕΝΙΚΑ

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να καταφέρεται εναντίον των οργανωτών και των  επιτροπών. Η δε ανάρμοστη συμπεριφορά θα τιμωρείται με αποκλεισμούς.

•Ø  Η Κριτική Επιτροπή είναι επιφορτισμένη να εκδικάζει οποιαδήποτε ένσταση κατατεθεί και να αποφασίζει κατά την κρίση  της για ότι δεν αναφέρεται στον κανονισμό.

•Ø  Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού ψαρέματος, σε περίπτωση ατυχήματος και εφ΄όσον κανένα σκάφος ασφαλείας δεν βρίσκεται κοντά στο σημείο του ατυχήματος οι διαγωνιζόμενοι έχουν υποχρέωση να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια, να αναφέρουν το συμβάν στην επιτροπή διαγωνισμού μέσω του VHF στο κανάλι 74 ή του κινητού και να ρίξουν καπνογόνο για να προσδιορισθεί η ακριβή θέση του.

•Ø  Κάθε τι που δεν προβλέπεται σ' αυτόν τον κανονισμό θα ρυθμίζεται μετά από πλειοψηφική απόφαση της Επιτροπής αγώνων, η οποία θα αποφασίζει και για τις αλλαγές στο πρόγραμμα σε περίπτωση ανώτερης βίας κ.λ.π.

•Ø  Η επιτροπή διαγωνισμού έχει το δικαίωμα να ελέγξει αυτεπάγγελτα πριν τον διαγωνισμού τους αποθηκευτικούς χώρους των σκαφών

•Ø  Η επιτροπή διαγωνισμού πλειοψηφικά έχει επίσης το δικαίωμα κατά την ημέρα της Κυριακής και κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των αγωνιζομένων και με γνώμονα την ασφάλεια των διαγωνιζομένων ύστερα και από σύμφωνη γνώμη αυτών να θέσει νέους κανόνες αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών ή ακόμη και να αναβάλει τον διαγωνισμού. Σε περίπτωση αναβολής ο διαγωνισμός μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.

19. ΕΠΑΘΛΑ

•-          Κύπελλα για τους τρεις πρώτους νικητές και στον νικητή με το μεγαλύτερο σε βάρος Ψάρι,

•-          Για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα κληρωθούν  δώρα που θα παραδοθούν ύστερα από την απονομή των επάθλων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:    Γεράσιμος Ριγανάς ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ, Νίκος Μπαντής,                                                         Σωκράτης Φενέρης.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΙΕΙΑΣ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:        Σάββας Βακούρας 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Γεώργιος Μολοχίδης  

ΜΕΛΟΣ:               Αντρέας Σαγιόγλου        

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Γιάννης Κόκκος, Σωτήρης Καζαντζίδης.

ΣΚΑΦΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:  Νίκος Σκουτέλας, Κυριάκος Πέππας

ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: EY Club, τηλ. 2310 277.300

 ΓΙΑΤΡΟΣ διοργάνωσης:          Κωνσταντίνος Τσαχαλίνας,   

Το Δ.Σ. του ΜΟΦΣ εύχεται σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία!

 

 

Για το Δ.Σ.

        Ο Έφορος Αλιείας του ΜΟΦΣ                                 Ο Πρόεδρος του Μ.Ο.Φ.Σ.           

 

        Γεράσιμος Ριγανάς                                                  Θόδωρος Καρτσιώτης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.mofs.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

6984 179737 (Γεράσιμος Ριγανάς Εφορος Αλιείας ΜΟΦΣ)

6970 329800 (Θεόδωρος Καρτσιώτης Πρόεδρος Δ.Σ.  ΜΟΦΣ)

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ

Τιμούμε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν

την αποστολή  που έγινε 1-4 / 6 2012

την Κυριακή 14-2- 2013 ΩΡΑ 13:00

με προβολή και παράδοση του video της αποστολής

ωραίο φαγητό και μουσική

στο φράγμα της Θέρμης

πληροφορίες 6970329800

περιορισμένες θέσεις

 ΄

Περισσότερα για την αποστολή στη διεύθυνση:

http://www.mofs.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=123&Itemid=1

 
ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2013

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2013

Και φέτος διατηρώντας την παράδοση των τελευταίων ετών,

προγραμματίζουμε εκδρομή για τις αποκριές, στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ:

.

Πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ: 16/3/2013 10πμ. Ραντεβού στα διόδια Μαλγάρων,  αναχώρηση για Κλεισούρα,

12π.μ. Επίσκεψη στο Μοναστήρι, Επίσκεψη στην Κλεισούρα,

13:30 Γεύμα στην Κλεισούρα, Νταβέρνα ΣΙΜΟΣ, τηλ. 2467094327

Συζήτηση επί του προγράμματιος - πρότασης του Δήμου Καστοριάς (βλ. παρακάτω)

Αναχώρηση για Καστοριά, Άφιξη στο Ξενοδοχείο

ΚΥΡΙΑΚΗ: 17/3/2013 Επισκέψεις σε αξιοθέατα σημεία της Καστοριάς

10

EΝΥΔΡΕΙΟ / 2467080229 /
09:00-17:00 / 4€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-3€
GROUP-2€ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ,ΩΡΑΡΙΟ :
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 9:00π.μ. - 17:00μ.μ.

KPE KASTORIAS


ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΟΥ / 2467026777
/ 09:00-17:00 / 6€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-5€
GROUP ΑΝΩ ΤΩΝ 20 ΑΤΟΜΩΝ-4€
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΘΕΡΙΝΟ : Τρίτη - Κυριακή 10:00π.μ.-18:00μ.μ. , ΩΡΑΡΙΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ
: Τρίτη - Κυριακή 9:00π.μ.-17:00μ.μ.


ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ / 2467021910
/ 09:00-17:00 / 4€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-3€
GROUP-1€ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ :
Δευτέρα-Κυριακή & αργίες 9:00π.μ. - 17:00μ.μ.


ΝΤΟΛΤΣΟ (ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ).

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ /2467028603/10:00-17:00 / 2€
ΚΑΝΟΝΙΚΟ-1€ ΜΑΘΗΤΙΚΌ

ΔΕΥΤΕΡΑ: 18/3/2013 Κούλουμα και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των μελών μας έχουν κλεισθεί 10 δωμάτια στο ξενοδοχείο

ANASTASIOU HOTEL                                

1 Χιλ. Ε.Ο. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ- ΑΘΗΝΩΝ

Τ.Κ.52100

Τηλ. 2467086885-6

Φαξ 2467086256

Δείτε λεπτομέρειες για το ξενοδοχείο στο 

 www.anastassiou-hotels.gr

O Δήμος Καστοριάς μας προτείνει το παρακάτω πρόγραμμα

με κίτρινα σημειώνονται τα πιο σημαντικά

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


1Η ΜΕΡΑ 09:00 έως 14:00


·        
ΝΤΟΛΤΣΟ (ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ).
Δυνατότητα επίσκεψης στα εξής μουσεία:

Α) ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ /2467028603/10:00-17:00 / 2€
ΚΑΝΟΝΙΚΟ-1€ ΜΑΘΗΤΙΚΌ

Β)
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ / 2467028603 / ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ 11:00-13:30 / 2€
ΚΑΝΟΝΙΚΟ-1€ ΜΑΘΗΤΙΚΟ


Γ) ΜΟΥΣΕΙΟ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ / 2467021144 / 09:30-14:00 / 2€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-1€ ΜΑΘΗΤΙΚΟ

Δ) ΔΕΛΗΝΑΝΕΙΟ
ΜΟΥΣΕΙΟ /2467022108 / 2€


·        
ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΟΥ / 2467026777
/ 09:00-17:00 / 6€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-5€
GROUP ΑΝΩ ΤΩΝ 20 ΑΤΟΜΩΝ-4€
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΘΕΡΙΝΟ : Τρίτη - Κυριακή 10:00π.μ.-18:00μ.μ. , ΩΡΑΡΙΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ
: Τρίτη - Κυριακή 9:00π.μ.-17:00μ.μ.

Ιστοσελίδα : www.spilaiodrakoukast.gr

·        
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

Οι παραπάνω
επισκέψιμοι χώροι βρίσκονται στην ίδια παραλίμνια περιοχή . Επίσης έχετε υπόψη
σας ότι υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης πιστοποιημένου, επαγγελματία ξεναγού ,
καθώς και 18θέσιου
minibus το οποίο είναι ευέλικτο για ξενάγηση εντός
των στενών δρόμων της πόλης . 

Φαγητό - Ξεκούραση

Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος και βόλτα στην
αγορά της πόλης.(Υπάρχουν καταπληκτικά καταστήματα γούνινων-δερμάτινων ειδών ένδυσης
και αξεσουάρ -είδη σπιτιού )

2Η ΜΕΡΑ 09:00 έως 14:00

·        
ΕΝΥΔΡΕΙΟ / 2467080229 /
09:00-17:00 / 4€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-3€
GROUP-2€ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ,ΩΡΑΡΙΟ :
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 9:00π.μ. - 17:00μ.μ.

·        
ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ / 2467021910
/ 09:00-17:00 / 4€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-3€
GROUP-1€ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ :
Δευτέρα-Κυριακή & αργίες 9:00π.μ. - 17:00μ.μ.

Φαγητό - Ξεκούραση


3Η ΜΕΡΑ 09:00 έως 14:00

·        
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ /
2467026781 / 08:30-15:00 / ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


 • Απόκριες-Καθαρά
  Δευτέρα , Αναβίωση εθίμου «Μπουμπούνας» - «Χάσκαρι»-«Λαζαρίνες» (Άναμμα
  μεγάλων φωτιών στις γειτονιές) 

Υπάρχουν καταπληκτικά εστιατόρια -ουζερί με
παραδοσιακές γεύσεις, με ή χωρίς μουσική , εντός ή εκτός πόλης .Επίσης
καταστήματα παραδοσιακών τοπικών προϊόντων κυρίως των γνωστών προϊόντων της
περιοχής που είναι τα ξακουστά φασόλια Καστοριάς και τα μήλα  .

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 11/2/2013 το βράδυ στον ΜΟΦΣ,

όσοι δήλωσαν συμμετοχή θα πρέπει να καταβάλουν προκαταβολή €50 για κάθε δωμάτιο

.

Εάν υπάρχουν και άλλες έπιθυμίες για συμμετοχή, τηλεφωνήστε στον Πρόεδρο 6970329800

.

ΔΕΙΤΕ την εκδρομή πέρσυ στη Φλώρινα

http://www.mofs.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=119&Itemid=1

 
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2013

 

1992-2012 :  20 Χρόνια
Μακεδονικού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2011 ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στις 6/1/2013 ολοκληρώνεται ο εορτασμός των 20 ετών του ΜΟΦΣ.

Το πρωί σκάφη του ΜΟΦΣ μετέχουν στη ρίψη του τίμιου σταυρού

Στις 1μμ θα γίνει η κοπή της πίτας

Ακολουθεί προσφορά γεύματος με μπακαλιαράκι προσφορά του ΜΟΦΣ

Καλούνται όλα τα μέλη ΠΑΛΙΑ και ΝΕΑ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΜΟΦΣ

Στην διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία

στο τηλ: 6970329800

 

 

www.mofs.gr

 
game fishing 2012

fishing_2012_k.jpg  ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO KLIK 

ΜΟΦΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 

20o  GAME FISHING 2012 ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/09/2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ : ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, με οδηγό την αγάπη του για την θάλασσα θα διοργανώσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς για 20η χρονιά, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, τον 20ο διαγωνισμό ψαρέματος <<GAME FISHING 2012>>,συρτής ανοιχτής θαλάσσης, στην θαλάσσια περιοχή του ΞΕΝΙΑ Χαλκιδικής και σε ακτίνα 10 ν.μ. από το ΞΕΝΙΑ.  Στο διαγωνισμό μετέχουν σκάφη των οποίων ο κυβερνήτης είναι μέλος του ΜΟΦΣ.  Η συμμετοχή γίνεται με ίδια ευθύνη, ο κυβερνήτης και οι επιβαίνοντες θα υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση. Αναλυτικές οδηγίες και ο τρόπος βαθμολόγησης είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου. Όλα τα αλιεύματα θα διατεθούν με πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής (που θα είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο) στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πολυγύρου Αφετηρία και τελετή απονομής: Λιμάνι Camping Παλιουρίου.

Ο διαγωνισμός θα γίνει σύμφωνα με το ΠΔ 373/1985 και ύστερα από την σύμφωνη γνώμη της Νομαρχίας Χαλκιδικής και άδεια του Λιμεναρχείου Μουδανιών. 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 στο Παλιούρι 

Ώρα 15.30 : Έναρξη λειτουργίας Γραμματείας.

Ώρα 21.00 : Μουσική βραδιά σε ταβέρνα στο Παλιούρι.  

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 στο Παλιούρι

Ώρα 07.00 :Πέρας Άφιξης σκαφών και εγγραφές. Έλεγχος σκαφών, συμπλήρωση Υπευθύνων Δηλώσεων

Ώρα 09.00 : Εκκίνηση διαγωνισμού ψαρέματος.

Ώρα 14.00 : Πέρας του διαγωνισμού.

Ώρα 14.30 : Ζύγισμα αλιευμάτων - βαθμολόγηση.

Ώρα 15.00 : Απονομές επάθλων, τελετή λήξης. 

Ώρα 15.20 : Κλήρωση δώρων -BARBEQUE προσφορά για όλους τους συμμετέχοντες

..Παράδοση αλιευμάτων στο Νοσοκομείο Πολυγύρου

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Αλυτάρχης: Κλήμης Γεωργιάδης έφορος αλιείας ΜΟΦΣ, τηλ. 6974147113 

Γραμματεία: Νίκος Παντής, Κλεάνθης Περσίδης

Επιτροπή ενστάσεων: Τα μέλη του ΔΣ του ΜΟΦΣ 

Τεχνικός Σύμβουλος : Μάκης Ρηγανάς

.

Σκάφος επιτροπής και ασφαλείας: Θ. Καρτσιώτης 

ΕΠΑΘΛΑ  

Στους τρεις πρώτους νικητές και στον νικητή με το μεγαλύτερο σε βάρος Ψάρι θα  παραδοθούν δώρα 

Επίσης θα υπάρχουν και άλλα δώρα που θα παραδοθούν ύστερα από κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

1Ο€, περιλαμβάνει κουπόνι για τη συμμετοχή στο γεύμα

ΧΟΡΗΓΟΙ:

-------------------

DPS FISHING - ΒΕΡΑΝΟΥΔΗΣ

------------------- 

SIMANO Κασάμπαλης

---------------------- 

MALAMIDIS MARINE

-------------------- 

ΚΥΠΕΛΑ για τον 1ο, 2ο και 3ο νικητή και για το μεγαλύτερο ψάρι  

ΔΩΡΟΘΕΤΗΣΗ: ΔΩΡΑ για τους νικητές 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ:   2374092194 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 6970329800 (Θ. Καρτσιώτης)

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ GAME FISHING klik.

.................................................... 

VIDEO ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 2010     http://www.youtube.com/watch?v=EmtF-BBiqZs 

........................................................................................................................ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 2009   http://www.mofs.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=92&Itemid=44    

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ)

 (άρθρο 8 Ν.1599/1986)

Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών

 (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986)

ΠΡΟΣ(1):

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

 

Ο - Η Όνομα:

Επώνυμο:

 

Όνομα και Επώνυμο Πατέρα:

 

Όνομα και Επώνυμο Μητέρας:

 

Ημερομηνία γέννησης(2):

 

Τόπος Γέννησης:

 

Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας:

Τηλ:

 

Τόπος Κατοικίας:

Οδός:

Αριθ:

ΤΚ:

 

Αρ. Τηλεομοιοτύπου (Fax):

Δ/νση Ηλεκτρ. Ταχυδρομείου

mail):


Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω δια της παρούσης που είναι  και δήλωση συμμετοχής στον αγώνα ότι:

Α) Επιθυμώ να συμμετάσχω ως κυβερνήτης του σκάφους ............................................, που έχει μήκος .....................μέτρα στον αγώνα GAME FISHING 2021, ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 23/Ο9/2012 που διοργανώνει ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών.

Στο σκάφος μου θα επιβαίνουν τα παρακάτω άτομα: (Ονοματεπώνυμο - ηλικία):

..........................................................................................................................................................................................................................

...........................................................................................................................................................................................................................

................................................................................................................................................................................................................................................

Β) Έλαβα γνώση των σχετικών οδηγιών πλου και του κανονισμού του αγώνα  και τις αποδέχομαι ανεπιφύλακτα. Γνωρίζω ότι οι οδηγίες αυτές είναι ενδεικτικές, μπορούν να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν και ότι την τελική απόφαση για την κάθε μου ενέργεια θα την λαμβάνω αποκλειστικά με δική μου ευθύνη.

Γ) Θα είμαι ο μόνος αποκλειστικά υπεύθυνος για ζημιές - ατυχήματα σε εμένα τον ίδιο, στο πλήρωμά μου, το σκάφος μου και σε τρίτους που πιθανόν να προκαλέσω σε στεριά και θάλασσα κατά τη διάρκεια του αγώνα ή των δοκιμών της προηγούμενης ημέρας, όπως και σε όλες τις σχετικές φάσεις (καθέλκυση - ανέλκυση του σκάφους, κ.τ.λ.) και αναλαμβάνω αποκλειστικά την ευθύνη.

Δ) Το σκάφος μου είναι σε άριστη κατάσταση και μπορεί να λάβει μέρος στην αγώνα. Στο σκάφος μου έχω όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο σωστικά μέσα και μέσα επικοινωνίας και όλα τα εφόδια που προβλέπει ο ισχύων κανονισμός λιμένα, τα οποία έλεγξα και βρήκα σε άριστη κατάσταση. Το σκάφος και οι επιβαίνοντες έχουν τις απαιτούμενες άδειες αλιείας και είναι σε ισχύ.

Ε) Είμαι επίσης αποκλειστικά υπεύθυνος για τη συμμετοχή του σκάφους μου ακόμη και στην περίπτωση που δεν ακυρωθεί ο αγώνας λόγω κακών καιρικών συνθηκών, διότι γνωρίζω  ότι είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά δική μου ως κυβερνήτης και χειριστής του σκάφους και σε συνάρτηση με τις δυνατότητες του σκάφους μου, να κρίνω: το βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις και γενικότερα όλες τις παραμέτρους, για να λάβω ή όχι μέρος σε επιμέρους σκέλη ή σε όλο τον αγώνα. ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ BOFOURT ΟΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ.  Ο ΜΟΦΣ ως νομικό πρόσωπο, τα μέλη του Δ.Σ. και οποιοδήποτε άλλο άτομο, δεν φέρουν καμία ευθύνη για υλική απώλεια, ζημία στο σκάφος ή στον εξοπλισμό, σωματικό τραυματισμό, ή οτιδήποτε άλλο συμβεί στους συμμετέχοντες ή στα σκάφη τους, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

ΣΤ) Οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων μου είναι:

(1).........................................................................            (2) ..............................................................

Ημερομηνία:      ../09/2012

Ο - Η Δηλ.

(Υπογραφή)

 

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (ΠΛΗΡΩΜΑ)

 (άρθρο 8 Ν.1599/1986)

Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών

 (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986)

ΠΡΟΣ(1):

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

 

Ο - Η Όνομα:

Επώνυμο:

 

Όνομα και Επώνυμο Πατέρα:

 

Όνομα και Επώνυμο Μητέρας:

 

Ημερομηνία γέννησης(2):

 

Τόπος Γέννησης:

 

Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας:

Τηλ:

 

Τόπος Κατοικίας:

Οδός:

Αριθ:

ΤΚ:

 

Αρ. Τηλεομοιοτύπου (Fax):

Δ/νση Ηλεκτρ. Ταχυδρομείου

mail):


Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω δια της παρούσης που είναι  και δήλωση συμμετοχής στον αγώνα ότι:

Α) Επιθυμώ να συμμετάσχω ως πλήρωμα του σκάφους ........................    με κυβερνήτη τον ........................................  στον αγώνα GAME FISHING 2012, ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 23/09/2012 που διοργανώνει ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών.

Β) Έλαβα γνώση των σχετικών οδηγιών πλου και του κανονισμού του αγώνα  και τις αποδέχομαι ανεπιφύλακτα. Γνωρίζω ότι οι οδηγίες αυτές είναι ενδεικτικές, μπορούν να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν και ότι την τελική απόφαση για την κάθε μου ενέργεια θα την λαμβάνω αποκλειστικά με δική μου ευθύνη.

Γ) Θα είμαι ο μόνος αποκλειστικά υπεύθυνος για ζημιές - ατυχήματα σε εμένα τον ίδιο, στο υπόλοιπο πλήρωμα, στο σκάφο και σε τρίτους που πιθανόν να προκαλέσω σε στεριά και θάλασσα κατά τη διάρκεια κατά τη διάρκεια του αγώνα ή των δοκιμών της προηγούμενης ημέρας, όπως και σε όλες τις σχετικές φάσεις (καθέλκυση - ανέλκυση του σκάφους, κ.τ.λ.) και αναλαμβάνω αποκλειστικά την ευθύνη.

Δ) Το σκάφος που επιβαίνω είναι σε άριστη κατάσταση και μπορεί να λάβει μέρος στην αγώνα. Στο σκάφος υπάρχουν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο σωστικά μέσα και μέσα επικοινωνίας και όλα τα εφόδια που προβλέπει ο ισχύων κανονισμός λιμένα, τα οποία έλεγξα και βρήκα σε άριστη κατάσταση. Το σκάφος και οι επιβαίνοντες έχουν τις απαιτούμενες άδειες αλιείας και είναι σε ισχύ.

 Ε) Είμαι επίσης αποκλειστικά υπεύθυνος για τη συμμετοχή μου ακόμη και στην περίπτωση που δεν ακυρωθεί ο αγώνας λόγω κακών καιρικών συνθηκών, διότι γνωρίζω τις δυνατότητες του σκάφους που επιβαίνω και μπορώ να κρίνω: το βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις και γενικότερα όλες τις παραμέτρους, για να λάβω ή όχι μέρος σε επιμέρους σκέλη ή σε όλο τον αγώνα. ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ BOFOURT ΟΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ.  Ο ΜΟΦΣ ως νομικό πρόσωπο, τα μέλη του Δ.Σ. και οποιοδήποτε άλλο άτομο, δεν φέρουν καμία ευθύνη για υλική απώλεια, ζημία στο σκάφος ή στον εξοπλισμό, σωματικό τραυματισμό, ή οτιδήποτε άλλο συμβεί στους συμμετέχοντες ή στα σκάφη τους, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

ΣΤ) Οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων μου είναι:

(1).........................................................................            (2) ..............................................................

Ημερομηνία:      2../09/2012

Ο - Η Δηλ.

(Υπογραφή)

 
ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ 2012
 

Θεσσαλονίκη, 16 Ιουλίου 2012

ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ 2012

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

(28 και  29  ΙΟΥΛΙΟΥ 2012)

Οι οδηγίες που ακολουθούν έχουν το χαρακτήρα της σύστασης και είναι ενδεικτικές. Μπορούν να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή άλλες παραμέτρους της εκδρομής. Οι κυβερνήτες των σκαφών που θα συμμετάσχουν στο ταξίδι αποφασίζουν σε όλες τις περιπτώσεις μόνοι τους και φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τον εαυτό τους και για τα άτομα που μεταφέρουν με το σκάφος τους σε όλες τις φάσεις της εκδρομής.

Προγραμμα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή (σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ.):

•·          Ο κυβερνήτης του σκάφους να είναι μέλος του ΜΟΦΣ

•·          Να δεχτεί ανεπιφύλακτα όλες τις προϋποθέσεις και όρους του παρόντος κειμένου.

•·          Σκάφος που δεν πληροί τα προβλεπόμενα από το νόμο ή από αυτό το έντυπο και σκάφος που δεν διαθέτει VHF σε καλή λειτουργία μπορεί να αποκλειστεί από την εκδρομή.

Πληροφορίες Νίκος Παντής 6945514141

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7

12 πμ

Τα σκάφη συγκεντρώνονται στα «Γαλάζια Νερά» της Βουρβουρού συν. 40 13, 23 47

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ στις ΞΕΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ και γενικότερα στην Βουρβουρού

12:00 - 17:00 Μπάνιο στα «Γαλάζια Νερά»

17:00 Αναχώρηση για τα τηγάνια, συν: 40 18, 23 57

Τακτοποίηση για διανυκτέρευση, το βραδινό γεύμα το φροντίζει ο καθένας μόνος τους και ακολουθεί γλέντι

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ στις ΞΕΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/7

Διαγωνισμός ναυτοσύνης, και μπάνιο.

13:00 Αναχώρηση για ΛΙΝΑΡΑΚΙ Συκιές συν 40 02, 24 00 γεύμα (χωριστοί λογαριασμοί ανά παρέα / σκάφος)

16:00 Τέλος εκδρομής.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

•·          Σε όλες τις πλεύσεις είναι αυστηρά υποχρεωτικό να φορούν όλοι οι επιβαίνοντες των σκαφών τα σωσίβιά τους, ακόμη και σε μπουνάτσα. Οι κυβερνήτες των σκαφών φορούν υποχρεωτικά το stop switch. Όλα τα σκάφη πρέπει να φέρουν τη σημαία του ΜΟΦΣ.

•·          Με ευθύνη των κυβερνητών το κάθε σκάφος πρέπει να φέρει όλα τα εφόδια που περιγράφονται στο νέο κανονισμό λιμένα, όπως αυτός τροποποιήθηκε και να έχουν σε ισχύ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και τις ασφάλειες.

•·          Πρέπει, επίσης, το σκάφος και ο εξοπλισμός του να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Οι επικοινωνίες θα γίνονται στη συχνότητα του Ομίλου (κανάλι 74). Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης διπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74 & 16. Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης τριπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74, 12 & 16.

•·         Oι κυβερνήτες θα πρέπει να φροντίσουν, ώστε τα VHF τους να έχουν ισχύ εξόδου τουλάχιστον 19 Watt και στάσιμα λιγότερα από 1,5. Θα πρέπει επίσης να έχουν στο σκάφος τους δύο κινητά τηλέφωνα, τους αριθμούς των οποίων θα αναγράψουν στη δήλωσης συμμετοχής.

 Ελλιμενισμός - ανεφοδιασμοί κ.τ.λ.

Οι κυβερνήτες θα πρέπει να έχουν φροντίσει ώστε όλοι οι εφοδιασμοί σε καύσιμα και λιπαντικά να γίνονται στα σημεία στάσεων. Το δέσιμο θα πρέπει να γίνει με τάξη και ύστερα από οδηγίες του αρχηγού της εκδρομής. Θεωρούμε ότι φαινόμενα κακής ναυτικής νοοτροπίας (βιασύνη να δέσουμε πρώτοι, σκουπίδια, υπερβολική φασαρία κ.τ.λ.) ανήκουν στο παρελθόν.

Το Δ.Σ. παρακαλεί τους κυβερνήτες - και μέσω αυτών, τα πληρώματα - για την όσο το δυνατό αρτιότερη παρουσία μας ως Όμιλος. Τα μπλουζάκια, τα καπελάκια, η νιντσεράδα, οι καρφίτσες και τα άλλα αναμνηστικά του ΜΟΦΣ θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

 Συμμετοχή Σκαφών

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς μπορεί να υπάρξει σχετική σύσταση. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε όλες τις άλλες και ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκάφους, ο κυβερνήτης, αφού λάβει υπόψη του τις δυνατότητες του σκάφους, τις προσωπικές του δυνατότητες και τις δυνατότητες του πληρώματος, αποφασίζει για τη συμμετοχή του ή όχι σε σκέλος ή σε όλη την εκδρομή.

Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή των κυβερνητών ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη κάθε σκάφους και με τη δική του απόλυτη ευθύνη, η απόφαση για να εκκινήσει ένα σκάφος ή να παραμείνει σε όλη την εκδρομή. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη και με πλήρη επίγνωση των συνεπειών.

Είναι αρμοδιότητα του χειριστή του σκάφους, να κρίνει το βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις, για να λάβει ή όχι μέρος στην εκδρομή.

Τόσο ο ΜΟΦΣ, όσο και το Δ.Σ. ή οποιοδήποτε άλλο άτομο, δεν φέρει ευθύνη για υλική απώλεια, ζημία στο σκάφος ή στον εξοπλισμό, σωματικό τραυματισμό, ή οτιδήποτε άλλο συμβεί στους συμμετέχοντες ή στα σκάφη τους, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Οι χειριστές των σκαφών που συμμετέχουν ευθύνονται για κάθε ατύχημα ή ό,τι άλλο ίσως συμβεί στα σκάφη ή στα πληρώματα. Κατά συνέπεια, αυτοί οφείλουν να υπογράψουν τα συμβόλαια για τις σχετικές ολικές ασφάλειες, καθώς και τις ασφάλειες έναντι τρίτων.

 
ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ 2012

  mofs_agios_eystratios_7_teliki_site.jpg

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ 2012

 ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΡΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΦΣ

ΜΕΙΝΕΤΕ ONLINE

Φωτογραφίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Φιλανθρωπικό χαρακτήρα είχε η επίσκεψη του Ο.Φ.Σ.Μ. (Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Μακεδονίας) στον Άγιο Ευστράτιο στις 1, 2 και 3 Ιουνίου 2012. Πρόκειται για μια «παρέα» φίλων του φουσκωτού σκάφους που προσπαθούν να συνδυάσουν το μεράκι τους για τη θάλασσα με την κοινωνική προσφορά προς συμπολίτες τους οι οποίοι έχουν ανάγκη. Γεγονός είναι ότι πετυχαίνουν τον στόχο τους και αυτό γιατί ο κεντρικός πυρήνας του ομίλου αποτελείται από καταξιωμένους επιστήμονες και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους πόρους και να τους διοχετεύουν σε τέτοιου είδους κοινωνικό έργο. Η νηοπομπή κατέπλευσε στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Το πρωί της επομένης γιατροί από τέσσερις διαφορετικές ειδικότητες ( καρδιολόγος, πνευμονολόγος, παθολόγος, οδοντίατρος) εξέτασαν δωρεάν όσους από του κατοίκους του νησιού το επιθυμούσαν . Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο σχολείο όπου οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από επιστήμονες -μέλη του ομίλου , για την ασφάλεια και τις δυνατότητες του διαδικτύου . Στην συνέχεια επισκέφτηκαν το Μουσείο Δημοκρατίας όπου ενημερώθηκαν για τον άχαρο ρόλο (νησί εξορίας ) που έπαιξε ο Άγιος Ευστράτιος στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος. Την Κυριακή το πρωί η νηοπομπή αποχώρησε από το νησί αφού πρώτα έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου, ο οποίος μέσω του δημάρχου ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου στην προσπάθεια που κάνουν να καλύψουν τα κενά πρόνοιας και περίθαλψης που αφήνει πίσω της μια καταρρέουσα λόγω κρίσης, πολιτεία.Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του , ο Δρ. Πληροφορικής , Περιφερειάρχης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του ομίλου .Καρτσιώτης , δεν παρέλειψε να αναδείξει το κοινωνικό λειτούργημα που εκτελούν στο Άγιο Ευστράτιο οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που έχουν να αντιμετωπίσουν τις πρωτόγνωρες για αυτούς δυσκολίες της ακριτικής νησιωτικής ζωής . Ευχόμαστε ούριο άνεμο στα ταξίδια τους και τον Ποσειδώνα στο πλευρό τους γιατί το έργο που συντελούν είναι ιερό.Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η όλη προσπάθεια καλύφτηκε δημοσιογραφικά από τον καταξιωμένο δημοσιογράφο της ΕΤ3 Δημήτρη Σαββίδη γνωστό και από την δημοφιλή εκπομπή Ανιχνεύσεις.

πηγή:agios-efstratios.gov.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/5/2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ 2012 1-4/6/2012

Ο ΜΟΦΣ ο 2ος μεγαλύτερος όμιλος σκαφών της Ελλάδας, επέλεξε ως κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων του Ομίλου την εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης για τον Αγ. Ευστράτιο. Σημειωτέον ότι ο Άγιος Ευστράτιος, όπως και η Μακεδονία εορτάζουν φέτος τα 100 χρόνια απελευθέρωσής τους από τον τουρκικό ζυγό. Η συμβολή του ελληνικού Ναυτικού στην απελευθέρωση του νησιού ήταν καθοριστική.

 Ο Αγ. Ευστράτιος είναι το αγαπημένο μας νησί, το επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο με τα σκάφη μας και προσπαθούμε να συμβάλλουμε όπως μπορούμε στην ανάπτυξη του νησιού και κυρίως να τονώσουμε την αλληλεγγύη μας και την αγάπη μας στους κατοίκους. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου, με τον Δήμαρχο κ. Χ. Μακρή και με τη βοήθεια των εταιρειών ΕΥ CLUB και MENARINI που είναι κύριοι χορηγοί του ΜΟΦΣ. Τα υλικά για τις ιατρικές εξετάσεις τα παρείχε η εταιρεία Roche, την τεχνική υποστήριξη της αποστολής παρέχει η ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ MARINE.   

Η κορυφαία αυτή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ανάπτυξης της οικολογικής συνείδησης και αλληλεγγύης του ΜΟΦΣ (έχουν ήδη προγραμματισθεί εκδρομή στον Έβρο  και αγώνες αλιείας με διάθεση των αλιευμάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς).

Με τη φετινή μας εκδήλωση τονίζουμε και πάλι την αγάπη μας για το νησί, τους μαθητές και τους κατοίκους του και παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους να εξετασθούν από γιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου.

Η επιλογή του χρόνου της εκδήλωσης 1-4 Ιουνίου 2012 (του Αγ. Πνεύματος) και η προβολή της εκδήλωσης από σημαντικά μέσα ενημέρωσης και τηλεοπτικούς σταθμούς με χορηγό επικοινωνίας την ΕΤ3, η οποία θα μας συνοδεύσει και θα καλύψει όλη την αποστολή ελπίζουμε ότι θα συμβάλλει στην ενίσχυση του τουρισμού του νησιού. 

8 σκάφη του ΜΟΦΣ στα οποία θα επιβαίνουν 33 άτομα,  θα μεταφέρουν καταξιωμένους γιατρούς - μέλη του ΜΟΦΣ οι οποίοι θα εξετάσουν το Σάββατο 2/6/2012 όλους τους κατοίκους του νησιού.

Η ομάδα των ιατρών αποτελείται από τους:

•o   Παιδοχειρουργό- Παιδουραλόγο:  Κ.Τσαχαλίνας, Διευθυντής Ιατρικού Διαβαλκανικού

•o   Καρδιολόγο-Παθολόγο:  Μ. Χοροζόπουλος, συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

•o   Πνευμονολόγο: Δ. Οικονόμου συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

•o   Χειρούργο Οδοντίατρο: Δρ. Δ. Τσαχαλίνας, συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

Επίσης θα διεξαχθούν εξετάσεις σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων με αντιδραστήρια και άμεση εξαγωγή αποτελεσμάτων.

Στον τομέα της Εκπαίδευσης προγραμματίζεται επίσκεψη στο σχολείο, διάλεξη με θέμα «Παιδαγωγική αξιοποίηση και ασφάλεια του διαδικτύου» (με εισηγητή τον Δρ.Θ. Καρτσιώτη Πληροφορικό - Μαθηματικό, Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Κεν. Μακεδονίας), προσφορά Η/Υ και διανομή ειδικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές με πρακτικές συμβουλές για γονείς και μαθητές.

Οι εκδηλώσεις καθώς και ρεπορτάζ για το νησί που θα πραγματοποιηθούν επί τόπου θα παρουσιασθούν σε τηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ3 και άλλων τηλεοπτικών σταθμών για να αναδειχθεί ένα ζωτικής σημασίας τμήμα του ελληνισμού το οποίο αισθάνεται εγκαταλελειμμένο.

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια των εταιρειών που αναφέρονται στην επισυναπτόμενη αφίσα.

 Περισσότερες πληροφορίες στο www.mofs.gr και στον αρχηγό της αποστολής και πρόεδρο του ΜΟΦΣ Θόδωρο Καρτσιώτη,  τηλ. 6970329800.   

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΦΣ

Ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών "Μ.Ο.Φ.Σ." ιδρύθηκε το 1992,είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο αναγνωρισμένο από τη ΓΓΑ. Είναι ο μεγαλύτερος όμιλος στο χώρο του Yachting στη Βόρειο Ελλάδα και μεταξύ των δύο πρώτων σε εθνικό επίπεδο. Από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα περισσότερα από 400 μέλη με κοινά ενδιαφέροντα και αναζητήσεις για τη θάλασσα συμμετείχαν στις δραστηριότητές του. Στη πολύχρονη πορεία του ο Μ.Ο.Φ.Σ. διοργάνωσε, εκτέλεσε, έφερε και συνεχίζει να φέρνει σε πέρας με επιτυχία πλήθος αθλητικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και οικολογικών εκδηλώσεων. Ο όμορφος παραθαλάσσιος χώρος και το εντευκτήριο του ΜΟΦΣ στην πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά, έχουν πρόσφατα αναβαθμισθεί και προσφέρουν ένα υψηλού επιπέδου περιβάλλον.

Ενδεικτικές δράσεις του ΜΟΦΣ:

•·        Λειτουργία διαδραστικού ναυτικού site με υψηλή επισκεψιμότητα, www.mofs.gr

•·        Διοργανώνει μικρά και μεγάλα θαλασσινά ταξίδια και οδικές εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό με εκπαιδευτικό, οικολογικό και πολιτιστικό χαρακτήρα

 • Είναι ο πρώτος όμιλος της Ελλάδας του οποίου μέλη βγήκαν για πρώτη φορά από τα στενά όρια του Αιγαίου, πραγματοποιώντας τα ταξίδια Θεσσαλονίκη - Κύπρο, και Θεσσαλονίκη - Ίμβρο - Τένεδο, όπου συναντήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
 • Διοργανώνει διαγωνισμούς ψαρέματος με διανομή των αλιευμάτων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και ποικίλες εκδηλώσεις όπως είναι μουσικές βραδιές.
 •  Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, για την πλεύση, τη μετεωρολογία, την ασφάλεια, τη συντήρηση του φουσκωτού και άλλα πολλά.
 • Συμμετέχει, όποτε αυτό ζητηθεί στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, σε προσπάθειες διάσωσης, ανεύρεσης ναυαγών, πυρασφαλείας
 • Συμβάλλει στην επιτυχή έκβαση εκθέσεων με αντικείμενο τη θάλασσα συμμετέχοντας με περίπτερο και με την οργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων.

_______________________________________________________

____ 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ 2012

1-4/6/2012 

Η εκδήλωση γίνεται με τη βοήθεια των εταιρειών ΕΥ CLUB και MENARINI που είναι κύριοι χορηγοί του ΜΟΦΣ.

1992-2012 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΦΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Αγ. Ευστράτιος, το αγαπημένο μας νησί, το έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές στα 20 χρόνια του ΜΟΦΣ με οργανωμένες εκδηλώσεις (σε μία από αυτές  δωρίσαμε το air condition για το λιμεναρχείο) και με πολλές μεμονωμένες επισκέψεις των μελών μας. Φέτος η κεντρική εκδήλωση του ΜΟΦΣ για τα 20 χρόνια του είναι η εκδήλωση στο νησί όπου θα τονίσουμε και πάλι την αγάπη μας για το νησί, τους μαθητές και τους κατοίκους του.

Παράλληλα στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης που αποτελούν βασικές συνιστώσες των δράσεων του ΜΟΦΣ, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού να εξετασθούν από γιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου.

Ταυτόχρονα ο χρόνος της εκδήλωσης 1-4 Ιουνίου 2012 (του Αγ. Πνεύματος) και η προβολή της εκδήλωσης από σημαντικά μέσα ενημέρωσης και τηλεοπτικούς σταθμούς ελπίζουμε ότι θα ενισχύσει τον τουρισμό του νησιού. 

Στον τομέα της Εκπαίδευσης θα γίνει ειδική εκδήλωση-διάλεξη με θέμα την «Ασφάλεια και την Παιδαγωγική αξιοποίηση του διαδικτύου» και  θα προσφερθούν ειδικά βιβλία για όλους τους μαθητές του νησιού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 14/5/2012 9μμ στον ΜΟΦΣ, Τελευταία ημέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για  συμμετοχή, κατανομή πληρωμάτων στα σκάφη

Δευτέρα 21/5/2012 9μμ στον ΜΟΦΣ, Συγκέντρωση κυβερνητών, δηλώσεις συμμετοχής.

Στην εκδήλωση μετέχουν μόνο σκάφη κυβερνητών του ΜΟΦΣ. Οι κυβερνήτες και τα πληρώματα θα υπογράψουν δηλώσεις συμμετοχής.

Δευτέρα 28/5/2012 9μμ στον ΜΟΦΣ, Τελική συγκέντρωση Κκυβερνητών και πληρωμάτων, οδηγίες πλού 

Η συμμετοχή των κυβερνητών στις συγκεντρώσεις κυβερνητών, αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκδήλωση. Επισυνάπτονται οι υπεύθυνες δηλώσεις .

Παρασκευή 1/6/2012 3μμ:

•·         Αναχώρηση από το Παλιούρι (και εναλλακτικά από Μεγάλη Παναγιά και τη Νικήτη)

•·         Άφιξη στο νησί

Σάββατο 2/6/2012:

Εξέταση των κατοίκων από τους γιατρούς του ΜΟΦΣ:

o   Παιδοχειρουργός- Παιδοουραλόγος : Κ. Τσακαλίνας , Διευθυντής  Ιατρικού Διαβαλκανικού

o   Καρδιολόγος-Παθολόγος : Μ. Χοροζόπουλος, συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

o   Πνευμονολόγος:  Δ. Οικονόμου συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

o   Χειρούργος Οδοντίατρος : Δ. Τσαχαλίνας, Δρ. Γερμανίας, συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

.

Ταυτόχρονα θα διεξαχθούν εξετάσεις σε όλους τους κατοίκους σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων με αντιδραστήρια και άμεση εξαγωγή αποτελεσμάτων.


 

Στον τομέα της Εκπαίδευσης προγραμματίζεται επίσκεψη στο σχολείο, διάλεξη με θέμα «Παιδαγωγική αξιοποίηση και ασφάλεια του διαδικτύου» (με εισηγήτη τον Δρ.Θ. Καρτσιώτη Πληροφορικό - Μαθηματικό) και διανομή ειδικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές με πρακτικές συμβουλές για γονείς και μαθητές •·         Παράλληλες εκδηλώσεις

Κυριακή 3/6/2012: Αναχώρηση για Λήμνο

Δευτέρα 4/6/2012: Αναχώρηση για Παλιούρι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

•·         Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των μελών του ΜΟΦΣ - με βάση την οικονομική συγκυρία και τον χαρακτήρα της αποστολής που έχει η εκδήλωση - το ΔΣ αποφάσισε την επιδότηση κάθε ταμειακά τακτοποιημένου μέλους που θα συμμετάσχει με το ποσό των €100.

•·         Παλιά μέλη θα συμμετάσχουν και θα επιδοτηθούν εφόσον πληρώσουν τις ωφελούμενες συνδρομές.

•·         Όσοι μέλη του ΜΟΦΣ επιθυμούν να συμμετάσχουν και όσες εταιρείες επιθυμούν να βοηθήσουν ως χορηγοί, παρακαλούνται αμέσως (ή το αργότερο μέχρι 14/5/2012) να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο Θόδωρος Καρτσιώτη  τηλ. 6973987060 για να κανονισθούν λεπτομέρειες που αφορούν τα σκάφη και τα πληρώματα.

•·         Όσοι επιθυμούν να κλείσουμε δωμάτια στον Αγ. Ευστράτιο και στη Λήμνο παρακαλούνται να επικοινωνήσουν αμέσως (ή το αργότερο μέχρι 7/5/2012) με τον Πρόεδρο διότι τα διαθέσιμα δωμάτια είναι περιορισμένα. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση απαιτεί σημαντική προετοιμασία και έτσι δεν μπορούν να καλυφθούν συμμετοχές της "τελευταίας στιγμής". Επομένως πιθανές συμμετοχές μελών που δεν θα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους μέχρι 14/5/2012 θα γίνεται χωρις επιχορήγηση ή άλλη μέριμνα από το ΜΟΦΣ .

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

  Οι οδηγίες που ακολουθούν έχουν το χαρακτήρα της σύστασης και είναι ενδεικτικές. Μπορούν να αλλάξουν ή να τροποποιηθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή άλλες παραμέτρους της εκδρομής.  Οι κυβερνήτες των σκαφών που θα συμμετάσχουν στο ταξίδι αποφασίζουν σε όλες τις περιπτώσεις μόνοι τους και φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τον εαυτό τους και για τα άτομα που μεταφέρουν με το σκάφος τους σε όλες τις φάσεις της εκδρομής.

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή (σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ.):

 • 1. Ο κυβερνήτης και τα μέλη του πληρώματος του σκάφους να είναι μέλη του ΜΟΦΣ και να είναι τακτοποιημένοι ταμειακά
 • 2. Να υπογράψουν σχετικές Υπεύθυνες Δηλώσεις Συμμετοχής (επισυνάπτονται).
 • 3. Να δεχτούν ανεπιφύλακτα όλες τις προϋποθέσεις και όρους του παρόντος κειμένου.
 • 4. Τουλάχιστον ο κυβερνήτης να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις κυβερνητών

 ΡΟΤΑ

Τα σκάφη αναχωρούν την ίδια ώρα από το Camping Παλιουρίου, από τη Νικήτη και από τη Βορβουρού  και συναντώνται στο φάρο στο Κουφό 39,56 23,59.

Στη συνέχεια σε σχηματισμό αναχωρούν για τον Άγιο Ευστράτιο 39,32 24,59. Η ακριβής διαδρομή και οι στάσεις θα αποφασισθούν ανάλογα με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα. 

Μισό μίλι πριν από την είσοδο στο λιμάνι σταματούμε, και ετοιμαζόμαστε για την είσοδο σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν εκείνη τη στιγμή.

Την Κυριακή ξεκινούμε για  Λήμνο και τη Δευτέρα επιστρέφουμε

  ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

•1.      Σε όλες τις πλεύσεις είναι αυστηρά υποχρεωτικό να φορούν όλοι οι επιβαίνοντες των σκαφών τα σωσίβιά τους, ακόμη και σε μπουνάτσα. Οι κυβερνήτες των σκαφών φορούν υποχρεωτικά το stop switch.

•2.      Η πλεύση θα γίνει σύμφωνα με σχέδιο πλεύσης που θα διανεμηθεί, όταν θα είναι γνωστές οι συμμετοχές και οι τελευταίες καιρικές προγνώσεις.

•3.      Όλα τα σκάφη πρέπει να φέρουν τη σημαία του ΜΟΦΣ και τις σημαίες των χορηγών.

•4.      Όσοι δεν ακολουθήσουν το σχέδιο πλεύσης που ακολουθεί, αυτόματα δεν μετέχουν στην εκδρομή και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα από τον ΜΟΦΣ για παροχή βοήθειας , ρυμούλκηση κ.τ.λ..

•5.      Με ευθύνη των κυβερνητών το κάθε σκάφος πρέπει να φέρει όλα τα εφόδια που περιγράφονται στο νέο κανονισμό λιμένα, όπως αυτός τροποποιήθηκε και να έχουν σε ισχύ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και τις ασφάλειες.

•6.      Πρέπει, επίσης, το σκάφος και ο εξοπλισμός του να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Οι επικοινωνίες θα γίνονται στη συχνότητα του Ομίλου (κανάλι 74). Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης διπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74 & 16. Όσα VHF έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης τριπλής λήψης, θα ρυθμιστούν στα κανάλια 74, 12 & 16. Το/τα σκάφος/σκάφη watchboat(s) θα ανιχνεύουν όλη την μπάντα των συχνοτήτων σε scan mode.

•7.       Oι κυβερνήτες θα πρέπει να φροντίσουν, ώστε τα VHF τους να έχουν ισχύ εξόδου τουλάχιστον 19 Watt και στάσιμα λιγότερα από 1,5. Θα πρέπει επίσης να έχουν στο σκάφος τους δύο κινητά τηλέφωνα, τους αριθμούς των οποίων θα αναγράψουν στη δήλωσης συμμετοχής.    

                                                Σχέδιο πλεύσης ΔΕΛΤΑ

                                               

                                                            ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ                                             

                                         ΜΑΤΑΚΟΣ                       ΧΟΡΟΖΟΠΟΥΛΟΣ

                      ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                                      ΣΑΓΙΟΓΛΟΥ   

WATCHMAN Α: ΠΕΡΣΙΔΗΣ                                                  WATCHMAN Β:  ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

 • Ο watchman (σκούπα)

•·        επιβλέπει ώστε τα σκάφη της ομάδας (σκέλους του) να τηρούν τις οριζόντιες (50 -150 μέτρα) και κάθετες αποστάσεις (50 μέτρα) του σχήματος

•·          προσεγγίζει οποιοδήποτε σκάφος της ομάδας σταματήσει για οποιοδήποτε λόγο. Η υπόλοιπη ομάδα συνεχίζει κανονικά την πορεία της, χωρίς να αλλάξει ο σχηματισμός. Ξεκινά μαζί με το σκάφος που σταμάτησε και επανέρχονται και τα δύο σκάφη στις θέσεις τους

•·        έχει μαζί του υλικά ρυμουλκήσεως (σχοινιά, συρματόσχοινα), ώστε να ρυμουλκήσει - εάν χρειασθεί - σκάφος που έπαθε βλάβη. Σε αυτήν την περίπτωση σε συνεννόηση με τον αρχηγό της εκδρομής αποφασίζεται το λιμάνι ρυμούλκησης. Τα υπόλοιπα σκάφη τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και γενικότερα το σχέδιο πλεύσης.

 • Κατά την είσοδο σε λιμάνια - όρμους - κόλπους και κατά την πλεύση σε αβαθή, δεν τηρείται η πλεύση Δ, τα σκάφη ακολουθούν τις οδηγίες του αρχηγού της αποστολής.

Πλεύση - Στάσεις

Σε κάθε περίπτωση ένα σκάφος που θέλει να κάνει στάση για οποιονδήποτε λόγο, θα ενημερώνει σχετικά με το VHF, πριν να κόψει ταχύτητα. Σε περίπτωση μη ηθελημένης στάση, ενημερώνεται άμεσα όλος ο σχηματισμός.

Για κανένα λόγο κανένα σκάφος δεν βγαίνει από την προγραμματισμένη θέση του και δεν υπερβαίνει την cruising speed (ταχύτητα ταξιδιού), η οποία σε καλές καιρικές συνθήκες είναι 26 κόμβοι.

 Αβαθή

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα αβαθή .Ο αρχηγός της αποστολής μέσω του VHF θα δίνει σχετικές πληροφορίες για τα αβαθή, αλλά, όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, την τελική ευθύνη πλεύσης θα έχουν οι ίδιοι οι κυβερνήτες.

 Ελλιμενισμός - ανεφοδιασμοί κ.τ.λ.

Οι κυβερνήτες θα πρέπει να έχουν φροντίσει ώστε όλοι οι εφοδιασμοί σε καύσιμα και λιπαντικά να γίνουν στα λιμάνι της Λίμνου ή του Αγ. Ευστρατίου. Το δέσιμο στο λιμάνι θα πρέπει να γίνει με τάξη και ύστερα από οδηγίες του αρχηγού της εκδρομής και των λιμενικών αρχών. Θεωρούμε ότι φαινόμενα κακής ναυτικής νοοτροπίας (βιασύνη να δέσουμε πρώτοι, σκουπίδια, υπερβολική φασαρία κ.τ.λ.) ανήκουν στο παρελθόν.

Το Δ.Σ. παρακαλεί τους κυβερνήτες - και μέσω αυτών, τα πληρώματα - για την όσο το δυνατό αρτιότερη παρουσία μας ως Όμιλος. Κατά την άφιξη στα λιμάνια και στις επίσημες τελετές φοράμε όλοι τα μπλουζάκια του ΜΟΦΣ. Επίσης όσι έχουν καπελάκια, νιτσεράδες, τα άλλα αναμνηστικά καλό θα έιναι να τα χρησιμοποιήσουν.

 Συμμετοχή Σκαφών

Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς μπορεί να υπάρξει σύσταση για μη συμμετοχή ή απαγόρευση συμμετοχής στην εκδρομή για μικρά σκάφη. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε όλες τις άλλες και ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκάφους, ο κυβερνήτης, αφού λάβει υπόψη του τις δυνατότητες του σκάφους, τις προσωπικές του δυνατότητες και τις δυνατότητες του πληρώματος, αποφασίζει για τη συμμετοχή του ή όχι σε σκέλος ή σε όλη την εκδρομή.

Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή των κυβερνητών ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη κάθε σκάφους και με τη δική του απόλυτη ευθύνη, η απόφαση για να εκκινήσει ένα σκάφος ή να παραμείνει σε όλη την εκδρομή. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη και με πλήρη επίγνωση των συνεπειών.

Είναι αρμοδιότητα του χειριστή του σκάφους, να κρίνει το βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις, για να λάβει ή όχι μέρος στην εκδρομή.

Τόσο ο ΜΟΦΣ, όσο και το Δ.Σ. ή οποιοδήποτε άλλο άτομο, δεν φέρει ευθύνη για υλική απώλεια, ζημία στο σκάφος ή στον εξοπλισμό, σωματικό τραυματισμό, ή οτιδήποτε άλλο συμβεί στους συμμετέχοντες ή στα σκάφη τους, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Οι χειριστές των σκαφών που συμμετέχουν ευθύνονται για κάθε ατύχημα ή ό,τι άλλο ίσως συμβεί στα σκάφη ή στα πληρώματα. Κατά συνέπεια, αυτοί οφείλουν να υπογράψουν τα συμβόλαια για τις σχετικές ολικές ασφάλειες, καθώς και τις ασφάλειες έναντι τρίτων.     

                                          ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: Θόδωρος Καρτσιώτης 6970329800

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΠΕΡΣΙΔΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ:6946120620, ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ: 695567976, ΜΠΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ:6945514141  

_______________

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 17/5/2012

Ύστερα από προετοιμασία μηνών και με την συμμετοχή των μελών που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον, ολοκληρώθηκε η κατανομή των πληρωμάτων για την αποστολή.

Καλούνται οι κυβερνήτες και τα μέλη της αποστολής στον Αγ. Ευστράτιο που αναγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί στην τελική συγκέντρωση αύριο Δευτέρα 21/5/2012 στo ΜΟΦΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ 2012

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Α/Α

ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ

ΠΛΗΡΩΜΑ

1

ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΕΥ ΧΟΡΗΓΟΣ Α 1

ΕΥ ΧΟΡΗΓΟΣ Α 2

ΕΤ3 

2

ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

ΤΣΑΚΑΛΙΝΑΣ Κ

ΤΣΑΚΑΛΙΝΑΣ Δ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΑΘΙΩΤΗΣ

3

ΧΟΡΟΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ Β

ΒΕΡΑΝΟΥΔΗΣ

4

ΜΑΤΑΚΟΣ

ΡΗΓΑΝΑΣ

ΕΥΔΟΣ

5

ΠΕΡΣΙΔΗΣ

ΜΠΑΝΤΗΣ Ν

ΜΠΑΝΤΗΣ Κ

6

ΜΑΡΜΑΡΑΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΥΛΗΣ Δ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΥΛΗΣ Γ

7

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΦΙΔΗΣ Μ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

 ΕΤ3

4Ε 

8

ΣΑΓΙΟΓΛΟΥ

ΦΕΝΕΡΗΣ

ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ

ΚΟΚΚΟΣ

ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ: Δ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΥΛΗΣ

Το ΔΣ ευχαριστεί τα μέλη που έθεσαν στη διάθεση τα σκάφη και τη συμμετοχή τους ώστε να δομηθεί η αποστολή κατά το δυνατόν καλύτερο τρόπο.

___________________________________________________________________________________________________________________________ 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ 2012

1-4/6/2012 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 30/4/2012

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ευστρατίου, με τον Δήμαρχο κ. Χ. Μακρή και με τη βοήθεια των εταιρειών ΕΥ CLUB και MENARINI που είναι κύριοι χορηγοί του ΜΟΦΣ.

1992-2012 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΦΣ

Ο Αγ. Ευστράτιος, το αγαπημένο μας νησί, το έχουμε επισκεφθεί πολλές φορές στα 20 χρόνια του ΜΟΦΣ με οργανωμένες εκδηλώσεις (σε μία από αυτές  δωρίσαμε το air condition για το λιμεναρχείο) και με πολλές μεμονωμένες επισκέψεις των μελών μας.

Φέτος η κεντρική εκδήλωση του ΜΟΦΣ για τα 20 χρόνια του είναι η εκδήλωση στο νησί όπου θα τονίσουμε και πάλι την αγάπη μας για το νησί, τους μαθητές και τους κατοίκους του.

Παράλληλα στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης που αποτελούν βασικές συνιστώσες των δράσεων του ΜΟΦΣ, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού να εξετασθούν από γιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου.

Ταυτόχρονα ο χρόνος της εκδήλωσης 1-4 Ιουνίου 2012 (του Αγ. Πνεύματος) και η προβολή της εκδήλωσης από σημαντικά μέσα ενημέρωσης και τηλεοπτικούς σταθμούς ελπίζουμε ότι θα ενισχύσει τον τουρισμό του νησιού. 

Στον τομέα της Εκπαίδευσης θα γίνει ειδική εκδήλωση-διάλεξη με θέμα την «Ασφάλεια και την Παιδαγωγική αξιοποίηση του διαδικτύου» και  θα προσφερθούν ειδικά βιβλία για όλους τους μαθητές του νησιού.

Δευτέρα 14/5/2012 9μμ στον ΜΟΦΣ, Τελευταία ημέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για  συμμετοχή, κατανομή πληρωμάτων στα σκάφη

Δευτέρα 21/5/2012 9μμ στον ΜΟΦΣ, Συγκέντρωση κυβερνητών, δηλώσεις συμμετοχής.

Στην εκδήλωση μετέχουν μόνο σκάφη κυβερνητών του ΜΟΦΣ. Οι κυβερνήτες και τα πληρώματα θα υπογράψουν δηλώσεις συμμετοχής.

Η συμμετοχή των κυβερνητών στην συγκέντρωση κυβερνητών, αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκδήλωση 

Δευτερα 28/5/2012 9μμ στον ΜΟΦΣ, Τελική συγκέντρωση Κκυβερνητών και πληρωμάτων, οδηγίες πλού 

Παρασκευή 1/6/2012 3μμ:

•·         Αναχώρηση από το Παλιούρι (και εναλλακτικά από Μεγάλη Παναγιά)

•·         Άφιξη στο νησί

Σάββατο 2/6/2012:

Εξέταση των κατοίκων από τους γιατρούς του ΜΟΦΣ:

o   Παιδοχειρουργός- Παιδοουραλόγος :

Κ. Τσακαλίνας , Διευθυντής  Ιατρικού Διαβαλκανικού

o   Καρδιολόγος-Παθολόγος :

Μ. Χοροζόπουλος, συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

o   Πνευμονολόγος:

Δ. Οικονόμου συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

o   Χειρούργος Οδοντίατρος :

Δ. Τσαχαλίνας, Δρ. Γερμανίας, συνεργάτης Ιατρικού Διαβαλκανικού

.

Ταυτόχρονα θα διεξαχθούν εξετάσεις σε όλους τους κατοίκους σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων με αντιδραστήρια και άμεση εξαγωγή αποτελεσμάτων.

.

Στον τομέα της Εκπαίδευσης προγραμματίζεται επίσκεψη στο σχολείο, διάλεξη με θέμα «Παιδαγωγική αξιοποίηση και ασφάλεια του διαδικτύου» (με εισηγήτη τον Δρ.Θ. Καρτσιώτη Πληροφορικό - Μαθηματικό) και διανομή ειδικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές με πρακτικές συμβουλές για γονείς και μαθητές

  

•·         Παράλληλες εκδηλώσεις -γεύμα

Κυριακή 3/6/2012: Αναχώρηση για Λήμνο

Δευτέρα 4/6/2012: Αναχώρηση για Παλιούρι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

•·         Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των μελών του ΜΟΦΣ - με βάση την οικονομική συγκυρία και τον χαρακτήρα της αποστολής που έχει η εκδήλωση - το ΔΣ αποφάσισε την επιδότηση κάθε ταμειακά τακτοποιημένου μέλους που θα συμμετάσχει με το ποσό των €100.

•·         Παλιά μέλη θα συμμετάσχουν και θα επιδοτηθούν εφόσον πληρώσουν τις ωφελούμενες συνδρομές.

•·         Όσοι μέλη του ΜΟΦΣ επιθυμούν να συμμετάσχουν και όσες εταιρείες επιθυμούν να βοηθήσουν ως χορηγοί, παρακαλούνται αμέσως (ή το αργότερο μέχρι 14/5/2012) να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο Θόδωρος Καρτσιώτη  τηλ. 6973987060 για να κανονισθούν λεπτομέρειες που αφορούν τα σκάφη και τα πληρώματα.

•·         Όσοι επιθυμούν να κλείσουμε δωμάτια στον Αγ. Ευστράτιο και στη Λήμνο παρακαλούνται να επικοινωνήσουν αμέσως (ή το αργότερο μέχρι 7/5/2012) με τον Πρόεδρο διότι τα διαθέσιμα δωμάτια είναι περιορισμένα. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση απαιτεί σημαντική προετοιμασία και έτσι δεν μπορούν να καλυφθούν συμμετοχές της "τελευταίας στιγμής". Επομένως πιθανές συμμετοχές μελών που δεν θα έχουν δηλώσει τη σμμετοχή τους μέχρι 14/5/2012 θα γίνεται χωρις επιχορήγηση ή άλλη μέριμνα από το ΜΟΦΣ .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΦΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ 2002.

agstrat1.jpg

.

 

 

 

 
ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ 2012
 

xoros_2012.jpg 

karnagio.jpg 


 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 41 - 50 από 89