High lights από την τελευταία 10ετια του ΜΟΦΣ

Αρχική arrow Εκδηλώσεις - Εκδρομές
Εκδηλώσεις - Εκδρομές
ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ
Σκάφη που είχαν ετοιμασθεί για την Αμοργό, μετά τη ματαίωση της 13ης Πανελλήνιας, συμμετείχαν στην εκδρομή των 300+ μιλίων στα Λιχαδονίσια και στις Σποράδες.

Το βράδυ της Πέμπτης 28/6 στη Μαρίνα Mirragio, κατέπλευσε ο Δήμος με την οικογένειά του (το σκάφος τους ελλιμενίζεται στον Πλαταμώνα).


Η φιλοξενία στη μαρίνα ήταν και πάλι άψογη. Ευχαριστούμε θερμά τον Κώστα Δέδε και τους συνεργάτες του, που για ακόμη μία φορά έδειξαν έμπρακτα τη θετική τους διάθεση συνεργασίας με τον Μ.Ο.Φ.Σ. 


Ο ΚΑΙΡΟΣ: Εδώ και 10 ημέρες αφιερώσαμε χρόνο στην μελέτη των προγνωστικών sites εν όψει του ταξιδιού μας των 700+ μιλίων για την Αμοργό. Τα περισσότερα sites προέβλεψαν σωστά (όπως αποδείχθηκε) ότι, από την Πέμπτη 28/6 έως και την Δευτέρα 2/7, ο καιρός στο κεντρικό Αιγαίο δεν θα ξεπερνούσε τα 5Β, καιρός ταξιδεύσιμος για τους έμπειρους κατόχους φουσκωτών σκαφών. Οι μεγάλες διαφορές των προγνώσεων ήταν για το ΒΔ Αιγαίο δηλαδή στη ρότα από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο. Μόνο 2 από τα 16 site είχαν προβλέψει ότι στη ρότα αυτή θα επικρατούσαν την Παρασκευή άνεμο Δ-ΝΔ εντάσεως 4-5Β και ιδίως, ότι την Κυριακή θα γύριζαν σε Βόρειους – ΒΔ 5-6 Β και με ριπές 7.
Η Παρασκευή 29/6 ξεκίνησε με αναλυτική πρόγνωση καιρού. Τώρα πλέον λίγες ώρες πριν τον απόπλου συμφώνησαν σχεδόν όλα τα site. Αμέσως μετά το επίσημο δελτίο της ΕΜΥ για τη Ναυτιλία (έδωσε Δ-ΒΔ 4-5) και την On line σύνδεση με τους μετεωρολογικούς σταθμούς των νησιών επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις με τα πραγματικά καιρικά δεδομένα. Ταυτόχρονα την Κυριακή ο καιρός από το πρωί προβλεπόταν φορτωμένος 5-6 από το Θερμαϊκό μέχρι τη Σκιάθο με κατεύθυνση Β-ΒΔ. 
Όλα τα παραπάνω οδήγησαν σε αλλαγή του σχεδιασμού της ρότας του 3ημέρου.
Ξεκινάμε με προορισμό τη Σκιάθο, μένουμε Τρίκερι την Παρασκευή το βράδυ, Σαββάτο πάμε Λιχαδονίσια και στη συνέχεια όπου προβλέπεται ότι ο γνωστός Δυτικός άνεμος που βγάζει το μπουγάζι των Ωρεών να είναι πιθανόν ισχυρός, πάμε με πρίμα καιρό Σκόπελο - Αλόννησο. 
Την Κυριακή το ανέβασμα θα γίνει με την «κλασική» ρότα σύμφωνα με τον προβλεπόμενο καιρό δηλαδή: Αλόννησο, Κυρα Παναγιά, Γιούρα, Ψαθούρα και μετά τις 5μμ πορεία επιστροφής.
Ξεκινάμε λοιπόν την Παρασκευή στις 10πμ, πράγματι ο καιρός είναι 4 με τοπικά 5ντάρια, Δ-ΒΔ πλεύση πλαγιοδρομία και δευτερόπρυμ(ν)α . Κανένα πρόβλημα για τα σκάφη και με μέση ωριαία 23knots φθάνουμε στα Λαλάρια της Σκιάθου. Το Δυτικό αεράκι δεν μας αφήνει να δέσουμε (τελικά ελάχιστες φορές με μπουνάτσα ή με καθαρό νοτιά είναι επισκέψιμα τα Λαλάρια για τους κατόχους σκαφών αναψυχής, με πολύ μεγάλη προσοχή βέβαια στις ύπουλες ξέρες όπου πολλοί έχουν αφήσει ποδαρικά).
Σε αναζήτηση παραλίας για μπάνιο καταλήγουμε Βόρεια από τη νήσο Τσουγκρία, βουτιά στη θάλασσα (θερμοκρασία νερού 24ο C). Νωρίς το απόγευμα καφεδάκι στη Σκιάθο 2ο μπάνιο στις Κουκουναριές (θερμοκρασία νερού 25ο C) και μετά πορεία για νήσο Τρίκερι. 
Το μπουγάζι των Ωρεών ...δήλωσε παρόν, γεμάτο 4 με ριπές 5+, φάγαμε λίγο νεράκι (είχα βγάλει τα προστατευικά παλαϊνα «φτερά» που στο 1ο μέρος του ταξιδιού δεν άφησαν σταγόνα να περάσει στο cockpit).
Κατά τις 8μμ φθάνουμε στο Τρίκερι, όπου παρόλλο που μας περίμενε ο Γιάννης που έχει την ταβέρνα, κάναμε μία ώρα διαπραγματεύσεις με τους τοπικούς ψαράδες, για 2 θέσεις δεσίματος που δήθεν θα έδενε ένα αλιευτικό...το οποίο δεν έδεσε ποτέ. Είναι το περίφημο.... καΐκι –φάντασμα... που κυκλοφορεί σε όλα τα νησιά .. δεν το έχεις δει ποτέ σου...αλλά το βρίσκεις στους ντόκους που πας να δέσεις, στην φαντασία των τοπικών αφιλόξενων ψαράδων .... . Ας είναι μερικές νοοτροπίες δεν αλλάζουν , ακόμη και το απλό επιχείρημα «αν δεν μας αφήνετε να δέσουμε ποιοί θα φάνε τα ψάρια που πιάνεται.......» δεν είναι ικανό για να διώξει το αίσθημα ιδιοκτησίας που έχουν για του ντόκους οι τοπικοί ψαράδες (χωρίς βέβαια να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ στο λιμενικό ταμείο).
Το βράδυ θαυμάσιο γεύμα με θαλασσινά στο Γιάννη.
Το Σάββατο πρωί ανεφοδιασμός στους Ωρεούς Ευβοίας, άνετο λιμάνι, δένεις έξω από το ντόκο και ο εξυπηρετικός βενζινάς φέρνει καύσιμα με «τιμές Στερεάς Ελλάδας» και όχι νήσων. Πέρασα 200λιτρα από το ειδικό φίλτρο το καύσιμο ήταν πεντακάθαρο. Και μετά πορεία για τα Λιχαδονίσια όπου οι εκπλήξεις ήταν πολλές
- 1η έκπληξη η απίστευτη ομορφιά του τοπίου το οποίο τελικά αδικείται από τις φωτογραφίες, ένας επίγειος Παράδεισος που μεταφέρθηκε από την Καραϊβική στο ΒΔ στενό πέρασμα του Βόρειου Ευβοϊκού.
- 2η έκπληξη οι φίλοι που μας περίμεναν εκεί, ο Γιώργος Τούντας (ΙΑΣΩΝ) που μας τιμά με τη φιλία του πολλές δεκαετίες και ο Τάσος Κουντούρης (ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ) που είναι πάντα παρών στις δράσεις μας (είχε έρθει και στη Θεσσαλονίκη στον εορτασμό των 25 ετών του ΜΟΦΣ)
- 3η έκπληξη τα υπέροχα σουβλάκια του Χρήστου Κυτίνου τα οποία σερβίρονται σε συνδυασμό με γιγάντιες γαρίδες... τέλεια... και ας χάλασε η δίαιτα... πρέπει να πάω με το ποδήλατο Θεσσαλονίκη - Καμένα Βούρλα .....για να κάψω τις θερμίδες που πήρα.
Περάσαμε υπέροχα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας στα Λιχαδονίσια τον Σεπτέμβριο σε ένα διήμερο beach party….
Αργά το απόγευμα αποπλέουμε για Αλόννησο, όπου δέσαμε στο Πατητήρι. Τα έργα που είχαν γίνει για την 11η Πανελλήνια οι ειδικές σιδεριές για να δένουν και να βγαίνουν εύκολα οι ιδιοκτήτες των φουσκωτών και των μικρών σκαφών και η εγκατάσταση pillars, συμπληρώθηκαν και με άλλα pillars και ιδίως με αυτόματο πωλητή καρτών γαι τα pillars. Και εδώ αξίζει να αναφέρω ότι πρόσφατα στη Χαλκίδα δεν πουλούσε κανείς κάρτες, τόσα περίπτερα και ψιλικατζίδικα στον ντόκο και στον παράλληλο δρόμο , πήγα τουλάχιστον σε 8 και δεν βρήκα. Πήρα τηλέφωνο στον αριθμό που έγραφε το αυτοκόλλητο των pillars και δεν το σήκωσαν....Αθάνατοι γραφειοκράτες...γίνονται τόσες δαπάνες για την εγκατάσταη των pillars και μετά δεν φροντίζουν για τη διανομή των καρτών για τη χρήση τους.... Για την ιστορία να σας πω ότι η ίδια εικόνα υπήρξε και στη Λίμνη Ευβοίας, μόνο που εδώ το 2 περίπτερο (δεξιά από την έξοδο του ντόκου), μου είπε ότι θα μου φέρει κάρτα σε 1 ώρα και πράγματι μου έφερε ( η κάρτα κόστισε 12ΕΥΡΩ, έβαλα 120 λίτρα νερό και τώρα έχω υπόλοιπο 11,85 ευρώ, άρα μπορώ να συμμετάσχω στην ομάδα κατάσβεσης πυρκαγιών.....)
Το βράδυ ποτάκι στο νέο πανέμορφο bar του Άγγελου και συνάντηση με πολλούς φίλους μας Αλοννησιώτες. 
Την Κυριακή το πρωί φυσούσε 5νταρι γεμάτο, μπάνιο στην Περιστέρα στον προστατευμένο κόλπο του ...tsipouro _t_factor και μετά «κολοσσιαίο ουζάκι» που θα έλεγε ο φίλος μας ο φωτογράφος Βαγγέλης Πουλιανίτης, στην Τασία στη Στενή Βάλα. Στην παρέα μας προστέθηκε το μέλος μας Τάσος Παπανδρέου που με τη γυναίκα του ξεκινούσε διακοπές με το νέο τους σκάφος.
Απόγευμα καφεδάκι στον ..Βαφτισιμιό ΚωσταΓιάννη και μετά η προκαθορισμένη πορεία επιστροφής . Ο καιρός ήταν ο αναμενόμενος, χωρίς εκπλήξεις, πεσμένος ο αέρας, το κύμα στα πρώτα 10-15 μίλια βουβό και με μεταβλητές διευθύνσεις (κρατούσε ακόμη από το πρωινό 6αρη), σου επέτρεπε να πας με 20 knots χωρίς κτυπήματα (με flaps 50-100% και ιστιοπλοϊκά ΤΑΚΤ όπου χρειαζόταν), στα επόμενα 15 ήταν χαμηλότερο και στα τελευταία μίλια σχεδόν μπουνάτσα. 
Και εις άλλα με υγεία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΛΙΧΑΔΟΝΙΣΙΑ N: 38ο 49’ 13’’ E: 22ο 48’ 41’’

 

Πολλοί φίλοι από τον όμιλο και το bridge, βλέποντας πρόσφατα τις μαγευτικές φωτογραφίες από τα ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ μου ζήτησαν να αναρτήσω περισσότερες πληροφορίες.
Πάρα πολύ κοντά στη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, βρίσκεται μία συστάδα από κατάφυτα νησάκια , τα Λιχαδονήσια που θυμίζουν Καραϊβική!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ
Όπως βλέπετε στον επισυναπτόμενο χάρτη η πορεία μας, όσοι πάμε από Βόρεια, είναι προς το φάρο της τοποθεσίας VASILINA 38 52, 22 50 και στη συνέχεια προς το στίγμα N: 38ο 49’ 13’’ E: 22ο 48’ 41’’. Όσοι πάμε από νότια η πορεία μας είναι προς τη νήσο STRONGILI 33 48, 22 49 στην οποία βρίσκεται φάρος και στη συνέχεια προς το στίγμα του χάρτη. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τα αβαθή νερά κα τις πολλές ξέρες. Συνιστώ να πάρετε τηλέφωνο τον Χρήστο Κυτίνο 6944733198 για να σας δώσει ασφαλείς οδηγίες προσέγγισης ανάλογα με το βύθισμα σας.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΠΟ ΣΤΕΡΙΑ
Η πρόσβαση από τη στεριά είναι ιδιαίτερα εύκολη. Πάτε στα Καμένα Βούρλα και από εκεί κάθε 1 ώρα έχει θαλάσσιο ταξί που σε λίγα λεπτά σας πάει στο ντοκάκι στα Λιχαδονίσια. Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε στον Άγιο Γεώργιο της Βόρειας Εύβοιας μέσω Χαλκίδας ή περνώντας από την Αρκίτσα στην Αιδηψό με ferry boat και από εκεί σε λίγα λεπτά περνάτε με καραβάκι στα νησιά.

Το Boho beach canteen
Είναι μία πανέμορφη παραλία, απόλυτα προστατευμένη από κάθε καιρό. Την διαμόρφωσε με μεράκι ο Χρήστος και η οικογένειά του. Άνετες ξαπλώστρες και ρηχή πεντακάθαρη παραλία όπου μπορούν να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια. Αναψυκτικά, ποτά, σουβλάκια, ..γιγάντιαιες γαρίδες και πολλά άλλα προσφέρει η καντίνα σε τιμές προσιτές. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα οικογενειακή, δεν υπάρχουν τεράστια ηχεία ή κάτι άλλο που να ενοχλεί τα αυτιά μας και την αισθητική μας. Μπορείτε να πάτε από το πρωί και να φύγετε κατά τις 6 το απόγευμα σε μία ημερήσια εκδρομή ή σε πολυήμερη. Στα Λιχαδονίσια δεν υπάρχουν καταλύματα πρέπει να πάτε στα Καμένα Βούρλα ή στον Άγιο Γεώργιο της Βόρειας Εύβοιας που είναι ιδιαίτερα φθηνά ( πάρετε τηλέφωνο το Χρήστο 6944733198, για να σας δώσει ακριβείς οδηγίες για τα δρομολόγια για τα καραβάκια και τηλέφωνα καταλυμάτων).
Σχετικές φωτογραφίες έχω δημοσιεύσει σε προηγούμενες αναρτήσεις.
Καλό καλοκαίρι 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΦΡΑΣΗ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ της Ναυτικής εκδρομή στα Λιχαδονήσια

ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.

 

Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.Φωτογραφία του Θόδωρος Γ. Καρτσιώτης.
 
Πίτα 2018 - 26α γενέθλια ΜΟΦΣ

 

allegro_1.jpg

xairetismos_p1.png 

xairetismos_p2.png

          Δελτίο τύπου Μ.Ο.Φ.Σ._Κοπή πίτας_26α γενέθλια

Στο Alegro, ένα εξαιρετικό χώρο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με θέα το Θερμαϊκό, ο ΜΟΦΣ έκοψε την πίτα του και γιόρτασε τα 26α γενέθλια του ομίλου, με τη συμμετοχή πολλών φίλων και μελών του από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Νάουσα και τον Πλαταμώνα.

Ο Πρόεδρος του Μ.Ο.Φ.Σ. Α. Καρπούζης χαιρέτισε την εκδήλωση, αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς του Δ.Σ. και κάλεσε στο βήμα τον Γ. Πενόπουλο, Πρόεδρο της Δ.Ε.Τ.Ε.Κ., (της δημοτικής επιχείρισης του Δήμου Καλαμαριάς, όπου έχει τις εγκαταστάσεις του ο ΜΟΦΣ).

Ήταν ιδιαίτερα σημαντική η δήλωση του κ. Πενόπουλου ότι, η μελέτη που υπεβλήθη από τον Δήμο Καλαμαριάς προς τα Τουριστικά Ακίνητα διασφαλίζει το μέλλον των εγκαταστάσεων του ΜΟΦΣ.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας. Ένα usb marine stereo, προσφορά της Vassiliadis marine,  ήταν το δώρο που κέρδισε ο τυχερός της βραδιάς, στον οποίο έπεσε «το φλουρί» της πίτας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα υπέροχο γεύμα.

 

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προβαλλόταν σε γιγαντοοθόνη φωτογραφίες και Video από τις δράσεις του ΜΟΦΣ.

Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν:

1.    Ο χαιρετισμός του Δ.Σ. του Μ.Ο.Φ.Σ., ο οποίος είναι αναρτημένος στο http://www.mofs.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=211&Itemid=1

2.    DVD με τις δράσεις του ΜΟΦΣ και τον ύμνο του.

Το περιεχόμενο του τελευταίου dvd μπορείτε να το δείτε στη διεύθυνση http://www.mofs.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=210&Itemid=1

Πολυμεσικό υλικό της εκδήλωσης :

-         Επισυνάπτονται χαρακτηριστικές φωτογραφίες, πλήρες album 111 φωτο-γραφιών σε ανακτήσιμο format, είναι αναρτημένο στο ψηφιακό αποθετήριο https://www.flickr.com/photos/79973821@N07/sets/

-          Το video της εκδήλωσης , στο οποίο περιέχονται ομιλία και δηλώσεις του Α. Καρπούζη και του Ι. Πενόπουλου,  αναρτήθηκε στο youtube στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=Qfd18gseIRs&feature=youtu.be&t=90

 

Ο Πρόεδρος

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας

                  

Αγγελος Καρπούζης

 

 

Ανδρέας Σαγιόγλου

 

 
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2018

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2018 στον ΜΟΦΣ

Γιορτάσαμε και φέτος στον όμιλο τα Θεοφάνεια σε θάλασσα και σε ...στεριά
Το πρωί μετείχαμε στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με πληρώματα της νεολαίας μας. 

Στη συνέχεια στην Καλαμαριά, μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΜΟΦΣ, έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού του τοπικού Δήμου.
Πολλά μέλη του ΜΟΦΣ παρακολούθησαν τη τελετή από τον κήπο του ομίλου.

Φέτος, είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή, ένας από τους κολυμβητές που έπεσαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, να είναι ο Μ. ΠΕΤΡΟΥ μέλος της ΕΕ και τ. μέλος ΔΣ του Μ.Ο.Φ.Σ.

Ακολούθησε το εορταστικό γεύμα- γλέντι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο "ΝΤΟΥΦΑΣ" , με ζωντανή μουσική .
Στις 2 οθόνες προβαλλόταν φωτογραφίες και Video από τις 42 δράσεις του ΜΟΦΣ του 2017 και τις 350 και πλέον δράσεις τις τελευταίας δεκαετίας. 

Επίσης , προβλήθηκαν σκηνές από την είσοδο των σκαφών στην 11η Πανελλήνια και για πρώτη φορά, νυκτερινές λήψεις από drone που μας πρόσφερε το μέλος μας Γ. Κουλόπουλος, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Χρόνια πολλά με καλοτάξιδες θάλασσες

Φωτογραφικό υλικό στο
 
ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ.Ο.Φ.Σ. 
ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με το Δήμο Θεσσαλονίκης, "Χριστούγεννα 2017"

Κάθε Χριστούγεννα ο ΜΟΦΣ, στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος του, προσφέρει μέσω των οργανωμένων δομών των Δήμων τη βοήθειά του σε άπορους συμπολίτες.

Πέρσι η βοήθεια προσφέρθηκε μέσω του Δήμου Καλαμαριάς.
Φέτος συνεργάστηκε με τον ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ο οποίος βοήθησε σημαντικά στον ΕΝ ΠΛΩ εορτασμό των 25 γενεθλίων του ομίλου τον Μάρτιο του 2017.

Στις εγκαταστάσεις του ΜΟΦΣ συγκεντρώθηκαν, ταξινομήθηκαν και συσκευάστηκαν 20 κιβώτια και θήκες με ρουχισμό αρίστης ποιότητας και τρόφιμα διαρκείας, προσφορά των μελών του ομίλου. 
Στο υλικό αυτό προστέθηκαν 14 κιβώτια με τρόφιμα, ύστερα από οικονομικές προσφορές των εταιρειώ και μελών του ΜΟΦΣ

Το υλικό παραδόθηκε στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Πέτρο Λεκάκη, παρουσία του συμβούλου Χρήστου Βοζίκη, για να διατεθεί μέσω του κοινωνικού Παντοπωλείου της οδού Μοναστηρίου.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους όσους μας βοήθησαν σε αυτή μας την προσπάθεια.

Καλά Χριστούγεννα

 

Φωτογραφικό υλικό στο

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005052735429

 

 

 
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 2017

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Μ.Ο.Φ.Σ. 16_10_2017

Το Δ.Σ. του Μ.Ο.Φ.Σ. αποφάσισε να εντάξει την προγραμματισμένη αιμοδοσία των μελών του ΜΟΦΣ, στην αιμοδοσία του Δήμου Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας του Δήμου (στον οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί ο ΜΟΦΣ εδώ και 25 χρόνια)  με τον όμιλο.

aimodosia_2017.png 

Η συγκεκριμένη δράση γίνεται ύστερα από πρόσκληση  της  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας  & Ισότητας των Δύο Φύλων, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017,  στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου.

 

Κινητή μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ θα βρίσκεται στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού(πλατεία Δημαρχείου) από τις 9.00 το πρωί έως  τις 13.30 και ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια προκειμένου να προσφέρουν αίμα, σώζοντας ζωές.

Στόχος της δράσης αυτής είναι  η αύξηση των αποθεμάτων τράπεζας αίματος της υπηρεσίας, και ταυτόχρονα η ανάπτυξη   ενός   πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος, στο κοινωνικό περιβάλλον των δημοτών εκείνων,  που θα συμμετέχουν και θα προσφέρουν αίμα, ώστε να αντιμετωπίζονται  οι  έκτακτες ανάγκες.  

Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο  θα βρίσκεται και το παράρτημα Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, για ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών Δωρητών Οργάνων.

Τα αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης για τον άνθρωπο, θα γίνουν  για μια ακόμη φορά φανερά στην Καλαμαριά, μέσα από τη 13η αυτή εθελοντική αιμοδοσία, μεταφέροντας το μήνυμα “ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ”.

Πληροφορίες: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας  & Ισότητας των Δύο Φύλων τηλ. 2313 314 500 και 2313 314 502

 
Το ΑΒΕΡΩΦ στη Θεσσαλονίκη

averof_1.png

Το ΘΚ Γ. ΑΒΕΡΩΦ στη Θεσσαλονίκη, ο ΜΟΦΣ στην τιμητική συνοδεία

Από τα χαράματα σε εγρήγορση. Τα τηλέφωνα .. φωτιά... που είναι το πλοίο, πότε θα το συναντήσουμε, τι γίνεται με τον καιρό.. ήδη βρέχει. Μαθαίνουμε από φίλους: χθες πέρασε από Αλόννησο, το βράδυ αργά καβάτζαρε από το Ποσείδι. Ο καιρός χάλια, βροχή αεράκι 3-4bf και προβλέψεις για σύντομα 6-7 ακόμη και 8 bf, μέσα στο Θερμαϊκό με καταιγίδα. Λέμε ότι θα πάμε ... με κάθε καιρό.

Άλλοι ξεκίνησαν για να ρίξουν από την ράμπα της Περαίας. Όσοι τυχεροί ξεκινήσαμε από την μαρίνα, βλέπουμε με το χάραμα της ημέρας το Θωρηκτό να καβατζάρει μεγαλόπρεπα από το Αγγελοχώρι. Τα σκάφη συγκεντρώνονται στη μαρίνα. Αναρτούμε τις σημαίες του ΜΟΦΣ και ετοιμαζόμαστε να λύσουμε. Ξαφνικά το Θωρηκτό σταματά. Σε άμεση επικοινωνία με τη τη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδας μαθαίνουμε ότι υπάρχει στάση μίας ώρας. Ευκαιρία για καφέ και για καλύτερο δέσιμο της μεγάλης σημαίας γιατί ο καιρός συνεχώς δυναμώνει. Σκουφιά και νιτσεράδες βγαίνουν από τα αμπάρια, το κρύο τσουχτερό.

Το θρυλικό θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ ξεκινά την τελική του πορεία προς την Θεσσαλονίκη. 
Μπαίνουμε στον σχηματισμό συνοδείας ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΆ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΟΦΣ. Πολλά ρυμουλκά, σκάφη του Πολεμικού ναυτικού και του Λιμενικού και ανάμεσα τα σκάφη του ΜΟΦΣ. 

Είναι απερίγραπτη και ανεπανάληπτη η συγκίνηση που νοιώθουμε όλοι μας. Μετά από 72 χρόνια ο "ΜΠΑΡΠΑ ΓΙΩΡΓΗΣ" κατευθύνεται προς το Λευκό Πύργο. Η σταθερή ταχύτητα των 5νμ. μας φαίνεται πολύ !!! Ευχόμαστε να μην τελειώσουν ποτέ τα λίγα μίλια, να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε δίπλα του .
Το ΑΒΕΡΩΦ δένει στην εξωτερική προβλήτα του λιμανιού σε σημείο που βλέπει όλη την πόλη. Κόρνες, υδάτινες αψίδες και η μπάντα του Πολεμικού ναυτικού συμπληρώνουν την μοναδική στιγμή.

Και μόλις τελειώνει η υποδοχή, λες και ο καιρός περίμενε να δέσει το πλοίο - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ όλων των Ελλήνων, αμέσως ξεκινά καταιγίδα και ισχυρότατος άνεμος. Γυρνάμε στη μαρίνα και δένουμε με ασφάλεια. Στην Περαία χαμός, 7αρη γεμάτο

Η χαρά και η υπερηφάνεια που βιώσαμε όλοι όσοι λάβαμε μέρος ήταν εξαιρετική. Τα τελευταία 10 χρόνια, ο ΜΟΦΣ έχει οργανώσει 300 και πλέον δράσεις. Η συναισθηματική φόρτιση που νοιώσαμε όλοι οι συμμετέχοντες και η τιμή που έγινε στον ΜΟΦΣ, τοποθετούν την υποδοχή τoυ ΑΒΕΡΩΦ στις 10 πρώτες.

Μακάρι το σύμβολο ενότητας του έθνους που εδώ και λίγες ώρες δένει στην ιστορική προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, να μεταφέρει τους ιστορικούς συμβολισμούς του σε όλους και να υπενθυμίσει ότι όπως απέδειξε το ΑΒΕΡΩΦ "όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι είναι ΑΝΊΚΗΤΟΙ".


Ευχαριστούμε τη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδας,για την άψογη συνεργασία μας. Ήδη οργανώνουμε ομαδική επίσκεψη στο πλοίο 40 μελών μας με ειδική ξενάγηση

Δείτε φωτογραφίες στο https://www.facebook.com/profile.php?id=100014802158860

 

 

 
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 2017 Χρονικό δράσης

 

sam_2017_photo_1.jpg

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 2017 Χρονικό δράσης

Στις  15,16 και 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε τη δράση μας στη Σαμοθράκη (που αναβλήθηκε τον Αύγουστο λόγω καιρικών συνθηκών). Η δράση αυτή εκφράζει συμβολικά τον σύγχρονο χαρακτήρα του Μ.Ο.Φ.Σ. διότι:

 Ο Μ.Ο.Φ.Σ. είναι παντός καιρού

- με δράσεις σε θάλασσα και σε στεριά.. ναυτικές, ανθρωπιστικές,αλληλεγγλυης, αλιευτικές, πολιτιστικές ακόμη και ... ορειβατικές , 

- απεθύνεται σε όλους τους φίλους της θάλασσας, κατόχους κάθε  τύπου και μεγέθους σκάφους αναψυχής

- ιδιαίτερα φέτος, με τις δράσεις μας στη Σαμοθράκη και στη Θάσο, δώσαμε την ευκαιρία να συμμετέχουν σκάφη με πολύ μικρό κόστος, εφόσον οι δράσεις αυτές προσφέρονται για μεταφορά του σκάφους οδικώς σε κοντινές γλύστρες (Κεραμωτή, Πόρτο Λάγος κ.τ.λ.)

- στις δράσεις του μετέχουν τα μέλη του οικογενειακά ή μεμονωμένα

- ο Παμβορειοελλαδικός χαρακτήρας του τονίστηκε ιδιαίτερα στη Σαμοθράκη όπου συμμετείχαν σκάφη από Θεσσαλονίκη, Νάουσα και Καβάλα

- η χρονική επιλογή των θαλασσίων δράσεων γίνεται με προσεκτική μελέτη των καιρικών προγνωστικών μοντέλων, έτσι, συνήθως, μπορούν να μετέχουν ακόμη και μικρά πολυεστερικά σκάφη σε ταξίδια πολλών μιλίων σε δύσκολες θάλασσες

- το πρόγραμμα των 40 δράσεων του ΜΟΦΣ για το 2017 (όπως και για τις προηγούμενες χρονιές) υλοποιείεται πλήρως, ακόμη και όταν στις θαλάσσιες δράσεις η συμμετοχή δεν είναι μεγάλη

Δείτε το αναλυτικό χρονικό της επίσκεψής μας με ενδεικτικές φωτογραφίες στο

http://www.psarema-skafos.gr/ell/product/Xroniko-episkepsis-MOFS-sti-Samothraki

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες, σε υψηλή ανάλυση και σε ανακτίσιμο μορφή στο ψηφιακό αποθετήριο

Θ. Γ. ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ Αποθετήριο’s albums | Flickr

 

https://ci3.googleusercontent.com/proxy/sdDz80jHHVjnzsJHTTWzIhcmAtoMPSsY71fLkL2yD15d4ABlzB0elFuWIgakYDFy_PevzMGNSSKgGlqarSV9hvSjKQs6BfI1fdzhQJye7AyC_i8JufM=s0-d-e1-ft#https://s.yimg.com/nq/storm/assets/enhancrV2/23/logos/flickr.png

Θ. Γ. ΚΑΡΤΣΙΩΤΗΣ Αποθετήριο’s albums | Flickr

 

Επίσης δείτε σχετικές αναρτήσεις στο

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005052735429

sam_2017_photo_2.jpg

sam_2017_photo_3.jpg 

 
Game fishing 2017

26_game_fish.jpg


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 26ο ΜΟΦΣ_Game Fishing 2017

57,4kg ψάρια ΠΡΟΣΦΟΡΑ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 


Την ΚΥΡΙΑΚΗ 10/9 για 26η χρονιά, ο ΜΟΦΣ διοργάνωσε τον ετήσιο αγώνα αλιείας συρτής.
Τα αλιεύματα - όπως τα τελευταία 10 χρόνια - παραδόθηκαν με ειδικό πρωτόκολλο (βλ. φωτογραφίες) στο κρατικό Νοσοκομείο Πολυγύρου.
Ευχαριστούμε τα 16 σκάφη και τους 57 αλιείς - αθλητές για τη μεγάλη συμμετοχή τους και τη συνεισφορά τους στο φιλανθρωπικό πρόγραμμα του ΜΟΦΣ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος: Σκάφος ΡΗΓΑΝΑ με 11.7 kg αλιεύματα
2ος: Σκάφος ΜΑΤΑΚΟΥ με 11.6 kg αλιεύματα
3ος: Σκάφος ΤΕΛΑΛΟΓΛΟΥ με 11.2 kg αλιεύματα
Οι 3 πρώτοι νικητές (το αποτέλεσμα κρίθηκε για λίγα γραμμάρια) κέρδισαν σημαντικά δώρα, καλάμια αλιείας και μηχανισμό, προσφορά της εταιρείας SIMANO _KΑΣΑΜΠΑΛΗΣ http://www.kasambalis.bros.gr/
Επίσης απονεμήθηκαν κύπελλα προσφορά της εταιρείας RG ALARM_ ΡΗΓΑΝΑΣ https://www.rgalarm.gr/
Το σκάφος του Ν. ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ κέρδισε μία τέντα αγκυροβολίου, προσφορά της ΣΚΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗΣ_ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Skafotexniki Tentes Agathopoulos μετά από κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων σκαφών.

Το πλήρες 3η μερο πρόγραμμα του αγώνα (http://www.mofs.gr/index.php…)
συμπληρώθηκε με παράλληλες εκδηλώσεις και happening βλέπε σχετικές αναρτήσεις στο βλέπε https://www.facebook.com/profile.php?id=100005052735429

Φωτογραφίες μπορείτε να τα δείτε στο  https://www.facebook.com/profile.php?id=100005052735429

KAI TOY XΡONOY........ 

26_all.jpg 

26o  GAME FISHING 2016 ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/09/2017

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ : ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, με οδηγό την αγάπη του για την θάλασσα και στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, θα διοργανώσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς για 26η χρονιά, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, τον 26ο διαγωνισμό ψαρέματος «GAME FISHING 2017», συρτής ανοιχτής θαλάσσης, στην θαλάσσια περιοχή του ΞΕΝΙΑ Χαλκιδικής και σε ακτίνα 10 ν.μ. από το ΞΕΝΙΑ.   Η συμμετοχή γίνεται με ίδια ευθύνη, ο κυβερνήτης και οι επιβαίνοντες θα υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση. Αναλυτικές οδηγίες και ο τρόπος βαθμολόγησης επισυνάπτονται. 

Όλα τα αλιεύματα θα διατεθούν με πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής (που θα είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο) στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Αφετηρία και τελετή απονομής: Λιμάνι Camping Παλιουρίου.

Ο διαγωνισμός θα γίνει σύμφωνα με το ΠΔ 373/1985.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 στον ΜΟΦΣ

Συγκέντρωση κυβερνητών Game Fishing 2017

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 13: «Σεμινάριο αλιείας:  Συρτή ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ»

 

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στο Capming στο Παλιούρι 

Ώρα 15.30 : Έναρξη λειτουργίας Γραμματείας.

Προαιρετικά: Προπόνηση στο θαλάσσιο στίβο, γεύμα το βράδυ

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 στο Παλιούρι

Ώρα 07.00 :Πέρας Άφιξης σκαφών και εγγραφές. Έλεγχος σκαφών, συμπλήρωση Υπευθύνων Δηλώσεων, ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΚΑΦΩΝ – ΑΜΠΑΡΙΩΝ για τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν αλιεύματα

Ώρα 08.00 : Εκκίνηση διαγωνισμού ψαρέματος.

Ώρα 14.00 : Πέρας του διαγωνισμού.

Ώρα 14.30 : Ζύγισμα αλιευμάτων - βαθμολόγηση.

Ώρα 15.00 : Απονομές επάθλων, τελετή λήξης. 

 

Ώρα 15.20 : Απονομή δώρων -BARBEQUE προσφορά για όλους τους συμμετέχοντες

Παράδοση αλιευμάτων στο Νοσοκομείο Πολυγύρου με σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής, από τον έφορο αλιείας του ΜΟΦΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ:   Άγγελος Καρπούζης, έφορος αλιείας ΜΟΦΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε. του ΜΟΦΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ: Τα μέλη του ΔΣ του ΜΟΦΣ

ΕΠΑΘΛΑ : Στους τρεις πρώτους νικητές και στον νικητή με το μεγαλύτερο σε βάρος ψάρι θα  παραδοθούν δώρα 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 15€ για όσους συμμετέχουν στο διαγωνισμό

 Σε περίπτωση κακοκαιρίας ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Κυριακή 17/09/2017

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ:  

 ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ CAMPING (BUNGALOWS) 23740 92169

''ΤΡΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ'' 2374092194  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ CAMPING

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

6970329800  Θεόδωρος Καρτσιώτης Πρόεδρος Δ.Σ. ΜΟΦΣ

6948071212 Άγγελος Καρπούζης Έφορος Αλιείας ΜΟΦΣ

 


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

GAME FISHING 2017

1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

·        Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό ψαρέματος ¨ GAME FISHING 2017 ¨, έχει κάθε κάτοχος φουσκωτού ή πολυεστερικού σκάφους, ο οποίος είναι κάτοχος αδείας χειριστού ταχυπλόου σκάφους.

·        Στο διαγωνισμό το κάθε σκάφος συμμετέχει σαν ομάδα αρκεί τα άτομα που επιβαίνουν σ' αυτό να μην ξεπερνούν τον καθορισμένο από τον αριθμό που αναγράφει η άδεια πλόων.

·        Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την 07.30 ώρα της 10/9/2017.

2. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Στο διαγωνισμό ψαρέματος με την επωνυμία " GAME FISHING 2017 " εφαρμόζεται ο παρών κανονισμός αγώνων 2017 όπως θα ισχύει την περίοδο διεξαγωγής του διαγωνισμού.

3. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να συμπληρώσουν σχετικές υπαύθυνες δηλώσεις συμμετοχής

4. ΕΓΓΡΑΦΑ - ΕΦΟΔΙΑ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΚΑΦΟΥΣ

Τα σκάφη πρέπει να είναι εφοδιασμένα κατά την διεξαγωγή του διαγωνισμού με

Τα πρωτότυπα όλων των εγγράφων  του σκάφους και γενικότερα όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία. Ενδεικτικά σημειώνονται σωστικά μέσα που προβλέπονται από τις διατάξεις του Νόμου, Σχοινί ρυμούλκησης μήκους τουλάχιστον 30 μέτρων, δέστρα για ρυμούλκηση,  πυξίδα,  Ελληνική σημαία,  δύο λίτρα πόσιμο νερό, κ.τ.λ. VHF (σταθερό ή φορητό) που θα έχει τουλάχιστον τα κανάλια 16 και 74 και υποχρεωτικά κινητό τηλέφωνο

5. ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ

Τα σκάφη πρέπει να φέρουν τα διακριτκά που ενδεχομένως θα χορηγήσει ο Μ.Ο.Φ.Σ.

6. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ -ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

 Η ραδιοεπικοινωνία επιτρέπεται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού  μόνο για προσωπικούς λόγους, για καταστάσεις κινδύνου και για αναφορά των αλιευμάτων στην Επιτροπή Αγώνων.

Ραδιοεπικοινωνία και κάθε άλλη επικοινωνία κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού που επιτρέπει εξωτερική βοήθεια ή καθοδήγηση από τρίτους απαγορεύεται.

Επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε ηλεκτρονικού βοηθήματος. Επιτρέπεται η χρήση των τηλεφωνικών συσκευών (κινητών τηλεφώνων, κ.λ.π.)

7. ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ - ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ

Πριν τον διαγωνισμό θα γίνουν έλεγχοι των συμμετεχόντων σκαφών από την Επιτροπή του Διαγωνισμού για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν προ αλιευμένα ψάρια

8.      ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα σκάφη οφείλουν να βρίσκονται παραταγμένα στο χώρο διεξαγωγής  του διαγωνισμού στο λιμανάκι του camping Παλιουρίου μία ώρα πριν την έναρξη του διαγωνισμού, ήτοι την 07.00. της 10/9/2017.

Στο διαγωνισμό στα σκάφη επιβαίνουν τόσα άτομα, όσα προβλέπει ο κανονισμός του διαγωνισμού δηλαδή τέσσερα εφόσον το επιτρέπει η άδεια του σκάφους, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη.

Τα πληρώματα κατά την διάρκεια της αναχώρησης και άφιξης και μετακίνησής τους στον θαλάσσιο χώρο της τράπεζας πρέπει να φορούν σωσίβιο.

Ο Κυβερνήτης πρέπει να έχει το quick stop δεμένο στο σώμα του.

Η τοποθέτηση καυσίμων σε φορητά δοχεία επί του καταστρώματος και  οι δεξαμενές καυσίμων επιβάλλεται να είναι καλά στερεωμένες.

 Σε περίπτωση αμέλειας πληρώματος σε ζητήματα που ταλαιπωρούν και βάζουν σε κίνδυνο την οργάνωση, θα υπάρχουν ποινές που θα ορίσει η επιτροπή αγώνων ανάλογα με το μέγεθος της βλάβης (π.χ. αμέλεια πλήρωσης βενζίνης, επικίνδυνες μεταγγίσεις, κ.λ.π.)

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται να βρίσκονται στο σκάφος υλικά επικίνδυνα για τον κυβερνήτη και το πλήρωμα τα οποία μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβαινόντων.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται να βρίσκονται στο σκάφος άλλα σύνεργα ψαρέματος π.χ. παραγάδια, δίχτυα κ.λ.π. εκτός από τον εξοπλισμό συρτής.

Πριν την έναρξη του διαγωνισμού απαγορεύεται να υπάρχουν άλλα αλιεύματα στο σκάφος.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται σκάφος να πλησιάσει άλλο σκάφος στα (15) δέκα πέντε μέτρα, εκτός από τα σκάφη που θα ελέγχουν τον διαγωνισμού.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται σκάφος να πλησιάσει σκάφος επαγγελματικής αλιείας.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται σκάφος να πλησιάσει στην ξηρά εκτός εάν κρίνεται αναγκαίο.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται σκάφος να δέσει πίσω από άλλο σκάφος, εκτός αν υπάρχει άδεια από την επιτροπή για περίπτωση ανάγκης.

Απαγορεύεται το ψάρεμα πέραν από την καθορισμένη τράπεζα του διαγωνισμού. 

9. ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Για παράβαση του κανονισμού αγώνων ισχύουν οι παρακάτω ποινές.

Επιβαίνοντες άνω των προβλεπομένων ατόμων

Αποκλεισμός

Αμέλεια πλήρωσης βενζίνης με αποτέλεσμα την ρυμούλκηση σκάφους

Αποκλεισμός

Επικίνδυνη μετάγγιση με πρόκληση πυρκαγιάς.

Αποκλεισμός

Σύνεργα ψαρέματος μη προβλεπόμενα

Αποκλεισμός

Σκάφος που πλησιάζει άλλο κάτω των 15 μέτρων

2000 βαθμοί ποινής

Ψάρεμα εκτός τράπεζας αγώνος

2000 βαθμοί ποινής

Δεμένα σκάφη μεταξύ τους

2000 βαθμοί ποινής

Απρεπή συμπεριφορά προς την επιτροπή διαγωνισμού

3000 βαθμοί ποινής

Συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο τους αγωνιζόμενους και την οργάνωση

3000 βαθμοί ποινής

Καθυστέρηση 5 λεπτά μετά την λήξη του διαγωνισμού

500 βαθμοί ποινής

Καθυστέρηση 10 λεπτά μετά την λήξη του διαγωνισμού

1000 βαθμοί ποινής

Καθυστέρηση 15 λεπτά μετά την λήξη του διαγωνισμού

1500 βαθμοί ποινής

Καθυστέρηση πέραν των 15 λεπτών μετά την λήξη του διαγωνισμού

Αποκλεισμός

Καθυστέρηση πέραν των 30 λεπτών μετά την έναρξη του διαγωνισμού

Αποκλεισμός

Παράδοση ή παραλαβή αλιευμάτων από άλλο σκάφος

Αποκλεισμός

10. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ως τράπεζα του διαγωνισμού ορίζεται η θαλάσσια περιοχή που προσδιορίζεται 10 ναυτικά μίλια του σημείου εκκίνησης του αγώνα (camping παλιουρίου).

11. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τα αλιεύματα βαθμολογούνται ως εξής:

2000 ΒΑΘΜΟΙ/ΚΙΛΟ

Όλα τα είδη τόνου, ξιφία και μαγιάτικα.

 

1000 ΒΑΘΜΟΙ/ΚΙΛΟ

Όλα τα μικρά είδη τόνου, μαγιάτικων, κυνηγών που είναι κάτω των δύο κιλών.

ΕΞΤΡΑ ΒΑΘΜΟΙ/ΚΙΛΟ

Όσα ψάρια είναι πάνω από δέκα κιλά επιδοτούνται με διπλάσιους βαθμούς ανά κιλό.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ                                                                                                       Τόνος 11,5κιλά                                                                                                10κιλά Χ2.000βαθμούς = 20.000    1,5κιλό Χ 4.000βαθμούς =  6.000                                                         ΣΥΝΟΛΟ ΨΑΡΙΟΥ 26.000βαθμούς

 

Ψάρια που δεν αναφέρονται στον πίνακα, ως προς την βαθμολογία τους αφήνονται  στην κρίση της επιτροπής.

Για τη κάλυψη των εξόδων του διαγωνισμού ορίζεται δικαίωμα συμμετοχής 15euro ανά συμμετέχοντα.

12. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΓΩΝΑ

 Κάθε σκάφος που εγκαταλείπει το διαγωνισμό, για οποιοδήποτε λόγο, οφείλει να ειδοποιήσει την επιτροπή αγώνα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω, η επιτροπή αγώνα θα υποβάλει ένσταση κατά του μη συμμορφούμενου σκάφους.

13. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΟΙΝΕΣ

Τυχόν ενστάσεις θα εκδικάζονται από την επιτροπή ενστάσεων του διαγωνισμού.

 Ενστάσεις έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν, στην επιτροπή ενστάσεων, μόνο οι μετέχοντες και υποβάλλονται το αργότερο δεκαπέντε λεπτά της ώρας μετά την ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

 Ένσταση κατά των αποφάσεων της επιτροπής ενστάσεων δε γίνεται δεκτή. Οι αποφάσεις της  επιτροπής αυτής είναι οριστικές και αμετάκλητες.

Το ενάγων σκάφος οφείλει να γράψει στην ένστασή του τα γεγονότα ή τους κανονισμούς που παραβιάσθηκαν.

Το ενάγων σκάφος πρέπει να προκαταβάλει  το παράβολο της ένστασης που ορίζεται στο ποσό των 100 €.

Η επιτροπή ενστάσεων σε περίπτωση που η ένσταση κριθεί βάσιμη αποδίδει το παράβολο της ένστασης στον ενάγοντα και επιβάλει βαθμούς ποινής ή ακυρώνει το εναγόμενο σκάφος ανάλογα.

14.  ΖΥΓΙΣΗ -ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αμέσως μετά το πέρας του διαγωνισμού, τα σκάφη παραδίδουν τα αλιεύματα σφραγισμένα σε ψαροσακούλα όπου ακολουθεί η ζύγιση και βαθμολογία των αλιευμάτων από την κριτική επιτροπή. Η επιτροπή θα διαθέσει τα αλιεύματα με πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

15. ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Επιτρέπεται η τοποθέτηση λογοτύπων στα σκάφη ύστερα από άδεια της οργανωτικής επιτροπής και παράλληλα οι κυβερνήτες θα είναι υποχρεωμένοι να αναρτήσουν ή να κολλήσουν σε εμφανές σημείο του σκάφους τους, εκτός από τους αριθμούς συμμετοχής και τα λογότυπα των υποστηρικτών της εκδήλωσης.

16. ΕΥΘΥΝΕΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες μετέχουν με ίδια ευθύνη όπως περιγράφεται στις επισυναπτόμενες υπεύθυνες δηλώσεις που θα υπογραφούν. Ενδεικτικά σημειώνεται:

 Εφιστούμε την προσοχή των συμμετεχόντων ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του ιδιοκτήτη κάθε σκάφους και με τη δική του απόλυτη ευθύνη, η απόφαση για να εκκινήσει ένα διαγωνισμού και να παραμείνει στον διαγωνισμού. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και πλήρη επίγνωση των συνεπειών.

 Είναι αρμοδιότητα του χειριστή του σκάφους, να κρίνει το βαθμό εκπαίδευσης του πληρώματος του σκάφους, την ένταση του ανέμου, την κατάσταση της θάλασσας και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για να λάβει ή όχι μέρος στον  διαγωνισμό ψαρέματος.

Τόσο ο Μ.Ο.Φ.Σ., όσο και οι Επιτροπές του διαγωνισμού δεν φέρουν καμία ευθύνη για υλική απώλεια, ζημία στο σκάφος ή στον εξοπλισμό, σωματικό τραυματισμό, ή οτιδήποτε άλλο συμβεί στους αγωνιζόμενους ή τα σκάφη τους πριν, μετά ή και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού ψαρέματος, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Οι χειριστές των σκαφών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό ευθύνονται για κάθε ατύχημα ή ότι άλλο ήθελε συμβεί στα σκάφη ή στα πληρώματα. Κατά συνέπεια, αυτοί οφείλουν να υπογράψουν τα συμβόλαια για τις σχετικές ολικές ασφάλειες καθώς και τις ασφάλειες έναντι τρίτων.

Είναι υποχρέωση του χειριστή να τηρεί αυστηρά τους κανόνες ασφαλείας και ναυσιπλοίας κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.

17. ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

Για σοβαρή παράβαση καλής συμπεριφοράς ή έλλειψη αθλητικού πνεύματος, η Επιτροπή Διαγωνισμού μπορεί να αποκλείσει κάποιο σκάφος από το υπόλοιπο μέρος του διαγωνισμού.

Ο χειριστής του σκάφους ευθύνεται για τη συμπεριφορά του πληρώματός του, ούτως ώστε να μπορούν να επιβληθούν ποινές σ' αυτόν μέχρι ακύρωσης του σκάφους στο συγκεκριμένο διαγωνισμού, χωρίς να αποκλείεται επιβολή και άλλων ποινών.

18. ΓΕΝΙΚΑ

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να καταφέρεται εναντίον των οργανωτών και των  επιτροπών. Η δε ανάρμοστη συμπεριφορά θα τιμωρείται με αποκλεισμό.

Η Επιτροπή Ενστάσεων είναι επιφορτισμένη να εκδικάζει οποιαδήποτε ένσταση κατατεθεί και να αποφασίζει κατά την κρίση  της για ότι δεν αναφέρεται στον κανονισμό.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού ψαρέματος, σε περίπτωση ατυχήματος και εφ΄ όσον κανένα σκάφος ασφαλείας δεν βρίσκεται κοντά στο σημείο του ατυχήματος οι διαγωνιζόμενοι έχουν υποχρέωση να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια, να αναφέρουν το συμβάν στην επιτροπή διαγωνισμού μέσω του VHF στο κανάλι 74 ή του κινητού και να ρίξουν καπνογόνο για να προσδιορισθεί η ακριβή θέση του.

 Κάθε τι που δεν προβλέπεται σ' αυτόν τον κανονισμό θα ρυθμίζεται μετά από πλειοψηφική απόφαση της Επιτροπής αγώνων, η οποία θα αποφασίζει και για τις αλλαγές στο πρόγραμμα σε περίπτωση ανώτερης βίας κ.λ.π.

Η επιτροπή διαγωνισμού έχει το δικαίωμα να ελέγξει αυτεπάγγελτα πριν τον διαγωνισμού τους αποθηκευτικούς χώρους των σκαφών οποαιδήποτε στιγμή

 Η επιτροπή διαγωνισμού πλειοψηφικά έχει επίσης το δικαίωμα κατά την ημέρα της Κυριακής και κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των αγωνιζομένων και με γνώμονα την ασφάλεια των διαγωνιζομένων ύστερα και από σύμφωνη γνώμη αυτών να θέσει νέους κανόνες αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών ή ακόμη και να αναβάλει τον διαγωνισμού. Σε περίπτωση αναβολής ο διαγωνισμός μετατίθεται την επόμενη Κυριακή.

19. ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΕΠΑΘΛΑ – παράδοση αλιευμάτων

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ:   Άγγελος Καρπούζης, έφορος αλιείας ΜΟΦΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε. του ΜΟΦΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ: Τα μέλη του ΔΣ του ΜΟΦΣ

Όλα τα αλιεύματα τα οποία θα παραδοθούν προς ζύγιση, θα παραδοθούν στο Νοσοκομείο Πολυγύρου με σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής, από τον έφορο αλιείας

ΕΠΑΘΛΑ : Στους τρεις πρώτους νικητές και στον νικητή με το μεγαλύτερο σε βάρος ψάρι θα  παραδοθούν δώρα 

Το Δ.Σ. του ΜΟΦΣ εύχεται σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία!

 

 

Για το Δ.Σ. του ΜΟΦΣ

 

Ο Πρόεδρος

Θόδωρος Καρτσιώτης

 

Ο έφορος Αλιείας

Άγγελος Καρπούζης

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Α.Σαγιόγλου

 


 26_game_fishing_afisa.jpg 

 
ΕΥΔΕΙΑ 2017
evdia__tel_af_png.png

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  - «ΕΥΔΕΙΑ 2017» -  με την υποστήριξη

miragio_logo.jpeg

21, 22 & 23 / 7 / 2017

 miragio_photo_1.jpg

 

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 21-7-2017

Αργά το μεσημέρι – απόγευμα:

Προαιρετική στάση για μπάνιο στην ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ, σε μία από τις ωραιότερες και πιό ζεστές παραλίες της Χαλκιδικής, 39ο  58' 25'', 23ο 40' 33'', βρίσκεται 400μ νότια από τη μπούκα εισόδου του Γλαρόκαβου. Σκάφος μέλους του Δ.Σ. του ΜΟΦΣ θα σας περιμένει στον κόλπο από τις 3:30. Απέχει 3νμ από τη μαρίνα.

 

έως 7 μμ:  είσοδος σκαφών στη μαρίνα miraggio (39ο 55’, 46’’ North, 23ο 42’, 21’’ East)

 

8:30μμ ΑΚΡΙΒΩΣ  Βραδινό γεύμα στο  εστιατόριο OASIS POOL RESTAURANT το οποίο βρίσκεται στις πισίνες του Miraggio με προκαθορισμένο Menu  για 46 άτομα

 miragio_photo_2.jpg

10-11:30μμ Ποτό με ζωντανή ορχήστρα στο ‘’OASIS BEACH BAR’’, απέναντι από το εστιατόριο με χρέωση ποτού σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του bar, έγινε κράτηση για 41 άτομα

 

Σάββατο 22-7-2017

11 πμ Αναχώρηση για Τορώνη, μπάνιο και ουζάκι σε beach bar της περιοχής

 

3 μμ Αναχώρηση για Πόρτο Κουφό,  δένουμε δεξιά στον κόλπο , προετοιμασία διαμονής στα σκάφη. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας καθίσματα, τραπέζι, σαλατικά και ποτά για το πλήρωμα του σκάφους σας. Όλα τα υπόλοιπα  θα τα φροντίσει ο χορηγός Αργύρης Εύδος

Barbeque – βραδιά εκπλήξεων

porto_koufo.jpg 

 

Κυριακή 23-7-2017

Water activies,  διαγωνισμοί καπεταναίων – πληρωμάτων και ... χορευτικών

 

Αποχαιρετιστήριο γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής

 


Χρήσιμες πληροφορίες

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Έχουν κλείσει οι δηλώσεις συμμετοχής 25 σκάφη και 69 άτομα για όλες τις δράσεις.  Οι συμμετέχοντες δηλώνουν ανεπιφύλακτα ότι αποδέχονται τις οδηγίες πλου και τον κανονισμό της μαρίνας Miraggio. Περισσότερες λεπτομέρειες  στη συγκεντρωτική κατάσταση συμμετοχών.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ:

Το τηλέφωνο 6970329800 είναι ανοικτό συνεχώς. Κανάλι επικοινωνίας με τον ΜΟΦΣ, είναι το γνωστό κανάλι 74. Κανάλι επικοινωνίας με τη μαρίνα είναι το κανάλι 11.

Ειδικά για την Παρασκευή μέλη του ΔΣ θα «ακούν» τα κανάλια 74 και 11

 

Παρασκευή 21-7-2017

Τα σκάφη τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή και μόνο αυτά  (βλ. επισυναπτόμενο πίνακα),

εισέρχονται στη marina miraggio το αργότερο μέχρι τις 7:00 μμ για να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος πρόσδεσης και τακτοποίησης της διαμονής (το γεύμα θα σερβιριστεί στις 8:30 ακριβώς).

Φθάνοντας στη μπούκα επικοινωνούν στο κανάλι 11 με τη μαρίνα, αναφέροντας το όνομα του σκάφους και ότι ανήκουν στον ΜΟΦΣ. Αναμένουν το σκάφος συνοδείας το οποίο θα τους οδηγήσει στο σημείο πρόσδεσης. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: καμία μετακίνηση σκάφους δεν γίνεται μέσα στη μαρίνα, ούτε κατάπλους και απόπλους χωρίς να αναφερθεί στο κανάλι 11 και χωρίς συνοδεία του σκάφους της μαρίνας και των καβοδετών στους ντόκους.

Το εστιατόριο το bar και οι εγκαταστάσεις WC και ντους της μαρίνας, απέχουν λίγα μέτρα από το σημείο πρόσδεσης των σκαφών. Για όποιον χρειασθεί υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης με ηλεκτρικό αυτοκίνητο (το καλούμε στο κανάλι 11)

Όλα τα σκάφη αναχωρούν από τη μαρίνα το Σάββατο 22/7 το αργότερο μέχρι τις 11πμ

Τα μέλη μας που θα έρθουν με τα 4 αυτοκίνητα και μόνο αυτά θα πάνε στο φυλάκιο της μαρίνας και εκεί θα παρκάρουν σε χώρο που θα τους υποδεχθεί και θα μετακινηθούν με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο τα αυτοκίνητα για τα οποία έχουμε ενημερώσει τους υπεύθυνους, δηλαδή αυτά που φέρουν τις πινακίδες ΝΗΙ 8450, ΝΗΗ 3554, ΝΗΟ 2738 και ΝΙΚ 8098.  Όσοι έρθουν με αυτοκίνητο θα πρέπει να έχουν φθάσει το αργότερο μέχρι τις 8μμ

Σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τις οδηγίες πλου του ΜΟΦΣ και τον κανονισμό λειτουργίας της μαρίνας Miraggio, τα οποία αναλύθηκαν στην συγκέντρωση στον ΜΟΦΣ την 17/7/2017 και υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις ότι τις αποδέχονται απολύτως.

 

 

Τα σκάφη σε όλες τις δράσεις του τριημέρου, θα έχουν μαζί τους όλα τα σχετικά έγγραφα και ασφαλιστήριο συμβόλαιο εν ισχύ. Θα έχουν αναρτημένη τη σημαία του ΜΟΦΣ και θα φέρουν την αφίσα της διοργάνωσης που θα τους δοθεί. Οι επιβαίνοντες τουλάχιστον στις στιγμές όπου θα ληφθούν αναμνηστικές φωτογραφίες και video θα φορούν το επίσημο μπλουζάκι και το καπέλο του ΜΟΦΣ και θα φέρουν τα αναμνηστικά της εκδήλωσης «ΕΥΔΕΙΑ 2017»

 

 

 

1η ανακοίνωση  26-6-2017

Εκδηλώσεις Χαλκιδικής _καλοκαίρι 2017_ «ΕΥΔΕΙΑ 2017»

 

21, 22 & 23 / 7 / 2017

 

Κάθε καλοκαίρι ο ΜΟΦΣ διοργανώνει στη Χαλκιδική μία τουλάχιστον δράση με επίκεντρο την Αμμουλιανή και με χορηγό (για το barbeque) ένα μέλος του. Φέτος ύστερα από πρόταση του χορηγού Αργύρη Εύδου, η δράση θα είναι τριήμερη και θα γίνει στο 1ο και 2ο πόδι της Χαλκιδικής

 

Θα περιλαμβάνει :  διαμονή σε μαρίνα την 1η βραδιά, κοινωνικές εκδηλώσεις, happenings, ναυτικό camping, BABRBEQUE κ.τ.λ. (βλ. πρόγραμμα).

 

Πρόθεσή μας είναι η διευκόλυνση της συμμετοχής όσο το δυνατόν περισσοτέρων μελών μας, έτσι υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις εκδηλώσεις και με αυτοκίνητο. Θα θέλαμε να είστε μαζί μας σε ολές τις δράσεις, φροντίσαμε ώστε ακόμη και στις δράσεις της 1ης ημέρας στο Miragggio: ο ελλιμενισμός στη μαρίνα 5 αστέρων και οι υπηρεσίες μαρίνας να είναι δωρεάν και επίσης η συμμετοχή στο γεύμα της Παρασκευής να είνα λογική για το επίπεδο του χώρου που θα προσφερθεί.  Βεβαίως η συμμετοχή στις επιμέρους δράσεις είναι προαιρετική (μπορείτε για παράδειγμα να συμμετάσχετε μόνο στο barbeque στο Πόρτο Κουφό το Σάββατο).

 

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το πρόγραμμα και ελάτε απόψε στον ΜΟΦΣ στις 8:30 μμ για να κάνετε τη δήλωση συμμετοχή σας. Σημειώστε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, θα πρέπει να γίνουν άμεσα κρατήσεις  και ο χορηγός να προετοιμάσει το barbeque ανάλογα με τη συμμετοχή. Καμία συμμετοχή σε καμία εκδήλωση δεν θα γίνει δεκτή εάν δεν έχει υποβληθεί η σχετική δήλωση.

 

Σας περιμένουμε λοιπόν απόψε στον όμιλο.

 

Μην σας τρομάζει ο σημερινός καιρός από την Τετάρτη «ξαναγυρνά το καλοκαίρι»

 

Ο Πρόεδρος

 

 

Θόδωρος Καρτσιώτης

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Ανδρέας Σαγιόγλου

 


Πρόγραμμα

 

Παρασκευή 21-7-2017

-        Τα σκάφη συγκεντρώνονται για μπάνιο σε παραλία της Κασσάνδρας στην περιοχή ΞΕΝΙΑ και στη συνέχεια πηγαίνουν στη marina miraggio, η οποία προσφέρει δωρεάν ελλιμενισμό και διαμονή σε έως 9 σκάφη 8μ και δωρεάν ελλιμενισμό για το γεύμα της Παρασκευής για 5 ακόμη σκάφη . Εάν υπάρχουν επιπλέον σκάφη ή μεγαλύτερα των 8μ θα χρεωθούν βάσει του τιμοκαταλόγου της μαρίνας.  Μέχρι στιγμής έχουμε 5 συμμετοχές για ελλιμενισμό και διαμονή , (εκτός των μελών του ΜΟΦΣ που ήδη είναι στη marina) και 4 συμμετοχές για ολιγόωρο ελλιμενισμό,

-        Τα σκάφη που θα δέσουν στη marina έχουν αναρτημένη τη σημαία του ΜΟΦΣ και φέρουν την αφίσα της διοργάνωσης που θα τους δοθεί. Τουλάχιστον 2 από τους επιβαίνοντες φορούν ρούχα του ΜΟΦΣ

-        Οι εγκαταστάσεις Wc και ντους της μαρίνας και μετακινήσεις με ηλεκτρικό αυτοκίνητο για όποιον χρειασθεί (έχουμε φροντίσει ώστε όλες οι δράσεις να γίνουν σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο πρόσδεσης των σκαφών) παρέχονται δωρεάν. Όλες οι άλλες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του συγκροτήματος Miraggio Thermal spa resort , χρεώνονται σύμφωνα με τον κατάλογο που ισχύει για τους πελάτες της μαρίνας

-        Βραδυνό Γεύμα στο  εστιατόριο OASIS POOL RESTAURANT το οποίο βρίσκεται στις πισίνες του Miraggio

Menu  €25 ανά άτομο

1.     Ελληνική Σαλάτα: Ντομάτα, αγγούρι , κρεμμύδι , πράσινες πιπεριές , ελιές, κάπαρη , κρητικό παξιμάδι, ρίγανη και φέτα (ανα 2 άτομα)

2.     Τορτίγια κοτόπουλου Στήθος κοτόπουλο, φέτα ,πιπεριά Φλωρίνης & σαλάτα μεσκλάν (ανα 2 άτομα)

3.     Επιλογή από σουβλάκι κοτόπουλο ή χοιρινό σχάρας σε πίτα
Με τζατζίκι ,ντομάτα μαριναρισμένη & πατάτες τσικαλάτες

4.     Προφιτερόλ

2 ποτήρια κρασί (ανά άτομο)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα παραπάνω θα προετοιμαστούν ειδικά για τα μέλη του ΜΟΦΣ, και θα χρεωθούν σύμφωνα με τις κρατήσεις (και όχι σύμφωνα με τη συμμετοχή) . Επομένως σήμερα το βράδυ στον όμιλο θα συγκεντρώσουμε το αντίτιμο των συμμετοχών

-        Ποτό με ζωντανή ορχήστρα στο ‘’OASIS BEACH BAR’’, απέναντι από το εστιατόριο με χρέωση ποτού σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του bar


 

Σάββατο 22-7-2017

-        11πμ Αναχώρηση για Τορώνη, μπάνιο και ουζάκι σε beach bar της περιοχής

-        3 μμ Αναχώρηση για Πόρτο Κουφό,  δένουμε δεξιά στον κόλπο , προετοιμασία διαμονής στα σκάφη. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας καθίσματα, τραπέζι, σαλατικά και ποτά για το πλήρωμα του σκάφους σας. Όλα τα υπόλοιπα  θα τα φροντίσει ο χορηγός Αργύρης Εύδος

-        Barbeque – βραδιά εκπλήξεων

 

Κυριακή 23-7-2017

-        Water activies,  διαγωνισμοί καπεταναίων – πληρωμάτων και ... χορευτικών

-        Αποχαιρετιστήριο γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Την Δευτέρα 17/7/2017 θα υποβληθούν στον ΜΟΦΣ στις 8:30 μμ δηλώσεις συμμετοχής αναλυτικά για κάθε επιμέρους δράση. Σχετικά έντυπα θα σας παραδοθούν από τον ΜΟΦΣ

Για τυχόν δηλώσεις μετά την Δευτέρα, ο ΜΟΦΣ δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση για αποδοχή τους

Κανένα σκάφος και κανένα άτομο δεν μπορεί να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε δράση, εάν δεν υποβληθεί η σχετική δήλωση συμμετοχής.

  
 
12η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«500 ΜΙΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΒΟ»




Ο Μ.Ο.Φ.Σ. (
Μακεδονικός όμιλος φουσκωτών και πολευεστερικών σκαφών), έχει ποικίλη πολιτιστική, ιατρική, εκπαιδευτική και φιλανθρωπική δράση, ιδιαίτερα στον τομέα της αλληλεγγύης στα απομακρυσμένα νησιά, όπου κάθε χρόνο διοργανώνει μία  αποστολή.

Το 2013 και το 2014 διοργανώσαμε Ιατρικές και Εκπαιδευτικές αποστολές στον Άγιο Ευστράτιο, το 2015 την αποστολή «ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ 2015» και το 2016 την 11ης Πανελλήνια συνάντηση στην Αλόννησο όπου συμμετείχαν 240 σκάφη και 1000 άτομα.

Η συνεχή μας παρουσία στα ακριτικά νησιά, τονίζει την αλληλεγγύη στους κατοίκους των ευαίσθητων αυτών περιοχών, προβάλει τουριστικά τα νησιά και ενισχύει την τοπική αγορά. Φέτος σημαντική δράση στο πρόγραμμα των 40 εκδηλώσεων του ΜΟΦΣ, ήταν η αποστολή στο δοκιμαζόμενο από τους σεισμούς και τα μεταναστευτικά ρεύματα νησί της Λέσβου.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, σκάφη του ΜΟΦΣ ξεκίνησαν από τη Μακεδονία και διασχίζοντας το Βορειοανατολικό Αιγαίο διανύοντας «500 ΜΙΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΒΟ» συμμετείχαν στην 12 Πανελλήνια συνάντηση  6-10/ 7 / 2017, στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στο ταξίδι πιάσαμε στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο, χαράζοντας πορεία κατάλληλη με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ο Μ.Ο.Φ.Σ. συγχαίρει τον διοργανωτή Ο.Φ.Σ.Λ. για την άψογη διοργάνωση και ελπίζει ότι οι Πανελλήνιες θα συνεχίσουν να διεξάγονται προσφέροντας παράλληλα με το Πανελλήνιο αντάμωμα ομίλων, ουσιαστική στήριξη στα νησιά μας και ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν ανάγκη προβολής διότι πιστεύουμε ότι σε περίοδο κρίσης, θα πρέπει να συνδυάζεται η ψυχαγωγική δράση των ναυτικών ομίλων με την κοινωνική προσφορά. Για αυτούς αριβώς τους λόγους ο Μ.Ο.Φ.Σ. στήριξε από την αρχή ένθερμα την υποψηφιότητα της Λέσβου και πήγε στην Πανελλήνια παρά τις καιρικές συνθήκες και τα λοιπά προβλήματα. Παράλληλα συμμετέχει στην προσπάθεια για την ακτοπλοϊκή επανασύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Λέσβο.

Ο Μ.Ο.Φ.Σ. ευχαριστεί θερμά τους κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών που συμμετείχαν, διότι κατέβαλα εξ ιδίων, ένα σημαντικό ποσό για μία αποστολή – αστραπή 4 μόλις ημερών, προκειμένου να καλυφθούν τα σημαντικά έξοδα, ιδίως τα καύσιμα των σκαφών.

 

Ο Πρόεδρος

 

 

Θόδωρος Καρτσιώτης

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Ανδρέας Σαγιόγλου


Υ.Γ. Ακολουθούν μερικές ΦΩΤΟ

δείτε και άλλες φωτό ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=777951429049941&set=pcb.777952909049793&type=3&theater 

12_lesvos_a_apostoli_mofs.jpg

 

12_lesvos_a_bloyzaki_apostolis.jpg

 

12_lesvos_a_eisodos_7.jpg

12_lesvos_a_meta_tin_eisodo.jpg

12_lesvos_a_safety_first.jpg 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 10 από 90