Ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (23 & 24 Ιουλίου 2022) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, κατ΄ ομολογίαν των συμμετεχόντων, την καθιερωμένη θαλασσινή εκδήλωση Αμμουλιανή 2022 στο νησί Πένα (ή μικρό τηγάνι του νησιωτικού συμπλέγματος Δρένια – επιστρέψαμε στην παραδοσιακή εκδήλωση της Αμμουλιανής που ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια περίπου).

Η εκδήλωση ξεκίνησε από νωρίς το Σάββατο με σταδιακό κατάπλου των σκαφών του ομίλου τα οποία τελικά ξεπέρασαν τα 20 ενώ οι συμμετέχοντες προσέγγισαν τους 45.

Από το μεσημέρι ξεκίνησαν οι σχετικές διεργασίες μεταξύ των μελών ενώ η κορύφωση της εκδήλωσης ξεκίνησε στις 8 μμ με μουσικές, διανομή αναμνηστικών της εκδήλωσης και  ολοκληρώθηκε με το στήσιμο ενός μεγάλου τραπεζιού για όλους μας και το σχετικό ψήσιμο των κρεατικών  που είχαμε εφοδιαστεί.

Τα αναμνηστικά δώρα της εκδήλωσης ήταν χορηγία του ομίλου ενώ όλα τα φαγητά ήταν χορηγία των μελών του Ομίλου που ελλιμενίζονται στη μαρίνα Λατούρα όρμου Παναγιάς Χαλκιδικής Το ψήσιμο ανέλαβαν μέλη και φίλοι του ομίλου.

Την επόμενη ημέρα μετά τον πρωινό καφέ και το πρωινό μπάνιο ξεκίνησε η αναχώρηση των συμμετεχόντων αφού προηγουμένως είχε καθαριστεί από όλα τα σχετικά σκουπίδια η παραλία.

Ολοκληρώνοντας την αναφορά στην εκδήλωση του ΜΟΦΣ στην Αμμουλιανή για το 2022 θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και ιδιαίτερα αυτούς που ασχολήθηκαν με τη μεταφορά των εφοδίων, το στήσιμο των εγκαταστάσεων, το ψήσιμο και την προετοιμασία του τραπεζιού.

Τέλος ως Δ.Σ., καθώς ο μήνας Αύγουστος θεωρείται ο μήνας των αδειών, ευχόμαστε να περάσετε όμορφα τις μέρες ξεκούρασης με τους αγαπημένους σας, να γεμίσετε τις μπαταρίες και ανανεωμένοι να ανταμώσουμε πάλι στο εντευκτήριό μας που θα επαναλειτουργήσει  στις 22.8.2022.

Το Δ.Σ. του ΜΟΦΣ